Garip bir arkadaşlık konusu

SouvveniR

❤+❤ = ❤❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
11.481
8.058
448
İstanbul
Şimdi, benim bir arkadaşım var, zamanında benim nikah şahidimdi.
Son günlerde arkadaşlık ve eşler arasındaki kıskançlıklar konu aldığı için, ben de son yaşayıp karşılaştığım durumu sizinle paylaşmak istedim.
Bir fikir verirsiniz diye.

Biz bu arkadaşım ile 10 yılı aşkın süredir görüşüyoruz, kendisi erkek.
X diyelim kendisine, ben eşim ile tanışmadan evvel tanıyordum kendisini.
Çok samimi, içten, gerektiğinde davetlere bile yanımda kavalyelik eden centilmen bir arkadaşımdır kendisi.
Daha sonra eşim ile tanıştığımda, tanıştırdığım ve birlikte görüştüğümüz bir arkadaşım.

Nitekim o da hayatında bir çok ilişkiler yaşadı, bir türlü dikiş tutturamamıştı, taa ki eşi ile tanışana kadar.
Eşi de kendi memleketinden bir kızcağızdı, ancak zor bir hayatı olan bir kız.
Üvey anne problemleri yaşamış, ailesinde ordan oraya savrulan bir kız diyebilirim.
Nitekim bunlar evlenmeden evvel kız hamile olduğunu öğrendi ve sonrasında da evlilik kararı aldılar.

Ben arkadaşım ile bu kız hakkında "nasıl gidiyor" diye konuştuğumuzda, hiç iyi gitmediğini anlatmıştı bana.
Tabii bu kızın hamile olduğunu bilmeden evveldi.
Sonuçta arkadaşımın o kadar özel hayatına vakıf olmadığım için ben de böyle birşeyi tahmin etmiyordum.
Sonrasında da apar topar evlenme kararı aldılar ve bizim evlendiğimiz sene, bizim evlendiğimiz tarihten evvel evlendiler.
Haliyle çocukları da bizim çocuğumuzdan 1 yaş büyük.

Arkadaşlığımız öyle boyuttaydı ki, o benim nikah şahidimdi, tesadüfen (asıl şahitler nüfus cüzdanlarını evde unuttukları için) ben ve eşim onların nikah şahidi olmuştuk.

Birden aklıma eşimin dediği bir söz geldi "ne kadar detaycı anlatıyorsun, sadede gelsen" der bazen...

Kısaca sadede gelmek gerekirse, bunların da 2 oğlu bizim de 2 oğlumuz var.
Büyük çocuklarımız arasında 1 yaş var, 2. çocuklarımız arasında ise 1 ay var.

Zamanla arkadaşım çok değişti.
Evlenmiş olduğu eşinin bunda payı büyük.
Önce eşi dine yöneldi, bu güzel birşey.
Herkesin inancını elinden geldiğince yerine getirmesi taraftarıyım.
Dini konular yasak olduğu için de çok fazla irdelemeyeceğim bu mevzuyu.

Ancak benim dün akşam almış olduğum mesajlar beni yerle yeksan etti diyebilirim.
Çünkü X ile geçirdiğim vakitlerden keyif alan bir insanım keza eşim de öyle.
Ve çocuklarımız da arkadaşlar.

Önce arkadaşımın eşi tesettüre girdi.
Sonra çarşafa girmeye karar verdi.
Şimdi de haremlik - selamlık görüşelim dedi.

Bende şok oldum.
X arkadaşımın bu konudaki yorumlarını bilmiyorum.
Ancak eşim ile konuştuğumda, eşim de bu konuya çok alındı.
Bu ne demek oluyor şimdi, ben X'in eşine farklı gözle mi bakıyorum ki buna gerek görmüş?
Öyle bir izlenim mi uyandırıyorum bu nasıl birşey? dedi.

Ben de sadece X'in eşinin bana göndermiş olduğu mesajlara "nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşamanızdır esas olan, sana görüşlerine ve yaşayış tarzına saygım var ve seni bir nebze anlıyorum, ancak ben senin gibi değilim, hiç bir zaman da olabileceğimi sanmıyorum, aramızda oluşan uçurumlar nedeniyle de diyecek birşey bulamıyorum, seni de kırmak istemiyorum." dedim....

Zaten ne diyebilirim ki bu konuda?

saygı duymak gerek.. yapacak bişe yok. size karşı alınan bir tavırda yok.. kendisi böyle inanımış elden bişey gelmez.. görüşmeyin olsun bitsin..

Birden aklıma eşimin dediği bir söz geldi "ne kadar detaycı anlatıyorsun, sadede gelsen" der bazen...
Ciddi ciddi okurken kahkaha attım :)
Evet öyle düşünen insanlar var. Eğer öyle bi karar almışlar ve size uymuyorsa görüşmelerinizi azaltabilirsiniz.
Eşinizin alınganlık yapmasına gerek yok çünkü artık herkesle öyle görüşeceklerdir.

Ben tuhafsadım.
Ve malesef ki sevdiğim insanlardan eksilmiş oldu hayatımdan.
Dediğiniz gibi, eşim alınganlık göstermiyor aslında da tuhafsadı.
Etrafımızda böyle birşey ile karşılaşmadığımız için, garip geldi, bana da garip geldi.

Zamanında İspanya seyahatleri yapan bir adamın, bu şekilde bir hal alması da (arkadaşım) tuhaf geldi bana da.
Her zaman dediğim gibi, insanların hayatlarına yaşantılarına tabii ki saygım var.
Yargılamak ne benim ne de başkasının haddi.

Ancak böyle bir değişim de, ne bileyim, tuhaf geliyor.

ben görüsmezdim. bana cok uzak bir yasam tarzi oldugu icin-anlamaya calismazdim. istesemde anlayamam- herkes bildigi gibi yasasin der elimi ayagimi cekerdim

Etrafınızda görmediğiniz için böyle düşünüyorsunuz, anlıyorum.
Ama arkadaşlarınızın görüşü değişmiş ve inançları gereği böyle bi karar almışlar.
Saygı duyup görüşmeye devam edip etmemekte sizin kararınız.

Tamam da arkadaş olduğunuz kişi X. X'le görüşmedikten sonra eşiyle ne paylaşacaksınız? Aynısı eşin içinde geçerli.
Ben olsam eşimin bilgisi dahilinde X'le konuşur, bu konuda eşiyle hemfikir mi? durumdan haberdar olup olmadığını sorarım.
Benzer düşüncedeyse arkadaşlıklarını bitirmek istemişler, helalleşip yollarınızı ayırın derim.
Değil ise görüşmeye devam etseniz dahi X ve X'in eşi arasında ailevi problemlere neden olabilirsiniz.
Bu nedenle bu konuyu kendi aralarında çözmeleri gerek.
Siz ise kesinlikle taviz vermemelisiniz.
Çok saçma bir teklif olmuş.
Görüşmeyelim deseler daha iyi olurmuş.

Hayatta tahammul edemedigim en buyuk seylerin basinda geliyor bu tipler.
İki orumcek beyinliden kurtulduguma cok sevinirdim.

Ya işte arkadaşıma bunu konduramıyorum, çünkü gerçekten görüşlerine değer verdiğim bir insan.
Onunla geçirmiş olduğum hem geçmişte hem de bu zamandaki geçirdiğimiz zamanlar değerliydi benim için.
Tabii ki insanların görüşüne saygı duymaktan başka birşey gelmez elimden ancak, ne bileyim.

Çok çok tuhaf karşılıyorum bu durumu.
Önceki hayat yaşantısından dolayı ve 1-2 senede bu noktaya gelmelerinden dolayı.

Yani, böyle bişeyi mesajda atması çok tuhaf olmuş bence. Bir sonraki davetinizde ben bundan sonra sadece böyle görüşebilirim diyebilirdi.

Boşverin, 20 yıl da arkadaş olsanız, bazen ilişkiler miladını dolduruyor. Hayatı akışına bırakmak lazım.

Son düzenleme:

Sanırım, ben de bundan şüpheleniyorum.
Çünkü, sohbetlere çok gider oldu, özellikle 2. doğumundan sonra.
Arkadaşımın eşi çalışmıyor, dolayısı her gün farklı bir sohbete gittiğinden bahsederdi.

Biz görüştüğümüzde benim bu konulara karşı bakış açımı bildiğinden çok bahsetmezdi.
Fakat bir defa sanırım tarikat konusu geçmişti, ben de böyle şeyleri çok bilmediğimi ama çokta tasvip etmediğimi söylemiştim.
Bir daha da bahsi geçmemişti.

Ayrıca, yorumunuz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…