sorun çözüldü şimdi tükçemdeki yanlışlaramı geldik? :)
dediğim gibi işyerinde olduğum için özen gösteremiyorum kusuruma bakmayın...
haklısınız ailemizi evliliğimizden uzak tutmamız gerekiyor...
ama şöyle bi sorunumda var.anneme laf söylesem karışma desem bi daha konuşmaz benle.buda beni çok üzer.ki bu yaşıma kadar aileme karşı hiç kötü söz etmedm bi anda benden bunu duyması onu çok üzer.
eşimin ailesinde bizim evin anahtarı var.neden var anlamadım geldkleri zaman çat kapı giriyolar içeri benm evde oldugumu bildikleri halde.
eşime söyledim ona napıyım anahtarı istiyimi dedi.
annemde diyoki banada anahtar yaptır arada gelir temizlerim evini.
yaptırsam versem eşmle aramda sorun olurmu bilmiyorum.
herkesin yanlışları oldu en başından,belki herkes yapıcı olsaydı bu sorunlarla karşılaşmaz,bi türlü unutamayacağımz laflar söylemezdik...
ama şöyle bi sorunumda var.anneme laf söylesem karışma desem bi daha konuşmaz benle.buda beni çok üzer.ki bu yaşıma kadar aileme karşı hiç kötü söz etmedm bi anda benden bunu duyması onu çok üzer.
eşimin ailesinde bizim evin anahtarı var.neden var anlamadım geldkleri zaman çat kapı giriyolar içeri benm evde oldugumu bildikleri halde.
annemde diyoki banada anahtar yaptır ar
herkesin yanlışları oldu en başından,belki herkes yapıcı olsaydı bu sorunlarla karşılaşmaz,bi türlü unutamayacağımz laflar söylemezdik...
slm canım.ben 27 yaşındayım,4,5 yıllık evliyim.bende ev temizliğinde yerleşmesinde problemler yaşadım eşya yerleşmesine onlardan bir kişi bir kişi bile gelmedi.biz hiç bişey demedik çünkü benim ailem görevlerini sonuna kadar yaptı benim mutluluğum için,kapımın kilitini anahtarına varana kadar herşeyini benim babam yaptı şimdi bile aynıdır evimde bişey olsa babam koşar herşeyime ailem hep arkamda.benb eşimin ailesine hiç bişey demedim eşimede deyip tartışma açmıyorum çünkü onlar haksız biliyorum eşim aiesini savunacak sonunda birbirimizden soğuyacağız.düğün günümde bile sorun oldu benim görümcem var senin görüm gibi herşeye karaışıyodu falan.ben ozman aklımı çalıştırdım yuvam için ne badireler atlattım neler neler..psikoloğa gittim saolsun çok yardımcı oldu bana.şimdi mutluyum allah şükür ama bu seviyeye gelmek için kendimden çok ödün verdim.önce iyice bi düşün ılımlı bak olaylara seni mutsuz eden insanlarla arana mesafe koy bu annen bile olsa.eşine sakın ailesini eleştirme sevmezler haksızdırlar ama onları savunmaya geçerler.eşine de sana da yazık oda senin gibi arada kalıyor,eşin geldiğinde romantik ortamlar yarat daha yeni evlisiniz en güzel günleriniz canım.sabırlı ol eşini seviyorsan bence.
Haklısın mavi...
Bende sinirlerime inatlaşmalarıma hakim olabilirsem herşey daha güzel olacak...
annemde diyoki banada anahtar yaptır arada gelir temizlerim evini.
Eşimle işten benden yarım saat sonra geliyor.evde unuttum desem hemen gelir.ben kaynanamlara gitsem zaten 1 saat yol sürer o yüzden eşimi beklemek daha mantıklı diye düşünür hepsi.yinede gitsem istesem.kayınbabam arabayla beni eve bırakır kapımı açar anahtarı cebine koyar eminim...
evet bu sorunu çözemedim malesef...
aileden bi şekilde hep yanlış bişeymiş gibi öğretildi daha doğrusu öğretilemedi.
ve bi anda ilişkiye girebilmem bekleniyor.
pskolojik bişey sanırım.eşimle nişanlıyken elele tutuşurken bile babam gözümün önüne geliyodu.
başta zamanla olur diye bekledim ama artık eşim açısından sorun olmaya başladı gibi hissediyorum.pek bişey söylemiyor tedavi ol istersen falan diyo ama önce doktora gitmeye kendimi alıştırmam lazım.
utanıyorum,gayet doğal bişey ama utanıyorum.
Bak demişsin ya, "anneme karışma desem bir daha konuşmaz benle" diye. Şimdi bu forumda aynı şeyi bir erkeğin annesi için söylediğini duyduğumuz anda gelen tepkiler şu oluyor.
"eşin artık ayrı bir ailesi olduğunu anlamalı."
"ne demek konuşmazsa konuşmasın, sizin mutlu olmanızı istese böyle davranmaz."
"ah bu erkek anneleri, hep benciller"
ve daha niceleri.
Ben bu yorumların hepsinin sen ve annen için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Ne demek bir daha konuşmaz? Annen senin mutlu bir evlilik yürütmeni istiyor mu istemiyor mu önce bunu bir sorgula. Annen gerçekten senin mutlu olmanı istiyorsa karışma dediğinde karışmaz. Yalancıktan da olsa damadına "oğlum" der. Ben nice anneler görüyorum, kırgınlığını unutup damadına oğlum diyor da bir oğul daha yaratıyor.
Benim anladığım eş konusunda çok şanslısın. Bu şansını iyi kullan. Başka bir erkek bu olaylar karşısında çok çok farklı tavır gösterirdi.
Anahtar meselesine gelince, siz bir boks ringinde değilsiniz. Bir taraf anahtarı aldı, öbür taraf da almalı diye bir durum yok. "Sağol anne, ben temizlerim, sen niye yorulcan bu yaşında" demek zor değil. Bir gün eve giderken anahtarını evde unut, k.validene git "ay anahtarımı unutmuşum, sizdeki yedeği alayım mı" de. Al, vermemek için oyala. Ama tatlı dille, güler yüzle. Sanki 5 yaşındaki bir çocukla oyun oynarmış gibi.
Evlilik değil evcilik oyunu derler. Çünkü evlilik oyun gibidir. Kırgınken bile aynı yatağa girebilmek ve kırgınlığını o yatakta unutabilmek, küsken aynı sofraya oturup o sofrada küslüğü unutabilmektir.
asla ukalalık olarak görmem söylediklerinizi sonuçta bende buraya fikirlerinizi tecrübelerinizi dinlemek için yazdım...
haklısınız bi yerden başlamam lazım,ailesine sinir olsamda belli etmemeye çalışıcam ve bunu özellikle ailemle paylaşmıycam...
o gün bendede hata vardı ne kadar arada kalsamda kaynanamları,eşimi savunmadım yengeme karşı...
asla ukalalık olarak görmem söylediklerinizi sonuçta bende buraya fikirlerinizi tecrübelerinizi dinlemek için yazdım...
haklısınız bi yerden başlamam lazım,ailesine sinir olsamda belli etmemeye çalışıcam ve bunu özellikle ailemle paylaşmıycam...
o gün bendede hata vardı ne kadar arada kalsamda kaynanamları,eşimi savunmadım yengeme karşı...
evet bazı şeyleri düşünemedm.
mesela yengemin bizi pekte sevmediğini.
yüzümüze gülen herkesi dost sanıdıgımız için yanlışlar yaptık.
tabi yengem orada bizi gaza getirdi,yalandan dolap çok küçük olmş die ağladı..
eve geldi annemi doldurdu.
sonra bi sürü problem.
bunlara ragmen eşim bana tepki vermemişken ben üstüne gttim.
böyle böyle oldu dedim.belki ben açmasam hiç açılmıycaktı bu konu ve unutulcaktı..
iki taraftada hatalar olmadı değil.
sonuçta yuvamı kurmuşum bunları arkama alıp gün yüzüne çıkarmamalıydım...
Evet ağladı,bende saf gibi yengm benm için üzülüyor diye düşündüm... Haklısın bu mesafeyi koruyamadığım için bunları yaşadık...
evet bazı şeyleri düşünemedm.
mesela yengemin bizi pekte sevmediğini.
yüzümüze gülen herkesi dost sanıdıgımız için yanlışlar yaptık.
tabi yengem orada bizi gaza getirdi,yalandan dolap çok küçük olmş die ağladı..
eve geldi annemi doldurdu.
sonra bi sürü problem.
bunlara ragmen eşim bana tepki vermemişken ben üstüne gttim.
böyle böyle oldu dedim.belki ben açmasam hiç açılmıycaktı bu konu ve unutulcaktı..
iki taraftada hatalar olmadı değil.
sonuçta yuvamı kurmuşum bunları arkama alıp gün yüzüne çıkarmamalıydım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?