ona çok güveniyorum.
Ama her çektiği fotografları görünce sinir krizleri geçiriyorum histerik bir şekilde ağlıyorum. en çok zararı kendime veriyorum böylece.
kendimi telkin etmeye çalıştım. ama beceremedim.. Şimdi gerçekten tekrar benimle olmak istediğini hissediyorum.
Ya fotograf ya ben diyemiyorum. Böyle bir şeye hakkım yok. Ama o bu tarz fotograflar çektikce banada huzur yok..
Bende bir anlığına sizi kadar net oluyorum birdaha konuşmayacağım onunla diyorum.Tahammül edilemez bir durum ayrılmakla en iyisini yapmışsın bir daha da bulaşma bence...Net!!
Yarın için görüşmek istediğini söyledi. Gidersem dayanamam barışırız. Barışınca da yine aynı kavga yaşanacak ondan da eminim.böyle bir terazi oluşturmak hiç de adil olmaz zaten,
o halde kendine biraz zaman ver
ona da sınırları belirlemek istediğini söyle, hassasiyetini anlayana kadar da bekle
sen onun hobisine saygı gösteriyorsan o da senin için en azından bu kadarını yapar sanıyorum
eminim yoluna girecektir her şey,
üzme kendini, nadiren olumlu yorumlar gelir böyle aklıma, bana güven
sevgililerime karşı hiçbir zaman kıskanç olmadım. bu arada güzel sanatlar öğrencisiyim, fotoğrafçı birçok arkadaşım var. bu fotoğraf çekme işi, kurumsal bir şirketin çatısı altında olmadığı sürece her türlü olasılığı mümkün kılabiliyor. kendi evinde stüdyosu olan ya da bireysel çalışmayı benimsemiş fotoğrafçılar, çekimini yaptıkları modellerle flörtleşme konusunda sıkıntı yaşamıyorlar. dediğim gibi, ben kıskanç bir insan değilim fakat o kadının sevgilinle flört ettiği apaçık ortada. sevgilin suç işler demiyorum ama yarı profesyonel bir fotoğrafçı olarak birileriyle flört edebilmesi için çok imkanı var.flört etmese de senin kıskançlığın bu ilişkide huzura izin vermez zaten.Çok sevgili kk üyeleri ,
O kadar bunaldım doldum ki sonunda burada paylaşmaya karar verdim. 2 senelik bir ilişkim vardı. 1 ay önce bitti. Erkek arkadaşım evden dışarı çıkmayan çok az arkadaşı olan kendi halinde bir insandı. Ta ki bir ay öncesine kadar..
Erkek arkadaşım fotograf çekmeye bayılır. Bunun için profesyonel makine aldı ve kursa gitti. Daha önceleri doğa resimleri falan çekiyordu. En son bir arkadaşıyla sevgilisinin açık mekanda fotograflarını çekti. Ne olduysa ondan sonra oldu zaten. Bu çiftin fotograflarını gören birkaç kız x çok güzel fotograf çekiyor aynı mekanda benimde fotograflarımı çekebilir mi diye istekte bulunmuş. Erkek arkadaşım bana sordu ne düşünüyorsun diye. Bende fotografcılığı ne kadar sevdiğini bildiğim için ve onu bundan alı koymaya hakkım olmadığı için olur peki çek dedim. Ama keşke demez olsaydım. Kızla bir yerde buluştular. Orda birkaç fotografını çekti. Daha sonra kızı arabasına aldı başka uzak bir mekana götürdü orda da çekti. Ben zaten burda bir sinir oldum. Sanıyordum ki bir yerde buluşacaklar birkaç fotograf çekecekler sonra herkes evine gidecek. Arabayla başka bir yere götürmek nedir? Neyse bozulsamda çok belli etmedim.
Birkaç gün sonra erkek arkadaşımın facebookuna girdiğimde kızdan gelen mesajları gördüm. Resimleri çok begendim sen harikasın arkadaşlarımda çok begendi sürekli ismini sordular işte ama en çok merdivende olanı begendimde. Ama normalde kendimi hiç begenmem de. Bu tarz mesajlar atmış. Amaç nedir arkadaşlar? Ben mi kötü düşünceliyim. Normal biri kibar bir teşekkür eder fotografları çok begendim der susar değil mi? Kendini begenip begenmediğinden bize ne ki? Ben bu mesajları görünce çıldırdım. Nasıl bu kadar laubali konuşmasına izin verdin dedim. Kötü düşünceli fesat düşünceli oldum kızın günahını alan ben oldum. Bu olaydan sonra kavga edip ayrıldık.
Facebooktan takip ediyorum. Hala kızların fotograflarını çekmeye devam ediyor. En son affedersiniz minicik eteğiyle bir orası gözükmeyen yabancı bir kızın fotograflarını çekmiş. Her çektiği fotografı anında begenen yorum atan harikasın çok süpersin diyen kızlarda cabası..
Şimdi bu şahıs benimle tekrar barışmak istiyor. İsterse çıplak olsunlar benim gözüm senden başkasını görmez senden başkasını arzulayamam diyor. Fotograf çekmeyi seviyorum bırakamam sürekli erkeklerin fotografını mı çekeyim diyor. Siz mini etek giyiyorsunuz ben sizi çekemem mi diyeyim diyor. Siz olsaydınız göz yumar mıydınız bunlara? Çok kıskanç bir insanım bunları kaldıramıyorum ama hala deli gibide seviyorum..
doğru söylüyorsunuz. flört edip etmemesi onun karakterine bağlı ama benim kıskançlığım ne bana ne de ona huzur vermiyor.sevgililerime karşı hiçbir zaman kıskanç olmadım. bu arada güzel sanatlar öğrencisiyim, fotoğrafçı birçok arkadaşım var. bu fotoğraf çekme işi, kurumsal bir şirketin çatısı altında olmadığı sürece her türlü olasılığı mümkün kılabiliyor. kendi evinde stüdyosu olan ya da bireysel çalışmayı benimsemiş fotoğrafçılar, çekimini yaptıkları modellerle flörtleşme konusunda sıkıntı yaşamıyorlar. dediğim gibi, ben kıskanç bir insan değilim fakat o kadının sevgilinle flört ettiği apaçık ortada. sevgilin suç işler demiyorum ama yarı profesyonel bir fotoğrafçı olarak birileriyle flört edebilmesi için çok imkanı var.flört etmese de senin kıskançlığın bu ilişkide huzura izin vermez zaten.
öncelikle uzun uzun yazdığın için teşekkür ediyorum :)Bende hoş karşılamazdım..
Foto sadece birilerinin fotoğrafıysa o zaten sanatan çıkmştır ama hala farklı objeler, objelerin farklı açıları, farklı bi noktadan bi manzara vs. vs. uzayıp gidiyorsa bu kişi fotoğrafçıdır..
Ama şuan sadece kişileri çekiyorsa bu çevre yapmaktan çıkmıştır..
Çünkü çevre zaten sanı adı bilinmeyen kişilerle değilde bilinen kişilerle yapılır..
Çevresine herkesi almaması gerekir..
Belli başlı adı sanı belli olan kişiler olmalı ki çevresi olsun..
Çok kişiyle pekte bi yere gelemez..
Hele bu kişiler sadece sosyal medyada kendini güzel-yakışıklı göstermek iin fotoğraf çekinen kişilerse onlar sanattan hiç bi şekilde anlamaz..
Sadece görselliğe önem veren bi kaç kişidir..
-Aaaa çok sanatsaaalllll
Diyen yavşayan kızlara sorun bakalım
-Ara Güler kim diye ?
Ara Güler Türk bi Fotoğraf sanatçısı ve Dünyaca ünlü biri..
Onların sanatsal anlayışı görünüştür..
Ara Güler kim bilmezler..
Tolga Karel'in stüdyosu var desen onların aklına sinema fil falan gelir ama
Tolga Karel çok iyi bir fotoğrafçı.
Ve o stüdyo fooğraf stüdyosu..
Bende fotoğraf eğitimi aldım..
Prof makinem olsa evde durmam gibi geliyor..
Çok istiyorum ama şartlar..
Şuan bu ergenlerden o kadar çok var kii...
Foto çeker shoplar bide köşesine
Xxx xxxx photografy yazar
Komik açıkçası..
Bi çok kişide prof var ama hakkını vermiyor..
Sadece popüler olan bi kaç kişiyi (sosyal ağ popülerliği dışarda bi halta yaramaz) fotoğraflayıp sosyal ağda paylaşır..
Bu çevre oluşturmak değil..
Sanatçı kişilerin fotoğrafları değildir.
Herkesin fotoğrafınıda çekmez..
Fotoğraf sanatçısı olucaksa
Kırmızı bi koltukta bi bayanın sadece belli kısımları kapalı ve çok seksi bi şekilde poz verip çekerse olur..
Ama oda manken olucak kıytırıktan kişiler değil..
Bi figür anca o şekilde pozlar verdirilip çekilirse bi sanat olur..
Veya bi yoksulu çeker..
Veyya tam gözyaşı gözpınarında biriktiği anı çeker..
Veya tam bi şişe kırılırken parçalara ayrılmadan bi saniesinde bütündür onu çeker.. (Bunu belki anlatamadım ama sevgiliniz sanatçıysa bunu anlar veya birazdan fotosunu koyarım)
Fotoğrafta anlar vardır herkes yakayamaz yakayanda çok çok yükselir..
Yani püf noktaları var.
Eli belinde altında minicik şort veya etekle ayakta toğuklu birde oturur vaziyette ayaklar cenin pozisyonu gibi bi kare sanat olmaz o sadece ergence bi şekilde tanıınmak olur..
Ergenlerin içinde..
Çevre kurmayı yanlış anlamışa benziyor açıkçası..
Ben kabul eder miydim ??
Bu şekilde hayır..
Ama hakkıyla yapıyorsa bişey demezdim aanırım zor olurdu ama dememeye çalışırdım..
Kabullenmem kolay olurdu bu şekilde
Ama diğer türlü
ı-ıh
öncelikle uzun uzun yazdığın için teşekkür ediyorum :)
bu konuda benden daha bilgilisin anladığım kadarıyla
bu konuda sana özel mesaj atacağım ilgilenirsen memnun olurum :)
herkes düğün fotografçısının amatör değilde tanınmış biri olmasını tercih ederSevgilinizi düğün yada doğum fotoğrafçılığına yönlendirseniz. Bebeklerle çalışmak hoşuna gidebilir yada evlilik heyecanı taşıyan bir çiftle. Hem para da kazanır
o da ayrı bir konuTabiki kıskanç değilsin ben olsam bende deli olurdum, ne münasebet. Bence erkek arkadaşına durumu şöyle izah et o zaman bende elime fotograf makinesini alayım elin herfilerinin resimlerini abuk subuk yerlerde çekeyim.. hoşuna gider miydi?? Çok seviyorsa fot çekmeyi bebek fotografçılığı ya düğün fotografçılığı yapabilir.
Ama durum bu şekilde dvm ederse bugun barışırsan 3 gün sonra yine ayrılırsın cnm..
zamanın bir arkadaşım bir yakınlarının ilk düğün fotoğraflarını çekip bir portfolyo hazırlayıp kendisine site kurmuştu şimdi çok tercih edilen bir düğün fotoğrafçısı yapmak isteyen yapıyor aynı arkadaşım bunun öncesinde evde biraraya getirip çektiği ürünlerin portfolyosuyla reklam çekimleri de yapmıştı saat fotoğrafları çekiyordu herhangi bir kursa gitmişliği dahi yok ilk zamanlar porrtfolyosunda beni çektiği fotoğrafları bir üni den arkadaşı kızın fotoğrafları sadece bunlar vardı, bu modelleri çekip para kazanmıyorsa glamour,moda çekimi için kendini geliştirmek için portfolyo hazırlamak için çekmiyorsa bunları gerisi çevre yapıcam tanınıcam demek garip oluyor. tabi ki işi profesyonelce yapma niyetindeyse sizin de modelleri kıskanıp kıskanmayacağınız düşünülür ama bu çevre yapma derdi a herkes yaptığım işleri beğeniyor o ona söylüyor bu buna söylüyor büyüyor tanınıyorum şeklindeyse o başka yerlere gidiyor, profesyonel bir şekilde glamour,moda çekimi yapacak kişi bunun yolunu başka türlü bulabilir, şöyle düşünün ki o onun arkadaşı ondan görüp başka arkadaşı ona iş teklifiyle gelmez profesyonel çalışmak için biraz gayret edip stüdyo kiralayıp atıyorum model tutup bir portfolyo yapıp işin peşinde koşturmak gerekiyor dediğim gibi ordan gördüm burda gördümle başka yerlere gidiyor o ilişkilerherkes düğün fotografçısının amatör değilde tanınmış biri olmasını tercih eder
bu yüzden önce bu tarz fotograflarla tanınmaya ihtiyacı varmış. bu konuda ona hak verdim. kimse gidip durup dururken biz evleniyoruz sende bizim fotograflarımızı çeker misin demez sanırım
Kıskanç bir yapın olduğunu söylemişsin vallahi zor bir iş. Sevdiğin adam karşısına bir kızı alacak kız en güzel gülüşlerini sergileyecek o da çekecek ayy daha fazla devam edemedim zor gerçekten.
çok haklısınız. söylediğiniz gibi profesyonel olarak yapsa bende birşey diyemem.zamanın bir arkadaşım bir yakınlarının ilk düğün fotoğraflarını çekip bir portfolyo hazırlayıp kendisine site kurmuştu şimdi çok tercih edilen bir düğün fotoğrafçısı yapmak isteyen yapıyor aynı arkadaşım bunun öncesinde evde biraraya getirip çektiği ürünlerin portfolyosuyla reklam çekimleri de yapmıştı saat fotoğrafları çekiyordu herhangi bir kursa gitmişliği dahi yok ilk zamanlar porrtfolyosunda beni çektiği fotoğrafları bir üni den arkadaşı kızın fotoğrafları sadece bunlar vardı, bu modelleri çekip para kazanmıyorsa glamour,moda çekimi için kendini geliştirmek için portfolyo hazırlamak için çekmiyorsa bunları gerisi çevre yapıcam tanınıcam demek garip oluyor. tabi ki işi profesyonelce yapma niyetindeyse sizin de modelleri kıskanıp kıskanmayacağınız düşünülür ama bu çevre yapma derdi a herkes yaptığım işleri beğeniyor o ona söylüyor bu buna söylüyor büyüyor tanınıyorum şeklindeyse o başka yerlere gidiyor, profesyonel bir şekilde glamour,moda çekimi yapacak kişi bunun yolunu başka türlü bulabilir, şöyle düşünün ki o onun arkadaşı ondan görüp başka arkadaşı ona iş teklifiyle gelmez profesyonel çalışmak için biraz gayret edip stüdyo kiralayıp atıyorum model tutup bir portfolyo yapıp işin peşinde koşturmak gerekiyor dediğim gibi ordan gördüm burda gördümle başka yerlere gidiyor o ilişkiler
birde şöyle birşey var profesyonel olarak çalışanların çevresinde etrafında sosyal ağında her yerde o kadar çok kız oluyor ki ve her türlü amaçla yani sabır duyup duymamak karakter meselesi bunlara sevgiliniz dürüst biri olabilir asla böyle şeyler düşünmüyor olabilir belki görmezden gelip geçecek olabilir ama ben böyle yoğun bir beyle yapamazdım ben kendimi tanıyorum kıskançlıklarımı biliyorum kendimi yemektense böyle bir beyle tanışmamayı sevgili olmayı düşünmeyebilirim sonradan değişti diyorsunuz ne yapardım bırakır mıydım bilmiyorum ama ben de sorun yaratırdım bunu biliyorumçok haklısınız. söylediğiniz gibi profesyonel olarak yapsa bende birşey diyemem.
ama kız çimlere yatıyor göğüs dekoltesiyle adam bunun fotografını çekiyor. sonra mascara çıldırmasın mascara sakin olsun. mascara nın duyguları yok çünkü..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?