Fotoğrafçı umursamıyor mu?

Mavi_gokyuzu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
728
1.303
Merhabalar.
Geçtiğimiz 24 martta nişanım oldu. İlkokul arkadaşım fotoğrafçı. Onunla anlaştım. Başta ev çekimi için anlaştık 700 TL hesap çıkardı sonrasında da plato çekimi istedik. Henüz plato ile birlikte fiyatımız belli değil. Sorunca da hallederiz yaa diye geçiştiriyor sürekli. Henüz kaç lira ödeyeceğimizi bilemiyoruz.

24 mart günü önce platoda, sonrasında nişan misafirleri gelmeden evde fotoğraf çekindik. Fotoğraf bitiminde iban istedim ve fotolar ne zaman çıkar dedim. Pazartesiye hallolur fotoğraflar dedi. Üzerinden haftalar geçti. Kaç defa fotoğrafları atması için mesaj attım. Çoğu mesajı görüldü yaptı bazen aramalara çıkmadı. En sonunda da fotoğraflar için stüdyoya gelmeniz gerekiyordu seçmeniz lazımdı dedi. (Biz nerden bilelim bi haber etsene) Ben şehir dışındayım maille at dedim.

Her neyse mailden gelen fotoğrafları hemen ertesi gün söylediği üzere 25 fotoğraf seçtim. (hiç istediğim gibi olmamış bu konuda ayrı üzgünüm) Bu fotoğrafların üzerinde düzenleme yapıp çıktı alacak ve çektiği birkaç görüntüden klip yapacaktı. Fotoları seçmenin üzerinden 1 ay geçti. Hâlâ hiçbir şekilde hazır değil. Aramasak aramıyor haber vermiyor. Ben arkadaşıyım diye önemsemiyorsa diye bayramdan bir gün önce nişanlıma arattım. Baskıya gönderdim anca 3 haftadan çıkıyor. Sizinki de bayramdan sonra hazır olur demiş. Hâlâ elimize fotoğraf geçmiş değil. Bu süre zarfında hep instagramdan başka çiftlerin fotoğraflarını paylaşıyor. Tüm paylaşımların benim nişanımdan önce çekilen fotoğraflar olduğuna ihtimal veremiyorum.

Nişanın üzerinden tam 1.5 ay geçti. Tecrübe edeniniz vardır. Bu kadar süre geçmesi normal mi yoksa tanıdık diye umursanmıyor muyuz durduk yere kinlenmek istemiyorum.

Merhabalar.
Geçtiğimiz 24 martta nişanım oldu. İlkokul arkadaşım fotoğrafçı. Onunla anlaştım. Başta ev çekimi için anlaştık 700 TL hesap çıkardı sonrasında da plato çekimi istedik. Henüz plato ile birlikte fiyatımız belli değil. Sorunca da hallederiz yaa diye geçiştiriyor sürekli. Henüz kaç lira ödeyeceğimizi bilemiyoruz.

24 mart günü önce platoda, sonrasında nişan misafirleri gelmeden evde fotoğraf çekindik. Fotoğraf bitiminde iban istedim ve fotolar ne zaman çıkar dedim. Pazartesiye hallolur fotoğraflar dedi. Üzerinden haftalar geçti. Kaç defa fotoğrafları atması için mesaj attım. Çoğu mesajı görüldü yaptı bazen aramalara çıkmadı. En sonunda da fotoğraflar için stüdyoya gelmeniz gerekiyordu seçmeniz lazımdı dedi. (Biz nerden bilelim bi haber etsene) Ben şehir dışındayım maille at dedim.

Her neyse mailden gelen fotoğrafları hemen ertesi gün söylediği üzere 25 fotoğraf seçtim. (hiç istediğim gibi olmamış bu konuda ayrı üzgünüm) Bu fotoğrafların üzerinde düzenleme yapıp çıktı alacak ve çektiği birkaç görüntüden klip yapacaktı. Fotoları seçmenin üzerinden 1 ay geçti. Hâlâ hiçbir şekilde hazır değil. Aramasak aramıyor haber vermiyor. Ben arkadaşıyım diye önemsemiyorsa diye bayramdan bir gün önce nişanlıma arattım. Baskıya gönderdim anca 3 haftadan çıkıyor. Sizinki de bayramdan sonra hazır olur demiş. Hâlâ elimize fotoğraf geçmiş değil. Bu süre zarfında hep instagramdan başka çiftlerin fotoğraflarını paylaşıyor. Tüm paylaşımların benim nişanımdan önce çekilen fotoğraflar olduğuna ihtimal veremiyorum.

Nişanın üzerinden tam 1.5 ay geçti. Tecrübe edeniniz vardır. Bu kadar süre geçmesi normal mi yoksa tanıdık diye umursanmıyor muyuz durduk yere kinlenmek istemiyorum.

Hayır yapmadım. Zaten fiyatı kaça artırdı bilmiyorum. Plato çekimi için ayrı ücret çıkacak. Zaten hemen ödeyemem 15inden sonrasını beklesin artık 😀

Fotoğraf kalitesi istediğiniz gibi değilse , instagramdan paylaştığı diğer görsellerin yanından bile geçmiyorsa baskıyı iptal edin.

İşini ciddiye almalı insan. Fotoğraflar çok kötüyse , nasıl bir yol izleyeceğinizi konuşun. Telafi için yeniden çekim yapar mı ? Çekilen fotoğraf kalitesi 700 tl ediyor mu , inceleyin.

Benim nişanım da 19 martta oldu ve platoda çekim yaptık. Fotoğrafçı nişanlımın arkadaşının tanıdığıydı. Albüm istemedik 700 tlye anlaştık. 2 gün sonra mailden bütün fotoğrafları yolladı. 25 tane fotoğraf seçmemizi istedi düzenlemesi için. Videoları geç versede sizinki kadar uzun bekletmemişti. Gariplik var ama insan fotoğrafları alana kadar da sorun yapmak istemiyor. Umarım sorunsuz alırsınız fotoğrafları bir an önce.

Bayramdan sonra demiş,daha bayramı iki iş günü geçti.
Bence biraz sakin olun, çok çok çok çok acelesi olan bir şey değil ya, biraz bekleyin. Elbet gönderir. Ha,dediği zamani da geçti,yine göndermedi o zaman esaslı bir kavga edersiniz. Ama şimdilik sadece ihtimaller varken neden bu kadar takıldıniz ki? En kotu verdiginiz paranin alabileceğiniz kadarını alır, nişanlgi giyer,saçınızı ablaniza kuzeninize masa yaptırır güzel bir mekanda kendi başınıza ya da başka bir fotoğrafçıyla resim cekinirsiniz
Ya da elinizde fotolar varmış, photoshop bilen birine düzenleme yaptırır,bastirirsiniz. Adama da paranın kalanını vermezsiniz..

Pazartesi hallolur demesine rağmen haftalar geçmesine rağmen halletmemiş olması ve mesajları aramaları cevapsız bırakması zerre kadar profesyonelce değil. Ya işini ciddiye almıyor ya da müşteriyi ciddiye almıyor. Piyasasını bilmediğim için anlaştığınız miktar ucuz mu bişey diyemiyorum. Ama ne olursa olsun bu adamda iş ciddiyeti yok. Her şey dijital olmuşken resimleri maille atıp seçtirmek varken stüdyoya gelip seçmeniz gerekirdi gibi saçma bi yanıt vermesi mesela... Gerçekten sinir bozucu. Bence resimleri beğenmediysen başka biri ile anlaşıp yeniden kurgula ve her şeyi yeniden çek. Fiyatı da piyasası neyse o kadar olsun, ucuz etin yahnisi olmasın.

Bizde oğlumun sünnet düğünün de albüm yaptırmak istemiştik.Eşim daha resimleri çektirmeden ücretini ödedi.Albümü 1.5 sene sonra gel git yapa yapa zorla aldık.Resimler berbattı baskı berbattı soluk dalga dalga resimler.
Allahim neyin içine düştük dedim insan fotoğrafçıyla sınanırmı
Eşim en son fotografçiyi döveyim sinirimizi bari çıkartalım dedi.
Ama eşimin hatasıydı ben çok kaliteli bir yerde yaptıracaktım eşim resim heryerde aynıdır diyerek daha fazla ücretle bizi resmen bir kaosun içine sürükledi.

Sinir hastası olacaktık albümü alana kadar.Albümü aldım çıktım dükkandan keşke kafasında parcalasaydim albümü berbattı resimler

Merhabalar.

Zaten fotolar mail üzerinden elinize geçmis...arayin istemiyorum artık diyin başka fotoğrafçıya bastırın..madem öyle işte böyle hesabi

Fotoğraflar hazırmış. Şimdi de beyefendinin ofise uğramasını bekliyoruz çok yoğunmuş çekimleri varmış. Belki bu hafta sonu çekim olmazsa ofise uğrayıp verirmiş 🤦🏻‍♀️ şeytan diyor ki bırak gitsin almıyorum de ama bir taraftan da o kadar bekledik şimdi hazırmış bir alması kaldı. Bu saatten sonra almıyorum desen ne fayda.. Ah ah bir daha tanıdıkla asla!

Para vermediyseniz almayın bence kalsın. Maalesef günümüz sektörü böyle her iş ortamında hemen hemen aynı tiplerle karşılaşıyoruz. Ben beteriyle karşılaştığım için çok normal geldi bana hatta sonunda fazla para çıkaracak sandım ama olmamış iyi bari :KK70:
Merhabalar.

Para vermediyseniz almayın bence kalsın. Maalesef günümüz sektörü böyle her iş ortamında hemen hemen aynı tiplerle karşılaşıyoruz. Ben beteriyle karşılaştığım için çok normal geldi bana hatta sonunda fazla para çıkaracak sandım ama olmamış iyi bari :KK70:
Ay bakalım daha kaç lira çıkartacak. Hesabı da söylemedi ki 😀 ama ben de hemen ödemeyeceğim biraz da o sürünsün

X