Göz Yanılması mı ? Tüketiciyi Yanıltma mı ?
30 Nisan 2012
İlginç bir durumu sizlere yansıtmak istedim. Bir markayı olduğundan farklı göstererek tüketiciyi yanıltmak hoş bir durum değil.Kızdığım için yazıyorum bu yazıyı.
Ojelerini severek kullandığım ''Flormar'' markasından bahsediyorum. Kullanıcılara, kataloglara ve resimlere ya da koleksiyon çekimlerine bakarak yanılmamaları için bir uyarıdır bu !
Sevgili arkadaşım ve düzenli okurum ''divadonnabella'' , bir sohbetimiz sırasında 'Flormar'ın; facebook sayfasından paylaştığı Summer Koleksiyonu'nun çekim arkası fotoğraflarını görüp görmediğimi sordu. Bende baktım acaba ne olabilir diye, heralde yeni güzel ürünleri çıkmıştır dedim.
Ne mi gördük Flormar'ı tanıtan mankenin makyajı '' M.A.C '' ürünleri ile yapılıyor.
Yurtdışında bile ürünleriniz yaygınlaşmaya başlamışken kendi ürünlerinize kendiniz güvenemiyor musunuz ki böyle bişey yapıldı çok merak ettim.
Bakın resimde solda makyaj masası önündeki ürünler tanımak hiç zor değil.Makyaj tutkunları ürünlerin şişesinden, uzaktan yansımasından bile tanır.
Hatta resmin birinde mua'nın elinde M.A.C'in fondöteni var , ''divadonnabella'' yorum yazmış resmin altına o mac diil mi diye yorumu da silmişler bir de üstüne resmi rötuşlamışlar.Yorumu neden sildiniz ki ?
Bakınız resimde mua'nın elinde, fırçadan başka fondöten de vardı bir güzel rötuşlanmış.
Sevgili Flormar hızla yükselen çoğu ürününü sevdiğimiz dünya kadınlarına hitap etme yolunda ilerleyen bir markasınız, Koleksiyon tanıtımlarında mankenlerinize kendi ürünlerinizi sürmezseniz ne anlamı kalır !
Sevgili makyajseverler sizler neler düşünürsünüz bu konuda ?
Her makyaj malzemesi markası profesyonel çekim için uygun olmayabilir. Yüksek ısıdaki ve parlaklıktaki spot ışıklar, yüksek çözünürlükteki kameralar.. günlük hayatta bizi memnun eden bir mascara ya da göz farı bu çekimler neticesinde çok kötü sonuç verebilir. Bu söylediğiniz yöntem bir çok marka tarafından başvurulan bir yöntem. Ona bakarsanız tüm rimel reklamlarında oynatılan hatunlara takma kirpik takılır ya da kirpik ekleme yapılır. Bunu da görürüz. Flormarın ürünlerinin çoğunluğunu günlük hayatta kullanıldığında başarılı sonuç verecek şekilde buluyorum. Fakat ben de profesyonel çekimlere katılan bir fotomodel olsaydım ben de mac ya da kryolan gibi markaları tercih ederdim. Neden kendinizi ordaki bayanlarla kıyaslıyorsunuz ki? Sizin yüzünüze her gün bilmem kaç bin wattlık spot mu tutuyor birileri? Gün ışığında ya da gece bir yerlere gezmeye gidileceğinde gayet doğru sonuçlar veren ürünler üretiyorlar. Fiyatları da uçuk değil. Mascara konusunda maybelline dan vazgeçemem. Onun dışında Flormar ın tüm ürünlerini senelerdir beğeniyle kullanır tavsiye ederim.