Cnm doktor ihtimal verdyse sabret ztn test sonucun hemen doğruyu göstermeyecek adete yakin yada adetn gecince saha saglikli olr test yapman ins gonlune gore olr bence tuttu tutmadi diye stres yapma akisina birakMerhaba arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza ben geçen sene bir kızım oldu ve kaybettim sonra dermoid kisti ameliyatı oldum şu an 9ay falan oluyor ameliyat olalı geçen pazartesi günü muayene için doktoruma gittim yumurtaliklarima baktı çok güzel çarşamba günü çatlatma iğnesi yapıldı dün tekrar gittim crinone verdi bu gece başladım haftaya perşembe kontrole gitcem tekrar hamilelik tahlili yapılacak sizce tutma ihtimali olurmu doktorum %80 ihtimalle hamile kalırsın dedi ben 10 gün nasıl sabrederim ya
Canim folik asidimi soruyorsun aslinda ilac degil vitamin bebegin saglikli gelisimi icin kullaniliyor anneden takviye alabilmesi icin anne adaylari hamile kalmadan depoluyor tabiki ilişkide bulunabiliyorsn ilac degil vitamin sayilirPeki bu ilacı kullanan varsa ilacı kullandığımız süre içinde eşimle birlikte olabiliyormuyuz ben böyle konularda çok şüpheli oluyorum da uzak durmaya çalışıyorum sürekli yardımcı olursanız çok sevinirim
Kız yok öyle bişey nerden duydun. Abartmamak şartıyla normal şekilde ilişki devam eder . Riskli gebelik felan yoksa tabi.Peki bu ilacı kullanan varsa ilacı kullandığımız süre içinde eşimle birlikte olabiliyormuyuz ben böyle konularda çok şüpheli oluyorum da uzak durmaya çalışıyorum sürekli yardımcı olursanız çok sevinirim
Ben bekarken adet düzensizliği için kontrol hapı kullanmıştım. Öyle düzelmişti. Folik asidin düzenlediğini pek duymadım ama kişiden kişiye değişiyor demekkiMerhaba arkadaşlar şu ana kadar adetim 23,24, 25 bilemedin 26. günde kesin gelirdi ve asla düzenli değildi. Ancak mayıs ayından itibaren 3 ay folik asit(Folik 1) kullandım bu süreçte hep 28 günde bir geldi. Bir ay ara verdim 25 güne düştü . iki aydır tekrar folik kullanıyorum ve 28 günde bir gelmeye başladı. Ancak internette bütün açıklamalar folik asitin adet üzerinde hiç bir etkisi olmadığı yönünde benimle aynı durumu yaşayan var mı?
Sağlık ocağı veriyor. Aile hekimine görün istersen. Takip ediyor onlar sürekli.folıdoce bende 2kutu bıtırdım suan kullanmıyorum gebe kalana kadar kutu kutu ıcecekmıyız bılemedım tekrar baslıcam hıc bırını devlet karsılamıyor bıldıgım kadaryla
Sağlık ocagi ücretsiz mi veriyor ? Bana kadin dogum doktoru yazmisti hamile kalana kadar kullanicaksn diye devlet odemiyordu yazdginiSağlık ocağı veriyor. Aile hekimine görün istersen. Takip ediyor onlar sürekli.
Evet ücretsiz veriyor. Aile hekimi sürekli arıyor kontrol ediyordu gebelik var mı, olursa bize bildir diye. Aşıları felan takip ediyolar. Durumunu takip ediyolar. Sen gidemezsen onlar eve gelip gerekenleri hallediyor. Folik asiti de ordan verdiler. Üzerinde 'saglik bakanlığı tarafından verilmiştir , para ile satılmaz ' yazıyordu zaten.Sağlık ocagi ücretsiz mi veriyor ? Bana kadin dogum doktoru yazmisti hamile kalana kadar kullanicaksn diye devlet odemiyordu yazdgini
Beni gebelik varmi diye aradilar ama ilac kullanimi icin bilgi vermediler her saglik ocagi acaba veriyormu bi ara ugrayip alacagim gebe kalınca ilgileniorlar diye bliormEvet ücretsiz veriyor. Aile hekimi sürekli arıyor kontrol ediyordu gebelik var mı, olursa bize bildir diye. Aşıları felan takip ediyolar. Durumunu takip ediyolar. Sen gidemezsen onlar eve gelip gerekenleri hallediyor. Folik asiti de ordan verdiler. Üzerinde 'saglik bakanlığı tarafından verilmiştir , para ile satılmaz ' yazıyordu zaten.
Aynen ilgileniyorlar. Tansiyonumu , kilomu , tahlil sonuçlarımı , ilaç kullanimini hep kayıt altına almışlardı. Geçen gün yine aradılar son kontrolleri yapalım gelin diye. Gidemedim. Tasindigim için sağlık ocağı da değişecek mecbur.Beni gebelik varmi diye aradilar ama ilac kullanimi icin bilgi vermediler her saglik ocagi acaba veriyormu bi ara ugrayip alacagim gebe kalınca ilgileniorlar diye bliorm
Hamilemisin peki canimAynen ilgileniyorlar. Tansiyonumu , kilomu , tahlil sonuçlarımı , ilaç kullanimini hep kayıt altına almışlardı. Geçen gün yine aradılar son kontrolleri yapalım gelin diye. Gidemedim. Tasindigim için sağlık ocağı da değişecek mecbur.
Evet , doğum çok yaklaştı. Her an gelebilir, bebişi bekliyoruz insallah.Hamilemisin peki canim
Ben henüz gebe olmadgm icin ucretsiz yararlanamayablirim muhtemelen gebelik takibinde verilecektir diye tahmin ediyorum ozel doktora gidilse bile aile hekiminin takip etmesi sart dogumdannsonrada bebegi takip ediyorlar cunkiEvet , doğum çok yaklaştı. Her an gelebilir, bebişi bekliyoruz insallah.
Hamile olduktan sonra kullandım folik asiti, gebelikten önce hiç kullanmadım. Bebeğin beyin ve sinir sistemi oluşurken daha sağlıklı sekilde tamamlanmasini sağlıyor. Gebe olmaya da yardımcı tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?