arabaniz kac model?
ben 19 yasima dogru evlendigim icin turkiyede pratik yapma imkanim pek olmadi.
buraya geldigimde 6 ay falan esimin ailesinin evinde kaldik. o evde de 2 is arabasi 1 bmw taksi vardi. kaynimindi bmw, comerttir sagolsun, alip esimle geziyorduk ama ben direksiyona elimi suremedim tabi ki..
esimin kendi isi oldugu icin kimi zaman 12 saat calisiyor. hem fransizca ogrenmeye, hem de kendi kendimin soforu olmaya mecburdum. evlendikten bir iki ay sonra kursa gitmeye basladim. kurs da esimin is yeriyle ani semtteydi. evden ortalama 20 km mesafede. esim sabah goturuyordu ama donuste cok problem oluyordu. ben erken cikiyordum esimin isi bitmiyordu, kiskancligindan yaninda durmami da istemezdi zaten..
sonra bir 800 euroya bi clio aldik. takozdu resmen, hm benzinliydi, hem hurdaydi.con model dizel hundai arabada ehliyet almis biri olarak stop ettiriyordum arabayi. benimle ilgilenip ogretmeye calisan kpederim de kiriciydi cok. bi keresinde kvalidemle beni am ye goturdu. donuste tutturdu sen klan diye. dedim ilk defa buyuk yola cikacagim,, kirici oldugunu bildigim icin hazir hissetmiyorum dedim. yaparsin yarsin dedi, zorladi beni. iyi dedim kirilmasin.
sonra sayesinde ben yolda durdum, ya koltuga gecip agladim.
bir daha da onun yaninda hic araba kullanmadim. su an cok pratik olmama ragmen kisa mesafe de olsa anahtari ona veriyorum.
boyle de kotu anilarim var :)
iste emektar hurdamla ev cevresinde, obur mahallde oturan arkadasima falan gidip geldim.. kursa cesaret etmem zaman aldi ama bismillahla dualarla ciktim sonunda :) esimi arar haber verirdim geldim sorun yok diye :)
uzak yerlere giderken ben kullanayim dedigimde esim hic yapmazdi. ben nasi tecrube zanicam derdim hep :).. neyse hurdamizi satmamiz lazimdi kisin calistiramiyorduk, uzak yerlere cesaret edemiyorduk, sattik yeni bi araba aldik. esim ise is arabasiyla gittigiicin taksi evde kaliyor. kimi adamlar eslerine kiyamiyorlar arabalarini, benim esim sagolsun oyle degil..
sonra bi ara esim radara carpildi 45 gun ehiyeti alindi. tam da soldes vakti. soldes ehliyeti bekler mi?
melun, evry, senart derken.. otoyola cikmaya da alistim...
yani mehay, bi takoz alin ucuza. onda alis cunku arabayi surerken cizdirebilirsin, icin gider bak benden oylemesi...