fotoğrafçı olmak istiyorum ek iş olarak hobi olarak

iksess

evlenmeden olmaz
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
144
0
46
Antalya
arkadaşlar çok fena kafaya taktım. kendim öğretmenim. ama fotoğraf çekmeyi çok severim çok güzel pozlar yakalarım. prof. makinam yok ama almak istiyorum. düğün fotoğrafçısı yada bebek yada kişisel fotoğrafçılık yapmak istiyorum :) ama gelin görün ki hiç bir bilgim yok bu konuda. beni biraz bilgilendirirseniz çok memnun olurum

Öncelikle profesyonel makina şart. Fotoğrafçılık sanatsal bakış ister ama teknik yöni de çok ağırlıklıdır. Bunun için en azından temel seviye fotoğrafçılık kurslarına gitmenizi öneririm. Ama para kazanayım derseniz yetmez. Belli daldaki ileri kurslara da gitmelisiniz. İstanbul'da var kurslar, üstelik moda olduğu için biraz ucuzladı epey eskiye göre. Bir de şu grup fırsatı sitelerinde denk getirirseniz yarı fiyata gidersiniz. Bir yakınım hobi olarak gitti, baya değişti resimleri. Bir başka yakının da karı koca amatörce başlayıp düğün fotoğrafçılığından para kazanmaya başladılar. Ama bu işten para kazanmaları için birden çok kursa gitmeleri gerekti ve 3 yıllarını filan aldı. Hatta onlar fotoğraf kursunda tanışıp aşık olmuşlardı. :))) Kurs filan gözünüzü korkutmuş olmamayım. Yapılmayacak şeyler değil. Temel seviye kursları 5-6 hafta, haftada bir gün. Severseniz ve potansiyeliniz varsa sonrasında devam edersiniz zaten.

ben bu işi yapıyorum
arkadaşında dediği gibi öyle makinam olsun ben güzel çekerimden ziyade temel fotoğraf eğitimi almanız gerekli
birde düğün ve bebek fotoğrafçılığında sadece çekebilmek değildir olay
iyi derecede photoshop bilginiz olmalıdır...
aksi durumda sürekli photoshopla mermerleştirilmek isteyen gelinlerle başa çıkamazsınız.
deliler gibi filtre ve plugin kullanıyorum bu işte...
hatta her zaman derim. çekmek en kolay aşaması... önemli olan albüm haline getirebilmek... sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…