Lekeler, Çiller Fraxel Lazerle Leke tedavisi

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
lilie banada doktorunun ismini yollarmısın gerçi uzun zaman geçmiş bunları yazalı ama umarım görürsün :/

kızlar bende yüzümün sağ yanında ki küçük yanık izi için fraksiyonel lazere başladım. Doktor 2-3 gün içinde pul pul dökülme olacağını söyledi. Lazeri ilk uyguladığı gün yanık bölgesi su toplarcasına şişti ve kabardı bugün 2. günümdeyim ve yanık bölgesi epeyi sertleşti fakat dökülme yok. Birde doktor pul pul dökülmeler başlayınca bepanthen kullanmamı önerdi. Gözle görülür değişim 20 gün içinde olur dedi. Bu ilk seansımdı ve en az 5 seans yaptırmam gerekiyormuş. Bu seanslar sonunda yanık izi %90 gözden kayboluyormuş ne yazık ki o bölgeyi tamamen eski dokusuna kavuşturmak mümkün değilmiş.

arkadaşlar fraksiyonel co2 lazer seansları çok pahalı! ben ankarada yaşıyorum nereyi arasam, tüm yüz için tek sean 1000 tl. ve en az 4 seans öneriyoruz diyorlar.bunun için yaklaşık 5000 tl.yi gözden çıkartmak gerekiyor. kim bu kadar parayı kesin sonuç alıp almayacağını bilmeden verirki, yada bu sonuç geçicimi olur? daha sonraki aylarda yada yıllarda lekelerin ve çillerin çıkabiliceğinide düşünürsek,sürekli güneşten ve sıcaktan kaçarak yaşamamız mümkün değil.... bunu bilerek ve düşünerek yaklaşan daha uygun fiyatla fraksiyonel co2 lazer uygulaması yapan bildiğiniz bir yer varsa lütfen paylaşın.

Arkadaşlar öncelikle yüzünüzde veya vücudunuzun herhangi bir bölgesinde olan çil yada lekenin bir dermotolağa gidip herhangi bir hastalığın belirtisi olmdığını öğrenmemiz gerekiyor. örneğin nörofibromatozis NF1 hastalığının belirtilerindede koltuk altı bölgesinde ve kasık bölgesindeki çillenme ve 2.cm çapını aşan lekelenmeler, yüz ve vücudun diğer bölgelerinde olan aşırı çillenmeler... bunun gibi lekeler bazı hastalıkların belirtisi olabiliyor böbrek üstü vs tümör gibi... yani öncelik iyi bir dermetoloji uzmanına görünmemiz gerekiyor..
benim yüzümde omuzlarımda vs kol ve ellerimde çiller çıkıyor.... bunlar için yapmadığım şey,kullanmadığım ilaç,bitki karışımları;maydonoz kökü,limon,karbanhidrat karışımı,yumurta akı ve karışımları,vs ozonaktif yağı,arap kızı kremi,salyangoz vs gibi kremler, yurt dışı ve yurt içi kremleri,açıcılar, lazer, kalmadı en son fraksiyonel co2 lazer mantıklı geldi ama çok pahalı. yukarıda yazdığım bütün uygulamaları denedim.sonuç evet geçiyor ama nasıl.sadece geçici bir süreliğine kimi uyguladığım ilaç yada krem için belki 1 günlüğüne belki 1 haftalığına geçiyor ve kullanımı bıraktığınız zaman tekrar eskisi gibi oluyor. yani lekelerin sadece rengini açıyor 1 yada 2 ton kadar. koyu kahveyse açık kahve, açık kahveyse sarımtırak bir hal alıyor....
5,6 sene önce filavius güzellik merkezine tam 5 bin tl. ödedim.buhar uygulaması,ıpl lazer uygulaması,aha içerikli açıcı kremler ve bi kaç şey daha uygulandı yalnız hepsi için 2 seans uygulandı sonuç lekelerin sadece rengi açıldı. yani okadar parayı lekelerin rengi açılsın diye vermişim.belki daha fazla seansa girmem gerekiyordu ama artı 5000 tl daha vericek gücüm yoktu...çok pişman olmuştum ve üzülmüştüm.. yalnız fraksiyonel lazere girmedim bunu belirtiyim. bana diğre lazer uygulamaları yapılmıştı..
kesin sonuç aldığım tek şey şu oldu eczaneden aldığım acneleyse 0/1 expigment 0/4 iklisi... akşsamları temiz cilde acneleyse sürülür 1 saat sonra üstüne expigmen 0/4 sonra sabah kalkınca yüz yıkanıp sadece expigent 0/4 bu işlemleri yaptığınızda ilk aşamada yüz kızarıp reaksiyon gösteriyor sonra kızarıklık yerini kuruluğa ve kırışıklığa bırakıyor,sonra bu kırışan ve kuruyan cildiniz pul pul dökülmeye başlıyor. ben bu aşamaya geldikden sonra banyoda sıcak suyla yüzümü elimle başka bi kese yada bez vs gibi şeylerle değil sadece elimle oğuşturarak ve ovalayarak yüzümdeki soyulmayı döküyordum.. banyodan sonra tekrar expigment sürüyordum. bu aşamalar böyle devam ediyor. bu süreçte hassas cilde sahip olanların yüzü şişebiliyor kızarıklık çok fazla olabiliyor. bilinmesi gerekilen en önemli şey yüzünüz asla öyle kalmıyor en fazla 1 hafta içinde geçiyor. sonuçsa lekeden eser yok. tabi bundan sonrada güneşkoruyucuları kullanmak gerekiyor.. ben bunu iki defa uyguladım 6 ay aralıklarla ve gerçekten tamamen yok oldu bembeyaz pürüzsüz bir cildim oldu sonra bigüneşe çıktım yine çıktı ama koruyucu kullanmadım. ben kızıl saçlı ve çilli bi yapıya sahibim düşünün böyle bi yapıya sahipken geçti... ama bzim gibilerde tekrarlar...b u tip yapıda olmayanlar için kesin sonuç bu diyebilirim

Son düzenleme:
pelinty lazer yaptırdığını söylemişsin ankarada. ferrug bingül ü aradım bende yazın yapmıyoruz kışı bekliceksin dediler. fiyatı da sordum 1000 tl dedi. sana da öyle dediğini yazmışsın. senin yaptırdım dediğin yeri aradım ama bulamadım nette. ha bir de ferruh bingüldeki fraksiyonel in Co2 olanı imiş. Ben o kadar araştırmama rağmen ferruh büngül den başka Ankarada Co2 lazeri olana rastlamadım. Senin yaptırdığın yerdeki Co2 miydi ve tam olarak kaç günde iyileştin. Ben çalıştığım için işe gitmek zorundayım. Kaç gün sonra işe gidebilirim. Çok soru sordum kusura bakma. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

merhaba...öncelikle güneşli günlerde kesinlikle yaptırma bence..leke çok korkunç başa gelince anlıyor insan..soyulan yerlerle soyulmayan yerler arası renk düzensizliği olabilir..ben çok araştırdım..ferruh ..aslı eralp uzmanlar güzellik ve çukurambarda bu makinaların satışını yapan bi cerrah var..özel form kliniği..arda yaptırdım..400 e indirmişlerdi bana..doktorum aziz mutlu barlas reklamları yok internette..ben makinaları araştırırken med lazer diye bi siteden ulaşmıştı...makinalarına bi bak istersen ama sakın şimdi yaptırma..ben eylül ekim gibi bi iki seans daha alcam inşallah ..özelden mesaj atma hakkım kalmamış ...güvenilir bi yer acıya dayanamaıştım...dozu azalttı..soyulma az oldu dedim gel yeniden yapalım dedi bana bi seans bedavaya geldi..bunu kimse yapmaz bu sektörde..aslı eralp 800 dedi bana ama o da benim doktorun arkadaşıymış..onun da çok iyi olduğğunu söylemişti doktorum..estetik internationalde co2 yok erbium var onlarda kampanyaya girmiş mesaj geldi telefonuma 3 seans erbium 1000 liraymış ama devam ediyormu bilmiyorum..ben ikisini de yaptırdım hatta başka tür lazerleri hatta tümünü..nlite ıpl vs..erbium fraksiyonel mi fraksiyonel mi...erbiuum yaptırcam gibi eylülde...internetten bulamazsan telefonu vereyim ama buradan yazamıyoruz heralde

ceydacix cuma akşamı yaptırırsan 48 akımla erbium fraksiyonelle perşembe günü işe başlayabiliyosun..60 akım baya iyi düzeltiyomuş resimlere bakmıştım cuma yaptırırsan bi haftayı bulabilir ama bence 60 akımla yaptır..en yüksek 90 mış..ona dayanamayız zaten aneztezi olmadan...fraksiyonel co2 yaptırırken daha acılı ama iyileşme süreci daha az acılı..onun nekadar sürede iyileştiğini unuttum canım yanlış bilgi vermeyim..ama akımına göre değişiyor..fraksiyonel co2 de 12 soyulma yapmadı ama etkisi yine de vardı doktor yeniledi 16 çok acıdı soyulma oldu 25 en üst akımmış anestezi olmadan dayanılmaz..gördüğün gibi bu işte bi diplamam yok..sıktıysam özür ama araştırma ankarada çok zor biliyorum ve uzun yıllarımın araştırma sonuçlarını paylaşmayı biborç bildim:))

pelinty'cim sıkmak ne kelime ya. iyi ki varsın. yaşamayan bilemez bunları canm. cevapların için çok teşekkür ederim. profilimden göreceğin gibi ben konyadayım. erbium dediğin lazer Er-Yag ise o burda da var sanırım. Ankaraya gitmeme gerek yok yani. Er-Yag ile en fazla 10 günde iyileşiyormuşsun ben de duydum onu ama ben de fraksiyonel Co2 ile arasında kararsız kaldım. Benim yüzümde küçük izlerden çok rahatsız olduğum en çok çukurluklar var canm ya. Lazerler bunlara ne kadar fayda eder bilmiyorum ama ben de denicem eylül gelince. Sende derin çukurluklar varmıydı? Bunlarda işe yarıyor mu? Ben bi ara dolgu da düşündüm istanbulda Şehriyar Nazariye gitmeyi. 2 yıllık Radiesse dolgu varmış yaptırmayı düşünüyordum ama görüştüğüm doktorlar geçici olduğunu ve paramı boşa harcayacağımı söylediler. Ayrıca hangi merkezle görüştüysem zaten yaz aylarında kesinlikle lazer yapmıyorlar. eylül gelince dediğin gibi 60 erbium yaptırsam fayda görürüm ama şimdi sen acıyor deyince korkmadım desem yalan olur. acı sadece yaparken mi yoksa 1 gün devam ediyor mu dayanılmaz derecede mi olur 60 da? Çok stresli çok bunaltıcı bişey ya bu izler. senin durumun ne oldu ne aşamadasın ne tavsiye edersin bunlar haricinde? asıl ben sıktıysam kusura bakma canm ya. birbirimizin halinden ancak biz anlarız zaten. ha bir de tca denedin mi onu da sorayım. ben %20 ile başlamak istiyorum yaz bitinceye kadar ama lazer yaptıracağım için gerek yok gibi geliyor.

Kese derken yanlış bi ifade kullandım canım.Yüzü sabunla bol köpürtüp lifle bastırmadan yıkamak şeklinde.Ölü deriyi atmak için.Dediğin gibi olsa acıdan durulmaz heralde.

bende yaptırdım ama doktorum kesinlikle cildi soyacak yada peeling yapılmaması gerektiğini söyledi kabuklar ne kadar geç atılırsa o kadar iyi olurmuş ben çok memmunum göz çevremdeki kırışıklardan kurtuldum gözeneklerim kayboldu porselen gibi bir ccilde kavuştum herkese tavsiye ederim
:81:

kumm sen nerede ve hangi cihazla yaptırdın?

pelinty, ben de co2 yaptıracağım da, peki dışarı çıkmasam da bu ayda yaptırsam olmaz mı? senin yaptırdığın yeri hiç duymadım, buradan isim vermeden açık adresini yazsan olmaz mı? gerçi haftaya dr'la görüşeceğim ama senin yaptırdığın yer fiyat olarak çok uygunmuş. gerçi internationalda erbium için o fiytaı vermişlerdi ama erbium bedava da yapsalar yaptırmam artık.
pelinty, çukurambarda mı burası? eğer öyleyse burada co2 yok erbium varmış?

Son düzenleme:
kızlar CO2 +RECELL (hücre spreyi )tedavisini hiç duydunuz mu. xxxxxxxx bir doktor yaptığı hastaları rapor etmiş ingiltere de de bir yüzü sivilceden delik deşik olmuş bir çoca yapmış çocuk blog açıp operasyondan sonra heergün tedavinin nasıl gittiğini fotolamış . siz bu tedavi hakkında ne düşünüyorsunuz bana bir fikir verseniz

Son düzenleyen: Moderatör:
doktor adı verebiliyormuyuz Dr Gramlich hagenmuhle
CO2+Recell tedavisini hiç bilen yok mu

herkese merhaba,geçen sene kış aylarında yaklaşık 10 senedir bir türlü kurtulamadığım güneş lekelerimden kurtulabilmek umuduyla bursa da dermaclinic te fraxel lazer tedavisi yaptırdım,yaklaşık 5 seans..cihaz(palomar 1540 fraxel) türkiyede sadece 2 merkezde varmış,kalıcı dövmeleri bile 4 seansta yok ediyormuş vs.,sonuç ne mi oldu,sadece göz altlarımda ve alnımın bir köşesinde kapatıcılarla kapatabildiğim lekelerim şuan hastalık gibi parça parça tüm yüzümü kaplamış durumda..seanslar bittikten yaklaşık 2 ay sonra bu hale geldi,tedaviyi yapan doktoru arayıp durumu anlattığımda bu mevsimde yapacak bişey yok,eylülde gel dedi..tabii bu arada o kadar güneş koruyucu, c vitamini serumları vs. kullanmama rağmen bilmiyorum yaz mevsimi olduğu için mi lekeler hızla koyulaşmaya devam etti..en son mart ayında başka bir dermatoloğa gittim cildimin haddinden fazla incelmiş olduğunu,kendi haline bırakmam gerektiğini,kesinlikle peeling gibi aşındırıcı birşey kullanmamam gerektiğini söyledi.. sonuç olarak bu lazer sadece cildimin sağlığını değil,birgün lekelerimden tamamen kurtulacacağıma dair de tüm inancımı yoketti..keşke eski haliyle kalsaydı diyorum şimdi.

merhaba kızlar istanbulda bagdat caddesinde bunu yaptıran var mı acaba aranızda ?? ben koltuk altımın hemen yanında kolumdaki lekelenme için gitmek istiyorum ama ne lekesi oldugunu bilmiorm birkac yıldır duruyor beni rahatsız ediyor. suadiyede oturuyorum.deneyimleri olan arkadaslar paylasırsa sevinirim.

Seni çok iyi anlıyorum arkadaşım.Ben de yıllar önce öyle bir iki leke için kimyasal peeling yaptırmıştım ve beni o zaman 50 faktörlü kremle güneşten uzun süre korun diye uyarmamışlardı.Ertesi gün güneşe çıkma yeter denmişti hatta.Ama iş öyle değil bu tip işlemler cildi inceltip korumasız hale getiriyor ve aklınıza gelmeyecek derecede leke problemi yaşamaya başlıyorsunuz.Şimdi yanaklarımda esmer lekeler var c vitaminli renk açıcılar,50 faktörlü göneş kremleri hiç biri fayda etmiyor. Bir iki ufak leke için bu tamamen faydasız ve hatta zararlı işlemlere yönelmeyiniz derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…