galiba eşimden 2.5 ayda soğudum...

sorun çözüldü şimdi tükçemdeki yanlışlaramı geldik? :)
dediğim gibi işyerinde olduğum için özen gösteremiyorum kusuruma bakmayın...
haklısınız ailemizi evliliğimizden uzak tutmamız gerekiyor...
ama şöyle bi sorunumda var.anneme laf söylesem karışma desem bi daha konuşmaz benle.buda beni çok üzer.ki bu yaşıma kadar aileme karşı hiç kötü söz etmedm bi anda benden bunu duyması onu çok üzer.
eşimin ailesinde bizim evin anahtarı var.neden var anlamadım geldkleri zaman çat kapı giriyolar içeri benm evde oldugumu bildikleri halde.
eşime söyledim ona napıyım anahtarı istiyimi dedi.
annemde diyoki banada anahtar yaptır arada gelir temizlerim evini.
yaptırsam versem eşmle aramda sorun olurmu bilmiyorum.

herkesin yanlışları oldu en başından,belki herkes yapıcı olsaydı bu sorunlarla karşılaşmaz,bi türlü unutamayacağımz laflar söylemezdik...

hala aıleler katmayın ıkısıne de vermeyın anahtarınız bence . annene gerek yok anne sen yorulma ben temızlıyorum evımde. kaynananlarada anahtarımı kaybettım hem zaten gerek yok anne ben evde olmadıgım zaman gıtmenıze desen olmazmı pekı..

ama şöyle bi sorunumda var.anneme laf söylesem karışma desem bi daha konuşmaz benle.buda beni çok üzer.ki bu yaşıma kadar aileme karşı hiç kötü söz etmedm bi anda benden bunu duyması onu çok üzer.
eşimin ailesinde bizim evin anahtarı var.neden var anlamadım geldkleri zaman çat kapı giriyolar içeri benm evde oldugumu bildikleri halde.
annemde diyoki banada anahtar yaptır ar

herkesin yanlışları oldu en başından,belki herkes yapıcı olsaydı bu sorunlarla karşılaşmaz,bi türlü unutamayacağımz laflar söylemezdik...

slm canım.ben 27 yaşındayım,4,5 yıllık evliyim.bende ev temizliğinde yerleşmesinde problemler yaşadım eşya yerleşmesine onlardan bir kişi bir kişi bile gelmedi.biz hiç bişey demedik çünkü benim ailem görevlerini sonuna kadar yaptı benim mutluluğum için,kapımın kilitini anahtarına varana kadar herşeyini benim babam yaptı şimdi bile aynıdır evimde bişey olsa babam koşar herşeyime ailem hep arkamda.benb eşimin ailesine hiç bişey demedim eşimede deyip tartışma açmıyorum çünkü onlar haksız biliyorum eşim aiesini savunacak sonunda birbirimizden soğuyacağız.düğün günümde bile sorun oldu benim görümcem var senin görüm gibi herşeye karaışıyodu falan.ben ozman aklımı çalıştırdım yuvam için ne badireler atlattım neler neler..psikoloğa gittim saolsun çok yardımcı oldu bana.şimdi mutluyum allah şükür ama bu seviyeye gelmek için kendimden çok ödün verdim.önce iyice bi düşün ılımlı bak olaylara seni mutsuz eden insanlarla arana mesafe koy bu annen bile olsa.eşine sakın ailesini eleştirme sevmezler haksızdırlar ama onları savunmaya geçerler.eşine de sana da yazık oda senin gibi arada kalıyor,eşin geldiğinde romantik ortamlar yarat daha yeni evlisiniz en güzel günleriniz canım.sabırlı ol eşini seviyorsan bence.

Haklısın mavi...
Bende sinirlerime inatlaşmalarıma hakim olabilirsem herşey daha güzel olacak...

slm canım.ben 27 yaşındayım,4,5 yıllık evliyim.bende ev temizliğinde yerleşmesinde problemler yaşadım eşya yerleşmesine onlardan bir kişi bir kişi bile gelmedi.biz hiç bişey demedik çünkü benim ailem görevlerini sonuna kadar yaptı benim mutluluğum için,kapımın kilitini anahtarına varana kadar herşeyini benim babam yaptı şimdi bile aynıdır evimde bişey olsa babam koşar herşeyime ailem hep arkamda.benb eşimin ailesine hiç bişey demedim eşimede deyip tartışma açmıyorum çünkü onlar haksız biliyorum eşim aiesini savunacak sonunda birbirimizden soğuyacağız.düğün günümde bile sorun oldu benim görümcem var senin görüm gibi herşeye karaışıyodu falan.ben ozman aklımı çalıştırdım yuvam için ne badireler atlattım neler neler..psikoloğa gittim saolsun çok yardımcı oldu bana.şimdi mutluyum allah şükür ama bu seviyeye gelmek için kendimden çok ödün verdim.önce iyice bi düşün ılımlı bak olaylara seni mutsuz eden insanlarla arana mesafe koy bu annen bile olsa.eşine sakın ailesini eleştirme sevmezler haksızdırlar ama onları savunmaya geçerler.eşine de sana da yazık oda senin gibi arada kalıyor,eşin geldiğinde romantik ortamlar yarat daha yeni evlisiniz en güzel günleriniz canım.sabırlı ol eşini seviyorsan bence.

Ne sizin ailenin onun ailesine ne de onun ailesi sizin ailenize saygı göstermiş...
Fazla yüz göz olmuşsunuz...

Sana çok basit bir şey söyleyeceğim gamze;

Benim kızım evlense, kızımın rahatsızlığı nedeniyle 2,5 ay ilişkiye giremeseler ve bu damat benim kızımı bu konuda zorlamasa, üzmese, kalbini kırmasa ve ona anlayışlı davransa ben o damadı ne kadar nefret etsem de bu yaptıklarından dolayı severim gamze sever ve ona değer veririm.

Biraz büyü gamze, evlilik çocuk oyuncağı değil ve sen eşini seviyorsun. Ne yapman, nasıl davranman gerektiğini 11 sayfa boyunca anlatmışlar sana ama sen hala aynı yerde aynı lafları tekrarlayıp duruyorsun güzelim. Yapma böyle, tamam anne-babalarımız başımızın tacıdır, onların tecrübeleri her zaman bize yol gösterir ama evlilikte yaşanan olaylarda artık iyice çıkmaza girildiği zaman, çıkar yol bulunmadığı zaman ve hepsinden önemlisi şiddet, hakaret gibi olaylar meydana geldiği zaman işin içine aileler katılır gamze.

Kendine gel artık, yuvan için bir adım at, sonrada kendini toparla, biraz verici ol ki yeri geldiği zaman alıcı olasın.

Haklısın mavi...
Bende sinirlerime inatlaşmalarıma hakim olabilirsem herşey daha güzel olacak...

sorununu okuyunca kendime çok yakın hissettim kendimi çünkü benzer olaylar yaşadığım için.ben çok inatçıyımdır inadımdan kendi fikrimden kesinlikle vazgeçmem ama evlilik çok zor bir meslek.ben eşimin ailesinden nefret eder olmuştum adete çünkü herşeyimize karışıyorlardı annesi paylaşamdı benimle hiç yanıma oturmasını dahi istemedi sna anlatsam burda bitmez bende hep ayrılığı düşündüm eşimde öyle.psikoloğum dediki tiyatro gibi düşün rol yap dedi tamam fikirlerin aynı olsun sevme ama rol yap dedi,bende yaptım biliyomusun okadar işe yaradıki.eşimle konuştum ben seni seviyorum ve aramıza 3.kişilerin girmesine musade etmiyorum sende izin verme mutlu olalım dedim.bu zaman kadar onların ailesinin yaptıkları şeylere rağmen hiçbir zaman ailemi aramıza sokmadım onlara söledim gerektiği zaman ben size sölerim dedim.sende mantığını çalıştır düşünerek hareket et canım bende 23 yaşında evlendim.evlilik çok zor ve bunları atlatacaksın inşallah mantığınla eşine olan sevginde sna yardımcı olacak olumsuz düşünme sakın.bak bu gün eşin sürpriz yap akşam güzel vakit geçirin kafandan olayları biraz sil bu akşam belki diğer problem bile çözülür...

annemde diyoki banada anahtar yaptır arada gelir temizlerim evini.

Bak demişsin ya, "anneme karışma desem bir daha konuşmaz benle" diye. Şimdi bu forumda aynı şeyi bir erkeğin annesi için söylediğini duyduğumuz anda gelen tepkiler şu oluyor.
"eşin artık ayrı bir ailesi olduğunu anlamalı."
"ne demek konuşmazsa konuşmasın, sizin mutlu olmanızı istese böyle davranmaz."
"ah bu erkek anneleri, hep benciller"
ve daha niceleri.
Ben bu yorumların hepsinin sen ve annen için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Ne demek bir daha konuşmaz? Annen senin mutlu bir evlilik yürütmeni istiyor mu istemiyor mu önce bunu bir sorgula. Annen gerçekten senin mutlu olmanı istiyorsa karışma dediğinde karışmaz. Yalancıktan da olsa damadına "oğlum" der. Ben nice anneler görüyorum, kırgınlığını unutup damadına oğlum diyor da bir oğul daha yaratıyor.
Benim anladığım eş konusunda çok şanslısın. Bu şansını iyi kullan. Başka bir erkek bu olaylar karşısında çok çok farklı tavır gösterirdi.

Anahtar meselesine gelince, siz bir boks ringinde değilsiniz. Bir taraf anahtarı aldı, öbür taraf da almalı diye bir durum yok. "Sağol anne, ben temizlerim, sen niye yorulcan bu yaşında" demek zor değil. Bir gün eve giderken anahtarını evde unut, k.validene git "ay anahtarımı unutmuşum, sizdeki yedeği alayım mı" de. Al, vermemek için oyala. Ama tatlı dille, güler yüzle. Sanki 5 yaşındaki bir çocukla oyun oynarmış gibi.
Evlilik değil evcilik oyunu derler. Çünkü evlilik oyun gibidir. Kırgınken bile aynı yatağa girebilmek ve kırgınlığını o yatakta unutabilmek, küsken aynı sofraya oturup o sofrada küslüğü unutabilmektir.

Eşimle işten benden yarım saat sonra geliyor.evde unuttum desem hemen gelir.ben kaynanamlara gitsem zaten 1 saat yol sürer o yüzden eşimi beklemek daha mantıklı diye düşünür hepsi.yinede gitsem istesem.kayınbabam arabayla beni eve bırakır kapımı açar anahtarı cebine koyar eminim...

Eşimle işten benden yarım saat sonra geliyor.evde unuttum desem hemen gelir.ben kaynanamlara gitsem zaten 1 saat yol sürer o yüzden eşimi beklemek daha mantıklı diye düşünür hepsi.yinede gitsem istesem.kayınbabam arabayla beni eve bırakır kapımı açar anahtarı cebine koyar eminim...

O zaman kalsın anahtar onlarda, sadece eşine de ki "ben evdeyken anahtarla açmasınlar, banyoda olurum tuvalette olurum utanırım" de.

Zaten 2.5 ayda toplasan 5 kere gelmemişlerdr ama bi keresinde eve bi geldim yayılmışlar.evim dağınık oluyo hafta içi eşim benden sonra çıktıgı için yatagı falan toplayamıyorum.yatak odama kadar girmişler.eminim kınamışlarıdır beni.
Bişeyde diyemiyorum.ev için 50bin verdilerya eşimde borçlu hissediyo bişey diyemiyo sanırım.ben hiç diyemem.umarım ilerde tekrarlanmaz bu.aslında anahtarın onlarda kalması iyi hani acil bi durum olur ikimizde unuturuz anahtarı falan kalması iyi ama mahremiyet denen bişey var koca insanlar anlamıyor.

evet bu sorunu çözemedim malesef...
aileden bi şekilde hep yanlış bişeymiş gibi öğretildi daha doğrusu öğretilemedi.
ve bi anda ilişkiye girebilmem bekleniyor.
pskolojik bişey sanırım.eşimle nişanlıyken elele tutuşurken bile babam gözümün önüne geliyodu.
başta zamanla olur diye bekledim ama artık eşim açısından sorun olmaya başladı gibi hissediyorum.pek bişey söylemiyor tedavi ol istersen falan diyo ama önce doktora gitmeye kendimi alıştırmam lazım.
utanıyorum,gayet doğal bişey ama utanıyorum.

Bak güzelim, asla ukalalık yapmak, seni kırmak gibi bir niyetim yok, olamaz da, öncelikle bunu söyliyim sana. Ben 30 yaşındayım, 5,5 aylık evliyim. Herkes evliliğinde eşinin ailesiyle sorunlar yaşayabiliyor ama malesef sizinkilerde çok hata var, çok yüz göz olmuşlar ev temizliği olayları vs. Görümcen takı olayında seni çağırmış ne güzel, beraber gidelim diye. Kayınvalidenin ailesi size göre temizleyemese de evi, kenidlerince bir temizlik yapmışlar. Beğenmeyebilirsiniz, ama herşeyi söylemenin de bir üslubu vardır. En bşatan üslup ters. Oysa o gün bu kadar herşey göze sokulamsaydı, camlar kirli ise de"accık toz olmuşlar, tekrar silelim" deseydiniz, herseye ragmen accık görümceni kayınvalideni onore etseydiniz, ki aslında burada iş sana düşüyor, işler hiiiç bu boyuta gelmezdi. Bak kimse kimsey isevmek zorunda değil, eşinin ailesini sevmeyebilirsin, istemeyebilirsin ama şu bir gerçek ki onlar artık sizin aileniz, ve eşinle mutlu olmak istiyosan ailesiyle iyi geçin, geçinemezsende şikayetleneme ona. Azıcık onlara tatlı dil, güler yüz göster. Ve sakın ama sakın ister anneleriniz ister babalarınız olsun, kimseyi evliliğinize karıştırmayın. Birçok evlilik bu nedenlerle bitiyor.

Vajinismus sorununla ilgili olarak, sen doktora gitmek için bile hazır olmayı beklersen, daha çok uzun sürer b uderdin ve kusura bakma ama bu kadar problemli bir karı-koca ilşkisinde bir koca kolay kolay çekmez bu derdi. Sana bir öncek imesajda verdiğim linkte senin gibi onlarca insan var, ve bu forum sayesinde doktora gitmeden çözebilen kadınlar var. Ben de vajinismustum ve çok şükür atlttım bu derdi, doktor ve bu forum sayesinde.

Yaşadıklarının düzelmesi için senden başka hiçkimse sana yardımcı olamaz, bir sihirli değnekle bütün hayatın yoluna girmez.

Sana bir abla tavsiyesi güzelim, sana burada yazılanları dinle, ve bir an önce bir yerlerden başlayıp evliliğin ikurtar.

Son düzenleme:
asla ukalalık olarak görmem söylediklerinizi sonuçta bende buraya fikirlerinizi tecrübelerinizi dinlemek için yazdım...
haklısınız bi yerden başlamam lazım,ailesine sinir olsamda belli etmemeye çalışıcam ve bunu özellikle ailemle paylaşmıycam...
o gün bendede hata vardı ne kadar arada kalsamda kaynanamları,eşimi savunmadım yengeme karşı...

Bak demişsin ya, "anneme karışma desem bir daha konuşmaz benle" diye. Şimdi bu forumda aynı şeyi bir erkeğin annesi için söylediğini duyduğumuz anda gelen tepkiler şu oluyor.
"eşin artık ayrı bir ailesi olduğunu anlamalı."
"ne demek konuşmazsa konuşmasın, sizin mutlu olmanızı istese böyle davranmaz."
"ah bu erkek anneleri, hep benciller"
ve daha niceleri.
Ben bu yorumların hepsinin sen ve annen için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Ne demek bir daha konuşmaz? Annen senin mutlu bir evlilik yürütmeni istiyor mu istemiyor mu önce bunu bir sorgula. Annen gerçekten senin mutlu olmanı istiyorsa karışma dediğinde karışmaz. Yalancıktan da olsa damadına "oğlum" der. Ben nice anneler görüyorum, kırgınlığını unutup damadına oğlum diyor da bir oğul daha yaratıyor.
Benim anladığım eş konusunda çok şanslısın. Bu şansını iyi kullan. Başka bir erkek bu olaylar karşısında çok çok farklı tavır gösterirdi.

Anahtar meselesine gelince, siz bir boks ringinde değilsiniz. Bir taraf anahtarı aldı, öbür taraf da almalı diye bir durum yok. "Sağol anne, ben temizlerim, sen niye yorulcan bu yaşında" demek zor değil. Bir gün eve giderken anahtarını evde unut, k.validene git "ay anahtarımı unutmuşum, sizdeki yedeği alayım mı" de. Al, vermemek için oyala. Ama tatlı dille, güler yüzle. Sanki 5 yaşındaki bir çocukla oyun oynarmış gibi.
Evlilik değil evcilik oyunu derler. Çünkü evlilik oyun gibidir. Kırgınken bile aynı yatağa girebilmek ve kırgınlığını o yatakta unutabilmek, küsken aynı sofraya oturup o sofrada küslüğü unutabilmektir.
:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

asla ukalalık olarak görmem söylediklerinizi sonuçta bende buraya fikirlerinizi tecrübelerinizi dinlemek için yazdım...
haklısınız bi yerden başlamam lazım,ailesine sinir olsamda belli etmemeye çalışıcam ve bunu özellikle ailemle paylaşmıycam...
o gün bendede hata vardı ne kadar arada kalsamda kaynanamları,eşimi savunmadım yengeme karşı...

çok ama çok sevindim şu cümlene inan....

Bundan sonra eşini savunmayı öğrenmelisin. Hem yenge kim ki, dış kapının mandalı bile değil. Belki çekemiyor seni, kıskanıyor? Hiç düşünmedin mi bunları? Herkes iyiliğini düşünmek zorunda değil,sadece sen senin iyiliğini düşünürsün yeri gelir de.

evet bazı şeyleri düşünemedm.
mesela yengemin bizi pekte sevmediğini.
yüzümüze gülen herkesi dost sanıdıgımız için yanlışlar yaptık.
tabi yengem orada bizi gaza getirdi,yalandan dolap çok küçük olmş die ağladı..
eve geldi annemi doldurdu.
sonra bi sürü problem.
bunlara ragmen eşim bana tepki vermemişken ben üstüne gttim.
böyle böyle oldu dedim.belki ben açmasam hiç açılmıycaktı bu konu ve unutulcaktı..
iki taraftada hatalar olmadı değil.
sonuçta yuvamı kurmuşum bunları arkama alıp gün yüzüne çıkarmamalıydım...

sonra bi sürü problem.
böyle böyle oldu dedim.belki ben açmasam hiç açılmıycaktı bu konu ve unutulcaktı..

Ay dolap küçük diye ağlanır mı yaa? Sen dolabım küçük diye ağlasan bile komik ve saçma olur, yengen mi kullanacak o dolapları da ağlıyor.
Bak ne güzel gerçekleri görmeye başlıyorsun. Bundan sonra nasıl davranman gerektiğini iyi bilirsin. Düğün arifemde bana "aaa sana şunu almadılar mı" diyen oldu mu, "aman napiim ben çulu çaputu, alalım dediler de ben istemedim, zaten çalışıyorum, alasını kendi paramla alıyorum" diyip susturursum gereksiz akrabayı. Esas o zaman fesatlıktan çatlıyor kötü insanlar, "ay aralarını bozamadık" diye.

Evet ağladı,bende saf gibi yengm benm için üzülüyor diye düşündüm... Haklısın bu mesafeyi koruyamadığım için bunları yaşadık...

Evet ağladı,bende saf gibi yengm benm için üzülüyor diye düşündüm... Haklısın bu mesafeyi koruyamadığım için bunları yaşadık...

Yenge abinin karısı mı yoksa amca dayı karısı mı? Yani kusura bakma ama yenge dediğin pek öyle ağlamaz iyilikten. Ay içi temiz anne bile dolap küçük diye üzülse bile kızına belli etmeden gizli kuytuda ağlar, bu kadar iyi niyetli olma bundan sonra.

sonra bi sürü problem.

Al buyur işte, dolap küçük olmuş diye ağlayan bir insan ne kadar mantıklı olabilir ki ya:))

Back