• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FLORMAR ürünleri Kullanıcı Tecrübeleri

Göz Yanılması mı ? Tüketiciyi Yanıltma mı ?

30 Nisan 2012

İlginç bir durumu sizlere yansıtmak istedim. Bir markayı olduğundan farklı göstererek tüketiciyi yanıltmak hoş bir durum değil.Kızdığım için yazıyorum bu yazıyı.

Ojelerini severek kullandığım ''Flormar'' markasından bahsediyorum. Kullanıcılara, kataloglara ve resimlere ya da koleksiyon çekimlerine bakarak yanılmamaları için bir uyarıdır bu !

Sevgili arkadaşım ve düzenli okurum ''divadonnabella'' , bir sohbetimiz sırasında 'Flormar'ın; facebook sayfasından paylaştığı Summer Koleksiyonu'nun çekim arkası fotoğraflarını görüp görmediğimi sordu. Bende baktım acaba ne olabilir diye, heralde yeni güzel ürünleri çıkmıştır dedim.

Ne mi gördük Flormar'ı tanıtan mankenin makyajı '' M.A.C '' ürünleri ile yapılıyor.

Yurtdışında bile ürünleriniz yaygınlaşmaya başlamışken kendi ürünlerinize kendiniz güvenemiyor musunuz ki böyle bişey yapıldı çok merak ettim.

Bakın resimde solda makyaj masası önündeki ürünler tanımak hiç zor değil.Makyaj tutkunları ürünlerin şişesinden, uzaktan yansımasından bile tanır.

Hatta resmin birinde mua'nın elinde M.A.C'in fondöteni var , ''divadonnabella'' yorum yazmış resmin altına o mac diil mi diye yorumu da silmişler bir de üstüne resmi rötuşlamışlar.Yorumu neden sildiniz ki ?

Bakınız resimde mua'nın elinde, fırçadan başka fondöten de vardı bir güzel rötuşlanmış.

Sevgili Flormar hızla yükselen çoğu ürününü sevdiğimiz dünya kadınlarına hitap etme yolunda ilerleyen bir markasınız, Koleksiyon tanıtımlarında mankenlerinize kendi ürünlerinizi sürmezseniz ne anlamı kalır !

Sevgili makyajseverler sizler neler düşünürsünüz bu konuda ?

Her makyaj malzemesi markası profesyonel çekim için uygun olmayabilir. Yüksek ısıdaki ve parlaklıktaki spot ışıklar, yüksek çözünürlükteki kameralar.. günlük hayatta bizi memnun eden bir mascara ya da göz farı bu çekimler neticesinde çok kötü sonuç verebilir. Bu söylediğiniz yöntem bir çok marka tarafından başvurulan bir yöntem. Ona bakarsanız tüm rimel reklamlarında oynatılan hatunlara takma kirpik takılır ya da kirpik ekleme yapılır. Bunu da görürüz. Flormarın ürünlerinin çoğunluğunu günlük hayatta kullanıldığında başarılı sonuç verecek şekilde buluyorum. Fakat ben de profesyonel çekimlere katılan bir fotomodel olsaydım ben de mac ya da kryolan gibi markaları tercih ederdim. Neden kendinizi ordaki bayanlarla kıyaslıyorsunuz ki? Sizin yüzünüze her gün bilmem kaç bin wattlık spot mu tutuyor birileri? Gün ışığında ya da gece bir yerlere gezmeye gidileceğinde gayet doğru sonuçlar veren ürünler üretiyorlar. Fiyatları da uçuk değil. Mascara konusunda maybelline dan vazgeçemem. Onun dışında Flormar ın tüm ürünlerini senelerdir beğeniyle kullanır tavsiye ederim.

Dipliner ini kullanıyorum çokta memnunum :) Türk markaları içinde en iyisi katılıyorm

bende birçok ürününü kullanıyorum çok hassas tenliyim bana hiçbir yan etkisi olmadı şu anıma kadar :)

Gözaltı kapatıcısı,rujları,ojeleri gayet güzel.Birara rimelini kullanmıştım oda güzeldi,bazı ünlü markalardan bile daha iyiydi diyebilirim.
Şimdi fondotenini almayı düşünüyorum.
Fondoteni hakkında yorumlarınız neler? :)

Flormar bundan bir 5 yıl öncesine kadar o kadar da revaçta değildi,talep fazla olduğunda fiyatlar da yükseldi ister istemez.

Ben bir fondöten bağımlısı olarak "mat touch" ve "perfect coverage" ı devamlı kullanıyorum ve çok memnunum.
Mat touch yaz aylarında ideal,diğer fondötenler kadar parlama yapmıyor(çok az yapıyor ama o kadar da olacak)
Perfect coverage'ı da kış aylarında kullanmak mantıklı,hem 12 saat kalıcı.

Flormar'ın ojelerini severek kullanıyorum,çok geniş renk katoloğu olmasa da bazı ana renklerdeki canlılığı için tercih ediyorum.

Rujlarından çok memnunum,özellikle "long wearing" serisi günlük kullanım için çok uygun,yalnız arada bir tazelemeniz gerekiyor zira uzun süre kaldığında top top birikintiler oluşabiliyor bir şey yiyip içmeseniz bile.
"Supermatte" serisi ruj en çok memnun kaldığım flormar ruj serilerinden biri,özellikle gece makyajı için çok koyu renklerini aldım ve koyu renk olmasına rağmen çok sert ifadeler yaratmıyor yüzünüzde renklerin güzelliğinin etkisiyle...

Göz kalemlerini bir dönem kullanmıştım,renk yelpazesi gerçekten çok geniş ama kalıcılık yönünden beğenmedim açıkcası.Sürekli akması,bulaşması beni deli etmeye yetti(bilmiyorum belki de benim göz yapımla alakalıdır.)

Dudak kalemlerinden memnunum ama,özellikle bazı renkleri var ki sadece dudağınızın etrafını çizip ruj sürmediğinizde gerçekten doğal görünüyor dudak hatlarınız.

Maskaralarını hiç denemedim hayatımda,ne yalan söyleyeyim şimdi :)

Farlarını da seviyorum,özellikle "quartet eye shadow" serisi farlarına aşık oldum diyebilirim.Severek kullanıyorum,gözlere ayrı bir parlaklık katıyor adeta !

Allıklarını hiç kullanmadım lakin kullanan arkadaşlarımın yanakları sanki alerji olmuş ya da yanmış gibi duruyor,acaba çok mu uyguluyorlar yüzlerine bilemiyorum ama ben sırf bu yüzden satın almadım.

Yalnız Flormar'ın piyasada çakmaları çok,ayırt etmek de güç.O yüzden güvendiğiniz kozmetikçilerden almanızı tavsiye ediyorum.

ojelerini kullaniyorum hesapli olmakla birlikte harika renkler var :) purda,allik ve goz kalemlerindende kullanmistim turk markasi olmasina ragmen oldukca iyi.. arkadasin biride yazmis 4 yil oncesine gore simdilerde satis olunca fiyatlari cok yukselttiler diye,aynen katiliyorum :D

her makyaj malzemesi markası profesyonel çekim için uygun olmayabilir. Yüksek ısıdaki ve parlaklıktaki spot ışıklar, yüksek çözünürlükteki kameralar.. Günlük hayatta bizi memnun eden bir mascara ya da göz farı bu çekimler neticesinde çok kötü sonuç verebilir. Bu söylediğiniz yöntem bir çok marka tarafından başvurulan bir yöntem. Ona bakarsanız tüm rimel reklamlarında oynatılan hatunlara takma kirpik takılır ya da kirpik ekleme yapılır. Bunu da görürüz. Flormarın ürünlerinin çoğunluğunu günlük hayatta kullanıldığında başarılı sonuç verecek şekilde buluyorum. Fakat ben de profesyonel çekimlere katılan bir fotomodel olsaydım ben de mac ya da kryolan gibi markaları tercih ederdim. Neden kendinizi ordaki bayanlarla kıyaslıyorsunuz ki? Sizin yüzünüze her gün bilmem kaç bin wattlık spot mu tutuyor birileri? Gün ışığında ya da gece bir yerlere gezmeye gidileceğinde gayet doğru sonuçlar veren ürünler üretiyorlar. Fiyatları da uçuk değil. Mascara konusunda maybelline dan vazgeçemem. Onun dışında flormar ın tüm ürünlerini senelerdir beğeniyle kullanır tavsiye ederim.

pardon ama eğer biz kendimizi işte bu kadar geliştirdik ambalajları bu kadar yeniledik diyebiliyorlarsa bahsettiğiniz çetin şartlardaki çekimlere de uygun makyaj malzemesi üretmeyi deneyebilirler.nasıl bi marka bizim ürünümüz diye başka markanın ürünlerini tanıtanilir.bu düpedüz dolandırıcılıktır.mankeni almışlar mac ürünleriyle bezemişler sonra ta taaam yeni çıkan koleksiyonumuz nasıl?kendilerine bu kadar mı güvenmiyorlar ki onlar kendi ürünlerine güvenmiyorlarsa biz nasıl güvenebiliriz? Neyse herkesin kendi bileceği iş şahsım adına bi daha flormar ürünleri kullanmayacağım ki çoğu blogger da boykot kararı aldı izleyicileriyle beraber.

Diğer ürünleri fiyatına göre gerçekten başarılı, amafiyat performans oranında benim için bir numara artliner ı yani şu :
$Urun_1840.jpg

Kahverengi rimelini aldım çok iyi ama göz kalemlerini beğenmiyorum.

ojeleri zaten herkesin maalumu
terra cota allıkları orta kalitede, iyi renk veriyor ve kalıcılığı da yeterli
farlarına kısa süre öncesine kadar önyargılıydım ama 5'li bir mat palet edindim ve gayet kaliteli buldum (beyaz plastik ambalajlar sizi yanıltmasın.)
ama en çok sevdiğim ürünü dipliner'ı. bu markanın dipliner'ından aldığım randımanı ne mac'de ne de başka bir markada bulabildim.

dudak ve akmayan göz kalemleri de denenecekler listemde.

son beş sene içerisinde atağa geçen bir marka flormar. ondan önce leş gibiydi, o yüzdendir ki çoğu insan markaya karşı önyargılı. şikayetçi olduğum nokta ise fiyatların sürekli yukarıya çekilmesi. flormar tercih eden hanımlar, yabancı markaların benzerlerini uygun fiyata bulabildikleri için burdan alışveriş yapıyorlar. eğer fiyat, yabancı markaların seviyesine çekilirse (ki gidişat bunu gösteriyor) flormar müşterisi olmanın da bir anlamı kalmıyor.

normalde avon kullanırım ama bu aralar sivilcelerim baya azdığı için flormardan bir fondoten aldım..sanırım artık bu fondotenin bağımlısı oldum..çünkü güneşte falan farkedilmiyor hiç ve süper kapatıyor lekeleri..elimi yüzüme değdirdiğimde falanda çıkmıyo bütün gün..akşam gelince sebamed sabunla yıkıyorum tertemiz oluyo yüzüm..

normalde avon kullanırım ama bu aralar sivilcelerim baya azdığı için flormardan bir fondoten aldım..sanırım artık bu fondotenin bağımlısı oldum..çünkü güneşte falan farkedilmiyor hiç ve süper kapatıyor lekeleri..elimi yüzüme değdirdiğimde falanda çıkmıyo bütün gün..akşam gelince sebamed sabunla yıkıyorum tertemiz oluyo yüzüm..

fondotenin üstünde ne yazıyo canım ben de sivilce sorunu yaşıyorum da o yüzden her fondoteni kullanamıyorum sivilce sorunu yaratmıyorsa deneyebilirim bi de fiyatını da söylersen çok sevinirim :34:

fondotenin üstünde ne yazıyo canım ben de sivilce sorunu yaşıyorum da o yüzden her fondoteni kullanamıyorum sivilce sorunu yaratmıyorsa deneyebilirim bi de fiyatını da söylersen çok sevinirim :34:

canım ben 1 hafta üstüste kullandım bende sivilce yapmadı varolan sivilcelerimi ve lekelerimide çok güzel kamufle etti..ama herkeste aynı etkiyi yapar mı bilmiyorum..benim cildim yağlı olduğu için mat olan fondotenden aldım..ismi; mat touch foundation koduda 301..

canım ben 1 hafta üstüste kullandım bende sivilce yapmadı varolan sivilcelerimi ve lekelerimide çok güzel kamufle etti..ama herkeste aynı etkiyi yapar mı bilmiyorum..benim cildim yağlı olduğu için mat olan fondotenden aldım..ismi; mat touch foundation koduda 301..

aynen bnm cildim de yağlıya dönük ilk fırsatta gidip bakıcam inş fiyatı da uygundur tşk ederim :)

Back