gazel mutfak fayanslarını yapışkanlı folyo ile kapladı :)

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
selam kızlar :)
kısaca izah edeyim maceramı, mutfak tezgahımla dolaplar arasındaki fayanslarım baya eski model ve artık eskimeye yüz tutmuş şekildeydi...burda geçici oturduğumuz için (inşallah) bu yapışkanlı folyo baya cezbetmişti duyduğumda, kk da örneklerini görünce cesaret alıp yaptım..:) fayans aralarını ne kadar ovsam da artık çıkmıyordu kara lekeler...
bu benim için çok iyi oldu..çünkü her mutfağğa girişimde pis gibi hissediyordum içim rahat etmiyordu...güzel bir kaamuflajla bu hale getirdik eşimle...hemde yarım saatimizi almadı...:) yapıştırma işini hallettikten sonra açılmasın ve kabarmasın suyla diye, kenarlara eşim silikon çekti...ve sonuç bu bakalım beğenecekmisiniz?
bu arada folyoyu tekzenden aldım, iki rulo yetti.. fiyatı 10 liraya maloldu...tek rulo 5 lira civarıydı...
aslında daha açık renk bir desen istiyordum ama bulamadım tekzende...en güzel buydu, mutfak halımın rengi de lila olunca baya uyum sağladı...
takdir sizin :)

önceki hali bu kızlar...( resimlerin üzerine tıklarsanız daha net ve büyük görürsünüz)

$Fotoğraf0072.jpg

bu da şimdiki hali :)

$Fotoğraf0189.jpg

Son düzenleme:
gazelcim ellerinize saglik cidden müthiş olmus masallah subhanallah
Cok begendim dogrusu

teşekkür ederim canım beğenmene sevindim :) bende çok beğendim hep acaba olmazmı ki sırıtır mı komik ve basit durur mu ki diye zar zor ikna oldum ama iyikide yapmışım :) mutfağıma girdikçe gözüme hoş gözüküyor :) alt tarafı folyo ama ufak tefek değişiklikler heyecan katıyor eve :)

İlk fotoğraflara baktığımda nereyi kapladığınızı uzun süre çözemedim, çünkü her şey gıcır gıcır görünüyor:KK52:
Ellerinize sağlık, hakikaten yenilenmiş kadar olmuş emin olun.

İlk fotoğraflara baktığımda nereyi kapladığınızı uzun süre çözemedim, çünkü her şey gıcır gıcır görünüyor:KK52:
Ellerinize sağlık, hakikaten yenilenmiş kadar olmuş emin olun.

ayy canım benim iltifat ediyorsun teşekkür ederim, uzaktan gıcır gıcır görünüyor ama yakından bakınca fayans araları baya siyeh lekeli halde...
ne kadar çeşitli temizlik malzemesi kullansam da artık bozulmuş sanırım aradaki beyaz çimentosu, temzilemeyle olacak iş değildi...
bende bu çareyi buldum..kendi evim olsa, direk söktürür yeni fayans kaplatırım ama malesef değil :KK43:
yapmak isteyenlere benim durumumda olan geçici oturanlara kiracılara falan fikir olsun diye paylaştım...
çünkü bende kk sayesinde cesaret aldım :)

Çok güzel olmuş resmen havası değişmiş mutfağın.. :-) Bu kadar ucuza bunları yapmanızda çok hoş küçük şeylerden mutlu olmasını bilenler için güzel bir beceri güle güle kullanın..

bu yapışkanın kahve tonlarında olanından bi arkadaş yapmıştı onuda çok beğenmiştim buda güzel olmuş.kahveli ton sanki daha iyi giderdi..
bide maşallah çok temiz mutfağınız.son olarak bulaşık makinelerimiz aynı :KK1:

Çok güzel olmuş resmen havası değişmiş mutfağın.. :-) Bu kadar ucuza bunları yapmanızda çok hoş küçük şeylerden mutlu olmasını bilenler için güzel bir beceri güle güle kullanın..

çok sağol canım, siz beğendikçe bende iyiki yapmışım diyorum...haklısın ufak değişiklikler büyük mutluluklar getirebilir isteyene....

ayy canım benim iltifat ediyorsun teşekkür ederim, uzaktan gıcır gıcır görünüyor ama yakından bakınca fayans araları baya siyeh lekeli halde...
ne kadar çeşitli temizlik malzemesi kullansam da artık bozulmuş sanırım aradaki beyaz çimentosu, temzilemeyle olacak iş değildi...
bende bu çareyi buldum..kendi evim olsa, direk söktürür yeni fayans kaplatırım ama malesef değil :KK43:
yapmak isteyenlere benim durumumda olan geçici oturanlara kiracılara falan fikir olsun diye paylaştım...
çünkü bende kk sayesinde cesaret aldım :)

Allahım kendi evinizde de bu yaratıcılığınızı ve zevkinizi konuşturmayı nasip etsin inşallah.
Gerçekten iltifat etmiyorum, dolap vs de insanın aklına gelir ama tezgahta hiç gelmezdi.
Sayenizde dediğiniz gibi bir çok hanım bunu öğrendi,imkanı olmayan ya da dediğiniz gibi kirada oturup çaresi olmayanlara yeni kapı açtınız, helal olsun.
Güzel güzel, zevkle, içiniz açılarak yapın artık yemeklerinizi:nazar:

bu yapışkanın kahve tonlarında olanından bi arkadaş yapmıştı onuda çok beğenmiştim buda güzel olmuş.kahveli ton sanki daha iyi giderdi..
bide maşallah çok temiz mutfağınız.son olarak bulaşık makinelerimiz aynı :KK1:

teşekkür ederim tatlım çok sevindim beğenmene..:) bende ilk başta dolaplar ve mutfak masam kahverengi olunca, kahve tonları aradım ama tekzen de bulamadım başka yere de bakmadım açıkçası, bu varmış mecburen aldım artık...bende acaba çok sırıtırmı kahvelerin arasında diye düşündüm ama halımın rengi de lila olunca uyum sağladı :) ordan yırttık anlayacağın :)

iltifatın için de ayrıyeten teşekkürler canım :)

selam kızlar :)
kısaca izah edeyim maceramı, mutfak tezgahımla dolaplar arasındaki fayanslarım baya eski model ve artık eskimeye yüz tutmuş şekildeydi...burda geçici oturduğumuz için (inşallah) bu yapışkanlı folyo baya cezbetmişti duyduğumda, kk da örneklerini görünce cesaret alıp yaptım..:) fayans aralarını ne kadar ovsam da artık çıkmıyordu kara lekeler...
bu benim için çok iyi oldu..çünkü her mutfağğa girişimde pis gibi hissediyordum içim rahat etmiyordu...güzel bir kaamuflajla bu hale getirdik eşimle...hemde yarım saatimizi almadı...:) yapıştırma işini hallettikten sonra açılmasın ve kabarmasın suyla diye, kenarlara eşim silikon çekti...ve sonuç bu bakalım beğenecekmisiniz?
bu arada folyoyu tekzenden aldım, iki rulo yetti.. fiyatı 10 liraya maloldu...tek rulo 5 lira civarıydı...
aslında daha açık renk bir desen istiyordum ama bulamadım tekzende...en güzel buydu, mutfak halımın rengi de lila olunca baya uyum sağladı...
takdir sizin :)

önceki hali bu kızlar...( resimlerin üzerine tıklarsanız daha net ve büyük görürsünüz)

Eki Görüntüle 538207

bu da şimdiki hali :)

Eki Görüntüle 538209

AAA yapıştırma mı bu? çok ilginç gerçekten eşinizin size yardım etmesi ve beraber yapmanız da çok şeker... :) güzel güzel yemeklerinizi ağız tadıyla beraberce yersiniz inşallah hep mutfağınızda :) acaba başka hangi yüzeylere uygulanır ki bu

Allahım kendi evinizde de bu yaratıcılığınızı ve zevkinizi konuşturmayı nasip etsin inşallah.
Gerçekten iltifat etmiyorum, dolap vs de insanın aklına gelir ama tezgahta hiç gelmezdi.
Sayenizde dediğiniz gibi bir çok hanım bunu öğrendi,imkanı olmayan ya da dediğiniz gibi kirada oturup çaresi olmayanlara yeni kapı açtınız, helal olsun.
Güzel güzel, zevkle, içiniz açılarak yapın artık yemeklerinizi:nazar:

çok teşekkür ederim canım, estağfrullah tabiki paylaşırım, bende burdan öğrendim bu folyoyu daha önce hiç duymamıştım :)
bana fikir verenden de allah razı olsun...
bu arada yapacak olanlar yapanlar hep paylaşsa keşke, herkes öğrenir faydalanır..çok haklıısn canım...

AAA yapıştırma mı bu? çok ilginç gerçekten eşinizin size yardım etmesi ve beraber yapmanız da çok şeker... :) güzel güzel yemeklerinizi ağız tadıyla beraberce yersiniz inşallah hep mutfağınızda :) acaba başka hangi yüzeylere uygulanır ki bu

çok sağol canım...evet yapıştırma..kendinden yapışkanlı folyo diye satılıyor..dış yüzeyi naylonsu olduğu için yırtılmıyor ve altına ıslak geçmediği takdirde su değen yerlere bile kullanılıyor... o yüzden yapacak olanlara ısrarla söylüyorum, mutlaka silikon çekin kenarlara...aksi halde su alan yerler açılmaya başlayabilr...emeğiniz boşa gitmesin...
bu arada evet canım allah razı olsun eşim seve seve yardım etti, o olmasa tek başıma baya zorlanırdım,

günaydın arkadaşım çok güzel olmuş burdan bakınca hiç yapıştrma gibi durmuyor fayans sandım bir ara ellerinize sağlık tekrardan:KK34::KK34:

Süper olmuş ya çok beğendim.Ellerinize sağlık eşinle senin.Ben bu tarz bir yenilik yapınnca gidip gelip bakarım bir kaç gün:)Gerçekten çok orjinal duruyor...

çok şık olmuş ellerine sağlık. iyi fikir gerçekten. benim kardeşim de köyde lojmanda oturuyor. onlar da yapmışlar aynen böyle. mutfak dolaplarını da kaplamışlar. mutfağı tamamen yenilemişler gibi olmuş.
güle güle kullan iyi günlerde.:KK9:

çok değşşikmiş dayanıkmılı acabaa onu merak ettım bende ikide bır uğraşmaz ınsan nekadar surede değişmek gerekli ? birde bu fayans aralarını temizlemek için bır beze azcık tuzruhu döküp sılınce beyazlıyor ama azcık dökülcek beze yoksa kireçlerı söker

Son düzenleme:
X