• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

merhaba arkadaslaR gelmisken sizede yaziyim istedim..normalde hormon test sonuclarimi bugun yollicaklardi ama noel tatiline takiLdik randevum icin son 31gun :) herkese sevgiler:9:

Selam canim naber ?
Nerelerdesin sen kayboldun ortaliktan :40:
Kiz denkgelmedikki yaziyim yazip kacmissin hemen neler yapiyorsun bakiyimm :ssz:

Aslm gUzelim ugrasiom napim...
Bende bayadir girmiorum .sirf senin icin bura girdim halini hatrini sormak icin... Belki gusel haberlerini alirim diee ama hayirlisi Allah can sagligi versin

Aslm gUzelim ugrasiom napim...
Bende bayadir girmiorum .sirf senin icin bura girdim halini hatrini sormak icin... Belki gusel haberlerini alirim diee ama hayirlisi Allah can sagligi versin

Saolasin canim benim,bekliyoruz bakalim saglik olsun,hayirli bir vakti var herseyin elbette...
Gel ara sira zate topik oksuz kaldi kimseler gelmiyo onceden dolu olurdu herkes dagildi :31:

napiyonuz kizlarrr...
kac gundur hic ugrayamadim. ben artik yavas yavas kartonlarimi hazirliyorum. artik bir an once tasinmak istiyirum. evde hic is yapasim yok :s

Selam suadi arabiadan :)
Ben fransada degilim arkadaslar ama yurtdisinda yasayan ve aktif olan arkadaslarla tanismak isterim...
Esimin isi sebebiyle mekkedeyiz...Ben 8 aydir burdayim tek guzel yani kabenin olmasi ve havanin hep sicak olmasi :) onun disinda yasam cok zor :( kapali olmak zorundayiz hatta artik pece bile takicam o derece diyebilirim :(
Sizler gibi avrupa ulkesinde olmayi cok isterdim...
Oralar nasil?
Sizde is icinmi bulunuyorsunuz?

Selam suadi arabiadan :)
Ben fransada degilim arkadaslar ama yurtdisinda yasayan ve aktif olan arkadaslarla tanismak isterim...
Esimin isi sebebiyle mekkedeyiz...Ben 8 aydir burdayim tek guzel yani kabenin olmasi ve havanin hep sicak olmasi :) onun disinda yasam cok zor :( kapali olmak zorundayiz hatta artik pece bile takicam o derece diyebilirim :(
Sizler gibi avrupa ulkesinde olmayi cok isterdim...
Oralar nasil?
Sizde is icinmi bulunuyorsunuz?

Selam canim hosgeldin aramiza sende...
Biz cogumuz evlilik yapip geldik fransaya canim... burasida cok soguk surekli yagmur yagiyor... Sicak olmasini isterdik ama arabistan kadar da olmasin tabiki cok sicak oralar Allah yardimciniz olsun ama he ne kadar sicak olursa olsun ben kabenin yakininda olmayi tercih ederim gercekten...
Insan manevi huzurla doluyordur orda...
Neler yapiyosun orda,dilin felanda yok dil ogreniyo musun ?

slm kislarr buRanin en kotu tarafi doktor randevulari bu kadar uzun sure oLuo daha 20gunum var sabirsizimm:5:

Biz cogumuz evlilik yapip geldik fransaya canim... burasida cok soguk surekli yagmur yagiyor... Sicak olmasini isterdik ama arabistan kadar da olmasin tabiki cok sicak oralar Allah yardimciniz olsun ama he ne kadar sicak olursa olsun ben kabenin yakininda olmayi tercih ederim gercekten...

Hosbuldum canim cok tesekkur ederim...
Oranin soguk olmasi kotuymus :( ama rahatligi ve ozgurlu cok daha onemli... Sanslisiniz canim gelismis bir yerdesiniz cunku... Burasi cok geri kalmis insanlarin kafalarida geri kalmis yani hic bir sekilde gelismez burasi insanlar degismeyecegi icin burasi yillar evvel nasilsa ayni yazilanlar anlatilanlar dogru... Buraya yasam veren KABE muhtesem bir yer insallah rabbim isteyen herkese gormeyi nasip eder gercekten gelinmesi gorulmesi gereken bir yer rabbim bu guzelligi bize yasattigi icin sansli oldugumuzu dusunuuyorum... Duymussunuzdur. KABE genisletiliyor esimde kabenin insaatinda muhendis olarak gorev yapiyor esim 1 yildir bende 8 aydir buradyim allah nasip ederse bir sorun cikmazsa 1 yil daha burdayiz... Burda yasam zor gunduz her yer kapali saat 5 den sonra aciliyor ve her namaz vakti tekrar kapaniyor namaz kilmak zorunlu heyerde ahlak polisleri var... Burda kadin tek basina sokaga cikamaz yasak ya 2 kadin birlikte gidecek yada esi goturecek zaten cogunlukta esler birakiyor sonra aliyorlar yada erkek cocuklari kucuk yasta ehliyet verildigi icin onlar goturup getiriyorlar... Cogu cok esli onun icin cok fazla cocuk var... Dil konusuna gelince mekkede okul yok onun icin imkansiz cidde de var ama cok uzak esimin goturup getirmesi lazim o da imkansiz... Esim baya gelistirdi arapcasini bana ogretiyor bende kendimi idare etcek kadar biliyorum diyebilirim :) okumaya basladim yavasda olsa :) arapca zor bir dil bakalim artik ogrenirim insallah... Benim gunlerim genelde otelde arada sirada kabede cuma gunleri tatilimiz o gunde cidde de geciyor... Bazen denize gidiyoruz... Cidde de yabancilara ozel cok guzel ozel plajlar var yuksek duvarlarla cevreli iceriye suudlier giremiyor sadece ingizler almanlar turkler fransizlar yani avrupalilar giebiliyor kontrolden geciyorsun ikameyi birakiyorsun bir tonda para bayiliyorsun :) sonra bizi 3 ayri kapidan gecirerek iceri aliyorlar ve iceride cennet :) maldiv adalari diyebilirim muhtesem kizil deniz masmavi ve tertemiz incecik kum palmiye agaclari hurma agaclari altinda gunesleniyoruz super... Her zaman gidemiyoruz cok uzak hemde hep gidilmez yav cok pahali :)
Senin gunlerin nasil gediyor canim cok oldumu evleneli dil ogrenebildinmi rahatmisin orda...

slm kislarr buRanin en kotu tarafi doktor randevulari bu kadar uzun sure oLuo daha 20gunum var sabirsizimm:5:

Canim Gercekten ne kadar uzunmus... Nasil hastaneleri doktorlarindan memnunmusun ilgileniyorlarmi?
Burada baya sorunlu ilgi sifir sadece para tuzagi... Kartimiz var germany hospital'a gidiyoruz ama bisuru sey cikariyolar para ceksinler diye bir dis icin gitti esim soylemedn 3 disinide oyup yapmislar sonra su kadar para diyorlar saglam dislerde gitti yapamdilarda simdi disleri sizliyor canim kocamin valla :( ozel muayenesi olanda yok ilgi sifir :(

Hosbuldum canim cok tesekkur ederim...
Oranin soguk olmasi kotuymus :( ama rahatligi ve ozgurlu cok daha onemli... Sanslisiniz canim gelismis bir yerdesiniz cunku... Burasi cok geri kalmis insanlarin kafalarida geri kalmis yani hic bir sekilde gelismez burasi insanlar degismeyecegi icin burasi yillar evvel nasilsa ayni yazilanlar anlatilanlar dogru... Buraya yasam veren KABE muhtesem bir yer insallah rabbim isteyen herkese gormeyi nasip eder gercekten gelinmesi gorulmesi gereken bir yer rabbim bu guzelligi bize yasattigi icin sansli oldugumuzu dusunuuyorum... Duymussunuzdur. KABE genisletiliyor esimde kabenin insaatinda muhendis olarak gorev yapiyor esim 1 yildir bende 8 aydir buradyim allah nasip ederse bir sorun cikmazsa 1 yil daha burdayiz... Burda yasam zor gunduz her yer kapali saat 5 den sonra aciliyor ve her namaz vakti tekrar kapaniyor namaz kilmak zorunlu heyerde ahlak polisleri var... Burda kadin tek basina sokaga cikamaz yasak ya 2 kadin birlikte gidecek yada esi goturecek zaten cogunlukta esler birakiyor sonra aliyorlar yada erkek cocuklari kucuk yasta ehliyet verildigi icin onlar goturup getiriyorlar... Cogu cok esli onun icin cok fazla cocuk var... Dil konusuna gelince mekkede okul yok onun icin imkansiz cidde de var ama cok uzak esimin goturup getirmesi lazim o da imkansiz... Esim baya gelistirdi arapcasini bana ogretiyor bende kendimi idare etcek kadar biliyorum diyebilirim :) okumaya basladim yavasda olsa :) arapca zor bir dil bakalim artik ogrenirim insallah... Benim gunlerim genelde otelde arada sirada kabede cuma gunleri tatilimiz o gunde cidde de geciyor... Bazen denize gidiyoruz... Cidde de yabancilara ozel cok guzel ozel plajlar var yuksek duvarlarla cevreli iceriye suudlier giremiyor sadece ingizler almanlar turkler fransizlar yani avrupalilar giebiliyor kontrolden geciyorsun ikameyi birakiyorsun bir tonda para bayiliyorsun :) sonra bizi 3 ayri kapidan gecirerek iceri aliyorlar ve iceride cennet :) maldiv adalari diyebilirim muhtesem kizil deniz masmavi ve tertemiz incecik kum palmiye agaclari hurma agaclari altinda gunesleniyoruz super... Her zaman gidemiyoruz cok uzak hemde hep gidilmez yav cok pahali :)
Senin gunlerin nasil gediyor canim cok oldumu evleneli dil ogrenebildinmi rahatmisin orda...

Off cok zormus gercekten yasam orda... Ama surekli kalmiycakmissiniz bir ani olarak kalir hayatinizda canim iste :)
Erkek cocuklarina niye ehliyet veriyolar anlamadim,oranin bi guzel yanida benzinin sudan ucuz olmasi demi :)
Netten felan calisabilirsin arapcaya,bi site var orda baya ilerletiyorsun bende calisiyorum ordan...
Cocugunuz varmi peki ? Kac yasindasiniz ?
Yabancilara ozel plaj olmasida supermis ara sira gidersiniz...
Kabeyi gormeyi gercekten cok istiyorum resmini cekip paylasirmisin bizimle :16:

Benim gunlerim evde geciyor genelde,yemek olsun ev isi olsun..
Bazen arkadaslarimla disarda takiliyoruz... 2 senedir burdayim 3. seneye giricez temmuzda,cocugum yok tedavi goruyorum bunun icinde...
Dilim de kendimi idare edecek kadar islerimi hallediyorum ilerletmek icin fransiz kanallarina felan bakiyorum iste....
Burda cok rahatim gercekten,sadece esim ve ben ikimiz gecinip gidiyoruz...
Arkadaslarin varmi orda ?

Off cok zormus gercekten yasam orda... Ama surekli kalmiycakmissiniz bir ani olarak kalir hayatinizda canim iste :)
Erkek cocuklarina niye ehliyet veriyolar anlamadim,oranin bi guzel yanida benzinin sudan ucuz olmasi demi :)
Netten felan calisabilirsin arapcaya,bi site var orda baya ilerletiyorsun bende calisiyorum ordan...

Bazen arkadaslarimla disarda takiliyoruz... 2 senedir burdayim 3. seneye giricez temmuzda,cocugum yok tedavi goruyorum bunun icinde...
Dilim de kendimi idare edecek kadar islerimi hallediyorum ilerletmek icin fransiz kanallarina felan bakiyorum iste....

Evet canim cok degil... Aslina bakarsan turkiye ye gore avantajlarida var hic bitmeyecek bir is var insaat ozellikle...
dedigin gibi benzin sudan ucuz bir depoyu 10 riyale dolduruyoruz turk parasiyla 5 tl yapiyor gercekten bu bile burda yasama sebebi :) erkek cocuklar arac kullanmaya cok erken yasta basliyorlar cunku anneyi yani aileyi tasima gorevi onlarda 15 ne giren bir cicukta ehliyet var ve yollarda...
Kabe fotografi var tatlimda nasil burdan yuklucemnbilmiyorum burda yeni sayilirim birde ipaddan nasil yukleniyor onu bilmiyorum aksam esim gelince sorayim tatlim... Insallah nasip olurda gelirsiniz mekkeye ve kabenin o muhtesem guzelligini gorursunuz canim... Bize bu sene hem umre yapmak nasip oldu hemde hac yapmak nasip oldu burda yasamanin baska bir avantajida bu olsa gerek... O kadar insan hac icin sirada rabbim bize bu kolayligi verdi gercekten sansliyiz...
Sizde yeni evlisiniz ne guzel :) bebis konusuna gelince ayni sorun bende de var ama ne oldugunu anlayamadim :( bizde 3.5 yillik evliyiz yeni yeni dusunmeye basladik iste 6 aydir caba icersindeyiz ama gelmedi bebisimiz :( burda hastaneyede gidemiyorum :( kendim birseyler deniyorum bakalim artik belki bu ay gelir bebislerimiz :) ben bu ay clomi iciyorum bugun basladim hem atesimi takip ediyorum hemde ovu testi kullanicam insallah :) ucu biryerde yani gunu kacirmamak icin elimden geleni yapiyorum... Rabbim insallah isteyen herkesin yuzunu guldursun canim...
Sen ne zamandir istiyorsun bebis... Haklisin gurbette olunca bir yanliz dimi bebis sartmis valla onunla vakit gecer cokda guzel olur :) ama ne guzel arkadaslarin varmis super valla... Burda genelde 40 yas uzeri arkadaslarim oldu :) onlarlada kabede tanistim gidip gelme yok sadece telefonla konusuyoruz... Ama bir tane cidde de cok tatli o esimin okul arkadasinin esi. Onlarda yeni evli onlar daha rahatlar cidde de birde compaonlarda kaliyorlar her imkanlari var... Bizde cuma gunleri gidiyoruz guzel vakit geciriyoruz...
Dil konusuna gelince evet canim internette guzel egitim set.eri var esim hazirladi onlari banada ben birazcik tembbelim :) cok siyi bir ggrenci degilim skiliveriyorum hemen :) allahtan burasini buldum burdan muhabbet ediyoruz baya iyi oluyorr...
Ben baya yazdim yine :)
Sende anlat baska neler var neler yok bizde parisi cok merak ediyoruz tatil icin kac kez plan yaptik ama bir turlu nasip olmadi kismet artik belki bir gun... Gelirsek mesela nereyele gidelim :)

Back