• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Formasyon. Süresi bitiyor. Lütfen yardm!!

Prensese0

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2018
30
5
86
30
Arkadaşlar İşletme bölümü mezunuyum ve formasyon almaya karar verdim. Ataması yok. 1.dönemi bitirdim. 2.dönem kayıtları başlamak üzere ve 1 yıl ücretli öğretmenlik yaptım stajdan muaf olabiliyorum. Ama 2.üniversite olarak bir öğretmenlik bölümü düşünüyorum ( okul öncesi veya sınıf). almaya devam edersem, ilerde eğitim fakültesinde bu bölümlerde verilen derslerden bazılarından muaf olabilir miyim? Yani okulu 3 sene gibi bir surede bitirebilir miyim? Acil cevap lütfen. Eğitim bölümüne yazdım net cevap alamıyorum. Bilgisi olan yazsin. Teşekkürler

Alacağınız formasyon işletme bölümü için,
diğer lisans programıyla ilgisi yok.
Yani diğer lisansı 3 yılda bitiremezsiniz yılların eğitimcisiyim, ilk defa böyle bir şey duyuyorum

Formasyon artık sertifika programı, muafiyet alamazsınız sanırım. Çünkü bazen aldığın derslerin kredi durumları farklı olunca bişe muafiyet olmuyor, üniversiteden üniversiteye değişin bir durum oluyor. Ayrıca formasyonu Ne üzerine alıyorsunuz orayı anlamadım, yani benim bildiğim formasyon eğitim dersleri üzerine verilir ve ... öğretmenliği gibi branş yazar. İşletme mezunlarına hangi branşta veriliyor.(bir çok şey değişmiş, merak ettim ondan soruyorum) Bir de ben tezsiz yüksek lisans yapmıştım, o zaman daha önce özel kurumlarda öğretmenlik yapmama rağmen staj kabul edilmedi ve programın son döneminde yine de staj yaptım. Ücretli yaptığınız içim stajdan muaf olduğunuza emin misiniz?

İşletme bölümü için alacaksınız programı, diğer bölümle alakasız olacağı için muaf sayılamazsınızdır diye düşünüyorum.

İşletme nin 1. Sınıfında gördüğünuz bazı derslerden muaf olursunuz, tarih, edebiyat gibi...1 yıl ucretli öğretmenlik yaptiginiz için formasyon derslerinin stajindan muaf olabilirsiniz eğitim fakültesinde..

İşletme nin 1. Sınıfında gördüğünuz bazı derslerden muaf olursunuz, tarih, edebiyat gibi...1 yıl ucretli öğretmenlik yaptiginiz için formasyon derslerinin stajindan muaf olabilirsiniz eğitim fakültesinde..
Sertifika olduğu için formasyondaki derslerden eğitim fakültesinde muaf olamam yani ? Doğru mu anladm?

Eğer öyleyse neden eğitimde stajdan muaf oluyorum? O da bi ders..

Formasyon artık sertifika programı, muafiyet alamazsınız sanırım. Çünkü bazen aldığın derslerin kredi durumları farklı olunca bişe muafiyet olmuyor, üniversiteden üniversiteye değişin bir durum oluyor. Ayrıca formasyonu Ne üzerine alıyorsunuz orayı anlamadım, yani benim bildiğim formasyon eğitim dersleri üzerine verilir ve ... öğretmenliği gibi branş yazar. İşletme mezunlarına hangi branşta veriliyor.(bir çok şey değişmiş, merak ettim ondan soruyorum) Bir de ben tezsiz yüksek lisans yapmıştım, o zaman daha önce özel kurumlarda öğretmenlik yapmama rağmen staj kabul edilmedi ve programın son döneminde yine de staj yaptım. Ücretli yaptığınız içim stajdan muaf olduğunuza emin misiniz?

Evet staj muafiyeti var formasyonda. Ama başka eğitim fakültesi bölümü okursam ordan da muaf olur muyum stajdan bilmiyorum.

Evet staj muafiyeti var formasyonda. Ama başka eğitim fakültesi bölümü okursam ordan da muaf olur muyum stajdan bilmiyorum.
Pedagojik formasyon derslerinden muaf sayılacağınızı sanmıyorum. Eğitim mezunuyum ben de. 4 senede okutulan dersler sertifika ile muaf kabul edilmez.

Ben öğretmenim bana ücretli çıkmıyor kaç senedir. İşletme mezunu ücretli yapabiliyor. Değişik bir ülke
Soruma cevap değil. Ama nerde yaşadığınız merak ettim. Çunku ben ilçe kasabasindaym ve köye gidip geliyorum.

Pardon kesinlik istiyorm olacaktı.
Sehirdisina çıkıyorum ve hem iş hem kpss kurs.. Ağır oluyor. Dediğiniz kesinse birakicam. Ama net bilgi lutfen

Soruma cevap değil. Ama nerde yaşadığınız merak ettim. Çunku ben ilçe kasabasindaym ve köye gidip geliyorum.
Eğitim bilimlerinden (ölçme, gelişim ve öğrenme psikolojisi, sınıf yönetimi, öğretme teknikleri gibi) dersler muaf olabilir. Ama bölümle ilgili dersler var mesela tarih nasıl öğretilir gibi o tarz dersler zorunlu olur. Staj muaf evet ücretli yaptıysanız. Ama yine bölüm önemli. Sınıf öğretmenliği yapıp okul öncesi okursanız muaf sayılmazsınız.

Ben öğretmenim bana ücretli çıkmıyor kaç senedir. İşletme mezunu ücretli yapabiliyor. Değişik bir ülke
Sormayın, bunca eğitim fakültesi mezunu dururken işletme mezunlarına ücretli de olsa öğretmenlik hakkı verilmesini ben de anlayamıyorum.
Fen-Edebiyat mezunlarının görevlendirilmesini bir derece anlarım da işletme,iktisat nasıl oluyor da oluyor?

Sormayın, bunca eğitim fakültesi mezunu dururken işletme mezunlarına ücretli de olsa öğretmenlik hakkı verilmesini ben de anlayamıyorum.
Fen-Edebiyat mezunlarının görevlendirilmesini bir derece anlarım da işletme,iktisat nasıl oluyor da oluyor?
Ücretli öğretmenlik olayı yanlış zaten. Bari bu yanlışta doğru bişi yapta öğretmenler evde oturacağına işini yapsın. Sonuçta bunun eğitimini alan öğretmenler.

aldiginiz formasyonu baska bolumler icinde kullanabiliyorsunuz. egitim fakültesinde isinize yaramaz ama atamasi olan bolum okursaniz 2. ye tekrar formasyon almaniz gerekmiyor. ben alirken oyleydi en azindan. arastirmistim baya. 3 yil oldu ben alali

Back