• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Formasyon. Süresi bitiyor. Lütfen yardm!!

AKTS kredisi ve içeriği tutan derslerden muaf olabilirsiniz. Ama yaptığınız staj kazandığınız bölüm için uygun görülmeyebilir. Örneğin siz lisede staj yapıp bunu sınıf öğretmenliği için saydırmaya kalkarsanız (bölüm uygun görmezse) AKTS tutsa bile saydirilmayabilir. Ya da aldığınız Okul Deneyimi/Okullarda Gözlem dersi kazanacağınız bölüm için uygun görülmediğinde yine tekrar almanız gerekir. O dersi başarıyla tamamlamadan Öğretmenlik Uygulaması derslerini de almanız ne yazık ki mümkün olmayacaktır. Ücretli öğretmenlik yaptığınız için stajdan muaf olma gibi bir durum söz konusu değil ne yazık ki. Bu tamamen yanlış bilgi. 3 senede okul bitirmeniz için notlarınızı daima yüksek tutarak üstten ders almanız lazım.

Formasyon dersleri ortak.

Sınıf arkadaşım işletmeden formasyon aldı farklı alanda kullandı.

Aynı şekilde fizik öğretmeni pedagojik formasyonu olduğu için mesela ingiliz dili ve edebiyatı okuyup ingilizce öğretmeni olabilir. Tekrar formasyon istenmez. (Değişmediyse güncel tebliğleri okuyun)

Fakat bu bir sertifika programı olduğu için eğitim fakültesinde ders muafiyeti olur mu bilinmez.
Gitmek istediğiniz üniversiteye sormanız lazım.
Yanlışım yoksa kredi farklılığı bile muafiyet alamama sebebi olabiliyor.

Ve en önemlisi sizinde bildiğiniz gibi gazi mezunları bitmedikçe bizim bölümün ataması olmayacak.
Fayda maliyet analizini siz yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sormayın, bunca eğitim fakültesi mezunu dururken işletme mezunlarına ücretli de olsa öğretmenlik hakkı verilmesini ben de anlayamıyorum.
Fen-Edebiyat mezunlarının görevlendirilmesini bir derece anlarım da işletme,iktisat nasıl oluyor da oluyor?

Muhasebe ve finansman, pazarlama bölümleri var. Meslek lisesinde öğretmenlik oluyor. Fen edebiyattan mezun olandan hiç bir farkı yok zaten ataması yok merak etmeyin.
Ücretlide başka bölüm dersine giriyorsa bilemem ama atamada öyle bir şey yok.

Pardon kesinlik istiyorm olacaktı.
Sehirdisina çıkıyorum ve hem iş hem kpss kurs.. Ağır oluyor. Dediğiniz kesinse birakicam. Ama net bilgi lutfen
Net değil bilgim. Ama burdan net bilgi alamazsıniz. Muafiyet durumuna eğitim verecek üniversite kurulu karar veriyor. Ben 2.üniversitemi okurken kendi bransimin derslerinden bile muaf kabul edilmedim. Gerekçe olarak dersleri 2010 senesinden önce almiş olmamı gösterdiler. Su durumda sertifika ile muafiyet verilmesi çok zor..

ders içerikleriniz ile beraber kazandığınız bölüme dilekçe ile başvurun. süre- akts ve ders içeriği tutuyorsa kurul kararı ile muaf olma ihtimaliniz var.
en sağlıklı bilgiyi okulların öğrenci işlerinden ve fakülte sekreterliklerinden alabilirsiniz.

bence alin tek donem kalmis. bizim de bölümün atamasi yoktu ama ben aldim. hem ozelde kullanma sansim.vardi hemde atamasi olan baska bir bolum.okuyordum bir daha ona almam vakit kazanirim diye aldim.

arkadasim aciktan edebiyat okudu. formasyonu da bizim bölümden almisti atandi.

Net değil bilgim. Ama burdan net bilgi alamazsıniz. Muafiyet durumuna eğitim verecek üniversite kurulu karar veriyor. Ben 2.üniversitemi okurken kendi bransimin derslerinden bile muaf kabul edilmedim. Gerekçe olarak dersleri 2010 senesinden önce almiş olmamı gösterdiler. Su durumda sertifika ile muafiyet verilmesi çok zor..
Kişisel olarak 'merak etmiyorum'
Ben çok uzun yıllardır özel sektörde çalışıyorum
devlete atanmak için de girişimde bulunmadım.
Bununla birlikte uygulamayı doğru bulmuyorum.

Arkadaşlar İşletme bölümü mezunuyum ve formasyon almaya karar verdim. Ataması yok. 1.dönemi bitirdim. 2.dönem kayıtları başlamak üzere ve 1 yıl ücretli öğretmenlik yaptım stajdan muaf olabiliyorum. Ama 2.üniversite olarak bir öğretmenlik bölümü düşünüyorum ( okul öncesi veya sınıf). almaya devam edersem, ilerde eğitim fakültesinde bu bölümlerde verilen derslerden bazılarından muaf olabilir miyim? Yani okulu 3 sene gibi bir surede bitirebilir miyim? Acil cevap lütfen. Eğitim bölümüne yazdım net cevap alamıyorum. Bilgisi olan yazsin. Teşekkürler

mrhb bilgisi olan vardir diye dusundum iktisat mezunu formasyon alip yuksek lisans sinif ogretmenligi yapabilirmi bir okulun basvurusunda ya egitim fakultesi mezunu yada pedagojik formasyon almis lisans mezunlari yazisini gordum.
para tuzagimi yoksa bunlarrrr

Formasyon belgeniz yalnızca aldığınız alanda geçerli ancak ileride başka bi bölüm okursanız formasyonda 7 dersi saydırıp yalnızca 2 tane alan dersini alarak o alanda da formasyon alabilirsiniz çünkü formasyon öğrencilerini kaydederken bi form doldurtuyoruz aldıkları dersleri yazıyorlar ve muaf oluyorlar transkriptlerine göre. Eğitim fakültesinde 7 ders ortaktık onları almazsınız tekrar. Yalnızca alan dersini Yani özel öğretim yöntemlerini ve materyali alırsınız

Formasyon artık sertifika programı, muafiyet alamazsınız sanırım. Çünkü bazen aldığın derslerin kredi durumları farklı olunca bişe muafiyet olmuyor, üniversiteden üniversiteye değişin bir durum oluyor. Ayrıca formasyonu Ne üzerine alıyorsunuz orayı anlamadım, yani benim bildiğim formasyon eğitim dersleri üzerine verilir ve ... öğretmenliği gibi branş yazar. İşletme mezunlarına hangi branşta veriliyor.(bir çok şey değişmiş, merak ettim ondan soruyorum) Bir de ben tezsiz yüksek lisans yapmıştım, o zaman daha önce özel kurumlarda öğretmenlik yapmama rağmen staj kabul edilmedi ve programın son döneminde yine de staj yaptım. Ücretli yaptığınız içim stajdan muaf olduğunuza emin misiniz?

Onun sigorta günü var ister özel ister MEB farketmiyor sigortadan belgenizi getirirseniz olursunuz işletmeciler pazarlama, muhasebe vb alanlarda meslek liselerinde öğr oluyor kamu yönetimi adalet öğretmeni oluyor vb.

Formasyon belgeniz yalnızca aldığınız alanda geçerli ancak ileride başka bi bölüm okursanız formasyonda 7 dersi saydırıp yalnızca 2 tane alan dersini alarak o alanda da formasyon alabilirsiniz çünkü formasyon öğrencilerini kaydederken bi form doldurtuyoruz aldıkları dersleri yazıyorlar ve muaf oluyorlar transkriptlerine göre. Eğitim fakültesinde 7 ders ortaktık onları almazsınız tekrar. Yalnızca alan dersini Yani özel öğretim yöntemlerini ve materyali alırsınız
yani iktisat okuyan biri ancak muhasebe ogretmenligi olabilir yanlismi anladim.sinif ogretmenligi cok uzun mesakatli bir yol . yuksek lisans sinif ogretmebligi olsa dahi aradaki formasyondaki fark dersleri icin tekrar formasyon alip tamamlanmasi lazim dimi dogru anladim

Onun sigorta günü var ister özel ister MEB farketmiyor sigortadan belgenizi getirirseniz olursunuz işletmeciler pazarlama, muhasebe vb alanlarda meslek liselerinde öğr oluyor kamu yönetimi adalet öğretmeni oluyor vb.
ayrica cevabin icin cok sagol universitede gorevlisin sanirim birinci agizdan bunlari duymak benim icin cok onemli yoksa hala arastiricaktim.

Yazılanları çok anlayamadım ama şöyle bir bilgiden eminim hala değişmediyse. Benim tek bir formasyonum var ve her iki bölüm için kullanabiliyorum. (Ortak fakülte) formasyonunuz okuduğunuz tüm bölümler için bir tane verilir, sadece KPSS sonrası tercih yaparken tek bir tanesi için tercih yapabilirsiniz. Bana da zamanında formasyonda aldığın bölüm yazıyor, kabul olmaz demişlerdi ama dediğim gibi öyle olmadı.

Siz zaten sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği okuyacaksanız formasyon diye bir şeye ihtiyacınız yok. Ve yine bildğim kadarıyla derslerden muafiyet söz konusu en olmadı stajdan. Özel dershane öğretmenliği bile stajı sildiriyor zaten. Sizin tecrübeniz de varmış. En olmadı onu saydırırsınız zaten.

Yalnız okul ve sınıf yerine şayet diliniz varsa İngilizce ‘ye bakmanızı öneririm. Atama puanları daha düşük. Ortaokul ve lise seçenekleriniz var. Daha çok atama şansı var bana kalırsa

Yazılanları çok anlayamadım ama şöyle bir bilgiden eminim hala değişmediyse. Benim tek bir formasyonum var ve her iki bölüm için kullanabiliyorum. (Ortak fakülte) formasyonunuz okuduğunuz tüm bölümler için bir tane verilir, sadece KPSS sonrası tercih yaparken tek bir tanesi için tercih yapabilirsiniz. Bana da zamanında formasyonda aldığın bölüm yazıyor, kabul olmaz demişlerdi ama dediğim gibi öyle olmadı.

Siz zaten sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği okuyacaksanız formasyon diye bir şeye ihtiyacınız yok. Ve yine bildğim kadarıyla derslerden muafiyet söz konusu en olmadı stajdan. Özel dershane öğretmenliği bile stajı sildiriyor zaten. Sizin tecrübeniz de varmış. En olmadı onu saydırırsınız zaten.

Yalnız okul ve sınıf yerine şayet diliniz varsa İngilizce ‘ye bakmanızı öneririm. Atama puanları daha düşük. Ortaokul ve lise seçenekleriniz var. Daha çok atama şansı var bana kalırsa

Farklı öğretmenlik türleri için kullanılmıyor bu sene dağıttığımız belgelerde alanı yazıyor daha önceden yazmıyordu özelde kullanıyorlardı ama atanırken kullanamazsınız. Ancak formasyona başvurup ortak eğitim fakültesi derslerini saydırıp 2 tane alan dersini alarak ve o alanda staj yaparak diğer alanda da formasyon alabiliyorsunuz. Ancak belli bi gün sayısı çalışmışsanız stajdan da muafsınız devlet ya da özel farketmez

yani iktisat okuyan biri ancak muhasebe ogretmenligi olabilir yanlismi anladim.sinif ogretmenligi cok uzun mesakatli bir yol . yuksek lisans sinif ogretmebligi olsa dahi aradaki formasyondaki fark dersleri icin tekrar formasyon alip tamamlanmasi lazim dimi dogru anladim
2010 öncesiydi o tezsiz yüksek lisans yapılıyordu eğitim fakültelerinde onlarda formasyonu o şekilde alıyorlardı sonradan bu uzaktan eğitime dönüştü. Ne öğretmenliği okursanız okuyun ikinci bi bölümde öğretmenlik için sıfırdan formasyon alıyorsunuz ancak dediğim gibi dersleri saydırıp alan dersini alıp staj yapıyorsunuz ki stajda da muafiyet var. Yalnızca muhasebe mi bilmiyorum ancak farklı isimleri olsa da temelde meslek liselerinde muhasebe gibi derslere giriyorlar. Bu işe girmeden atamakta bakmak lazım

Muaf olur musunuz bilemem ama muaf olsaniz da erken bitmez,formasyon dersleri dönemlere dagilmis sekilde veriliyor fakultede

merhaba arkadaslar formasyon mevzuati degistimi degisecekmi bilgisi olan varmi ?
ben simdi iktisat mezunu olucam inisAllah 2 dersim var bahardan vericem onlari inisAllah.
simdi kanun degistimi degisecekmi bilmiyorum ama nette okudum atama olup formasyonu biz vericez diyo bakan ee ben iktisat mezunuyum zaten muhasebe ogretmenligi diye bolumde yokmus( enson gazide vardi onlarda atanmistir galiba ). oyle deniliyo nette yorumlardan okudum . dogrumu bilemiycemde..
ee ben kpss ye girip atanirsammi formasyon alicam ee her 4 yillik mezun girer oyle olursa kafam karisti.

merhaba arkadaslar formasyon mevzuati degistimi degisecekmi bilgisi olan varmi ?
ben simdi iktisat mezunu olucam inisAllah 2 dersim var bahardan vericem onlari inisAllah.
simdi kanun degistimi degisecekmi bilmiyorum ama nette okudum atama olup formasyonu biz vericez diyo bakan ee ben iktisat mezunuyum zaten muhasebe ogretmenligi diye bolumde yokmus( enson gazide vardi onlarda atanmistir galiba ). oyle deniliyo nette yorumlardan okudum . dogrumu bilemiycemde..
ee ben kpss ye girip atanirsammi formasyon alicam ee her 4 yillik mezun girer oyle olursa kafam karisti.
Õğretmenliğe kaynaklik eden bölümlerden atanırsınız

Back