-
- Konu Sahibi TesterTester
arkadaşlar yaklaşık olarak 1,5 senedir tedavi görmekteyim.çok kötü dönemler atlattım.insanların yanında oturamaz durumdaydım.bir baradk su dahi içsem gaz yapıyordu ve midemden 1 metre öteden duyulacak kadar yüksek sesler geliyordu.tuvalette gazı çıkaramıyordum.sosyal hayatım tamamen bitmişti.insanlara ve hayata küsmüştüm.aslında hatam bunun bir hastalık olduğunu anlamamış olmamdı.taki buradaki yazıları görene kadar.doktora başvurdum ve uzun süre yemeklerden önce ve sonra alınan mide ila.ları kullandım(isim veremiyorum)düzelmem uzun zaman aldı.sonra endoskopi yaptırdım.gastirit çıktı orta derecede.doktor bunun insanların %90 olduğunu;korkulacak bişey olmadığını söylediyani tamamen sitres üzüntü kaynaklıydı ve zamanla ilerlemişti.ben bu hastalık yüzünden insanlaradan koptum..üniversiteye gidemedim...hayata küstüm ..ölemek sitedim....sürekli allahım beni yanına al diye yalvarır durumdaydım...çok utanç verici bir durumdu....endoskopiden sonra 2 hatalık kullanımı olan özel bir ilaç paketi verdi doktorum....bu hastalığı midedeki bir mikrop yapıyormuş...bu iki haftalık ilaç paketinde de sabah akşam aldığım ağır antibiyotikler vardı..baya etkisini gördüm.yavaş yavaş düzelmeye başladım....en azından artık insanların yanında oturabiliyorum...mide sesleri kesildi...günde sadece 1 mide ilacı alıyorum..sabahları aç karnına...inşallah daha da düzelir....çok basit gözüken ama insan hayatını çok etkileyen bir rahatsızlık...allah hepimize acil şifalar versin.
çok geçmiş olsun canım ben de regl dönemlerinde aynı problemi yaşıyorum yumurtlama dönemimde akıntımla geçiyor anlıyabiliyorum az buçuk..
doğadanın kayısı çayı iyi geliyor
rezene çayıda gazaiyi gelir
Ben de 1.5 yıldır benzer sıkıntılar çekiyorum.sınav stresi falan derken bu ibs hastalığına yakalandım.yemek yesem de yemesem de karnımdan sesler geliyordu.yemeklerden 10-15 dk sonra karnımda şiddetli bir ağrıyla ishal oluyordum.hayat çekilmez bir hal almıştı.dersaneye,okula gitmek istemiyordum.neyse artık sınav stresini atlattım.artık üniversitede okuyorum.zaten ibs(irrtable bağırsak sendromu)hastalığını da bu sene başında öğrendim.gastroentrologa gittim.debridat adında bi ilaç verdi.yemeklerden önce içiyordum.en az 6 aydır kullanıyorum sanırım.evet ilaç başlarda beni iyileştirmişti hatta hayata bağlamıştı.(ve bu arada artık sürekli ishal olmadığım için 6 kilo almıştım.)ama şimdi başka problemlerim var.fazla yemek yemesem de sürekli yelleniyorum.bazen de küçük küçük gaz kaçırmalar .sonuçta günün 8 saatini okulda geçirmek zorunda olan bir insanım.yaşadığım bu olaylar beni çok üzüyor.insanlara da anlatamıyorsun.onlar senin ne yaşadığını bilmeden seni yargılıyorlar.çok mutsuzum.eski sağlıklı günlerimi özlüyorum...
Ben de 1.5 yıldır benzer sıkıntılar çekiyorum.sınav stresi falan derken bu ibs hastalığına yakalandım.yemek yesem de yemesem de karnımdan sesler geliyordu.yemeklerden 10-15 dk sonra karnımda şiddetli bir ağrıyla ishal oluyordum.hayat çekilmez bir hal almıştı.dersaneye,okula gitmek istemiyordum.neyse artık sınav stresini atlattım.artık üniversitede okuyorum.zaten ibs(irrtable bağırsak sendromu)hastalığını da bu sene başında öğrendim.gastroentrologa gittim.debridat adında bi ilaç verdi.yemeklerden önce içiyordum.en az 6 aydır kullanıyorum sanırım.evet ilaç başlarda beni iyileştirmişti hatta hayata bağlamıştı.(ve bu arada artık sürekli ishal olmadığım için 6 kilo almıştım.)ama şimdi başka problemlerim var.fazla yemek yemesem de sürekli yelleniyorum.bazen de küçük küçük gaz kaçırmalar .sonuçta günün 8 saatini okulda geçirmek zorunda olan bir insanım.yaşadığım bu olaylar beni çok üzüyor.insanlara da anlatamıyorsun.onlar senin ne yaşadığını bilmeden seni yargılıyorlar.çok mutsuzum.eski sağlıklı günlerimi özlüyorum...
merhaba kızlar hayat nasıl gidiyor dersimli tedavin ne aşamada
kegel egzersizi yamanızı tavsiye ederim
hayat nasıl gidiyor dediğine göre moreller iyi galibaaman maşallah.....vallahi ben aynı durumdayım ... bir aydan daha kısa bir süre sonra düğünüm var....sizden madden değil ama manevi olarak bir isteğim var...hayırlı dualarınızı rica ediyorum....sağlıcakla kalın.
mutluluklar dilerim canım bir şeyi merak ettim sorunumuz aynı olmasına rağmen Taviloğlu bizi neden farklı yönlendirdi acaba ya da kendimizi yanlış mı ifade ettik . Bir de kullandığın bu ilaçlardan bağırsak hareketini yavaşlatmaya yönelik olan var mı biliyor musun
ben helipak tedavi paketini kullandıktan sonra o seslerden kurtuldum....içinde ağır antibiyotikle ve mide koruyucu happ vardı.iki haftalıktan fazlasını tavsiye etmedi doktorum..bu paket midedeki sorunu yaratan mikrobu öldürmeye yönelikmiş..tabi asıl ilaç stresten uzak durmak..inşallah yardımcı olmuşumdur...evet taviloğlu ikimize farklı cevaplar yazmış....bende anlamaya çalışıyorum.
selam dersimli peki helipak kullanmadan önce kan testi vs. yaptırdın mı doktor sana neye göre bu ilacı verdi