• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gazeteci-yazar Bayramoğlu: 28 Şubat'la doğru ve güçlü bir kitle ortaya çıktı

@Dombik ve M minnakkelebekim , her ikinize de bu sorular, madem ki burada ortak noktanizda birlestiniz:

1) 28 Subati kim yapti? Tarikatlarin kapatilmasini, kiyafet yonetmeliklerine kesinlikle uyulmasini kim emretti? Bu nefretinizin hedefi kimler? Kimden oc almaya calisiyorsunuz? Alabildiniz mi bari? (bence aldiniz)

2) 28 Subat sureci icine hapse atilip siyasi yasakli hale gelen Tayyip'in siyasi yasagi kimler, ya da hangi parti sayesinde kalkti?

Yani nefret ettiginiz muhatabinizi herkes bilsin istedim. Sonra burda "en buyuk vatansever benim" havalarinda, "benim askerim, benim devletim, sen tuuu kaka" gibi yazilar yazarken ben nasil ki samimiyetinize inanmiyorsam, kimseler de inanmasin diye..
:KK66:

Ne oyunlar döndü ne tiyatrolar sahnelendi o dönem sirf darbeye zemin olusturmak için.

İşte bu oyunlarla bir donemin hayatinin içine ettiler.

Ama ne oldu? yine kaybettiler. Kaybetmeye de mahkumlar... nefret ettikleri o kesimi dört duvar arasına hapsedemeyecekler.

Her yerdeyiz biz, okulda, sokakta, 'avm'de...

' başları dimdik yanlarimdan gecmelerini hazmedemiyorum' diyenlerin inadına başımız dimdik yürüyoruz.

Yapılan hiçbir zulüm yildirmiyor bizi çünkü biliyoruz ki 'Allah inananlarla beraberdir'...

Şimdi sinirleniyorlar bazi postal seviciler Genelkurmay sessiz kalıyor diye.

Ne guzel sevinin işte, bakin Genelkurmay bile farkina vardı bu ülkeye darbelerin faydadan çok zarar getirdiğini... hayaldi gerçek oldu :)

var ya iyiki mağdur oldunuz. o dönemde sizden çok mağdur olan gençlere ne desek. solcu gençlere. onların yaşaadığı o kadar acı ve zulum vardıki. geçmişte tek mağdur sizsiniz ha.. geçin bunu. o dönemlerde işkencelere uğrayan solcularda vardı.
ama sizin gibi çıkıpta bu kadar magduruzda mağdur demiyor hiçbiri.
ısıtıp ısıtıp koyuyorsunuz . sizler okula alınmadınız ama o gençlerin çoğui şkence altında öldüler. hadi bakayım kim mağdur yarışı yapalımmı

Ay gülesim geldi. Başımız dik, namusluların da sesi çıksın bla bla. Siz herkesten beter zalim oldunuz. İçiniz öfke, nefret dolu. Azıcık fırsat verilse sizin gibi olmayanlara neler yaparsınız. Ki yapıyorsunuz da. Lafa gelince de böyle mağdursunuz, böyle masum ve iyi niyetlisiniz. He he.

Dün guya devletin televizyonunda bizim vergilerimizle ayakta duran (haram olsun) trt nin bir belgeselini izledim. Kara Şubat beyaz bilmem bir şeydi adı tam hatırlamıyorum. 28 Şubat öncesi ve sonrasını ve o süreci anlatıyordu. Hayatımda böyle yanlı böyle içi boş bir yapım görmedim ben.

28 Şubat dönemini elbette hatırlıyorum hiç bir zamanda oh iyi olmus demedim ancak ona zemin hazırlayan yine o dönemde ezildiğini söyleyen gruptu. Yani durup dururken haydi bakalım bir darbe yapalım sincan da tankları bir yürütelim demedi kimse öyle bir yere gidiliyordu ki bunu yapmak gerekiyordu belki de.ama keşke yapılmasaydi çünkü şimdi türban sorunundan beslenen o edebiyatı yıllarca kullanıp oy alan bir akp olmayacaktı belki şu anda.ayrica ordunun bu tip her olayda gövde gösterisi yapması da beni cidden rahatsız ediyor.

Maalesef 28 subatin ceremesini çekiyoruz halk olarak.

Ayrıca darbe diye cosanlar şimdi olan şeyler ne acaba? Gerci bu sizi ilgilendirmiyor değil mi çünkü size dokunan bir yani yok bunun.

Ay gülesim geldi. Başımız dik, namusluların da sesi çıksın bla bla. Siz herkesten beter zalim oldunuz. İçiniz öfke, nefret dolu. Azıcık fırsat verilse sizin gibi olmayanlara neler yaparsınız. Ki yapıyorsunuz da. Lafa gelince de böyle mağdursunuz, böyle masum ve iyi niyetlisiniz. He he.
içleerindeki o öfkeyi nefreti buradan alıyorum bazılarının. hissediyorum.

Ne oyunlar döndü ne tiyatrolar sahnelendi o dönem sirf darbeye zemin olusturmak için.

İşte bu oyunlarla bir donemin hayatinin içine ettiler.

Ama ne oldu? yine kaybettiler. Kaybetmeye de mahkumlar... nefret ettikleri o kesimi dört duvar arasına hapsedemeyecekler.

Her yerdeyiz biz, okulda, sokakta, 'avm'de...

' başları dimdik yanlarimdan gecmelerini hazmedemiyorum' diyenlerin inadına başımız dimdik yürüyoruz.

Yapılan hiçbir zulüm yildirmiyor bizi çünkü biliyoruz ki 'Allah inananlarla beraberdir'...
Bak sen.. Erbakan ilk yurtdisi gezisini Arap ulkelerine yaparken, TC tarihinde ilk defa tarikat liderlerine koskte yemek verirken oyun mu oynuyordu?

Sorularima cevap vermedin hala.. Kime bu ofke? Kim yapti 28 Subati?

içleerindeki o öfkeyi nefreti buradan alıyorum bazılarının. hissediyorum.

Bu forum 7 haziran öncesi ve sonrası diye iki zamana ayrıldı benim için. 7 hazirandan sonra bazılarının gercek yüzü de öyle bir ortaya cıktı ki. O yalandan iyi niyet maskeleri düştü, nefret dolu, kötü kalplerini gösterdiler. Aynen ben de görüyorum. Ve cok tanıdık geliyor nefretleri. Başlarındakinin birebir kopyası olmuslar. Her cumleleri, her düşünceleri.
Bir de kendilerini masumiyet timsali olarak görmeleri yok mu en komiği de o. Halbuki ellerine fırsatı geçse daha beterini yapacaklar kendileri gibi düşünmeyenlere.

Bu forum 7 haziran öncesi ve sonrası diye iki zamana ayrıldı benim için. 7 hazirandan sonra bazılarının gercek yüzü de öyle bir ortaya cıktı ki. O yalandan iyi niyet maskeleri düştü, nefret dolu, kötü kalplerini gösterdiler. Aynen ben de görüyorum. Ve cok tanıdık geliyor nefretleri. Başlarındakinin birebir kopyası olmuslar. Her cumleleri, her düşünceleri.
Bir de kendilerini masumiyet timsali olarak görmeleri yok mu en komiği de o. Halbuki ellerine fırsatı geçse daha beterini yapacaklar kendileri gibi düşünmeyenlere.
bende 1 kasımın verdiği coşkuyuda ekleyeyim. ve sonuna kadar katılıyorum sana. feci belli.

hayır anlamadığım buradaki insanları darbecilikle suçlamak.
bu nasıl bir mantalite peki. kim burada darbesevicilik yaptıı. ben görmedim. gören varsa bir yazsa ya nickini
Ben acayip severim darbeyi olsa da yesek haha :). Şu dönemde padişahım çok yaşa diyenlerden başka darbe meraklısı göremiyorum.

Burdaki insanları suclamadim darbeci olarak. Genel olarak darbe beklentisi içinde olanları kastettim.. içinizde varsa öyle bir istek alinabilirsiniz buyurun.

Bu konuyu parti lider eksenine kaydiran yorumlara cevap vermeyecegim.. ha tabii bir de alayci olanlara...

Ayrıca polemige girmek niyetinde değilim.

Eğer rahatsız olduysaniz konuya bakmamayi deneyebilirsiniz mesela.

Illaki herkes sizinle aynı düşünmek zorunda değil. Bırakın da şu forumda biz de fikrimizi belirtelim.

Nefretten bahsederken kendinizin farkında bile değilsiniz.

Illaki bir şeyleri gözden gecireceksiniz kendinizi gözden geçirin.

Bu size yazacağım son cevaptir. Hadi selametle

Atilla Yayla... gel de sevme bu adamı :)

Nickim kendi adıma akp li grup içinde olup da ciddiye alarak okuduğum, onemsedigim ve dalga geçmeden yazma gereği duyduğum 3 kişi var sadece ve biri de sensin.ne yazmış acaba diye bakıyorum yine ne saçmalamis acaba diye değil. Elbette farklı düşünüyoruz çoğu konuda ama olsun böyle iyi.

M minnakkelebekim seni severim sayarim. Sadece ne alaka demissin ya yazdiklarim icin, onu aciklayayim, ben insanlari tümüyle degerlendiriyorum yani neler yapmis, neler etmis, neler konusmus gibi ve buradada magdurum ben magdurum oyunu oynadigi icin su meshur gazetecimiz, onu aciklama geregi duydum. Arkadaslarin dedigi gibi, solcular ne desin, aleviler ne desin peki ? Onlarda senelerdir magdur degilmi ? Peki ben ne diyeyim ? Ateistim ve ölme riskim var Türkiye`de.

Herkesin bir dönem magdur oldugu bir ülke Türkiye. Bunu hepimizbiliyoruz.Hersey zamanla olacak ve aydinlik bizi bekliyor hic merak etmeyin. Gelecekte herkes hür ve özgür olacak Insallah. Yani sende basi kapalli olup ama ramazan dönemi restoranda yemegini yiyenede saygi duyacaksin. Mini etekli kiz kapanmis kiz arkadasiyla güle oynaya sokakta yürüyecek. Bunlar olacak gelecekte. Escinseli senin iyi komsun olacak, ateistiyle dinine düskün insanlar dost olacak.
Yani herkes her konuda özgür olacak bir dünya olacak ve bunuda istiyoruz. Ama sadece kendini düsünerek degil, herkesin özgürlügünü düsünerek.
Sizdeki ricam herkes icin özgürlük isteyin
. Her magdur icin direnin, her ölen icin üzülün, her hapise atilan icin özgürlügüne kavusmasi icin mücadele edin, her insan icin insan oldugu icin ( yaradani severim yaratandan ötürü ) deger verin, iste o zaman tüm magdurlar birlik olur ve hepimizin özgürlügü, mutlulugu ve güveni saglanir.

Nickim kendi adıma akp li grup içinde olup da ciddiye alarak okuduğum, onemsedigim ve dalga geçmeden yazma gereği duyduğum 3 kişi var sadece ve biri de sensin.ne yazmış acaba diye bakıyorum yine ne saçmalamis acaba diye değil. Elbette farklı düşünüyoruz çoğu konuda ama olsun böyle iyi.

Seni biliyorum kadesa bana karşı bir alayciligini da gormedim bu zamana kadar zaten.

Dediğin gibi farklı düşünüyoruz çoğu konuda. Zaten herkes aynı şekilde dusunse sıkıcı olurdu.. ki benim kardesimle bile fikirlerim ayrışabiliyor kimi zaman mesela...

Hayırlı günler

Back