e süpermiş hemen evlilik cüzdanınızı versinler de vizeye başvur :)
vize randevuları vfs globalden alınıyor diye biliyorum. telefon ettiğinde götürmen gereken belgeleri de söylüyorlar.
bu arada ben bu ofii sürecini öğrencilik için gittiğimde kısmen atlatmıştım. öğrenci olarak da aynı vize tipine başvurmak gerekiyor çünkü. kısmen dememin sebebi de, bu kurs-sınav olayının olmaması. vizeye evraklarımı vermiştim, 1 hafta sonra pasaportunu al demişlerdi. aynı gün ofiiden mail geldi, taksim verem savaşa gidip röntgen çektirmek için randevu, bi de tophanedeki merkezlerine gitmek için. tophanede de doktor kontrolü olmuştu ve doktor oraya vardığında ofii ye göstermen için sağlık raporu yazıyordu.
şimdiki süreç de sanırım buna benzer olacak, artı olarak bir de dil yeterlilik sınavı olacak.
taksimdeki olaylar sebebiyle konsolosluk geçtiğimiz hafta kapalıydı. biz bu pazartesi bekarlık belgesini teslim aldık ve işlemlerimize başladık, nikah tarihimizi aldık :) nikah sonrası süreç senin şu an yaptığınla aynı olacak sanırım, evrak teslim edip fransız aile cüzdanı beklemece :)