Mezeler - Ordövrler Gavurdağ Salatası -Fellah Köftesi (Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Üzerinde)- İçim Yoğurt Sponsorluğunda

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.222
603.263
43
Malatya'dan Herkese Merhaba
Bu ay kategorimiz Soğuk Mezeler
Ben bu ay memleketteyim. Burası yıkık dökük yaşam çok zor. Her yerde ağır hasarlı binalar Havası kötü, suyu artık içilmiyorBurada evim olmadığı için kayınvalidemin evinde kalıyorum.Eşim zaten bu şehirde yaşıyor. Onun için bende şartlar zor olsada burada kalmaya geldim.Sarsıntılar bitmiyor arada bizi korkutuyor. Ev yabancı ama ben yinede tarifimi yapmak istedim. Tabi sağ olsun görümcemden sunumluk bir şeyler buldum
İnsanın kendi evinde sadece ailesine yemek yapması ayrı güzel ve lüksmüş
Belki yıllar sonra bu tariflere bakıp zordu ama geçti çok şükür derim(z) .
Rabbim birgün bu şehirde kendi evimde yemek yapmayı nasip eder inşallah
Tariflerim Gavurdağ Salatası ve Fellah Köftesi (Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Yatağında) umarım beğenir sizde denersiniz.

Gavurdağ Salatası

Malzemeler

7-8 domates (büyük olursa 3-4 yeterli)
6-7 biber
2 minik kuru soğan
1 salatalık
1 çay bardağı ceviz
Maydanoz
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Sumak
Tuz

Yapılışı
Çok kolay ve lezzetli bir salata yapıyoruz.
Kullanacağımız sebzeleri yıkıyoruz.Benim sebzeler çok minik ondan sayıları fazla
Domatesi, soğanı, biberi ve salatalığı küp küp doğruyoruz. Maydanozumuzu doğruyoruz.
Cevizi, nar ekşisini, tuzu, sumağı ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.

Gavurdağ Salatamız hazır

Fellah Köftesi (Köz Patlıcan Salatası Yatağında)

Malzemeler

Köz Patlıcan için
1 kg patlıcan
Yarım kg yoğurt
Tuz

Fellah Köftesi için
Hamuru için

2 su bardağı bulgur
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı nane
Tuz
Islatmak için 2 bardak sıcak su
Haşlamak için 2 lt su

Sosu için
5-6 domates
1 kuru soğan
6-7 biber
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz

Yapılışı
Öncelikle bulguru uzu sıcak su ile ıslatıyoruz.
Islanınca yani suyu çekince irmik, un, nane, tuz ve yumurtayı ekleyip yoğuruyoruz. Hamurun çok iyi yoğurulması lazım yoksa hamurunu pişerken dağılır.
Yoğurduğumuz hamuru minik bezeler alıp küçük küçük koparıyoruz. Sonra o kopardığımız minik hamurları iki elimizin arasında yuvarlıyoruz. Ortasına parmağımız ile bastırıp bir tabakta tüm hamurları bitene kadar biriktiriyoruz.

Daha sonra sosumuzu hazırlıyoruz.
Soğan, domates ve biberi yıkayıp doğruyoruz.
Tavaya sıvı yağı ekleyip önce soğanı, sonra biberi ekleyip kavuruyoruz.
Dilerseniz bu aşamada 3-4 diş sarımsak ekleyebilirsiniz. Kavrulunca içine salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine domatesi ekleyip pişiriyoruz. Ara ara karıştıralım dibine tutmasın.

Tencereye 2 litre su koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz ekleyip köfteyi içine atıyoruz ve karıştırıyoruz. Sonra pişmeye bırakıyoruz. 15 dk ya pişiyor. Pişen köftelerin suyunu süzüp sosun içine atıp karıştırıyoruz. 2-3 dk ocak açık kalsın sonra kapatın.

Köftemizi pişmeye koymadan patlıcanlarımızı közleyelim.
Közlenen patlıcanları soyup doğrayalım. Üzerine yoğurt ve tuz ekleyip harmanlıyoruz. Dilerseniz sarımsak ekleyebilirsiniz.

Şimdi Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası ile Fellah Köftesini buluşturuyoruz.

Son düzenleme:
ellerine sağlık canım. çok güzel görünüyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…