Bebek Beslenmesi gaz gaz gazz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

seher__yasaro7

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2016
5
5
1
28
Bugün 42 gunluguuzz oğlum kaka yapmakta zorlanıyor ustten gaz cikariyor ama alttan çok zorlanıyor gece gündüz doğru düzgün uyumuyo psikolojim bozulmuş durumda hastaneye gittiğimizde hep lavman veriyorlar bu yüzden hastaneye gitmek istemiyorum önerisi olan var mı acaba ????

Evet içirdikten sonra daha çok ağlamaya başlıyor ve hiç durmuyor kimyon iciriyorum rezene iciriyorum gaz damlası falanda kullanıyorum ama etkilerini göremiyorum maalesef

Cnm çok zor geçmiş olsun ben 3 ay cektim 3. Ayin sonunda bitti. Seninde biter inşallah. Ben 1 hafta sab simplex 1 haftada colinox veriyodum.ayaklarına acı elma yagiyla 1 damla sadece masaj yap. Bide sen 1 çay kaşığı zeytin yağı ya da sıvı yağ içine kimyon doldur iç ben böyle geçirdim faydasını gördüm

Slm gaz zede annecikler başka bi yere de yazmıştım gaz problemine karsi kullandığım yöntemi direk kopyala yapıştır yapıyorum. Denedim ve cook memnun kaldım. Sizde deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Slm kızlar inanmayacaksiniz ama süper bi yöntem öğrendim. Bu benim 4 numaralıkizim. Tecrübe önemli bişey ama inanın her bebek farklı ve bebegi tanidikca her seferinde yeni bisey öğreniyorsunuz. Gecen komsum bi tarif verdi. Kendi bebegime denedim test edildi onaylandı.
Pirinç lapası. Bi tatli kaşığı kırık pirinç biraz su ekleyin ve kaynatın. Suyu bittikçe ekleyin. Sonra içine 2 tane kuru kayısı ufak ufak parcalayin koyun ve kaynatmaya devam edin. İyice kaynasın pirinçler lapa olacak. Ocağı kapatınca bi tatli kasigi zeytin yağı koyun. Ben azcık ta badem yağı koydum. Sonra ben miksere vurdum iyice krem gibi olsun diye. Sonra strec filmin üstüne bi parca tülbent koyun tülbentin içine malzemeyi sürün ve ikiye katlayın. Kat kismi karninin üst tarafina gelsin kucaginiza alinca baski olup disina taşmasın. Vücut sıcaklığına gelince karnının üstüne koyun. Streç film üstte kalsın ki elbiseleri ıslanmasin. Büyük beden bez kullanırsanız daha iyi olur lapa altta kalir daha güvenli olur üstüne başına bulaşmaz. Sonrada üşütmeyin. İster gece yapın sabaha kadar dursun ister gündüz yapın akşama kadar dursun. Ama sakın üşütmeyin. 3 gün üst üste yapin. Sonrada rahatsizlandikça yapın. Umarım iyi anlatabilmişimdir. Zararı olmaz ilaç değil neticede. Kolik çocuklara onca ilaç veriliyor. Böyle bi yöntem doğal ve zararsız. Deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.

2 aylık oğlumla aynı sorunları yaşadım. Ve haklısınız gaz damlaları daha çok ağlatıyordu sanki bebeğimi. Son 15 gündür rahatım ama yazacaklarımdan hangisi fayda sağladı bilmiyorum açıkçası oğlum ağlamasın diye de denemedim tek tek. Humana çayı içiyorum her gün 2 bardak. Susam yağı her gün 1 çay kaşığı ( ben suyla içiyorum tek midem kaldırmıyor) ve bence en önemlisi yaz sıcağı da olsa ayaklarının altına uyurken sürekli sıcak su torbası tabi ılık olacak. Bir buçuk ayda 4 çeşit damla+ rezene çayı+kimyon çayı vs hepsini denedim ama 15 gündür gerçekten çok rahatım.

Bugün 42 gunluguuzz oğlum kaka yapmakta zorlanıyor ustten gaz cikariyor ama alttan çok zorlanıyor gece gündüz doğru düzgün uyumuyo psikolojim bozulmuş durumda hastaneye gittiğimizde hep lavman veriyorlar bu yüzden hastaneye gitmek istemiyorum önerisi olan var mı acaba ????
Benimde gecti basından cok zor biliyorum onunla ağlıyordum rezne denedik zinco denedik sanki daha cok deliyordu onunla ağlıyırdum sonra aglama krizi tuttukca boş sigara kagıtları aldık onların sarı kısımlarını atıp beyaz kısımlarını kesip kıvırıp halis zeytinyağına baturup kıcını uyarıyırduk soylemesi ayıp İnce oldugu için içine sokuyorduk ayaklarınıda karnına bastırıyoduk cok degil az değil cenin pozuyyonu gibi inanın cocuğum kakasını gazını cıkartıp etrafa gülğcükler sactı suan 88 günlüğümüz allahıma şükür cok iiz bidr milupanın papatya cayını veriyorum sabah öğle akşam 30 zardan 90 mis gibi

Seher Hn çok zor bi dönemdesiniz benim oğlum da gaz problemi olan kolik bebeklerdendi Tam 3 ay boyunca kabus gibi geçti günlerimiz doktorların verdiği gaz damlaları, rezene çayı (hem ben içiyordum hemde çay kaşığıyla oğluma veriyordum), kimyon kaynatıp içiyorduk (3 4 çay kaşığı veriyordum oğluma da), saç kurutma makinası ile karnına masajlar yapıyordum. Biraz rahatlayınca tekrar emiyordu ve tekrarlıyorduk bu yaptıklarımızı tam bi kısır döngü yaa Göğsümde uyuyordu uyku sorunumuz da vardı sanki bunlar yetmiyormuş gibi. Ben ayakta uyuduğumu biliyorum yaa nasıl zordu Üzgünüm ama gaz sorunu olan kolik bir bebekse eğer 3 ayına kadar düzelme göstermeyebilir Siz kendinize dikkat edin bol bol sıvılar, meyve, sebzeler tüketin ve sakinliğinizi koruyun. Çünkü sizdeki stres aynen bebeğe geçiyor. Allah kolaylik versin Sabır versin

Leripossa Leripossa
leslagan leslagan
seher__yasaro7 seher__yasaro7
Ipek LR Ipek LR

arkadaşlar bu önerileriniz 6 aylıktan küçük bebekler için değildir dimi? ilk 6 ay anne sütünden, anne sütü yoksa da mamadan başka HİÇBİRŞEY asla verilmemeli. kimyon filan nedir 40 günlük bebeğe, inanamıyorum. bu verdiğiniz yiyecek içecekler bebeğinizin sağlığını daha beter yapar. dünya sağlık örgütü dahil bir sürü kişi kesinlikle anne sütü/mama dan başka bir şey verilmemesi gerektiğini söylüyor. bu kadar kolay önermeyelim yanlış şeyleri

Canım dediğim şeyi kaşık kaşık yedirmiyorsun ya. Karninin üstüne ilik bi sekilde koyuyorsun. Ve benim 4. bebeğim tecrübelerime güveniyorum. Ayrıca benim kızım 2 haftalıkken yaptım. Cook memnun kaldım. Denemesi size kalmış.

Canim uc cocugum var herseyi arastirir sorarim doktor onay vermeden asla biseyi vermem cocuklarima kafama gore bisey buraya yazmam yazamam Allah korusun benim onerdigim surubu doktor veriyor zaten uzuldum bu yorumuna gercekten vebal altında kalmayı kim ister :( burdan okursun sorarsin doktoruna ona gore verirsin ben burda yeni dogan bebege soda vereni bile okudum verdimmi hayir doktor asla olmaz oyle bisey dedi

Maalesef ilk aylar bebeklerin gaz problemi oluyor. Ben de gaz damlaları kullandım, pek bir faydasını göremedim. Kimyonlu su verdim, zeytinyağı verdim caresizlikten . Ama şimdiki aklım olsa hiçbir şey vermezdim.Cünkü bu geçici bir süreç ve verilen maddelerin bebegin bagirsaklarina zarar verme ihtimali var.Bir yerde okumustum, rezene onerilmiyordu bebeklere, bir arastirin isterseniz.3bucuk ay sonunda çok rahatladım ben. Öncelikle bunun geçici bir süreç oldugunun farkında olmak lazım. Bebeği rahatlatmak için karnina ayaklarına masaj yapabilirsiniz. Biz karın masajı yapıp kafasını hafifçe kaldiriyorduk. Yarı oturur gibi bi pozisyon aliyordu (birkaç saniye), sonra kakasini yapıyordu. Hayırlı olsun bebeginiz bu arada

Canim uc cocugum var herseyi arastirir sorarim doktor onay vermeden asla biseyi vermem cocuklarima kafama gore bisey buraya yazmam yazamam Allah korusun benim onerdigim surubu doktor veriyor zaten uzuldum bu yorumuna gercekten vebal altında kalmayı kim ister :KK43: burdan okursun sorarsin doktoruna ona gore verirsin ben burda yeni dogan bebege soda vereni bile okudum verdimmi hayir doktor asla olmaz oyle bisey dedi
Yorumunuza katılıyorum.

Benimde oğlum 2 aylık.. garibim gazdan uyuyamıyor. Damlalar, kimyonlar, acı elma yağı. .herşeyi denedim ama geçmiyor. Tek çare karnına saat yönünde masaj yapıyorum ve bacaklarını altını değiştirir gibi kaldırıp biraz bekletip indiriyorum. Bu hareketleri gaz çıkartıp karnı yumuşayana kadar yapıyorum. Anca bu şekilde uyuyor. İnternette videoları var.

Gaz problemi bizde de basladi bebegimin bugun 40 i cikiyor allahin izniyle.sonrasinda herseyin duzene oturacagini soykuyorlar ama kitaplardan okudugum kadariyla kolik sancisiysa bu 3 aya kadar surebiliyor hatta daha fazla.bizimkiler sabah 6 da basliyor ve gercekten cok zor bi surec kulaklarim cinliyor ağlama sesinden ve kendini nasi kasiyor kuzum :( bitkisel seyleri cocuga vermeyi dusunmuyorum doktorun onerisiyle metsil e basladik ama pek bi fayda göremedik. Yok mu bu agriyi bicak gibi kesen bisey ya yada bi sure daha devam mi etmeliyim ayni damlaya cok kararsizliklar yasiyorum

Gaz problemi bizde de basladi bebegimin bugun 40 i cikiyor allahin izniyle.sonrasinda herseyin duzene oturacagini soykuyorlar ama kitaplardan okudugum kadariyla kolik sancisiysa bu 3 aya kadar surebiliyor hatta daha fazla.bizimkiler sabah 6 da basliyor ve gercekten cok zor bi surec kulaklarim cinliyor ağlama sesinden ve kendini nasi kasiyor kuzum :KK43: bitkisel seyleri cocuga vermeyi dusunmuyorum doktorun onerisiyle metsil e basladik ama pek bi fayda göremedik. Yok mu bu agriyi bicak gibi kesen bisey ya yada bi sure daha devam mi etmeliyim ayni damlaya cok kararsizliklar yasiyorum
Karnına masaj yapın.. sonrada bacaklarını itip bekletip çekin.. internette videoları var. Tekrarlayana kadar rahat.. bebek sıkındıkça yapın. .

Back
X