• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

folik kullanımı alerji yapar mı? :(

ladybanu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2011
94
11
98
İstanbul
Selam arkadaşlar ben yeni üyeyim
2 senelik evliyim eşimle bebek yapmaya karar verdik 2 ay önce doktora gebelik öncesi muayeneye gitmiştim herhangi bir sorun yok bana verdiği gebelik öncesi kullanmam gereken folbiol 5 mg.ateşlenme ve yüzümde kızarma yaptı ani gelip gidiyor menopozda olurya onun gibi 1 hafta ara verip yeniden başladım bu sefer karın bölgemde lekelenmeler yaptı şuan içmiyorum gebede değilim galiba ne yapmam gerekiyor yarım yarım içsem olurmu? prolaktin rahatsızlığım vardı yıllar önce geçen ay prolaktin testi yaptırdım 33.63 çıktı bir sorun varmı sizce? ne yapmalıyım ? adetimde 2 gün geçti karnım acayip şiş gaz var gibi ama hiç bir belirti yok sadece göğüslerim biraz dolgun ve sık wc gidiyorum o kadar bugün test yaptım negatif çıktı yinede hiç belirti yokken hamile olabilirmiyim? bilgi verirseniz çok sevinirim...
..

canım kullandığın ilacın yan etki yaptığını doktoruna söyleseydin. en azından başka ilaç yazardı. adetin geçmişse ve negatif test sonucu aldıysan 2-3 gün sonra tahlili tekrar yap. yine negatif çıkar ve adetin gelmezse kan tahlili yap. geç döllenme olduysa sonuç geç çıkabilir. İnşallah hamilesindir. güzel haberlerini bekliyorum.

Ben de onu kullanıyorum, henüz bi yan etkisini görmedim. 8+4 haftalık hamileyim. Ama doktorum bana her gün kullanmamamı, fazla folik asit alımının zararlı olduğunu söyledi. İki günde bir alıyorum. Bence en kısa zamanda doktoruna başvurmalısın.

Canım doktorunle görüş etkilerını söyle
bu arada sürekli armut ayva ye özellıkle çekirdekleriyle ye yumurtalıklara ıyı gelıyor ve eşin kuru incir yesin

Canım doktorunle görüş etkilerını söyle
bu arada sürekli armut ayva ye özellıkle çekirdekleriyle ye yumurtalıklara ıyı gelıyor ve eşin kuru incir yesin

Canım günlük alman gereken folik asit miktarı 400 mcg folbiolde bu oran biraz fazla, o nedenle doktorlar folbiolu yarım kullanmayı tavsiye ediyor. belki fazla geldiği için alerji yapmıştır. Doktoruna folbiolün alerji yaptığını söylersen, piyasada çok fazla folik asit takviyasi var muadilini verebilir. İnşallah tez vakitte bebeğine kavuşursun.:nazar:

Back