• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransiz Manikürü Yapimi

ben kendim yapamıorum pek ama kuförüme yaptırıken sadece uclara beyaz sürdürüyorum.. geri kalan kısma beyaz deil de parlatıcı sürünce uclardaki beyaz daha belirgin ve çok daha hoş oluo

ben bu yöntemide uyguladım ama sadece kısa tırnakta düzgün oluo diğerlerinde zor :1closedeyes: zaten kendim beceriyorum böyle işlere merakım var a.s.

Ben denedim bunu geçen gece 1-2 tırnağıma super oldu bugun dersaneye gitmeden önce hepsine yapıcam paylaşan arkadaşa teşekkürlerr..:):)

ben yapıcam zaman bant yapıştırarak yapıyorum bence daha pratik ve daha düz oluyoyerimseniben
bu yöntemi anlamak bile zor geldi nasıl yaparım bilmiyorumlaelaelaelaelae

anlamadimki ......
nasil yani boyayi tirnaklarmis gibimi?
ben normal fircayla suruyorum sol elim cok guzel oluyo ama sag elime duzgun yapamiyorum...
bende ucuna kirec beyazi ustunede cok aci beyaza yakin gibi bi pembe suruyorum.

:) benimde sol el mükemmel üstelik ben daha yeni yapmaya basladım.ama sag elim sanki karanlıkta yapılmış gibi:Dkaydirigubbakcemile3

anlamadimki ......
nasil yani boyayi tirnaklarmis gibimi?
ben normal fircayla suruyorum sol elim cok guzel oluyo ama sag elime duzgun yapamiyorum...
bende ucuna kirec beyazi ustunede cok aci beyaza yakin gibi bi pembe suruyorum.

Canım bende normaL fırcayLa suruyorum ama ojeyı surmeden once tırnaqımın beyaz oje surceqım yerı acık kalacak sekılde bant yapıstırıyorum ve hemen 5 dk da hepsını surup bantLarı cıkartıyorum dümdüz ve quseL oLuyor yerimseniben

Bir öneri de benden. İlk önce rakı beyazı ince bir kat olarak sürülür. Sonra uçlara kireç beyazı sürülür. (Ben sağdan sola ya da soldan sağa şeritler halinde sürüyorum) Eğer koyuluğundan memnun değilseniz kireç beyazını bir kat daha sürebilirsiniz. En son 1 kat daha rakı beyazı.

Bu yöntemin avantajları:
1) Kirecin üstüne 2 kat rakı sürmediğimiz için kireç daha belirgin duruyor.
2) Kireci doğrudan tırnağa değil de, ojenin üstüne sürünce çok daha kolay sürülüyor, dağılmıyor.
3) Alt kata inci beyazını (sedefli beyaz) çok açık bir kat olarak sürdüğünüzde (en üste gene rakı beyazı) french çok daha aydınlık görünüyor.

İki de ipucu
1) Kireç beyazı koyulaşmaya başlamışsa fazla zorlamayın, atın. Hayır gelmiyor.
2) Uzayan kısmın her tarafını kireçle boyarsanız 1-2 gün sonra çirkin bir görüntü oluşmaz. Ve rötuş yapmak kolaylaşır (3. kat rakı beyazı :)

Bir zamanlar çok sık yaptığım ve çok sevdiğim bi manikür evde kendim kolaylıkla uygulardım rakı beyazı ile........

ben hep bantla yapıyorum bantları düsgünce tırnaklarıma yapştırıyorum sonra beyas ojemi sürüyorum kuruyunca bantları çıkartınca çok düsgün oluyor sonra diğer ojemi sürüyorum.. ama bu yöntemde değişik eve gidince denemek istiyorum
paylaşım için tşkr ederim

hiç duymamıştım bu yöntemi şimdi burda gördüm,şimdi benim anlayamadığım şey acaba ojeyi avucumuza sürdükten sonra tırnağı kazır gibi sürtüyoruz ya,içe doğru mu kazır gibi yapcaz dışa doğrumu bi de bir kere mi sürtücez yoksa bikaç kere mi,bide oval tırnaklar için tırnağın köşesine kenarına sürülsün diye tırnağı oynatcazmı ay bu nasıl bi soru oldu yaa soruyu toparlayamadım ama anlayanlar olmuştur illaki :roflol::roflol:kaydirigubbakcemile3

selam bu yöntemi bi turlu denedım ama beceremedım.ben selobantla yapıyordum genelde fakat ondada zorlanıyodum zaman zaman yamuk yapıstırdıgımdan dolayı yamuk olabılıyodu.sımdı sıyah bantlar varya elektrıkcı bantı da denıyo onun la yapmayı ögrendım bant genelde sıyah oldugundan rahatlıkla duzgunce yapıstırıp yapabılıyorum halıyle yamuk olmuyo.tavsıye ederım tabi küt tırnaga yapılabılıyo sanırsam

Ben bu fransız manikürünü fırçayla tek tek sürerk yapıyordum.Sol elim çok güzel oluyordu ama sağ elim berbat.Bir de bu yöntemi deneyim bari.Çok hoşuma gider fransız manikürükaydirigubbakcemile5

birşey sormak istiyorum bu french manikürde beyaz kısım illa ki düz mü olmalı? tırnağın şekline göre hafif kavisli sürülse olmaz mı?

Back