• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba çıldırmak üzereyim!!!!

Mahiber

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
176
49
318
Öncelikle herkese Merhaba.. ve biraz uzun yazarsam şimdiden af ola. Ama şuan o kadar sinirliyim ki neyi kıracağımı neyi nereye atacağımı kime saldıracağımı bilemediğim için buraya saldırmam gerektiğini hissettim. ÖZÜR..

Şimdi, bilenler bilir. Eşimle evlenmeden öncede ailesinden şikayetciydim.. Hiç birşey değişmedi hatta arttı artık nefret ediyorum.

Nedenlerini sayıyorum: evlenmeden önce, nişan arefesinde. Ben nişanı evde yapmaya ve sonra gencler ile eğlenmeye karar verdim. Bana edilen laf aynı şu, 'senin annen baban yok ya başında ( annem, babam yurtdışında ve boşanmış insanlar ama nişan arefesinde babam yanımdaydı sağolsun )onun için sen nişan yapmıyosun diye düşündük. sustum !

evlendikten sonra, evimde hiç bir ince iğneleri olmayan erkek tarafı kendini düğünden bir hafta sonra evimize ilk yemeğe kendi davet etti, davetten bir gün önce iki görümcemi biri evli,biri bekar bizim evimize yatıya gönderdiler.ÇÜNKÜ ben yapamazmışım, beceremzmişim hazırlıkları? ee be kardeşim madem niye geliyosun? ee be kardeşim benim bildiğim misafir umduğunu değil,bulduğunu yer!!!:47:
Allahın hergünü eşimi arayıp mutlumusun? herşey yolunda mı? muhabbetleri artık beni katil edecek. İki gün öncede hastanedeydik, kaynım hastanede, durmuşlar diyorlar ki X mutlu görünmüyor çok dertli çoook.. Al o zaman o oğlunu ayır bendende siz mutlu olun madem :47: Ben daha ne diyim. Hergün arayıp çok uzakta eviniz diyip ben oğlumu abimi çok özledim diyip telefonda ağlamalar :53:.
Sonra ben ve ya eşimle ben ne zaman iki medeni insan gibi, hadi gidelim ziyaret edelim 3-4 saat oturur kalkarız desek, illa burda kalacaksınız, geç oldu eve göndermeyiz diyip, eşiminde sağolsun HAYIR kelimesini tanımadığı için orda kalmamız. BİZ DAHA 6 HAFTA EVLİ BİR ÇİFTİZ!!!! :20: Bu 6 hafta içinde 3 defa görümcemm ve eşi bizde yatıya kaldı ve 3 defa biz orda kaldık!!! aramızda ki ilçe mesafesini soracak olursanız ekspress otobüsle 30 en fazla 45 dk. yol!!
Geçen gün eşimle işimiz vardı :17: Telefona çıkmadık, sonra eşim hemen evden çıkıp işe gitti. Kaynana 3 kere evi 1 kere cep telefonumu ve eşimide 2 kez aradıktan sonra eşim telefona çıkıyo ve kadın ne diyor beğenirsiniz???? Siz kavga ettiniz ondan telefona çıkmıyorsunuz sandık. :37: Dün gece tansiyonum düştü, eşim eve geldi bayıldım.neyse, bugün eşim yine hastanede ve annesi ile karşılaşmış beni sormuş o da demiş, tansiyonu düştü evde o. Kadın beni arıyo tansiyonun düşmüş, tartıştınız dimi?????

Amaaaaa işinn en kötü tarafı artık amaçlarına ulaşıyorlar yavaş yavaş.. artık eşim taşınmayı düşünyor, onların yakınına taşınmayı düşünüyor.. şerefe Mahiber :35:

Biliyorum saçma sapan yazdım ama bunları yazmak zorundaydım, ya ağlıyorum her gece yaa artık ağlamak istemiyorum artık delircem, korkuyorum deli olacam diye. Ben mi yanlış yapıyorum? Allah aşkına ben yapıyorsam bana yardım edin ki değişeyimm bende. Haklıysamda bana bilenler yol göstersin.. Arkadaşlarım bu böyle devam etmez, edemezzzzz
:20:

Daha çok yazabilir, örnekler verebilirim. Daha kötülerini sayabilirim ama bana bir yol lazım.. Ayrıca okuyan ve destek olan herkese teşekkür ediyorum.. ve hee soracak olursanız, evet eşimi çooook seviyorum.

tartıştınız mı dediklerinde ne diyorsun.
"dikkatimi çekti kaçtır oğlum mutsuz, tartıştınız mı deyip duruyorsunuz.
biz gayet mutluyuz iyide anlaşıyoruz. tartışmıyoruz. kaldı ki tartışsakta
karı koca arasında olur böyle şeyler. sizde babamla tartışmışsınızdır.
bunları devamlı tartışıyorlar mutsuzlar diye dillendirmeniz hem beni hem de oğlunuzu üzüyor"
falan desen olmaz mı?

Bu yazdıklarınızın hepsini yaşadım desem size hemde evliliğimin ilk haftasından itibaren. hemde kv ile altlı üstlü oturmamıza rağmen o durumda bile burda yatın derdi . bizi hiç yalnız bırakmamalar. görümcemin evimize gelipte anca eşm uyuduktan sonra eve gitmesi aşağı inmezsek nerdesiniz özledim seni sizi vs deyip aşağı çağırtmalar.
kapıya gelip kapıyı açıncaya kadar çalmalar o çalıyorsa açacaksın ne yaptığının bir önemi yok . siz daha yenisiniz eşinin bu durumları anlamasını pek bekleme.
senin de yapabileceğin birşey yok aranızdaki dengeyi kocan kuracak çünkü ondan başka kimse yapamaz bunu. evli olduğu düşüncesine alışmaya başladıkça ve senin yaşadıklarını sezdikçe yavaş yavaş tavrını koyacaktır.
sizde şikayet tarzında değil de daha güzel bir dilde eşinize rahatsız olduklarınızı anlatın unutmayın şikayet etmeyin ama geri teper.
hele bi de anlatırken sinirlenirinize mutlaka hakim olamazsınız ve ağlamaya başlarsanız eşiniz bin pişman olur arayı bulamadığı için. ben sinirlendiğimde ya da üzüldüğümde ve birine bunu dile getirirken ağlarım genelde bu huyuma sevmesemde baya işe yarıyor.

bu kadar kinlendiğiniz için kv yaptığı senin gözüne batıyor senin yaptığın onun gözüne dokunuyor görümcen de aklınca annesini üzdüğün için seni üzmeye çalışıyor
Allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:
tartıştınız mı dediklerinde ne diyorsun.
"dikkatimi çekti kaçtır oğlum mutsuz, tartıştınız mı deyip duruyorsunuz.
biz gayet mutluyuz iyide anlaşıyoruz. tartışmıyoruz. kaldı ki tartışsakta
karı koca arasında olur böyle şeyler. sizde babamla tartışmışsınızdır.
bunları devamlı tartışıyorlar mutsuzlar diye dillendirmeniz hem beni hem de oğlunuzu üzüyor"
falan desen olmaz mı?

Öyle söyledikleri zaman bende hayır diyorum konuyu kapatıyorum. Ben hee de desem yok da desem Kadın telefonda ağlıyor. Aman üzmeyin birbiriniz, huzur önemlidir siz mutlu olun diyor ağlıyor :50: Anlayamıyorum. Ve emin olmak için hemen benim peşime eşimi arıyor.
Mesela dün, hergün arıyorlar, dünde aradı ne dedi biliyomusun eşime? oğlum sesiniz soluğunuz çıkmıyor !!! Ya hergün konuşuyorsunuz bende konuşuyorum. Günde kaç defa aramak zorundayız bunu biri bana açıklasın? :31:

Bu ne yaa daha 1 aylik evlisin yatili kalmalar filan benim ailem ilk 2 ay filan gelmemisti bize yeni evliyiz diye..
Bende kayinvalidemlerden uzakta oturuyorum yani 1 saat filan, oda ilk baslarda ayy oglumu cok ozluyorum filan diyodu ben hic takmiyodum,
Sonra oda zirt pirt arayip yok iste iyimisiniz tartistinizmi diye usteliyordu, ben dediklerini takmiyodum yok yok cok sukur cok iyiyiz diyerekten gecistiriyodum.
Bir zaman sonra pes etti kayinvalidem o kadar sormaz oldu..
Biraz sabir canim guzelcene soyle kayinvalidene tartisma olsa bile her evlilikte olur boyle seyler diyebilirsin..
Ahh bu erkek anneleri cok fena yaa ilk zamanlar onlara gittigimizde oglunu gorunce gozleri doluyordu kaynanamin sanki bizimkilerde kizini vermemis gibi :9:

Bu yazdıklarınızın hepsini yaşadım desem size hemde evliliğimin ilk haftasından itibaren. hemde kv ile altlı üstlü oturmamıza rağmen o durumda bile burda yatın derdi . bizi hiç yalnız bırakmamalar. görümcemin evimize gelipte anca eşm uyuduktan sonra eve gitmesi aşağı inmezsek nerdesiniz özledim seni sizi vs deyip aşağı çağırtmalar.
kapıya gelip kapıyı açıncaya kadar çalmalar o çalıyorsa açacaksın ne yaptığının bir önemi yok . siz daha yenisiniz eşinin bu durumları anlamasını pek bekleme.
senin de yapabileceğin birşey yok aranızdaki dengeyi kocan kuracak çünkü ondan başka kimse yapamaz bunu. evli olduğu düşüncesine alışmaya başladıkça ve senin yaşadıklarını sezdikçe yavaş yavaş tavrını koyacaktır.
sizde şikayet tarzında değil de daha güzel bir dilde eşinize rahatsız olduklarınızı anlatın unutmayın şikayet etmeyin ama geri teper.
hele bi de anlatırken sinirlenirinize mutlaka hakim olamazsınız ve ağlamaya başlarsanız eşiniz bin pişman olur arayı bulamadığı için. ben sinirlendiğimde ya da üzüldüğümde ve birine bunu dile getirirken ağlarım genelde bu huyuma sevmesemde baya işe yarıyor.

bu kadar kinlendiğiniz için kv yaptığı senin gözüne batıyor senin yaptığın onun gözüne dokunuyor görümcen de aklınca annesini üzdüğün için seni üzmeye çalışıyor
Allah yardımcınız olsun

Önerileriniz için çok teşekkür ederim, böyle okuyunca hadi bir daha dene sakin ol sabırlı ol diyorum. Ama işin en kötü tarafı eşime aile delisi ana delisi.. kendimi çok çaresiz hissediyorum, yani saçma sapan hissediyorum kendimi. Güzel dille anlattım tamam konuşcam dedi konuşmadı, bağırdım çağırdım olmadı. Şimdi tutturdu oraya taşınırız diye.. :52:
Peki o tavrını nasıl koyacaktır? yani ben hani hiç birşey söylemiyim dimi artık? peki nasıl anlar o zaman benim üzüldüğümü, kırıldığımı, sinir olduğumu? Birşey anlamadıysam atladıysam af ola.. Bu arada beim 1 tane değil 4 görümcem ve 2 kaynım var. Bencede AMİN ALLAH yardımcım olsun.:31:

Bu ne yaa daha 1 aylik evlisin yatili kalmalar filan benim ailem ilk 2 ay filan gelmemisti bize yeni evliyiz diye..
Bende kayinvalidemlerden uzakta oturuyorum yani 1 saat filan, oda ilk baslarda ayy oglumu cok ozluyorum filan diyodu ben hic takmiyodum,
Sonra oda zirt pirt arayip yok iste iyimisiniz tartistinizmi diye usteliyordu, ben dediklerini takmiyodum yok yok cok sukur cok iyiyiz diyerekten gecistiriyodum.
Bir zaman sonra pes etti kayinvalidem o kadar sormaz oldu..
Biraz sabir canim guzelcene soyle kayinvalidene tartisma olsa bile her evlilikte olur boyle seyler diyebilirsin..
Ahh bu erkek anneleri cok fena yaa ilk zamanlar onlara gittigimizde oglunu gorunce gozleri doluyordu kaynanamin sanki bizimkilerde kizini vermemis gibi :9:

Bilmezmiyim ben y3n.. Biz bi gidiyoruz kapıda ağlaşmalar aboooww diye ağıt yakmalar, neler neler .. :35: Benin annem beni senede en çok 3 kez görür, babamda şuan başka il de yaşadığı için ayda bir kere en fazla.Peki onlar ne desin o zaman? Bir de ben tek kızım.

öncelikle haklısın bende olsam sinirlenirdim tepki verirdim ama unutmaman gereken eşin seninle yaşamı seçti seninle aile olmaya karar verdi bu yüzden bu tür sorunlardan eşini uzak tutmalısın çünkü erkekler düz mantık ve seni şuanda haklı bulsa bile ileride haksız bulacaktır kendi huzurun için görmezden gel ve önemseme sana kavgamı ettiniz dedikleri anda biz aşk evliliği yaptık kocam bana tapar de geç. önemsediğini anladıkları anda seni üzmek için yapılıyosa daha çoğunu yaparlar bilesin

Bilmezmiyim ben y3n.. Biz bi gidiyoruz kapıda ağlaşmalar aboooww diye ağıt yakmalar, neler neler .. :35: Benin annem beni senede en çok 3 kez görür, babamda şuan başka il de yaşadığı için ayda bir kere en fazla.Peki onlar ne desin o zaman? Bir de ben tek kızım.

Canim valla ben seni cok iyi anliyorum, ben kaynanamla dalga geciyodum ne kiymetli oglun varmis istersen iade edeyim diye :9:
Daha yeni evlisin canim kafana takma boyle seyleri huzurunuzu kacirmaktan baska bisey yapmaz, ama surekli tartistinizmi diye sorarsa kibarca cevabini ver derim ben :1:

Önerileriniz için çok teşekkür ederim, böyle okuyunca hadi bir daha dene sakin ol sabırlı ol diyorum. Ama işin en kötü tarafı eşime aile delisi ana delisi.. kendimi çok çaresiz hissediyorum, yani saçma sapan hissediyorum kendimi. Güzel dille anlattım tamam konuşcam dedi konuşmadı, bağırdım çağırdım olmadı. Şimdi tutturdu oraya taşınırız diye.. :52:
Peki o tavrını nasıl koyacaktır? yani ben hani hiç birşey söylemiyim dimi artık? peki nasıl anlar o zaman benim üzüldüğümü, kırıldığımı, sinir olduğumu? Birşey anlamadıysam atladıysam af ola.. Bu arada beim 1 tane değil 4 görümcem ve 2 kaynım var. Bencede AMİN ALLAH yardımcım olsun.:31:

senin görümce sayın çok benimse eşim evin tek oğlu ve kv dul bi kere oğlum benim kocam abim kardeşim herşeyim diyebilen biri :p
aynen biraz sabırlı ol ama sabırlı olcam diye de kendini ezdirme istemiyorsan hayır de ya da ne bileyim istemediğini yüz ifadenle belli et. o gidip ailesi ile konuşmuştur merak etmeyin.sadece sizi şımartmamak için size söylemiyordur. oraya taşınırız diyorsa hayatım şimdi çok erken zaten daha düzenimizi yeni kurduk düğünden yeni çıktık ben bir daha ev taşıyıp yerleştirmek istemiyorum. o sıkıntıları bir daha çekemem biraz daha deneyelim tarzı konuşarak vazgeçirmeye çalışırsınız.

ya söyleseniz bile şikayet tarzında olmasın dediğim gibi kadınların en büyük silahlarından biri gözyaşlarıdır. çok mu üzüldünüz ya da sinirlendiğiniz eşiniz ailesi yüzünden bunu eşinizden saklamayın ama eve gelir gelmezde pat diye söylemeyin böyle durgun ,üzgün , gözleriniz dalıyormuş gibi yapın eğer odun değilse eşiniz neyiniz olduğunu soracaktır o zaman da bak şikayet olarak algılama ama bugün böyle böyle oldu ve bu beni rahatsız etti üzüldüm biliyorum daha alışamadılar ama alışmaları lazım artık bizim bi aile olduğumuza diyebilirsiniz. erkekler geç anlıyorlar gerginlikleri onun için ondan birşeyinizi saklamayın sizin ne gibi durumlarla mücadele ettiğinizi bilsin.

iyi bi paparayı hak etmişler.Geç bile kalmışsınız.Yoksa bu işin sonu pek hayırlı değil.

bence dikkat edin, kendinizi ezdirmeyin ama eşinize karşı ailesini kötüler yada saldırgan davranırsanız ters tepebilir...
üslubunuza dikkat edin rahatsızlığınızı belli ederken.

Son düzenleme:
durumun gerçekten zor canım buna benzer şeyleri bnde yaşadım biz bişeyler yapmaya çalışıyoruz tabi ama en etkili çözüm eşinin yaptıkları olucaktır...yeni evliymişsiniz buda biraz zaman gerektiren birşey...dilerim rabbim gönlünüze göre verir...

Okurken içime fenalık geldi :31:
İşin çok zor ne diyeyim...Henüz 6 haftalık evlisin ama canından bezdirmişler seni..
Kayınvalidenin sizden başka bir derdi yok herhalde...İnsan bir rahat verir :19:

Baştan tavrını koy bence..Ezdirme kendini..
Ama eşinle aranı da bozma..
Değmez..

Son düzenleme:

senin görümce sayın çok benimse eşim evin tek oğlu ve kv dul bi kere oğlum benim kocam abim kardeşim herşeyim diyebilen biri :p
aynen biraz sabırlı ol ama sabırlı olcam diye de kendini ezdirme istemiyorsan hayır de ya da ne bileyim istemediğini yüz ifadenle belli et. o gidip ailesi ile konuşmuştur merak etmeyin.sadece sizi şımartmamak için size söylemiyordur. oraya taşınırız diyorsa hayatım şimdi çok erken zaten daha düzenimizi yeni kurduk düğünden yeni çıktık ben bir daha ev taşıyıp yerleştirmek istemiyorum. o sıkıntıları bir daha çekemem biraz daha deneyelim tarzı konuşarak vazgeçirmeye çalışırsınız.

ya söyleseniz bile şikayet tarzında olmasın dediğim gibi kadınların en büyük silahlarından biri gözyaşlarıdır. çok mu üzüldünüz ya da sinirlendiğiniz eşiniz ailesi yüzünden bunu eşinizden saklamayın ama eve gelir gelmezde pat diye söylemeyin böyle durgun ,üzgün , gözleriniz dalıyormuş gibi yapın eğer odun değilse eşiniz neyiniz olduğunu soracaktır o zaman da bak şikayet olarak algılama ama bugün böyle böyle oldu ve bu beni rahatsız etti üzüldüm biliyorum daha alışamadılar ama alışmaları lazım artık bizim bi aile olduğumuza diyebilirsiniz. erkekler geç anlıyorlar gerginlikleri onun için ondan birşeyinizi saklamayın sizin ne gibi durumlarla mücadele ettiğinizi bilsin.

Vaaşşşşşş :51: tecrübe ben buna derim... tamam bu akşamdan itibaren herşey bu evde değişecek.. Plan a sizden geldi bunu uygulayacağım.. çok teşekkür ederim :29:

Allah sabırlar versin. cidden. yeni evlisin. su yasadıkların Allahımm Yarabbim sen büyüksün.

kayınvalide hadi ogluna düskün alısamadı evlenmenize.

evli görümcenin gelip sizde kalması ne demektir ya.

---

eşiniz de evli oldugunuza alısır evlilik kurumunun düzeninin farkına varır ve mesafeyi dengeler diye düsünüyorum.

--
Terbiyeni bozmadan gerekli cevapları vermeye devam edersin. Sabır ve güc diliyorum sana.

Back
X