Öyle şey mi olur insanlar bebek büyüyüp kalbi atarken ameliyat oluyor tüpünü kaybediyor. Kaynağınız yanlış ilk defa sizden duydum böyle bir bilgiBeta hcg 100 ün üzerindeyse dış gebelik yoktur hayırlı uğurlu olsun Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah
Bu süreçte araştırma yapmayın gebe olduğunuzu düşünüp keyfini çıkarın günlerinizi zehir etmeyin. Allahın izniyle keseyi görürsünüz inşallah. İyi şeyler düşünün sağlıkla gelsin bebeğinizbu ay reglim 19unda olmalıydı. göğüs ağrım da vardı. reglime 2 gün kala test yaptım negatif çıktı. sonra reglim 2 gün gecikince trst yaptım ve çift çizgi. başka marka test daha alıp yaptım ve yine çift çizgi. sonra sağlık ocağına gittim ve kan tahlili verdim sonucu göstermeye gidemedim bugün öğleden sonra gidicem b-hcg 380 çıktı. hamileyim yani. araştırırken dış gebelikle ilgili yazılar gördüm. benim şuanki durumum şu şekilde. göğüs ağrım var. ara ara alt karnıma hafif bi ağrı giriyor. idrarımda yanma var. (bol su içmeye çalışıyorum iyileşti gibi. soğuk da almış olabilirim). ara ara kasık ağrımda oluyor. dış gebelik yoktur dimi?
Dış gebelikte ağrı tek taraflı ve şiddetli olur. Tebrikler hamilesin :)) tahminimce 1 aydan da fazla bebişbu ay reglim 19unda olmalıydı. göğüs ağrım da vardı. reglime 2 gün kala test yaptım negatif çıktı. sonra reglim 2 gün gecikince trst yaptım ve çift çizgi. başka marka test daha alıp yaptım ve yine çift çizgi. sonra sağlık ocağına gittim ve kan tahlili verdim sonucu göstermeye gidemedim bugün öğleden sonra gidicem b-hcg 380 çıktı. hamileyim yani. araştırırken dış gebelikle ilgili yazılar gördüm. benim şuanki durumum şu şekilde. göğüs ağrım var. ara ara alt karnıma hafif bi ağrı giriyor. idrarımda yanma var. (bol su içmeye çalışıyorum iyileşti gibi. soğuk da almış olabilirim). ara ara kasık ağrımda oluyor. dış gebelik yoktur dimi?
İlk defa duyduysanız bence bi araştırın derim dış gebelikte zigot büyüyüp rahme ilerliyip embriyo olamadığı için beta hcg düşük kalıyor. Kimyasal gebelikten boş gebelikten bahsetmiyorum. Aynı zamanda hemşireyim. Oyüzden dediğim gibi bi araştırın bilgileninÖyle şey mi olur insanlar bebek büyüyüp kalbi atarken ameliyat oluyor tüpünü kaybediyor. Kaynağınız yanlış ilk defa sizden duydum böyle bir bilgi
Sizin dediğiniz doğru dış gebelşk te zigot embriyo oluyor tabi ki ama rahim dışı bir yere yerleşiyor tüpler yumurtalıklar hatta karın boşluğu bu da çok tehlikeli bir durum embriyo yerleştiği içşn beta hcg yükselir hatta bazı durumlarda bebek büyür ve kalp atışı dahi olur ve tüpleri patlatır çok acil bir şeydir ve müdahale edilirHemşire olabilirsiniz. Tüplerde gelişen gebelik olduğu için dış gebelik deniyor yani rahim dışına tutunup büyüyor o yüzden doktorlar tehlikeli bulup acil müdahale de bulunuyor iç kanama riskine karşı. Forumda bir sürü örnek var.
Hanımefendi siz demek istediğimi anlamadınız sanırımHemşire olabilirsiniz. Tüplerde gelişen gebelik olduğu için dış gebelik deniyor yani rahim dışına tutunup büyüyor o yüzden doktorlar tehlikeli bulup acil müdahale de bulunuyor iç kanama riskine karşı. Forumda bir sürü örnek var.
Yok hanımefendi doğru anladım. 100ün üstüne çıkıyor diyorum bendeHanımefendi siz demek istediğimi anlamadınız sanırımbu hanımefendinin değeri 300ün üzerinde olduğu için ve dış gebelikte beta hcgler 100ün üstüne çıkamadığı için değildir dedim ben, dediğim gibi zigot tüplerden ilerleyemiyor rahme ulaşamıyor tüplerde büyümeye çalışıyor ama büyüyemiyor bu yüzden beta hcg değeride yükselemiyor ben bunu anlatmaya çalıştım
Siz niye dış gebelşk dediniz ki her ley normal görünüyor iki gün sonra tekrar kan verin 2 katı değere ulaşır beta hcg niz sonra da doktor gün verir keseyim görürsünüz böyle şeyler düşünüp canınızı sıkmayın hayırlı olsun gebelşğinizbu ay reglim 19unda olmalıydı. göğüs ağrım da vardı. reglime 2 gün kala test yaptım negatif çıktı. sonra reglim 2 gün gecikince trst yaptım ve çift çizgi. başka marka test daha alıp yaptım ve yine çift çizgi. sonra sağlık ocağına gittim ve kan tahlili verdim sonucu göstermeye gidemedim bugün öğleden sonra gidicem b-hcg 380 çıktı. hamileyim yani. araştırırken dış gebelikle ilgili yazılar gördüm. benim şuanki durumum şu şekilde. göğüs ağrım var. ara ara alt karnıma hafif bi ağrı giriyor. idrarımda yanma var. (bol su içmeye çalışıyorum iyileşti gibi. soğuk da almış olabilirim). ara ara kasık ağrımda oluyor. dış gebelik yoktur dimi?
Birçok doktorun görüşü bu yönde ama dediğiniz doğrudur belkide ben yanlış biliyorumdurYok hanımefendi doğru anladım. 100ün üstüne çıkıyor diyorum bende
Hanımefendi beta 1000leri geçmesine rağmen rahimde kese görünmeyince (çünkü gözükmesi gerekir) beta artışı kontrol edilip (çünkü daha dengesiz artar tam 2 katı bulmayabilir) tüpler kontrol edilip dış gebelik teşhisi konuluyorBirçok doktorun görüşü bu yönde ama dediğiniz doğrudur belkide ben yanlış biliyorumdur
ay ben yukarda eksik yazmışım çok özür diliyorum bide inatlaştım sizinle hormonlar beni aldı götürdü kusura bakmayınHanımefendi beta 1000leri geçmesine rağmen rahimde kese görünmeyince (çünkü gözükmesi gerekir) beta artışı kontrol edilip (çünkü daha dengesiz artar tam 2 katı bulmayabilir) tüpler kontrol edilip dış gebelik teşhisi konuluyor
Önemli değilay ben yukarda eksik yazmışım çok özür diliyorum bide inatlaştım sizinle hormonlar beni aldı götürdü kusura bakmayın
ben ilk kez hamile kaldım bu yüzden normali anormali nedir bilmiyorum. teşekkür ederimSiz niye dış gebelşk dediniz ki her ley normal görünüyor iki gün sonra tekrar kan verin 2 katı değere ulaşır beta hcg niz sonra da doktor gün verir keseyim görürsünüz böyle şeyler düşünüp canınızı sıkmayın hayırlı olsun gebelşğiniz
Anladım hiç canınızı sıkmayın değeriniz gayet güzel inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınızben ilk kez hamile kaldım bu yüzden normali anormali nedir bilmiyorum. teşekkür ederim
Hiç kötü şeyler düşünmeyin. Kendinizi strese sokmayın sağlıkla gelsin annesihepinize teşekkür ederim içim rahatladı Allah isteyenlere de nasip etsin