• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

Hosgeldin canim,benim pismanliklar bir geliyor bir gidiyor,esimle aramiz bozuk oldugunda cok pismanim iyiyken mutluyum..
cok huzursuzum 2 gundur.. Sen evli misin ? Dilide ben kendi cabamla oreniyorum,kursa gitmek gibi bir fikir yok su siralar?
Hangi bolgedensin ?

ho$buldum guzelim te$ekkur ederim, arkada$larin varsa çikin dola$in havalar da çok guzel gidiyor, ali$veri$ olsun parklar olsun at kendini di$ariya guzelim ; me$guliyetin varmi bilmiyorum çunku aktivitelerle vakit çabuk geçer sIkIlmazsin, huzursuzum diyorsunya o bakimdan.

bu arada dun dogum gununmu$, kutlu olsun canim, saglik ve huzur ile daha nice yillara..

ben evliyim canim 4 sene dolmasina az kaldi, su misali akip gidiyor zaman..

dil çok onemli yabanci ulkede, ma$aallah isteklisin ki çabaliyorsun.. hiç gittin mi kursa ? ilk geldigin sene mesela, çunku mecbur diye biliyorum.. bizim gelin yeni geldi aralik ortasinda, subat tan beri kusa gidiyor, ma$aallah hem istekli hem her$ey giriyor beynine ;)
bak mesela kursa gidersen hem çabuk ogrenirsin dili hem arkada$ çevren geni$lemi$ olur..

ben 67 deyim Alsace bolgesinde, buralarda turk çok ;) sen Paris miydi o civarlarmi ?

az once burda okudugum bir diyalog, kimler yazdi hatirlamiyorum. mevzu $u ;))
"24 yasliysan ben 26 yim ben noluyorum"' - cevap " orta ya$li " hahahaa koptum yaa allah ta sizi guldursun ;)))
oyleyse ben hepten ergenim hahah 28 ime çok az kaldi :))))

ho$buldum guzelim te$ekkur ederim, arkada$larin varsa çikin dola$in havalar da çok guzel gidiyor, ali$veri$ olsun parklar olsun at kendini di$ariya guzelim ; me$guliyetin varmi bilmiyorum çunku aktivitelerle vakit çabuk geçer sIkIlmazsin, huzursuzum diyorsunya o bakimdan.

bu arada dun dogum gununmu$, kutlu olsun canim, saglik ve huzur ile daha nice yillara..

ben evliyim canim 4 sene dolmasina az kaldi, su misali akip gidiyor zaman..

dil çok onemli yabanci ulkede, ma$aallah isteklisin ki çabaliyorsun.. hiç gittin mi kursa ? ilk geldigin sene mesela, çunku mecbur diye biliyorum.. bizim gelin yeni geldi aralik ortasinda, subat tan beri kusa gidiyor, ma$aallah hem istekli hem her$ey giriyor beynine ;)
bak mesela kursa gidersen hem çabuk ogrenirsin dili hem arkada$ çevren geni$lemi$ olur..

ben 67 deyim Alsace bolgesinde, buralarda turk çok ;) sen Paris miydi o civarlarmi ?
Ilk geldigim siralarda gittim mecburen zorunlu,ama esim benim gayretli oldugumu gorunce dile yazdirmaktn vazgecti sanirim, hic oyle bi dusuncesi yok su siralar.. Benimde yok gercide.. Su araba mevzusunu halledicem once,Saat alip pratik yapmam lazim.. Burda hic turk yok valla,paris cevresindeyim ama yakin parise..
"24 yasliysan ben 26 yim ben noluyorum"' - cevap " orta ya$li " hahahaa koptum yaa allah ta sizi guldursun ;)))

:9::9:

Son düzenleme:
kızlarrr sohpet baya ılerlemıs almıs basını gıtmıs bensız ask olsun neyse kardesım bugun gıdıyor bugunden sonra sohpete bende dahılım,,,,offf bu soguk algınlıgı benı mahfettı bır turlu gecmedı gıttı ılac kullandıgım halde neyse sımdı annemlerdeyım kardesımı yolcu ettıkten sonra eve cıkacam uyuyabılırsem guzelce uyıcam su 1 haftanın yorgunlugunu atayım,,,

allah kavustursuunnn ...

Haha evet orta yasli olan. Benim

tesekkkurler kizlar....bende annemlerden yeni geldim eve gelince ev bombostu okadar yoklugu belli oluyorduki cok alismistim varligina simdede yoklugu beni cok uzdu facede resmine baktim dahada kotu oldum...onun icin cok uzuluyorum basta ana yok baba yok yanliz basina onu gordukten sonra dahada bu koydu icime cok kotu oldumya allah ona kolaylik versin insss bir daha gelirse hic ayrilmayiz umarim....

tesekkkurler kizlar....bende annemlerden yeni geldim eve gelince ev bombostu okadar yoklugu belli oluyorduki cok alismistim varligina simdede yoklugu beni cok uzdu facede resmine baktim dahada kotu oldum...onun icin cok uzuluyorum basta ana yok baba yok yanliz basina onu gordukten sonra dahada bu koydu icime cok kotu oldumya allah ona kolaylik versin insss bir daha gelirse hic ayrilmayiz umarim....

:(( insallah..
annem gittiginde ben de cok kotu olmustum...

hebrlere bakayim dedim icim karardi ya! turkiyem benim cok karisik.. burda da oluyor kotu seyler ama cogunlukla haberlere yansitmiyorlar..

hebrlere bakayim dedim icim karardi ya! turkiyem benim cok karisik.. burda da oluyor kotu seyler ama cogunlukla haberlere yansitmiyorlar..

ben haberlere hic bakmiyorum...daha dogrusu bakamiyorum benim oglanin sayesinde france kanallari aciyor cizgi filimlere bakiyor bende karismiyorum yeterki rahat dursunda ama aksamlari dizileri hic kacirmam...

senin oglanin yurumesi icin dr birsey diyormu birde hic yanliz basina ayakta durabiliyormu desteksiz

inan ki evladim cok normal bir cocuk. desteksiz durabiliyor ama tahammul edemiyor birkac saniye durunca korkup comeliyor hemen, bir adim atmaya cesaret etti birkac kere ama o kadar.. daha onceden ona da cesaret edemiyordu.. cok sukur zamanla herseyi ogreniyor, insallah vakti gelince yurur.
ben anneyim. ne kadar "vakti gelince yurur" desem de bir an once yurumesini, kosmasini istiyorum tabi ki..
hopluyo, zipliyo, tirmaniyo, tutunarak oyuncak arabasini iterek yuruyor, allaha sukur bi engeli yok. bacaginda biraz ksilma var. ilk gittigimizde doktor yuzde yirmi oraninda demisti. kasilma fazla olsaydi adim atmasini engelleyecekti, kine yapilacakti falan.. cok sukur kasilmasi az, doktor pazartesi gunu eskiye oranla daha da azaldigini soyledi. cok sukur.. dr "bu kasilma ayakta dengede durmasini geciktirebilir" demisti ama zamanla ogrenir, yurur ama gec yuruyebilir demisti.
ben sukrediyorum oglum icin.. bana bu kadar mukemmel bi cocuk verdigi icin allaha cok sukrediyorum. her cocuk yasini karsilayacak diye birsey yok ki!
varsin 2 yasinda yursun, iyi olsun yeter..

Son düzenleme:
ben haberlere hic bakmiyorum...daha dogrusu bakamiyorum benim oglanin sayesinde france kanallari aciyor cizgi filimlere bakiyor bende karismiyorum yeterki rahat dursunda ama aksamlari dizileri hic kacirmam...

bakma zaten, insanin morami bozuluyor..
ben oglumun tv seyretmesini pek istemiyorum.. ama izliyor, istiyo kendi basiyo dugmesine

inan ki evladim cok normal bir cocuk. desteksiz durabiliyor ama tahammul edemiyor birkac saniye durunca korkup comeliyor hemen, bir adim atmaya cesaret etti birkac kere ama o kadar.. daha onceden ona da cesaret edemiyordu.. cok sukur zamanla herseyi ogreniyor, insallah vakti gelince yurur.
ben anneyim. ne kadar "vakti gelince yurur" desem de bir an once yurumesini, kosmasini istiyorum tabi ki..
hopluyo, zipliyo, tirmaniyo, tutunarak oyuncak arabasini iterek yuruyor, allaha sukur bi engeli yok. bacaginda biraz ksilma var. ilk gittigimizde doktor yuzde yirmi oraninda demisti. kasilma fazla olsaydi adim atmasini engelleyecekti, kine yapilacakti falan.. cok sukur kasilmasi az, doktor pazartesi gunu eskiye oranla daha da azaldigini soyledi. cok sukur.. dr "bu kasilma ayakta dengede durmasini geciktirebilir" demisti ama zamanla ogrenir, yurur ama gec yuruyebilir demisti.
ben sukrediyorum oglum icin.. bana bu kadar mukemmel bi cocuk verdigi icin allaha cok sukrediyorum. her cocuk yasini karsilayacak diye birsey yok ki!
varsin 2 yasinda yursun, iyi olsun yeter..

allah sana bagislasin uzun omurlu olsunlar...benim ust katimda bir pakistanli kadin var 4 cocugu vardi kadina sordum cocuklarin ne zaman yurudu diye biri 18 digeri 22 oburu 24 aylik yurumusler her cocuk ayni zamanda yuruyecek diye birsey yok...bende cok uzuluyordum yurumuyor diye her kontrole goturdugumde dr yakinda yurur diyordu ama yok...inanki oglum daha 2 hafta oncesine kadar desteksiz 1 saniye bile ayakta durmuyordu...diger oglumu okula goturunce kucugunu elinden tutup okula kadar zorlada olsa goturuyordum belim catliyordu resmen ondan kucukleri yururken benimki yurumuyordu ama kiyaslamamak gerekiyor...bizimkisi hem tembel hemde korkakti elinden biraktigim anda cigligi basiyordu bir yeri tutup ayaklandiginda gel bana deyince birakip hemen emekliyordu en son bir kac defa ayaklarindan sadece yere bastirip desteksiz tvye karsi dik durdurdum birden biraktigimda dimdik ayakta duruyordu hatta bana bakip gulumsemeye basladi kendiside yanliz durdugunun farkindaydi yinede hic yurumrdi tam 3 4 gun sonra omuzlarindan tutup yurutuyordum evde birden biraktim baktimki bizimki yuruyor evde birkac defa esimle tekrerledik cok sukur yurudu ertesi gun yine yurumedi cok sukur sonra yurumeye basladi yavas yavas simdide bir kac gundur tek basina evde gidip geliyor dunde farkettim kendisi yerdeyken birseylere tutunmadan ayaga kalkti bugunde annemlerin bahcesinde ilk defa disarda yurudu yanliz...insss darisi senin oglanin basina oda en yakin zamanda yurur onemli olan saglik gerisi kendiliginden gelir zaten oglun yuruyunce sarkma kendiliginden duzelir emin ol...anneyiz iste herseye pimpirikleniyoruz bende oglumun pipisine taktim kafayi ilk dogdugu zamanlar pipisi gayet iyidi kilo aldikca pipisi icine girdi sadece sunnet derisi kaliyor kim gorurse aaa nekadar kucuk diyorlar ama icine dogru bastirdigimda net bir sekilde pipisi cikiyor her dr gittigimde dr kilosundandir kenarlarinda sislik olunca pipi iceri kaciyor zayiflayinca duzelir diyor sorun olmadigini soyluyor bende sunnet ettirdigimde ya yanlis keserlerse diye dusunuyorum...bizimkisi zayiflasada daha iyi anlasam aman sagliklari yerinde olsunda gerisi bos sende yurume isini takma kafana benim annemde cok gec yurumus her cocuk farkli cok sukur evladinin sagligida yerinde onemli olan o...

bakma zaten, insanin morami bozuluyor..
ben oglumun tv seyretmesini pek istemiyorum.. ama izliyor, istiyo kendi basiyo dugmesine

ben turk cizgi filimlerini hepsini sildim...izlettirmiyorum ogluma turk kanallarini devamli fransiz cizgi filimlerini aciyorum cdler aliyorum dilini daha iyi anlasin diye yoksa okulda zorluk cekiyor ama cok sukur bu sene fransizcasini baya ilerletti ogretmenide memnun....

ruzgar gulu dogum gunun kutlu olsun nice mutlu senelere...sen takma kocayi kafana evliligin ilk yillari olur boyle tatsizliklar kimde olmadiki ilk seneler....neyse benimkine banyo yaptirayim yarin okula gidecek erkenden uyusun bende guzel sicak bir dus alayim anca yorgunlugumu alir....

Back