• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransız sevgilim...

unejeunefille

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2014
114
46
98
30
merhabalar,

Ben iki aydır Fransa'da yaşıyorum, üniversite öğrencisiyim, 20 yaşındayım. Buraya gelişimin ikinci haftasında sevgilimle tanıştım, o da benim gibi üniversite öğrencisi ve 21 yaşında. Sorun şu ki, o Fransız.. yani aramızda büyük bir kültür farkı var. Bu farklılıklardan en önemlisi de cinsellik konusunda. Buradaki gençler bu konuda çok rahat, bizim gibi bekaret saflık namus benzeri şeylere önem vermiyorlar. Onlara göre bu devirde bakire kalan kişi çok çirkindir kimse ona bakmamıştır o yüzden bakire kalmıştır, kendi seçimi olamaz.
Ben bakireyim, ilk birlikteliğimin evleneceğim erkekle olmasını istiyorum. Sevgilim benim bakire olduğumu bilmiyor, bu konuyu hiç konuşmadık. Ama artık bunu söyleme zamanımın geldiğini düşünüyorum çünkü beni evine davet etmeye başladı, evine 2 kez gittim geceyi orada geçirmemi teklif etti ama bahane bulup reddettim.Her ne kadar bunu dile getirmese de,benimle birlikte olmak istiyor. Bakire olduğumu söyleyince çok şaşıracağını biliyorum çünkü dışarıdan bu konularda çok rahat görünüyorum, gerek giyim tarzımla gerek gece dışarı çıkmam partiler içki vs.
Bu yüzden kafam çok karışık.. Napmalıyım bilmiyorum.. Bunu nasıl söyleyebilirim.. Bazen de acaba boşuna mı bekliyorum diye düşündüğüm oluyor.Ya evlenmek isteyeceğim kişi karşıma hiç çıkmazsa bunca zaman boşu boşuna beklemiş olursam.. Sonra ailem aklıma geliyor, annem biriyle birlikte olduğumu duysa çok üzülür mesela.. Belki ertesinde ben de üzülürüm, sonuçta 3 ay sonra Türkiyeye döneceğim onu büyük ihtimalle bir daha görmeyeceğim.Belki de ben bu bekaret meselesine gereğinden fazla önem veriyorum..Sonuçta çok hoşlandığım bir sevgilim var ikimiz de genciz bu günler geri gelmeyecek..
sizce napmalıyım, çarşamba günü onunla buluşuyorum o zamana kadar kara vermem lazım..
Yorumlarınızı bekliyorum:)

Sen pisman olacak gibisin. Bu gunler geri gelmeyecek ve gencsin tamam da, kendi agzinla soyluyorsun 3 ay sonra bitecek diye. Bekaret konusunda sen ne dusunuyorsun hic soylememissin.

Bu arada 3 ay sonra gidecegini sen biliyorsun, o da biliyor haliyle. Surmeyecegini de gayet biliyordur. Dolayisi ile o da ani yasamaktan yanadir. Ve birlikte oldugu insanla sevismeyecekse bir iliskiyi surdurecegini sanmiyorum, oyle bir mantik yok onlarda, bir turlu oturtamaz bunu kafasinda seninle ciddi dusunuyor olsa bile. Ha ama diyorsan ki ben birlikte olmak istiyorum, o zaman da bugune kadar bakire kaldigina sasirsa bile sok falan gecirmeyecektir, giyim tarzim gece gezmelerim vs demissin, adam da bunlari goruyor haliyle. Gozunun gordugune "bunu kimse begenmemistir kesin" falan diyecek hali yok.

Ama Turkiye'ye dondukten sonra ileride "Sevgilim bakire bir kadin istiyor, diktirme nasil olur" ya da "Sevgilime bakireyim dedim, soyleyemedim ne yapacagim" gibi sorularla gelme ihtimalin de var karsimiza, bunlari unutma. Turkiye'de bekarete onem veren erkeklerle karsilasman cok daha yuksek bir ihtimal, sen eger simdi birlikte olursan ve ileride bekaret istegi olan bir erkek karsina cikarsa? "Benim gorusum budur, bekaret icin beni reddedecek erkek zaten en basindan hayatima giremez" diyebiliyor musun? Ya da "Karsimdaki kim olursa olsun ben durust olurum, bu sebeple terk edileceksem de edilirim" diyebilir misin? Bunlarla bas edebilecek kadar karakteri oturmus, ne istedigini bilen ve kendine guvenen bir kadin misin? Sorman gereken soru bu, onu da kendine soracaksin.

Eğer kafanda gercekten dogru kısı olsaydı anneymıs,fransızmıs,namusmus o an bunları dusunemedennnn çoktannnnn,,,,,,,,öhömmm..yanı evlılıgı geçtım dogru kısı olmalı bırde,aklında yapmalımıyım olmuyor bu anlarda,anlamadan olmus olurdu,demekkı yapmamalısın,en azından bununla

Bu soruyu gerçek hayatta en son cevapladığımda herkesin kendi seçimi, kendi hayatı dedim, aylarca pişmanlık ağlamasına katlanmak zorunda kaldım, az kalsın ben suçlanacaktım, senin yüzünden oldu diye. Kararsızlığınız varsa çarşamba gününe kadar böyle bir şey hakkında karara varmayı düşünmeyin, büyük düşünün, zamana yayın önemli bir şeyse sizin için.

merhabalar,

Ben iki aydır Fransa'da yaşıyorum, üniversite öğrencisiyim, 20 yaşındayım. Buraya gelişimin ikinci haftasında sevgilimle tanıştım, o da benim gibi üniversite öğrencisi ve 21 yaşında. Sorun şu ki, o Fransız.. yani aramızda büyük bir kültür farkı var. Bu farklılıklardan en önemlisi de cinsellik konusunda. Buradaki gençler bu konuda çok rahat, bizim gibi bekaret saflık namus benzeri şeylere önem vermiyorlar. Onlara göre bu devirde bakire kalan kişi çok çirkindir kimse ona bakmamıştır o yüzden bakire kalmıştır, kendi seçimi olamaz.
Ben bakireyim, ilk birlikteliğimin evleneceğim erkekle olmasını istiyorum. Sevgilim benim bakire olduğumu bilmiyor, bu konuyu hiç konuşmadık. Ama artık bunu söyleme zamanımın geldiğini düşünüyorum çünkü beni evine davet etmeye başladı, evine 2 kez gittim geceyi orada geçirmemi teklif etti ama bahane bulup reddettim.Her ne kadar bunu dile getirmese de,benimle birlikte olmak istiyor. Bakire olduğumu söyleyince çok şaşıracağını biliyorum çünkü dışarıdan bu konularda çok rahat görünüyorum, gerek giyim tarzımla gerek gece dışarı çıkmam partiler içki vs.
Bu yüzden kafam çok karışık.. Napmalıyım bilmiyorum.. Bunu nasıl söyleyebilirim.. Bazen de acaba boşuna mı bekliyorum diye düşündüğüm oluyor.Ya evlenmek isteyeceğim kişi karşıma hiç çıkmazsa bunca zaman boşu boşuna beklemiş olursam.. Sonra ailem aklıma geliyor, annem biriyle birlikte olduğumu duysa çok üzülür mesela.. Belki ertesinde ben de üzülürüm, sonuçta 3 ay sonra Türkiyeye döneceğim onu büyük ihtimalle bir daha görmeyeceğim.Belki de ben bu bekaret meselesine gereğinden fazla önem veriyorum..Sonuçta çok hoşlandığım bir sevgilim var ikimiz de genciz bu günler geri gelmeyecek..
sizce napmalıyım, çarşamba günü onunla buluşuyorum o zamana kadar kara vermem lazım..
Yorumlarınızı bekliyorum:)

Eğer gerçekten isteseydin şuraya yazdiklarinin hepsini goze almis ve kendini coktan ikna etmiş olurdun.

Bence henüz hazir değilsin. Yapmak istediğinde de lütfen her turlu sonucunu da bil ve bunlari da kabul et.

ben de amerikadayım, senin gibi öğrenciyim. 1-2 tane teklif aldım ama (sevgilim var zaten türk, olmasaydı da) düşünmezdim kolay kolay buradan biriyle sevgili olmayı. sonuçta döneceğin belli, bakireliğe de önem veriyorsan, geri kalan şeyleri arkadaş olarak da birlikte yapabilirdiniz. niye illa bir isim verdiniz hemen.. neyse konuya gelirsek, bence de bir kız bakire olarak evleniyorsa çok çok güzel bir şey ve benim gözümde çok kıymetli. ama birini çok sevdin, tanıdın, ciddi anlamda düşünüyordun ve birlikte oldun. sonra bir olay oldu, ayrıldınız. dünyanın sonu değil. bence hala çok kıymetli bu tarz ilişkiler yaşayanlar.. ama gel gelelim, sonunun ayrılık olduğu bir ilişkide bile bile "anı yaşama" isteğiyle cinsellik yaşamak benim hayat görüşüme uymuyor. doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü bir kadının kendine ve vücuduna saygısı olmalı diye düşünüyorum. senin durumunda bir de yabancı sevgili söz konusu, aranızdaki samimiyet ne boyutta bilmiyorum ama ilk cinsel ilişkini yaşayacaksan da bir yabancıyla yaşama bence. bunu amerikada yaşayan, dünyanın her yerinden tonla arkadaşı olan biri olarak söylüyorum. ne bileyim, benim içime sinmezdi bir şeyler.

Back