• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fotoğraf Çekenler, Çekmek İsteyenler

ayeser__

mumlar yanar birer birer!
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
4.327
406
173
Merhaba,
Fotoğraf çekmeyi ben de çok istiyorum, merakım da var bu işe, ama ne bir makinam ne de bir eğitimim var bu konuda.
Nereden başlamalı, nelere dikkat edilmeli?
Çekmek isteyenlere fikir olsun, çekenlerin de yardımı dokunsun diye bu konuyu açmak istedim.
Buyrun...

öncelikle fotoğraf sitelerine göz at, en çok beğenilenler, ya da ödül almış olanlar, karşısında saatler geçirmene rağmen sıkılmıyorsan, hemen bir dslr fotoğraf makinesi almakla başla. makinenin kullanma kılavuzunu hatim ettikten sonra eline makineyi al ve de ki "nedir bu diyafram, enstantane... okudum ne anlama geldiklerini ama bakalım nasıl kullanılıyor" :) sonra da kompozisyon nasıl olur, nelere dikkat etmelisin, bunların hepsi takip ettiğin fotoğrafçılık sitelerinde mevcut. sürekli oku ve pratik yap.

hadi bakalım, ışığın bol olsun:68:

Sağol canım ilgilendiğin için, bu sıralar biraz yoğunum ama hala çok hevesliyim..

bende fotoğraf çekmeyi istiyorum.
oldum olası sevmişimdir.
güzel bir hobi bencee.

Fotoğraf çekmeye yeni başlayacaksanız ya da hobinizi geliştirmek istiyorsanız kendinize bir d-slr makine alın önceb Sonra ustaların kitaplarını edinin. İlk olarak oturup makinenizin kullanma kulavuzunu okuyun. Sosyal medyadaki fotoğra gruplarının sitelerine üye olun ve mutlaka eğitim alın...

Gerçekten fotoğraf çekmeyi öğrenmek istiyorsan her zaman her an makineni yanına al. Makinanı asla kimseye verme. Ve insanların hiç çekmedikleri şeyleri saniyelr içerisinde çek. En kısa sürede teknik bilgiyle beraber iyi fotoğrafçı olursun

Herkes eğer meraklıysan Dslr al der. Bana kalırsa Dslr görünümlü kompakt ile başla ne neymiş, ne değilmiş, nasıl olurmuş anla öyle geç Dslr'ye derim. Çünkü Dslr'ler biraz daha pahalı. Eğer bu işten sıkılırsan, yok ben yapamam bu kadar ayrıntıya katlanamam deyip kenara atacak olursan makineyi en azından çok fazla bir zararın olmaz. Zaten (özellikle belirtiyorum kesinlikle dslr'nin yaptığını yapamaz yanlış anlaşılmasın) bir yere kadar senin için dslr taklidi yapabilir bahsettiğim makineler. O ayarları öğrendin ve artık yetmemeye başladı o zaman git bir tane dslr birkaç lens al derim. Hem böyle yaparsan kolaydan başladığın için ve aşama aşama öğrendiğin için de çabuk sıkılmazsın. ;) (En azından ben böyle başladım. :))

Hala istek var ama icraat yok. Maddî durumlar bir türlü makina almama izin vermedi.
Fotoğrafçılık için ücretsiz kurslar var mı? İstanbuldayım.

Direk bi profosyonel makine al basla isin icine girmeden ogrenemezsin biraz netten rehberleri okursun sonra biraz kurcalar ardindan bilen biri yada kurs takviyesi alirsin

Back