- 16 Aralık 2020
- 4.056
- 7.969
- 108
Merhabalar, tüp bebek süreciyle bebeğim 37+1de sezaryen olarak dünyaya geldi. Doğduğu zaman sarılığı vardı bi 10 günümüz o şekilde geçti. 10 günden sonra gaz sancıları başladı, doktor kontrolünde doktorum hiçbir damla vermedi sancı geldikçe seni emer, kilosu toparlasın dedi. Daha sonra anne sütüyle güzel kilo almaya başladı ama gaz sancıları hiç bitmedi ve artarak devam etti. Şu an 38 günlüğüz. Bir gün kakasında yoğun mukus gördüm ve bebeğim ya emiyor ya ağlıyor ya uyuyor hala uyanık olup ağlamadığı tek bir vakit yok, doktora gittiğimizde süt ve süt ürünlerini, kuruyemişi, dana etini ve tahini kesmemi söyledi alerjik olma ihtimaline karşı, vicol gaz damlası, sab simplex ve prebiyotik bir damla verdi. Hepsini kestiğimin 8. Günündeyim asla bir değişiklik olmadı. Nurse harweys, zinco vs de denedim. Spaya da götürdüm. Bazı günler çok daha fazla artıyor, bu arada gazını fazla fazla atıyor ama hala ağlayıp katılamaya bacaklarını karnına çekmeye devam ediyor. 40 günlük çocuk gözü açık sakince hiç durmaz mı, ne yapacağımızı şaşırdık. Kolik desem bir saati yok sabahtan geceye, geceden sabaha uyumadığı her an ağlıyor. Uykusunda bile ıkınıp sıkınıyor. Alerji desem 8 günde hiç mi değişiklik olmaz bilemiyorum, bu arada kakasındaki mukusta azaldı, hatta çoğu bezde yok gibi. Sadece emmek istiyor emdikçe de gazı oluyor öyle bir döngü. Başına gelen var mı bunun bir çözümü yok mudur, 25inde kontrolümüz var tekrar doktorla konuşacağım ama buraya da danışmak istedim