• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gazeteci-yazar Bayramoğlu: 28 Şubat'la doğru ve güçlü bir kitle ortaya çıktı

Rahmetli Erbakan'ın örtülü ödenek davalarını ,iktidara gelir gelmez soluğu Kaddafi'nin yanında almasını ve ölümünden sonra evlatlarının mal davasından mahkemelik olmasını çok islami buluyorum.
Bazılarımıza dümeni kaptırsak emin olun ne alkol serbestisi ,ne giyim serbestisi hiç bir şey kalmayacak.Herşeye burunlarını sokma hakkını kendilerinde görecekler.Dinimizce yasak nidalarıyla.Tuhaf olan şudur ki dini sadece insanların özel hayatı sözkonusu olduğunda düşünmeleri.
Parasal mevzularda hiç lafını bile etmezler..

28 Şubat mağduru atıldığı üniversiteye dekan oldu

28 Şubat sürecinde eşi başörtülü olduğu için üniversiteden atılan Prof. Dr. Yavuz Bayram, şimdi aynı yerde dekan olarak görev yapıyor.

Böyle güzel şeyler de oluyor tabii :)

28 Şubat mağduru atıldığı üniversiteye dekan oldu

28 Şubat sürecinde eşi başörtülü olduğu için üniversiteden atılan Prof. Dr. Yavuz Bayram, şimdi aynı yerde dekan olarak görev yapıyor.

Böyle güzel şeyler de oluyor tabii :)
28 şubat döneminin bu günleri yaşamamızda çok büyük bir etkisi olduğu gerçek.
Her ne kadar bu sürecin yaşanmasında etkili olan olaylar olsada yaptırımlar çok ağırdı.Bizzat şahit olduklarımda var malesef.
Umarım bu profesör sırf 28 şubat mağduru olduğu için değil de hakettiği için dekan olarak atanmıştır. Çünkü şimdi de sırf 28 şubat mağduru olduğu için ödüllendirilmeye çalışılan bir grup ortaya çıktı.İsmi lazım değil bir üniversitede lise mezunu düz bir memur sırf 28 şubat mağduru olduğu için yönetmeliğe uymamasına rağmen genel sekreter olarak atandı.Tabii herşeyi kılıfına uydursalarda eğitim durumunu uyduramadıkları için " tedviren " atayabildiler .Eski genel sekreter de kızağa alındı.
Yani bu ülkede herzaman birileri mağdur. Devir kimin devriyse onun borusu ötüyor. Haketsede haketmesede herkes heryere gelebiliyor , yeter ki o anki hükümetin yandaşı olsun.

M minnakkelebekim seni severim sayarim. Sadece ne alaka demissin ya yazdiklarim icin, onu aciklayayim, ben insanlari tümüyle degerlendiriyorum yani neler yapmis, neler etmis, neler konusmus gibi ve buradada magdurum ben magdurum oyunu oynadigi icin su meshur gazetecimiz, onu aciklama geregi duydum. Arkadaslarin dedigi gibi, solcular ne desin, aleviler ne desin peki ? Onlarda senelerdir magdur degilmi ? Peki ben ne diyeyim ? Ateistim ve ölme riskim var Türkiye`de.

Herkesin bir dönem magdur oldugu bir ülke Türkiye. Bunu hepimizbiliyoruz.Hersey zamanla olacak ve aydinlik bizi bekliyor hic merak etmeyin. Gelecekte herkes hür ve özgür olacak Insallah. Yani sende basi kapalli olup ama ramazan dönemi restoranda yemegini yiyenede saygi duyacaksin. Mini etekli kiz kapanmis kiz arkadasiyla güle oynaya sokakta yürüyecek. Bunlar olacak gelecekte. Escinseli senin iyi komsun olacak, ateistiyle dinine düskün insanlar dost olacak.
Yani herkes her konuda özgür olacak bir dünya olacak ve bunuda istiyoruz. Ama sadece kendini düsünerek degil, herkesin özgürlügünü düsünerek.
Sizdeki ricam herkes icin özgürlük isteyin
. Her magdur icin direnin, her ölen icin üzülün, her hapise atilan icin özgürlügüne kavusmasi icin mücadele edin, her insan icin insan oldugu icin ( yaradani severim yaratandan ötürü ) deger verin, iste o zaman tüm magdurlar birlik olur ve hepimizin özgürlügü, mutlulugu ve güveni saglanir.
çok güzel istekler bunlar ama olmayacak şeyler canım.
nedenmi,
bak demin yazdım bu konuya. solcu çok arkadaşımız, gazeteciler, başörtüsü konusunda destek verdiler zamanında. onlar kadar tepki verdiler buna.
ama gel görki hangi solcunun yanında oldular diğer kişiler.
tam tersi o yapanlarla bir oldular çoğu kez.
azınlık var destekleyen,ama çok az ..
. buradada, ülkedede. hangisi kalkıp ateistleri destekledi.
daha dün bir bölümde ateistlere insan değil yazıldı. ateist derneği konusunda.
yani hümanizm ve insan hakları konusunda aynıu mağduriyete uğrayanlara destek nerde. kendinden olmayanlara destek nerde.
bir kaç arkadaş var mesela bu sitede,
tesettürlü olup çok çok sevdiğim.. çünkü onlar her konuda insanca yaklaşan kişiler. örneğin@office,örneğin@depresif polyanna..
ama ya diğerleri, ya türkiyede buna karşı olan zihniyet.. asla ve asla yardım bekleme onlardan.. asla

Son düzenleme:
28 şubat döneminin bu günleri yaşamamızda çok büyük bir etkisi olduğu gerçek.
Her ne kadar bu sürecin yaşanmasında etkili olan olaylar olsada yaptırımlar çok ağırdı.Bizzat şahit olduklarımda var malesef.
Umarım bu profesör sırf 28 şubat mağduru olduğu için değil de hakettiği için dekan olarak atanmıştır. Çünkü şimdi de sırf 28 şubat mağduru olduğu için ödüllendirilmeye çalışılan bir grup ortaya çıktı.İsmi lazım değil bir üniversitede lise mezunu düz bir memur sırf 28 şubat mağduru olduğu için yönetmeliğe uymamasına rağmen genel sekreter olarak atandı.Tabii herşeyi kılıfına uydursalarda eğitim durumunu uyduramadıkları için " tedviren " atayabildiler .Eski genel sekreter de kızağa alındı.
Yani bu ülkede herzaman birileri mağdur. Devir kimin devriyse onun borusu ötüyor. Haketsede haketmesede herkes heryere gelebiliyor , yeter ki o anki hükümetin yandaşı olsun.

Ben mağdur olduğu için ödüllendirildiklerini düşünmüyorum parkon sadece zamanında kaybettikleri hakları teslim ediliyor.

Eğer hak ettiğinden fazlası veriliyorsa haklısın derim. Verdiğin ornekteki gibi mesela.

Ben de kendi adima haklarinin teslim edilmesini isterim ancak hak ettiklerinden fazlasinin verilmesini istemem tabii. Bu bir haksizligi başka bir haksizlikla örtmek olur

Kimseye öfkem yok diyorum ya ahirete bıraktıysam eğer zerre öfkem yoktur artık. Ayrıca benim yazdıklarımdan ''sağcı'' kesim olduğumu çıkaran kişiye diyeceğim tek şey ; Tespitine kuvvet!
M minnakkelebekim işte bu yüzden ses çıkmıyor. Şimdi bak şuraya ben o yaştayken ki olan olayların manevi kısmının bana yaşattıklarını yazdım. Biri çıktı '' bla'' dedi biri çıktı solcu içinde ses çıkar dedi biri çıktı ateistlik vs. Siyasi kısmı üzerine ne yazdım? Haklı veya haksız dedim mi? Birileri zulüm yaşarken birileri mutlu oldu dedim. Sağcı mutlu oldu solcu zulüm mü gördü dedim? Kimseye görüş destekleme tarafımızı yansıtmak zorunda değiliz. Kanıtlamak zorunda değiliz. Kimsek kimiz. Ama insanız ve ortada bir zulüm varmı var. Size dokunmadığı için siz bu şekil bla veya solcu yada parti muhabbetine girip dağıttınız kafaları. Şimdi bize dokunmayan yılan mı bin yasaşın yoksa size dokunmayan yılan mı? Bana kalsa siz biz kavramıda yok ya neyse...

insanız hepimiz değilmi..bizler desteklerken size yapılana tepki verirken aynını sizden beklemek yanlışmı. değil. evet mağdurdunuz evet sizlerde solcularda mağdurdu. cefa çektiler. geçmişte acılar yaşandı. sadece türban değildi diye hatırlattım. herkes payını aldı. sesini çıkarmak isteyende aldı. düşüncesini inancını yaşamak ve söylemek isteyende aldı.
bunda hemfikiriz değilmi.
benim demek istediğim madem öyle sizller bu acıları yaşıyorsanız yaşayan sizden farklı olsada onu daha çok anlamanızdır değilmi ,yaşamayandan..
öfke kin nefret değil.
kendinden farklı ise bana ne değil,kim eziliyorsa yanında olmak ya asolan. .
bunu anlattm anlatıyorum. ama görünen o değil işte. gördüğüm o değil son zamanlarda okuduklarımdan gözlemimden kaynaklanan düşüncem o değil.
keşke olsa. keşke herkes hepimiz kime haksızlık oluyorsa onun yanındada olsak. keşke..

Son düzenleme:
insanız bizler desteklerken size yapılana tepki verirken aynını sizden beklemek yanlışmı. değil. evet mağdurdunuz evet sizlerde solcularda mağdurdu. cefa çektiler. geçmişte acılar yaşandı. sadece türban değildi diye hatırlattım. herkes payını aldı. sesini çıkarmak isteyende aldı. düşüncesini inancını yaşamak ve söylemek isteyende aldı.
bunda hemfiliriz değilmi.
benim demek istediğim madem öyle sizller bu acıları yaşıyorsanız yaşayan sizden farklı olsada onu daha çok anlamanızdır değilmi yaşamayandan.. öfke kin nefret değil. kendinden farklı ise bana ne değil,kim eziliyora yanında olmak ya asolan. . bunu anlattm anlatıyorum. ama görünen o değil işte. gördüğüm o değil son zamanlarda okuduklarımdan gözlemimden kaynaklanan düşüncem o değil.
krşke olsa.
Ben sağcı değilim.
Sadece Türbandan bahsetmedim.
Hangi kesimde değerlendiriyorsan beni emin ol içinde olduğum için diğer dediğin o kesimi anlamam güç değil benim için zaten. Zulüm ayrımı yapmadım.
Kendimden farklı olarak kimseye nefret duyduğum yok. İstisnalarım dışında onlarda inancıma bile bile yapılan saygısızlık ve pkk ya destek konusunda.
Kim eziliyorsa onun yanında olduğumu burada sadece sözcüklere yazmakla olunmayacağına inanıyorum.
Son zamanlarda olan olayları kesim üzerine genellemeyiniz. Yanlışa düşersiniz zan altında bırakılırsınız.

O dönemi küçük olmama rağmen çok net hatırlıyorum. Ablamın okuldan ağlayarak geldiği günleri unutmadım. Her hafta bir eyleme giderdik. Susmadık ama kim dinlediki? Şimdi de sağın sola aynı baskıyı yaptığını iddia edenler. Nereden kovuldunuz, nerelere alınmadınız, hangi okul, hangi devlet dairesi, hangi özel kuruluş size yan baktı bana bir somut şey söylerseniz ona göre yorum yapayım.

Kimseye öfkem yok diyorum ya ahirete bıraktıysam eğer zerre öfkem yoktur artık. Ayrıca benim yazdıklarımdan ''sağcı'' kesim olduğumu çıkaran kişiye diyeceğim tek şey ; Tespitine kuvvet!
M minnakkelebekim işte bu yüzden ses çıkmıyor. Şimdi bak şuraya ben o yaştayken ki olan olayların manevi kısmının bana yaşattıklarını yazdım. Biri çıktı '' bla'' dedi biri çıktı solcu içinde ses çıkar dedi biri çıktı ateistlik vs. Siyasi kısmı üzerine ne yazdım? Haklı veya haksız dedim mi? Birileri zulüm yaşarken birileri mutlu oldu dedim. Sağcı mutlu oldu solcu zulüm mü gördü dedim? Kimseye görüş destekleme tarafımızı yansıtmak zorunda değiliz. Kanıtlamak zorunda değiliz. Kimsek kimiz. Ama insanız ve ortada bir zulüm varmı var. Size dokunmadığı için siz bu şekil bla veya solcu yada parti muhabbetine girip dağıttınız kafaları. Şimdi bize dokunmayan yılan mı bin yasaşın yoksa size dokunmayan yılan mı? Bana kalsa siz biz kavramıda yok ya neyse...

Evet haklısın. Olayi yine siz biz konusuna getirdiler. Hep böyle olmuyor mu zaten dombik alıştık artık. Hadi şuna da ses cikarsana derken zaten burdaki magduriyeti onemsemediklerini gosteriyorlar.

Ben parti lider olayina girmeyelim dememe rağmen sag sol muhabbeti aciyorlar ki ben yeri gelince hepsi için fikrimi bildiriyorum. Mesela Erdal Eren konusuna girip de tamam Erdal eren asildi ama sagcilar da çok öldü yazmadim. Neden? Çünkü bu zulmün sagcisi solcusu olmaz. Insan olanin hepsine içi yanar..

Ki ben zaten Cemil Meriç'in dedigi gibi namuslulardan olmaya çalışan bir insan evladiyim. Kendimi sağcı ya da solcu diye adlandirmiyorum..

Geçen sene de paylaşmiştim 28 Şubat'la ilgili bir yazı ve altina gelip Madımak olayi hakkında da bir şey yazsana demislerdi. Sanki daha once bu olaya oh olsun demişim gibi..

Yazacak çok şey var da yazacak vaktim yok.

Ben sağcı değilim.
Sadece Türbandan bahsetmedim.
Hangi kesimde değerlendiriyorsan beni emin ol içinde olduğum için diğer dediğin o kesimi anlamam güç değil benim için zaten. Zulüm ayrımı yapmadım.
Kendimden farklı olarak kimseye nefret duyduğum yok. İstisnalarım dışında onlarda inancıma bile bile yapılan saygısızlık ve pkk ya destek konusunda.
Kim eziliyorsa onun yanında olduğumu burada sadece sözcüklere yazmakla olunmayacağına inanıyorum.
Son zamanlarda olan olayları kesim üzerine genellemeyiniz. Yanlışa düşersiniz zan altında bırakılırsınız.
yok zaten istisnalar var dedim. ama çok yıkıcı bir öfkede var dombik. sadece diyorumki,yapılanlar yanllıştı . bende karşıydım o yanlışlıklara.. ama diyorum ya kim ezildiyse kime bunlar yapıldıysa çıkar bir gün yapandan.
Allahın adaletine inanıyorum ben.

Neden her konuda siz ve biz diye ayrılıyoruz? Gidebileceğimiz başka ülke yoksa bu ülkede olan her adım iyi kötü hepimizi etkiler. Birine bir haksızlık yapıldığında diğeri ona destek olmazsa devlet dediğimiz şey vicdanlı olmaz tepeden tepeden biner üstümüze. Acı yarıştırmanın siz biz demenin anlamı yok. Hataysa hatadır bu kime yapıldığının hiç önemi yok.

Bu ülkeye dindarlar da çok zarar verdi.
Kpps soruları kimlere verildi.
Bu sayede kimler işe girdi ,kimler görevlerinde yükseldi acaba.
Değneği ele geçirdiklerinde neler yaptıklarını gördük,
Gazeteci tutuklamaları,isyan eden madenciyi tekmelemeleri ve daha niceleri.
Bilmesek yutturacaklar huşu içinde dinleyeceğiz biz de .

Bu ülkeye dindarlar da çok zarar verdi.
Kpps soruları kimlere verildi.
Bu sayede kimler işe girdi ,kimler görevlerinde yükseldi acaba.
Değneği ele geçirdiklerinde neler yaptıklarını gördük,
Gazeteci tutuklamaları,isyan eden madenciyi tekmelemeleri ve daha niceleri.
Bilmesek yutturacaklar huşu içinde dinleyeceğiz biz de .

Ee o zaman dindar kesimin hepten başını mi ezelim? Bu mudur yani?

M minnakkelebekim kimse ama hic kimse burada dindar kesimin basini ezelim demedi, demezde. Bizimde ailemizde illaki kapalli insanlar vardir emin ol.
Bas kesmek ne demek ? Bunu bizim gibi insanlardan beklemen abartinin abartisi.
Magduriyet cümleleri.
Olayida siz / biz meselesine getirmedik. Eger cümleleri dogru okursan hepimiz icin artik mücadele verelim diyoruz. Herkesin özgürlügü önemli, gelecekte güven ve huzur icinde yasamak icin.

M minnakkelebekim kimse ama hic kimse burada dindar kesimin basini keselim demedi, demezde. Bizimde ailemizde illaki kapalli insanlar vardir emin ol.
Bas kesmek ne demek ? Bunu terör örgütü ISID yapar evet ama bizim gibi insanlardan bunu beklemen abartinin abartisi.
Magduriyet cümleleri.
Olayida siz / biz meselesine getirmedik. Eger cümleleri dogru okursan hepimiz icin artik mücadele verelim diyoruz. Herkesin özgürlügü önemli, gelecekte güven ve huzur icinde yasamak icin.
:KK9::KK9:

Back