FMF hastalyla ilgili acil bilgi ltfen...

gunayder

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
1.502
15
arkadaşlar fmf hastası yeğenim için bilgi toplamak istiyorum ama kulüpte sanırım ben bulamadım doğru yere mi konu açtım onu bile bilmiyorum eğer böyle bir konu varsa yönlendirirseniz sevinirim yoksa da başına geçenler yardımcı olurlarsa sevinirim...

çok teşekkür ederim ilgin için canım geçmiş olsun allah şifanı artırsın
sorularım şöyleki, yeğenim de belirtilerden dolayı fmf şüphesi var ve üniversite hastanesine sevki gerekiyormuş sırasıyla hangi testler yapılmalı tecrübeli biri olarak yardım edebilirsen çok sevinirim canım.

bende fmf hastasıymışım. yıllardır karın ağrısı sebebiyle doktora gittim. midende ülser var dediler iki kere endoskopiye girdim, sayısız ilaç kullandım türkiyenin en iyi hastanelerine gittim güya. sonra bir prof.la tanıştım. belirtilerin fmf yani ailevi akdeniz ateşi dedi. bende bilgi istiyorum. internetten şöle bir araştırdım belirtileri gerçekten bana uyuyor. periyodik olarak 3 gün dinmeyen karın ağrısı çekiyorum ancak serumlar ağrımı dindiriyor. neden oluyor nedir tedaviisi hiçbir fikrim yok. cumartesi günü romotoljiye gideceğm. bakalım o ne diyecek.

arkadaşlar akdeniz ateşi ile ilgili olarak bilgelokmanhekim ile görüştüm sizin için şu bitkileri tavsiye ettikendisi isteseniz sizde görüşürsünüz ben tavsiye ettiği bitkileri yazıyorum size
biberiye,mentollü nane,söğüt yaprağı,karabaş otu,kırkkilit otu ve aynısefa çiçeği bunları karıştırıp 1 subardağı kaynar suya karışımdan 1 yemek kaşığı koyuk 5 dakika bekletip süzüp içilmesini tavsiye etti günde 2 bardak aç tok içmek farketmezmiş.hepinize geçmiş olsun

kısaca şunu söyleyebilirim en özet hali: FMF ilerlemesiyle amiloidozis denen enfeksiyonu beraberinde getirir.en belirgin yerler eklem ağrıları yada karın ağrısıdır.ihmali doğru değil.üstelik sadece ağızdan tabletle tedavisi mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…