merhaba kızlar,
benim eşimde fmf hastası, ben bebek için tedavi görüyorum, ama bu hatalık sanırım kalıtsal, çocuğum da mutlaka fmf hstası olacak diye biliyorum.. olmama durumu varmı acaba? yani babadan çocuğa geçme olasılığı helede erkek çocuksa çok büyükmüş,
biz evlendik evleneli çok şükür atak yaşamadı eşim düzenli ilaç kullanıyo, ama bir kez 2006 da biz nişanlı iken yaşadı 2 gün işe gidemedi bu yüzden. Ne zor bi hastalıkmış, Allah hepinize şifalar versin. helede hamişlerimize inşallah ataklar yaşamazsınız kızlar..
kızlaaarr lütfen eşi fmf olan varsa yazsın..hatta fmf olupta bebeği olan ya da olmayanlar lütfen paylaşımlarınızı esirgemeyin..
sevgiler.
benim eşimde FMF liakannehirDinazorummm cerıotom delüm benim:asigim:ulaa ne çok ortak yönümüz var senlekaydirigubbakcemile3benimde eşim FMF lihihoyyytalkisalkisalkis
ben behçet hastasıyım fmf ile pek farkı varmı bilmiyorum. Kolşisin tedavisi görüyorum. 5 aylık hamileyim. Hamileliğimin ilk 15 günü kolşisin kullandım. İlk doktorum sadece bırakmamı söyledi .Sonraki doktoruma ilaç kullandığımı söylemedim.(Mutlaka söylemem gerekirdi oysaki) Sonraki muayenede söyledim. Kitabı açtı hamilelikteki etkiisni okudu. Hayvanlarda yapılan deneylerde sorunlarla karşılaşılabiliyor ancak insanlarda yeterince incelenemediğinden etkisi hakkında kesin bişe söylenemiyor yazıyodu özetle. Doktorum panik yaptı. hemen kağıt kalem tutuşturdu elime doktoruma zamanında bilgi vermediğimden sorumluluk bana aittir diye. Canım çok sıkıldı. Rİsk grupları varmış a-b-c-d-x şeklinde en tehlikesi x miş . Kolşisini d grubununa almışlar. Çok korkuyorum. hamileliğinde kulanan arkadaşlar lütfen yazın
herşeye o kadar dikkat ediyorum. Şu ilaç kaçırdı bütün huzurumu. Şimdi dikkat ettiğim herşey o kadar küçük kalıyorki. Kullandığım kolşisin karşısında. tek teseelim 2 li 3 lü testlerin iyi çıkması. Allahım yardımcımız olsun hepimizin
canım şuan ne durumdasın testleri yaptırdınmı bilmiyorum ama ben bugün kadın doğum doktoruna gittim bana ilacı içebilirsin dedi sonra üniversitede başka bi doktora yönlerdirdi oda çok iyi bir doktormuş iç ilacını dedi sonra behcet hastalığımı takip eden profesöre gittim sordum ben kullanmanı istemiyorum risk alamam sen bilirsin dedi.kafam allak bullak oldu biri iç diğeri içme diyor napıcam bilmiyorum.bu nasıl iş anlamadım doktorlar bile ayrı fikirlerde napıcam ben şimdi CADIARZU bu arada kategorisi c dedi doktor.
2 gün önce üniversite hastanesine gittim. Doçent yardımcısı baktı bana. Sıkıntı yapma dedi. hamileliğin en risksiz zamnında kullanmışsın dedi. (adetim gecikince bırakmıştım )
Zaten iyi görünüyor bebk dedi . 2 li 3 l testelerde iyi çıktı. Devam etmiyorum tabiki ilaca ama artık sıkıntıda yapmamaya çalışıyorum.
aftlarım için kenacort merhemi kullanmaya devam ediyorum. Çok zorda kalırsam kullanıyorum .Ona izin vermişti doktorum.
Geçmiş olsun sanada bu arada.
canım senin adına çok sevindim allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.kafana takma bişeyde yokmuş hamileliğin keyfini çıkar canım sen darısı başımıza artık.zaten ilacın kanıtlanmış bir etkisi yok çalışma olmadığı için bazıları iç bazıları içme diyor ama bende bu kadar ara verdim ilaca başlamayı düşünmüyorum tekrar.görüşmek üzere...