• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fon perde sadece fon mudur?

esrant

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
6.675
3
356
38
Antalya
Arkadaşlar merak ettiğim bir şey var.
Ben yeni evleneceğim için malum her şey için koşturuyorum.
Son günlerde perdelere bakıyorum,perdecilere falan gidiyorum.
Tül perde + üstüne fon perde istiyorum ama altında bir de güneşlik istemiyorum.Yani 3 perde kullanmak bence boşuna kalabalık.
Ama hangi perdeciye gitsem ve hangi modele baksam,fon perdeler dikişli oluyor.Yani yalnızca aksesuar olarak kullanılıyor.Tül perdenin üzerine akşam olunca onu çekemiyoruz.

Acaba sizlerin evinizdeki fon perdelerin tamamı da bu şekilde mi?
Yani isteyince onu kapatabilen yok mu?
Fon perdeleriniz dikişli,sadece aksesuar amaçlı mı?

canım onu perdeciye sorsaydın ya sanırım hem fon hem perde olarak kullanılanı var diye biliyorum ben ama .. perdeciye perde ve aynı zamanda güneşlik yerine de kullanmak istiyorum diye.. Hiç aklına gelmedimi acaba sormak canım?

dikişli derken ne demek istedin anlamadım ki ama guneslik kullanmak istemiyorsan kullanmazsın ama fon perde en üste takılıyor guneslik en alta nasl olacakki

canım onu perdeciye sorsaydın ya sanırım hem fon hem perde olarak kullanılanı var diye biliyorum ben ama .. perdeciye perde ve aynı zamanda güneşlik yerine de kullanmak istiyorum diye.. Hiç aklına gelmedimi acaba sormak canım?

Aklıma geldi tabii ki ve de sordum ama bana bu şekilde olduğunu söylediler.
Bana da pek mantıklı gelmediği için acaba farklı şekilde kullanan var mıdır diye sormak istedim.
Sonuçta şu anda perdecinin söylediği tek,bana alternatif gerekli.
Bu nedenle de sizlere danıştım.

dikişli derken ne demek istedin anlamadım ki ama guneslik kullanmak istemiyorsan kullanmazsın ama fon perde en üste takılıyor guneslik en alta nasl olacakki

Yani ben diyorum ki altta güneşlik olmasın.
Tül perdenin üstündeki fon perdeyi istediğim zaman kapatabileyim.Hani akşamları falan..

Tül perdenin üstündeki fon perdeyi istediğim zaman kapatabileyim.Hani akşamları falan..

canım bence olur fon kumaşı biraz fazla alırsın.
ama kapatmayacağın zaman topladığında nasıl durur bilemem.
fonu kapanmayacak şekilde göstermelik yaptırıp alta güneşlik yerine storda kullanabilirsin böyle daha şık olur.
birde düşünsene onca para verip yaptırıcaksın beğenmezsin filan sonra
sen bence perdeciyi dinle altada stor yaptır

canım bence olur fon kumaşı biraz fazla alırsın.
ama kapatmayacağın zaman topladığında nasıl durur bilemem.
fonu kapanmayacak şekilde göstermelik yaptırıp alta güneşlik yerine storda kullanabilirsin böyle daha şık olur.
birde düşünsene onca para verip yaptırıcaksın beğenmezsin filan sonra
sen bence perdeciyi dinle altada stor yaptır

Evet canım haklısın,ben iyice konuşayım perdecilerle..
Offf ne zormuş bu işler yaohaoldumsmile

tülün altında bence mutlaka ya stor ya da güneşlik kullanmalısınız. akşam fon perdeyi içerisi görünmesin amacıyla çekersiniz ama gündüz,eğer eviniz çok da güneş alıyorsa tülünüz güneş ışığına maruz kalıp zamanla eriyebilir. güneşlik yada stor ,gündüz tülü güneşten korumak için de kullanılıyor.

tülün altında bence mutlaka ya stor ya da güneşlik kullanmalısınız. akşam fon perdeyi içerisi görünmesin amacıyla çekersiniz ama gündüz,eğer eviniz çok da güneş alıyorsa tülünüz güneş ışığına maruz kalıp zamanla eriyebilir. güneşlik yada stor ,gündüz tülü güneşten korumak için de kullanılıyor.

Evet haklısınız,ben de aynen bu şekilde yaptım.
Perde işini hallettik nihayet..

merhaba forumda lk mesajım:)

perdelerle bende ilgileniyorum, fon perde dedikleri 5-6 pileli pencerenin iki tarafında sadece dekoratif amaçlı kullanılan kumaşlar. perde işlevi yok yani, pencerenizin kenarında kalan kalorifer borularını falan kapatma işlevide var. storlardada düz 50-60 cm yine koltuklara uyumlu ama pilesiz düz inen modelleri var google da görsellerde arat çok örnek çıkar

izah ederken fon kelimesini kullandığında bunu algılayacaktır perdeci, senide fon ne demk biliyor sanarak. sen hiç fon kelimesini zikretme derim. bence perdeleri aldın kulanıyorsun bile ama benm gibi perdede takılan arkadaşlara başlık faydalı olabilir

Back
X