Gazeteci-yazar Bayramoğlu: 28 Şubat'la doğru ve güçlü bir kitle ortaya çıktı

Yukarida basini keselim okumusum, sonra düzeltim ama crytic sen cok hizliymissin alinti yaptigin icin ilk yorumum cikmis, Neyse haberiniz olsun. sonradan ezelimi okudum.

Şu forumda kimseyi ayırmam bilirsiniz : D
Hepinizi sever sayarım şimdi tek tek etiketlemek istemiyorum : p bu ince ve güzel ayrıntıdan sonra :)
Her devirde kim oluyorsa onun borusu ötüyor.Ama türkiye .. yıldır en özgür döneminin içinde.Elbette siyasette işler planlandığı gibi gitmez.Üstelikte dört tarafı düşmanlarla dolu bir ülkenin siyasetinde baş aktörseniz işiniz çok zor demektir.İçeridekileri saymaya gerek yok.
Pek çoğumuz kötünün içinde en iyisi diyerek iktidara oy veriyoruz.Ne yapalım yani daha öncesini kısmen yaşadık duyduk.
Buna karar verdik.
Erbakan hoca çok güzel adamdı ama bu devirde siyaset yapacak adam değildi.28 şubatın içine düştü istemediği şeyler mal edildi dolayısıyle indirildi.Siyasette oyunu kuralına göre oynamak gerek.Onlardan gibi görünüp onlara dirsek atmak meselesi..
İşte öyle..
Burada siz biz diye ayrılmayalım tamam da ben asla bu kafadaki bir sol partiye oy veremem.Verenlede aynı tarafta olamam.İster siz deyin ister biz.
Bu ayrılış çoook eskilere dayanır şimdinin meselesi değil..
Benim babannemde başörtülüydü lütfen ama repliği geldi aklıma :)

ne yapalım,o sola veriyor bu sağa veriyor,o kapalı bu açık,o kürt o alevi o laz diye kategorilere göremi ayıralım ayırlaım bakalım 20 sene sonra daha da düşman olmuşmuyuz birbirimize

Ee o zaman dindar kesimin hepten başını mi ezelim? Bu mudur yani?
benim öyle bir önerim olmadı
ismimmelek arkadaşınız olayı o kadar masumlaştırmış ki.,
13 senedir iktidardasınız .nerden kovuldunuz filan yazmış da.
komiğime gitti. illa bir yerlerden kovulmak mı lazım.kpss sorularını yandaşlara ver benim o koltuğa oturmama engel ol,torpilin alasını yap ,sonra da nerden kovuldunuz de?
ha bir yerden kovuldun ha hakkın yendi ne farkı var acaba.
biz o zamanlar isyan ederken hiçbirnizin sesi çıkmıyordu ehehe her dönemde oluyor canım demediniz mi?Olayı masumlaştırmadınız mı?
Öyle yağma yok ,17-24 aralık olaylarında neden suskun kalıyorsunuz ,
dindarız ,kapalıyız filan diyorsunuz .
yargılanmalılar diyeniniz hiç yok aranızda.
size göre dindarlık dış görünüşten başörtüsünden mi ibaret.
devletin malı halkın malı mevhumu neden yok.
ergenekon davasında neden korkuyorsunuz yargılanmaktan bir çekindiğiniz mi var derken ,neden aynı tavrı 17-24 aralık bakanları için sergilemedi.(yoksa bir korkuları mı var deme hakkım var mı var dimi?)
sopayı ele geçiren eleştirdiği şeylerin aynısını yapıyor .
ben dindarlığı kullanan hiçbir insana ne inanırım ne de oyumu veririm.

Torpil konusuna girersek cikamayiz. Torpil yaptırmak için sendika değiştiren öğretmenler var. Yani her dusunceden insan fırsatını bulunca baliklama dalıyor. Yani bugün ak parti değil de başka bir parti de olsa sonuç degismezdi.

kpss sorularını vermek diyorum öss sorularını vermek diyorum,
üniversitelere ,işe haksız yere yerleştirilmek diyorum ,siz hala aynı şeyleri söylüyorsunuz.

torpile gelince tamam peki hepsi yapıyor dindar parti de yapsın eksik kalmasın.
bari dini alet etmesinler yazıklar olsun destekleyene ne diyeyim başka .

Her açılan konuda ayni şeyler konuşuluyor. Başta konuyu lider parti kavgasina donusturmeyin dememe rağmen gelip konuyu sabote ediyorsunuz. Konu 28 Şubat bunun hakkında söyleyecek bir seyiniz varsa soyleyin..

Bahsettiginiz konuların da hepsini kın kın kınıyorum. Oldu mu?

sabote mi ediyorum .
ilginç

Yahu sorular verildi birilerine de sen mağdur oldun ben olmadım mı? Soruların verilmesi devlet eliyle yapılmış, yasa olan birşey mi? Nasıl örnek verme kabiliyetidir bu? Pes yani!!!

Yahu sorular verildi birilerine de sen mağdur oldun ben olmadım mı? Soruların verilmesi devlet eliyle yapılmış, yasa olan birşey mi? Nasıl örnek verme kabiliyetidir bu? Pes yani!!!
siz aklamaya devam edin ..ne diyebilirim ki daha fazla.

"Başörtülü kızlar..."
Kamu alanlarında kuralların olması gayet doğal.
Eğer Anarşist iseniz, ayrıca tartışılır.
Lakin başörtülü kimselerin vandalist ismiyle anılmaktan hiçte haz edeceğini sanmıyorum.

Ben; şort, t-shirt, şapka ile okula gidemiyorsam, sende başını örtüp gidemezsin.

Ya sınırsız bir özgürlük olmalı ya da herkese eşit işleyen kurallar.
Ki sınırsız özgürlükte, Femen misali okul sıralarında yayılmama hiçbir şey engel olamaz.

MGK kararlarında adalete engel olabilecek hiçbir istek bulunmamakta.
Aczmendilerin Şeriat naraları atarken, Refah Partili belediye başkanları "Ey Müslümanlar sakın ha içinizden bu hırsı, bu kini, nefreti ve bu inancı eksik etmeyin. Bu bizim boynumuzun borcudur" derken ve bunlara benzer daha nice olaylar yaşanırken laikliğin sessiz sedasız yerini Vahhabiliğe, kafa kesen zihniyete bırakması mı beklenmeliydi?

Çeçenistan ve Dağıstanda'da benzer olaylar yaşandı. Dudayev sonrasında ortalığı kasıp kavuran Şeriat sevdalısı Sunniler, Vahhabiler, hacı ve hocalar Suudi'lerin desteğiyle birlikte güçlerine güç kattı. Veletlerin eline silah veriliyor, insanlar kendi komşuları tarafından hainlikle suçlanıyordu.

Sağolsun Rusya mehdi gibi yetişti.

Sağolsun Tc'de "Şeriata karşı kadın yürüşü" yapabilecek yürekler vardı.

Ve kadin savunuculugu hikayesi burda sona erer.. bu cevabin gelecegini biliyordum yanltmadiniz beni.

Bu arada okullara şortla taytla minu etekle şapkayla perukla vs vs her şekilde giriliyor. Girilsin de zaten.

Bu arada Rusya mehdi gibi yetismekten ziyade bela gibi çöktü desek daha dogru olur

türban takıldı konu çözüldü,
herşey sütliman .

Yahu su an Türkiye`nin daha baska dertleri var ve gecmiste yapilan olaylar üzerinden siyaseti konusmamizi pek verimli bulmuyorum.

@cryptic sakin alinti yapma
Katılıyorum. Geçmişe takılı kalmak ülkemize ve milletimize fayda getirmez. Yapılması gerekiyormuş ki yapılmış. Demokrasi bazen balans ayarlarına ihtiyaç duyuyor demekki.

Yapanlar orda. Gidin hesap sorun. Burdan konuşmak kör döğüşünden öteye gitmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…