fransızca pratik yapmak isteyenler sizleri de görelim :)

la princesse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
157
0
hadi bakalım fransızca öğrenenler, öğrenmek isteyenler burda buluşalım ve bildiklerimizi paylaşalım. hatalarımızı birlikte düzeltirsek çok yol alırız. elleri göreyim yerimseniben

bonjour
mon francais n'est pas bon mais je voudrais pratiquer avec vous :1rolleyes:

tabi senin fransizcan super yazarsin boyle :roflol:
bizde bakar dururuz sana sırnaşık şey
bende fransadayim 4 senedir hala ogreniyorum ,kursa falan gitmedim kedni cabalarimla ama gitmeyi dusunuyorum bu sene
burda sizinlede olursa daha guzel olura.s.

kız fransızcam süper gibi mi duruyo ordan bakınca :mymeka:
yabancı dil hususunda kendime guvendigim tek brans ingilizcedir
italyanca ispanyolca ve fransızca ogrenmeye calistigim ama elime yüzüme bulaştirdigim diller ne yazık ki senağlama

merhabalar!fransızca en sevdiğim dil ve konuşabilmek çok isterim.ortaöğretimde yabancı dilimdi ama yeteri kadar öğretilmiyor malesef bende ilerletmek için kursa falan gidemedim ama keşke gitseymişim.sizleri takip edicem...aurevoir!(doğru yazdımmı bilmiyorum)

walla burdan yazdiklarina bakinca oyle gibi duruyo ,ben hic bilmemeya ,benim yanimda bayabi supersin
msallah sendede amma dil varmis, darisi bana:roflol:

Selam arkadaşlar,
bende bir zaman Fransızca'ya başlamıştım ama sonra bıraktım. Devam etmek istiyorum. Biraz ilerletip en az 2. veya 3.kurdan Fransız Kültür'e gitmek istiyorum. Hadi başlayalımmmmmm...

Au Revoir

salut! je m'apelle Gamze. ja'i 21 ans. je suis eleve. j'habit a Ereğli.
ahahah güldüm kendime ya. ama lütfen siz gülmeyin sırnaşık şey
7. sınıfta görmüştük bir dönem sadece. valla bu kadar kalmış aklımda yazılışları da dogru mu bilmiyorum. o yaşta anca bunu öğretiyolardı ben napıyım kaydirigubbakcemile3

ufak yanlislarin var ama fena degilsin....
je m'appelle olacakti yani 2 "p" var
j'habite olacakti yani sonunda "e" var
1. tekil kisi premier groupe yani -er

bende fransizca ogrenmek istiyorum.nerdeyse 2 yil olacak buraya geleli ama hala dilini ogrenmedim.9. ayda bir kursa baslamayi dusunuyorum.biraz pahali ama olsun ogreneyimde.

ufak yanlislarin var ama fena degilsin....
je m'appelle olacakti yani 2 "p" var
j'habite olacakti yani sonunda "e" var
1. tekil kisi premier groupe yani -er

aa gercekten mi ya. çok sevindim. bi p'den bişey olmaz iyi hatırlıyomuşum o zaman :lepi:
tam 10 sene gecmiş üstünden. şutarafagitti

aa gercekten mi ya. çok sevindim. bi p'den bişey olmaz iyi hatırlıyomuşum o zaman :lepi:
tam 10 sene gecmiş üstünden. şutarafagitti

olsun canim sen yinede dikkat etmeye calis bundan sonra...burda konusurken bir harfi yanlis soyle guluyor insanlar...

Bunların okunuşlarıyla türkçe mealinide yazsanız tam süper olacakkaydirigubbakcemile

je m'applelle ___ jömapel __diye okunur anlami benim adimdir..
mesela je m'appelle nihal deriz.. benim adim nihal....
j'habite___ jabit ___diye okunur anlami oturuyorum.. sonuna à gelirse nerde oturdugunu belirtmeye yarar
mesela j' habite à istanbul gibi.... istanbulda oturuyorum...
ama bu oturma kalkip oturma gibi degil bulundugun yeri bildiren oturmadir...
yani mekan bildirme...yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…