Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Forumdaki üyelerle ilgili düşünceleriniz (ister nick verin isterseniz vermeyin/Alıntı yapmayalım)
Bir yandan günah almaktan çok korkarken bir yandan inanamıyorum hala. Kısa sürede uzun bir sohbet yaptığım ve mesajını beklerken bu haberi aldığım için belki de, çok garipsedim. Girmediği zaman acaba başına bir şey mi geldi diye düşünmüştüm bu düşüncelere kapılmam ben kolay kolay, ilk aklıma gelen olmaz hiç, burayı çok sevdiğini her fırsatta girdiğini farkettiğimden belki de.. Fal sözüm var dediği bendim sanırım... Bir inanıyorum bir inanmıyorum. Şaşkınlığım hafifledi ama biraz...
flocke , yıl geçti görmedim. " sevgilinize, eşinize rezil olduğunuz anlar" gibi bir başlık vardı. Hatta o başlığı kitap yapmak için hazırlıklara başlamıştı. Kapağını hazırlamıştı en son. Yıl oldu göremiyorum. Nick mi değişti,ya da birşey mi oldu bilmiyorum.. Çok keyifli biriydi.
Ölen üyenin eşinin açtığı konuyu okudum. Bazen insanların nasıl bu kadar acımasız olabildiğine şaşırıyorum. 3.5 ay hastanede, 1 ay yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren babamın ölüm haberini kadir gecesi saat 3.15 te aldık. Resmi saati ise sabah 7 de bildirildi.
Yoğun bakıma koştum, dayım eniştem tutmaya çalıştı, iki ızbandut gibi adam beni tutamadı. Yoğun bakımdaki doktorlar da tutamadı. Girdim yanına, tüm cihazlar "0" ı gösteriyordu..Konuştum yine de babamla. Öptüm, vedalaştım..Biraz da kızdım..Onca badireyi atlatan babam, neden kendini bıraktı diye..Halbuki bir hafta önce bilincini yitirmişti ve o bir hafta direndi hayatta kalmak için.
Odaya getirdiler beni..Yatağını parçaladım, bu yatak aldı babamı diye..Annemle ablam daha dirayetliydi. Zaten Annem beni kolaçan etmekten acısını yaşayamadı kadın. 46 yıllık eşi..Ve inanın hala birbirlerine aşıklardı. 3.5 ay boyunca insan bir kere evinde banyo yapmak istemez mi? Gelmez mi evine? Annem gelmedi. Ve hala facebooktan babamla ilgili şeyler paylaşıyor, slaytlar yapıyor falan..O gün o da facebooktan bildirdi, hep elinde telefon yorumları okudu.
Neyse, telefonu aldım elime, Mune ye yazdım..Fal topiğine yazdım..Farzetkiye yazdım..Çünkü babamın durumunu paylaştığım insanlar vardı..Hem ağladım hem yazdım.
Bazen burada geyiklere katıldığımda ağlayarak yazıyorum, yani şu smile ı koyarken hüngür hüngür ağladığım zamanlar oluyor..
Demem o ki, insanlar böyle bir durumda destek arıyor, yazılacak ya da söylenecek iki kelime, size güç veriyor. Burada yazılanları okumak insanı bir nebze dağıtıyor, hikayeler, dertler, geyikler normal hayata döndürüyor.
Vefat eden üyenin eşi de, konu açarak destek beklemiş olabilir, eşinin mesajlarını okuyup onu yad etmiş olabilir. Acısını burada paylaşıp bir nebze rahatlamak istemiş olabilir..
Nedir bu acımasızlık? Nedir bu inanmamazlık? İnsanlar acılarını türlü türlü yaşar, 5 parmağın 5 i bir değil ki insanlar nasıl bir olsun..,
Yapmayın etmeyin Allahaşkına..Nolur. Sahteyse bile, Allah ile onun arasındadır ve kendi vicdanıyla ilgilidir bu..Bize düşen insanlığı elden bırakmamaktır.
Kusura bakmayın, ben de sürecimi yazmış oldum..Bunu yaparken babamı yad etmiş oldum... Duygu sömürüsü diyen olur, ilgi çekmek istiyor diyen olur, o olur bu olur..Ama bu öyle bişey değil..
Şu ölüm ya da ağır hastalık konularına, aksi kanıtlanana kadar fake muamelesi yapmaktan vazgeçin.
aybalhatuna Allahtan rahmet, eşine ve ailesine bol sabırlar diliyorum..Mekanı cennet olsun.
Zzipzip nolur dön yaa, ciddiyim.. senin her yorumuna ayri kopuyordum.. simdi attigin tripler bile komik geliyor sevimli birisin yani gozumde.. bunu da alay sanacaksin ama cidden gelmeni istiyorum
Açıkçası iki nokta dışında bir benzerlik görmedim ben o konuda. Aynı telefondan girmesi klavyenin aynı olduğunu gösterir türkçe karakterler direkt çıkmıyordur normal. Bir çok telefonda da bu var. Bir de ilk dikkatimi çeken son etkinliğinin görünmemesiydi konuyu açtıktan sonra. Bunlar dışındaki durumları anormal görmüyorum, tamamen kişisel olabilir. Hassas konularda özellikle baskın bir şekilde inanmıyorum diyemiyor insan... Çok üzücü olduğundan inanmak da istemiyor bir yandan. Kısa süre önce konuştuğum, bir gün önce sakin kafayla mesajlara bakmak istediğini, misafiri olduğu için ertesi akşam misafirinin muhtemelen gideceğini söyleyip söz verdiği için garipsedim sanırım. O akşamdan sonra etkin olmayınca da bir terslik var gibi gelmişti... Allah rahmet eylesin tekrar...
- _MedceziR_ Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin...
_MedceziR_ Başın sağolsun. Ama düşündüğümde ikisi aynı şey değil gibime geliyor. Sen babanın bilincinin 1 haftadır yerinde olmadığını, aylardır hastanede yattıgını söylüyorsun. Ne kadar acı olsa da bu duruma insanı hazırlamış oluyor bunlar. Ama diğeri o kadar ani bir ölüm ki... İnsan o şokla nasıl internette gezebilir? Sen babanın ölüm haberini burada paylaşmışsın çünkü burada arkadasların var, destek almak isteyebileceğin. Ama o burayı hiç tanımıyor, bilmiyor. Yakınları dostları nasıl yalnız bırakmış ilk gunden onu da aklım almıyor. Ben hala fake olmasını umuyorum. Hatta umarım ki bir süre sonra aybalhatun baska bir nickle gelip burada hiçbir sey olmamış gibi takılsın.