haklisin cnm bende bakiyorum ara sira ama benim kizlarin gurultusunden cok anlamiyorum en cok cizgi filmlere bakiyorum mecburen..ehliyetin varmi cnm
Birdefasinda lazimliga oturttum güldü kalktı daha önce altını yikadigim zaman pipi yap dediğimde yapıyordu koselere gizlice yaptiginda beni çağırıp gösteriyordu şimdi hiç tinlamiyor ama kakasini bezine yaptıktan sonra bu iki gündür söylüyor devamlı ruh hali değişiyor... Sana tavsiyem her kakasini yaptiginda ayy kaka yapmış altını yikadinda pis kaka ayy hadi pipimizi yapalım de ufaktan beyinlerine girsin... Ben p.tesi belediyeye gidip kaydını yaptiracam hazır ablam bizdeyken çocuklara baksın rahat gideyim... Okullar tatil bir süreliğine annemle ablama gidecem evi pavilyon nekadar saçma gelsede şu merdiven işine bir bakayım bizimkinin durumu ne anlarız... Bir çocuğun daha olsa çok iyi... Ilk çocukla 2. Okadar fark ediyorki onların ikikardes birbirleriyle oynamasi zaman geçirmesi dünyalara bedel... Adem güneşi tanımıyorum ben...
ara sira girip okuyorum burdaki arkadaslarin yazdiklarini icinizde dil kursuna giden var...aefti yada mahallerlere acilan dil kurslari var ben ona gidiyorum ama duzenli devam edemiyorum..konusmasamda anliyorum sizler neler yapiyorsunuz
Kardes gibi si varmiya bu hayatimda verdigim en dogru kararlardan bir i... Benim oglum evdén kim giderse aglardi normaldede insanlara duskun cok sicak kanli biri... Kardesi oldugundan beri kimse icin aglamaz( ablam haric) onunla cok guzel zaman geciriyor oynarken asla incitmiyor kucugu dogdugundan beri aralarinda hic kiskanclik olmadi...bazén diyorum keske daha az yas farki olsaydi... Cocuk dusunen iki tane ust uste yapsin sonrada rahatlasin.:. Benimkiler cok guzel anlasiyorlarda oynarken evi acayip dagitiyorlar buyugu iyide kucugu cok daginik...eveeet kayitlar mart basi baslyordu dimi... ben de gideym bi ara
merdveni sen dene ama bence gerek yok :) anlattklarina gore zaten senin oglun durumun gayet farkina varmis. tuvaleti geldgini anliyo bence ama soylyp soylememk onun kayfine bagli.. tuvalet egitimni kolaylastirmak icin cocugun islaklgi hssetmesi gerektigini okudum. bezlerin emiciligi sayesinde cocuklari rahatsz olmuyorlar. cis yapmak onlar icin buyuk br keyifmis :) bu keyfi beze yapmmasi icin rahatszliga donusturmek gerekiyormus. turkyede disi musamba ici havlu olan kilotlar var. onlardan alip oyle alistrmayi dusunuyorum ben.
kozet icin cocuk oturgi lazimlik falan alayim ara ara denettiririm simdi icine dusucek gibi olunca korkuyo cocuk. evet kaka yapnca soyledigin tepkileri veriyorum farketmesi icin.
kardes konusunda da cok haklsin. kuzenleriyle olsun, gelen msafir cocuklariyla olsun oyle mutlu oluyorki.. kardesi olsa kim bilir nasi olur..
Olsun cizgi film daha iyi bence kolay kelimeler olur daha kolay ogrenirsin,bende bakarim cizgi filme.. Evet var canim senin ?
Ben turkiyeden aldim burda degistirdim
ben de anlamasam da konusuyorumsoruyorum anlayamadm tekrar eder msiniz falan diye :)
ilk zamanlar yarim yarim konusuyordum konustukca acildim.. fransizlrla konusmak da ilerlemeye bayagi yardimci oluyor. hem de pratklerstiriyor..
kendimi tabiki yeterli gormuyorum, birsuru eksiklerim var. hatta konusurken yaptgim hatalrn farkina varyorum bu yuzden guzel birkursa gitmek cok stiyorm ama vaktim yok.
seninki daha iyi canim hemen ogrenirsin..vaktim yok demissin cnm calisiyormusun
Ben daha ilkini yapamadim ilki olsunda ona kardesde dusunurum
gulomm neden olmasin...inss ikiz ikiz olurda 4 tane birden olur...herbiri eteginin bir ucundan cekistirir...biri aciktim digeri susadim oburu cisim geldi digeride anne benimle oyna...dert yanacagin gunler yakindir....INSALLAHHHHHH.
Allah bağışlasin kızları.. Kursa giderken kucuk kızı ne yapiyorsun?
sen cok sansliymissin cnm birak akrabayi hic kimseyi tanimiyordum ben geldigimde ve etrafimda hic turk yoktu...evet haklisin alismak mecburiyetindeyiz...benim esim bana iylik yapmak isterken kotuluk yapti herseyi kendi yapti demediki hadi sunudu sen yap diye..o oyle yapinca bende rahatliga alistim evde cocuklari buyuttum baktim boyle olmiycak birseyler yapmaya karar verdim ama cocuklar engel bu seferde cunku 24 saat benimleler bakicak kimsem yok...ben zaten takipcisiydim buranin ama msj yazmiyordum simdi vakit buldukca 2 girip yaziyorumozel mesajini okudumda ozel mesaj hakkim olmadigi icin buraya yaziyorum kusura bakma...bende gelin geldim ama fransaya alismam zor olmadi..ilk sene haric... ablam vardi komsu sayilirdik babam butun akrabalarim burda ilk oturdugum ev hepsi turktu bir aile gibiydik..benden 1.5 yil sonrada annem geldi...ilk yil hafta ici ablamla hafta sonu esimle pariste gecirirdim gunumu..esim alismam icin elinden geleni yapti sagolsun...oyle cok fazla kursa gidemedim...oglum 8 aylikti saolsun komsum bakti ilk kursuma gittim 2 ay kadar cok seyi ogrendim hamilelik surecimdede kitaptan calistim... sonra formasyon yaptim 250 saat ama zerre kadar faydasini gormedim...cok agirdi hepside ana dili gibi konusuyordu neyse saatimi bitirdim sinavi iyi bir puanla gectim..(amacim diplomami alabilmekti)...daha sonra ehliyet kursuna gittim o bu derken bu sene mahallemdeki kursa basladim ilk zamanlar cok guzel ogretiyordu zamanla bozuldu sinifta yazi yazmayi bilmeyen insanlar bile vardi...neyseki onceki basvurdugum kursu aradik kabul edildim...simdi oraya gidiyorum cokta memnunum fazla uzakta degil arabayla 5 dk gidiyorum...bu kursu belediyeden bulmustuk zaten birkactane adres vermisti kurs icin...dili konusabiliyorum ama yetmiyor en iyi sekilde ogrenmek istiyorum takintisiz eksiksiz...cokta kafaya taktim bakalim... Seneye kucuk oglum okula baslarsa formasyon yapip gerekli butun diplomamalri almak istiyorum...Dedigim gibi fransada ilk sene haric hic zorlanmadim benim durumum biraz farkli ailem akrabalarim burda her sokaga pazara ciktigimda en az bir kac tanidik gorurum...annemin babamin butun ailesi almanyada bayramlarda tatillerde devamli gelirler ben gidiyorum...ablam simdi uzaga tasindi ama her okul tatillerinde gorusuruz hergun telefonda konusuruz..Asil turkiyede yasasam bana zor gelirdi herhalde hem benim fazla akrabam yok hemde esimin butun ailesi orda...umarim sende alisirsin aslinda alismakta lazim burda yasiyorsak tadini cikartmamiz lazim...birde es cok onemli...uyum saglamak onada bagli yardimci oluyorsa alisma surecini daha cabuk atlatiyorsun.... saolsun benimki o konuda cok iyidi asla sinirlama getirmedi ne yapmak istersem saygi duydu kararlarima herseyin hayirlisi...sende arada aramiza katil bir sorunun olursa paylas sohpet ettigimiz gibi birbirimizin sikintilarinada yardimci olmaya calisiyoruz....
sen cok sansliymissin cnm birak akrabayi hic kimseyi tanimiyordum ben geldigimde ve etrafimda hic turk yoktu...evet haklisin alismak mecburiyetindeyiz...benim esim bana iylik yapmak isterken kotuluk yapti herseyi kendi yapti demediki hadi sunudu sen yap diye..o oyle yapinca bende rahatliga alistim evde cocuklari buyuttum baktim boyle olmiycak birseyler yapmaya karar verdim ama cocuklar engel bu seferde cunku 24 saat benimleler bakicak kimsem yok...ben zaten takipcisiydim buranin ama msj yazmiyordum simdi vakit buldukca 2 girip yaziyorum
Benimde ilk seferlerde hep kosusturdu bu bile benim zoruma gitti yıllarca kendi isimi kendim gördüm.. Burdaki ilk yıllarım birşey yapamamam zoruma gitti gitti... Şimdi eşim şehir dışında çalışıyor bütün yük üstümde okuldu evdi randevulardi hep ben kosustururum bazen onun küçük işlerini bile ben hallederim... Benim annem var ama öyle herdefasinda imdadıma yetismez küçük oglumu krese gidip yazdım büyük oglanda kantinde yiyor kreşe 2 yarım gün gidiyor kurs gunumlede sadece perşembe denk geliyor diğer günler eşim evdeyse ona bırakıyorum... Kendimi hiçbir zaman rahatlığa alıştırmak istemedim başkası nekadar yapabilirki kendi yerine keşke küçük oglumda okula başlasa daha çok birşeyler yapabilsem... Eş herzaman yanında olmayabilir en mükemmel insan bile olsa yarın başımıza ne gelecek bilinmez onun için herşeyi bilmek ayaklarının üzerinde durmak yaşadığın memleketin dilini öğrenmek bağımsız birey olmak en mantiklisi....
cok cok haklisin en dogrusu kendi ayaklarinin ustunde durmak..bende yillarca esime bagimli yasadim ama inan cok pismanim..dusuncene kendim ecaneye dahi hic gitmedim..simdi arada bir olsada evimin yakinindaki magazaya gidip eksik birseyleri aliyorum eskiden evde tuz bitse esimi arardim gelirken getir diye...ben buyuk kizimi krese vermistim ama yalniz buyumesin diye cunku etrafimda kimse yoktu ben ne kadar oynasamda illa cocuk cocuk istiyor...haftada bir gun gonderiyordum oda yarim gundu okula baslamasinda cok faydasi oldu kresin...bircok cocuk okulun ilk gunu agladi benim kiz hadi siz gidin ben oyun oyniycam dedi bize sok oldum...ama 2. sini vermedim daha krese 14 aylik evde yalniz degil diye belki seneye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?