Fiziksel/ Ruhsal Bakım/Sağlıklı Beslenme

Günün yorumu;

Bugün biraz geç kalktım.Ama tabii ki güne dualarımı,olumlamalarımı ve niyetimi yaparak başladım.Sabah sporu olarak Tibet'in beş hareketini yaptım.Bütün gün evde olduğum için diş fırçalamak ve saçımı taramak dışında bütün bakım aktivitelerimi akşam gerçekleştirdim.:KK22: Bu durumdan hiç pişman değilim:KK73::KK70:Akşam yaptıklarımı yazayım bari; öncelikle yüzüme, içinde lavanta bulunan sıcak su buharı yaptım.Malum lavanta stresi azaltıyor:) Sonra yine lavanta sabunuyla yüzümü yıkadım, sıcak suyla duruladım.Ardından kil maskesi sürüp biraz beklettim.Tekrar yüzümü sıcak suyla duruladım ve buz kalıbıyla da şok yaptım.En son krem sürüp iyice cildimi rahatlattım.Tabii ki Ya Hayy esmasını unutmadım:)) Saçlarımı tararken yine Ya Bedii esmasını çekip,onlarla konuştum ve muhabbetlerimi sundum:KK74:Şu anda kirpiklerimde toz sürme ve hint yağı var.Sabaha kadar bekleteceğim. En son güzellik esmalarını okuyup bir güzel bakım işini tamamladım:super:

Yemek- içme faslına limonlu maydanoz suyu içerek başladım.Kahvaltıda peynirli yumurta,tereyağı,peynir,yeşil çay vardı.Akşam da çorba ve menemen vardı nasipte:) Suyumu içip sporumu da yaptım bin şükür:spor:

Bugünkü niyetim yine kendimi serbest bırakmaktı.Valla öyle serbest bıraktım ki,bakım ritüellerimi bile akşam yaptım:KK70::KK70:Çok şükür rahatım yaa...dua ve şükür eylemime,ayna terapime,değerlilik olumlamalarıma,hayalimi yazarak imajine etmeye,konsatrasyon çalışmalarıma ve "An" ı hissetmeye bugün de devam ettim.Rabbime binlerce kez şükürler olsun...

İyi geceler:halay::halay::halay:

Günaydın. ..:)

Fiziksel bakım rituellerim devam ediyor.Ruhsal niyetim yine kendimi her konuda serbest bırakmak olacak.

Günün yorumu;

Çok şükür güneşli bir güne uyandık bugün:) Her zamanki gibi güne yataktan kalkmadan dualarımı,olumlamalarımı ve niyetimi yaparak başladım.Sabah sporu niyetine Tibet'in beş hareketini yaptım.Lavaboya gidip yüzümü bir güzel yıkadım lavanta sabunuyla.Dün akşamki kil maskesinden sonra cildim ışıl ışıl oldu ve kuruluk yok olup gitti,anlayamadım vallahi..:110: Cildimi sabunlayıp sıcak suyla duruladıktan sonra buz kalıbını yüzümde erittim.Akabinde yine güneş kremini Ya Hayy esması eşliğinde sürüp yüzümü rahatlattım.Saçlarımı tararken Ya Bedii esmasını okumayı ve onlarla konuşup öpmeyi unutmadım tabii ki:KK74:Bugün saçlarım için bir kaç ürün satın aldım netten.Biraz tuzlu maalesef ama ürünü iyice araştırdıktan ve yorumları okuduktan sonra denemeye karar verdim.Şampuan,saç kremi ve saç maskesi aldım.Ürünleri satın aldığım firmadan aradılar ve saçlarımdaki problemi sorup bayağı bir ilgilendiler.Bu da benim için artı bir puan oldu acikcasi.Eğer memnun kalırsam ve sorun teşkil etmezse burada ürünün ismini verebilirim.Ya da ilgilenenler olursa özelden yazarım.Neyse güzellik esmalarımı da okudum:KK73:

Sabah aç karnına limonlu maydanoz suyu içerek yemek içme falına başladım.Kahvaltıda sadece menemen yiyip, yeşil çay içtim. Öğlen çorba, üzüm yaprağından sarma ve az biraz patates salatası vardı. Akşam misafirler olduğu için çay türü vardı ama hiç abartmadım :KK70:Suyumu içtim ama henüz sporumu yapmadım, günün yorumundan sonra inşallah. ..

Bugünkü ruhsal niyetim yine kendimi her konuda serbest bırakmaktı.Gün içerisinde pek bir aksiyon olmadığı için gayet rahattım:)) Dua ve şükür eylemime, ayna terapisine,değerlilik olumlamalarıma,konsantrasyon çalışmalarıma,hayalimi yazarak imajine etmeye, "An" ı hissetmeye ve bilincimi uyanık tutmaya çalışmaya aynen devam ettim.Böylece bugünü de sona erdirmiş bulunuyorum:)

Herkese iyi geceler:halay::halay::halay:

Merhaba...:)

Fiziksel bakım rituellerim devam ediyor tabii ki:) Ruhsal niyetim yine kendimi her konuda serbest bırakmak olacak...

Günün yorumu;

Bugün topiğimi açalı tam bir ay oldu.Önce günün özetini,sonra da bu bir ayın bana getirdiği kazanımları yazmak istiyorum.

Güne, yataktan kalkmadan dualarımı,olumlamalarımı ve niyetimi ederek merhaba dedim:) Sabah sporu niyetine Tibet'in beş hareketini yaptım.Lavaboya gidip yüzümü yine lavanta sabunuyla yıkadım,sıcak suyla duruladım.Ardından buz kalıbıyla şok yaptım.Güneş kremini de sürüp iyice rahatladım.Tabii ki Ya Hayy esmasını çekmeyi unutmadım:super:Çok şükür cildimdeki kuruluk gitti.Tamamen havalara bağlıyorum bu durumu:)) Saçcağızımı da bir güzel taradım Ya Bedii esması eşliğinde.Konuştuk,sohbet ettik falan:KK70::KK70:

Sabah, kahvaltıdan önce limonlu maydanoz suyumu içtim.Kahvaltıda peynir çeşitleri,yumurta,tereyağı ve süt vardı.Yeşil çayım bittiği için bu sabah sütle idare ettim.Akşam da çorba ve yine kahvaltıyla geçiştirdim.Suyumu içip sporumu yaptım çok şükür:dua:

Bugünkü ruhsal niyetim yine kendimi her konuda serbest bırakmaktı.Genel itibariyle rahat bir gün geçirdim ve kendimi kasacak bir durumum olmadı.Onun dışında diğer ritüellerimi,yani dua ve şükür eylemimi,değerlilik olumlamalarımı,ayna terapimi,hayalimi yazarak imajine etmeyi,konsantrasyon çalışmalarımı yaptım,bilincimi uyanık tutmaya çalışmayı, "An" da kalmayı da başardım.

Mesajımın başında da yazdığım gibi bugün topiğimi açalı tam bir ay oldu.Hayatımda ilk defa her konuda bu kadar istikrar gösterebildim.Bıkmadım,ikinci günde bırakmadım.Tabii bunda başka insanların beni takip ettiği fikrinin de yardımı oldu.Zaten topiği de o sebeple açtım.Yoksa kendi kendime bin kere denedim ama her seferinde ikinci, en fazla üçüncü günde pes edip bıraktım.

Bir ayın bana getirileri şunlar;

*Hayatımda hiç olmadığım kadar olumlu bir insan oldum.Tabii ki arada negatifliklerim oldu ama asla teslim olmadım.
* Ruhsal anlamda içimde bir doygunluk hissediyorum.Hani kendi kendine yetebilme durumu var ya,işte onu tamamen olmasa da büyük oranda hissediyorum.
*Tamamen güne odaklandığım için,içinde bulunduğum günü, gelecek kaygısına heba etmiyorum.Her şey zamanı gelince yaşanır.
*Kendimi daha çok sevmeye ve değer vermeye başladım.
* Kendimi çok daha güzel buluyorum.
*Saçlarımın dökülmesi durdu ve bir karışa yakın uzadı.
*Cildim çok daha taze görünüyor.
*Kilo verdim.
* Yaptığım spor (özellikle plates) sayesinde bedenimin esnekliği bir hayli arttı.Hatta en son çocukken amuda kalkabiliyordum,şimdi yine amuda kalkıyorum:KK70::KK70:
*Aynaya baktığım zaman görüntümden çok memnunum.
* Ben de her 84'lü gibi yaşını göstermeyenler kategorisindenim:KK70::KK70:Yaşımı soranlara, yaşımı söylediğimde hep aynı şaşkın ifadeyi görürüm suratlarında.Hep sorardım "Kaç gösteriyorum?" diye,genelde 25-26 gösterdiğimi söylerlerdi.Şimdilerde ise 22-23 yorumunu alıyorum:KK70::KK70:

*Ben yemek yemeyi çok seven bir insanım.Yemek yiyerek mutlu olurum.Önceden nedense bu durum ayıpmış gibi hiç dile getirmezdim.Şimdi ise herkese söylüyorum,"Ben yemek yemeyi çok seviyorum" diyorum.Bunu da çok neşeli bir biçimde söylüyorum:KK71: Saçma bir kompleksti,kurtuldum gitti:super:

Bütün bunları sadece bir başlangıç sayıyorum arkadaşlar.İnşallah bundan sonra çok daha güzel şeyler olacak (oluyor):super:

İyi geceler..:halay::halay::halay:

Yeni bir haftaya, yeni niyetlere merhaba:)

Fiziksel bakım aktivitelerim hiç durmaksızın devam ediyor:) Bugünkü ruhsal niyetim, yüzleşme olacak.Aklima gelen olumsuz anılarımla yüzleşmeye çalışacağım.Bir aydır pozitif için çalıştım, biraz da negatif için ugrasacagim. Bugün aynı zamanda kültürel bir niyetim olacak.Ingilizce öğrenmek istiyorum ama su an kursa gitmeye vaktim yok.O yüzden internetten Ingilizce ogrenmeyi deneyeceğim . Çok güzel bir site var, oradan yardım almayi düşünüyorum. Bakalım ne kadar becerebilecegim:))

Yeni bir haftaya, yeni niyetlere merhaba:)

Fiziksel bakım aktivitelerim hiç durmaksızın devam ediyor:) Bugünkü ruhsal niyetim, yüzleşme olacak.Aklima gelen olumsuz anılarımla yüzleşmeye çalışacağım.Bir aydır pozitif için çalıştım, biraz da negatif için ugrasacagim. Bugün aynı zamanda kültürel bir niyetim olacak.Ingilizce öğrenmek istiyorum ama su an kursa gitmeye vaktim yok.O yüzden internetten Ingilizce ogrenmeyi deneyeceğim . Çok güzel bir site var, oradan yardım almayi düşünüyorum. Bakalım ne kadar becerebilecegim:))
Hangi site? duolingo mu? Bende otomatik olarak gelip gidip hatırlatma yapan inglizce kelime programı arıyorum.

Hangi site? duolingo mu? Bende otomatik olarak gelip gidip hatırlatma yapan inglizce kelime programı arıyorum.
Yok o site değil. Özkan Çelen adında bir İngilizce hocasının sitesi.Kendisi, sınıfta anlattığı derslerin videolarıni çekip sitesinde paylaşmış. Bir kaç kez izleyip notlar almıştım. Şimdi kaldığım yerden devam edeceğim inşallah. ..

Hafta sonu sarışın olma niyetiyle kuaföre gitmişken, yine koyu kahverengi saçlarımla dönmüş bulunuyorum. Haftasonu kadın olanın getirdiği tüm işleri, dırdırıyla beraber yapmış buluyorum. Şikayet ya da eleştiriyi en azından buraya yazmamaya gayret ediyorum.
Dün dışarı çıkarken bb kremi sürdüm, eve gelince bakım yağıyla temizlemek çok kolay oldu. Dişlerime biraz daha özen göstermeliyim.
Daha az şeker kullanıyorum ya da hiç kullanmıyorum artık çay ya da kahve de.:KK6:
Sporumu Cumartesi yaptım, Pazar dinlendim, bu güne de Allah Kerim.:KK70:
Gece 3 buçukta uyudum. Şimdi biraz kestirsem mi acaba diye koltuğa doğru bakıyorum. Ben de uykuyu çok seviyorum. Hem fobim hem hobim.:KK70:

Günün yorumu;

Güne, her zamanki gibi yataktan kalkmadan dualarımı,olumlamalarımı ve niyetimi yaparak başladım.Sabah sporu niyetine Tibet'in beş hareketini yaptım.Bugün biraz tembellik edip bakım aktivitelerimi geciktirdim,ama neticede yaptım:KK70:Lavanta sabunuyla yüzümü yıkayıp sıcak suyla duruladım,buzla şok:KK57: yaptım:KK70:Ya Hayy esmasını çekerek güneş kremini sürdüm.Sonra derin bir "ohh..." çektim:) Saçlarımı sevgiyle ve Ya Bedii esmasını çekerek tararken birazcık gürleştiğini farkettim:KK71: Güzellik esmalarını da okudum çok şükür...

Limonlu maydanoz suyu içmeye devam ediyorum.Kahvaltıda peynir çeşitleri,yumurta,tereyağı,yeşil çay vardı.Akşam ise,çorba,İzmir köfte ve salata vardı nasipte:hamarat:Suyumu içip sporumu da yaptığımı not düşeyim şu köşeye:kahve:

Bugün kendime ruhsal ve kültürel olmak üzere iki niyet belirlemiştim.Ruhsal niyetim,negatif anılarla yüzleşmekti.Arada yaptığım şeye,yani olumsuz anılarımı yazmaya bugün tekrar start verdim.Olumsuz anıları yazıp o anki duyguları tekrar yaşamaya ve o hali kendimce çözümlemeye çalıştım.O olumsuzlukları nasıl pozitife çevireceğime dair henüz bir karar vermedim.Şimdilik sadece yazıyorum.Kültürel niyetim İngilizce öğrenmeye çalışmaktı.İyi bir öğretmen eşliğinde internetten seviye 1 derslerine başladım.Daha evvel bir kaç ders yapmıştım,şimdi kaldığım yerden devam ediyorum.

Diğer bütün niyetlerimi de, yani dua ve şükür eylemimi,ayna terapimi,konsantrasyon çalışmalarımı,hayalimi yazarak imajine etmeyi ve değerlilik olumlamalarımı yaptım.Bu arada değerlilik olumlamam bu sabah itibariyle yirmi bir günü doldurduğu için bitti.Bir hafta boyunca ara verip yeni bir olumlamaya başlayabilirim.Ama onun dışında günlük olumlamalarım aynen devam ediyor. "An" ı yaşama,kendimi serbest bırakma ve bilincimi uyanık tutmaya çalışma hususunda da bir şeyler yapmaya çalıştım.Ama akşam biraz gerginliklerim oldu.Galiba bazı şeyleri bilinçaltım tam anlamıyla kanıksamadı:KK61: Biraz sanki farklı manevralar yapmam gerektiğini hissediyorum...bunun üzerine düşüneceğim.

Gecenin sonuna geldik,herkese iyi ve huzurlu geceler:halay::halay::halay:

Günaydın. ..:)

Fiziksel rituellerim devam ediyor. Ruhsal niyetim yine yüzleşme olacak.Bugun de Ingilizce öğrenmeye aynen devam:)

Artik günlük olumlamalarım olacak.Bugun gün boyu tekrar edeceğim olumlama;

" Bana verilen tum nimetler için Rabbime sonsuz şükrediyorum"

Günün yorumu;

İnternetim gidip geliyor,o yüzden hızlıca yazmaya çalışacağım:)

Güne,dualarımla,olumlamalarımla ve niyetimle başladım,tabii ki yataktan kalkmadan:)) Sabah sporu niyetine Tibet'in beş hareketini yaptım. Lavaboya gidip bakım ritüellerimi her gün yaptığım gibi aynen bu sabah da gerçekleştirdim.Saçlarımla ilgilendim bir güzel:) Sipariş ettiğim ürünler geldi,bakalım memnun kalacak mıyım:110:

Limonlu maydanoz suyumu içerek yeme - içme faslına başladım.Kahvaltıyı tost ve yeşil çayla geçiştirdim.Öğlen çorba ve el yapımı kumpir,akşam ise,çorba,salata ve patates yemeği vardı.Suyumu içtim,sporum günün yorumundan sonra inşallah:super:

Bugünkü ruhsal niyetim yine yüzleşmeydi.Olumsuz hatıralarımı yazmaya bugün de devam ettim.İngilizce çalıştım,bugüne özel olumlamamı aklıma geldikçe tekrar ettim.Onun dışında diğer faaliyetlerim olan,dua ve şükür eylemi,ayna terapisi,hayalimi yazarak imajine etme,konsantrasyon çalışmaları yine ritüellerim arasındaydı."An" ı hissetme,kendimi serbest bırakma ve bilincimi uyanık tutma konusunda da az çok deneyimlerim oldu.Bir- iki gündür enerjimin düştüğünü hissediyorum.Bütün yaptığım her şey sıradanlaştı sanki,heyecanım azaldı:KK61:Yeniden enerjimi yükseltecek ve beni heyecanlandıracak şeyler bulmam lazım.Ama enerjim düşse ve heyecanım azalsa da asla kendime dönmekten vazgeçemeyeceğim.:super:

Herkese iyi geceler:halay::halay:

Günaydın. ...:)

Fiziksel rituellerim de, ruhsal niyetlerim de devam ediyor. Bugünkü ruhsal niyetim, yine yüzleşme olacak.Ingilizce öğrenmeye aynen devam:)

Bugünkü olumlamam;

"Daima pozitif enerjiyle doluyum"

Günün yorumu;

Güne tahmin ettiğiniz gibi dualarımla,olumlamalarla ve niyetimle başladım:) Lavaboya gidip Ya Hayy esması eşliğinde lavanta ağırlıklı cilt bakımımı gerçekleştirdim.Saçlarımı taradım aşkla:KK200: İnanılır gibi değil ama saçlarım bayağı gürleşti:KK57:

Limonlu maydanoz suyumu kahvaltıdan önce içiverdim:63: Kahvaltıda peynir,domates,yeşil çay vardı.Öğlen yayla çorbası,patlıcan dolması,akşam bakla ve salata vardı.Suyumu içtim ama sporum günün yorumundan sonra inşallah.Sabah Tibet'in beş hareketini yapmayı unuttum,onu da yapacağım:spor:

Bugünkü niyetim yine yüzleşmeydi.Eski olumsuz hatıraları yazmak o anki duygu dünyamı tanımlamak açısından çok iyi oluyor.Bazen bilmediğiniz şeylerin cevabını o anıları hatırlarken bulabiliyorsunuz.İngilizce fazla olmasa da çalıştım çok şükür.Diğer ritüellerim olan günlük olumlamamı,dua ve şükür eylemimi,hayalimi yazarak imajine etmeyi,konsantrasyon çalışmalarımı,ayna terapisini,yani her zamanki yaptığım her şeyi bugün de yaptım.Ama dostlar enerjim düşük...:KK61::KK61:Galiba bu aralar bol bol Ayetel Kürsi okumam gerekiyor.Üzerimde ağırlık hissediyorum:nazar::nazar:

Bu gecelik de bu kadar,herkese iyi geceler:halay:

Günün yorumu;

Güne, her zamanki gibi yataktan kalkmadan dualarımı,olumlamalarımı ve niyetimi yaparak başladım.Sabah sporu niyetine Tibet'in beş hareketini yaptım.:KK6: Lavaboya gidip lavanta sabunuyla yüzümü yıkayıp sıcak suyla duruladım.Yine lavantalı buz kalıbını yüzümde gezdirdim.Güneş kremimi de bir güzel sürdüm Ya Hayy esması eşliğinde:dua: Sevgili saçlarıma da alaka gösterdim:KK70:Ya Bedii esmasını çekerek taradım.Ya Bedii esması muhteşem bir şey:super:

Bu sabah limonlu maydanoz suyumu içemedim maalesef.:KK61:Kahvaltıda azıcık yaramazlık yaptım.Yarım pide ve yarım simit yiyip,yeşil çay içtim.Öğlen çorba ve ıspanak,akşam ise,çorba ve çiğ köfte vardı menümde.Suyumu içtim,sporum günün yorumundan sonra inşallah:21:

Bugünkü ruhsal niyetim yine yüzleşmeydi.Bugün sadece defterime olumsuz hatıralarımı yazdım.Arada dua ve şükür eylemi dışında hiç bir şey yapmadım.Bu tercihi de kasıtlı olarak yaptım.Çünkü artık yaptığım her şeyi beni heyecanlandırdığı için değil de görevimmiş gibi yaptığımı hissetmeye başladım.Bu faydalı şeyler bile bir rutin oldu benim için.Hatta her gün yapmalıyım diye farkında olmadan kendi kendime baskı yapıyormuşum:KK70:O yüzden artık kendimi rahat bırakıyorum.Sadece o günkü niyetime odaklanıp kendimi başka diğer niyetler için zorlamayacağım.O güne özel niyetim dışımda içime ne gelirse onu yapmayı düşünüyorum.Biraz ritüellerime yaklaşımımı değiştirmem lazım değil mi:KK70:Bu düşünce bile beni çok rahatlattı ve üzerimden yük aldı:KK70:Günün bitiminde mutluyum çok şükür:KK71:

İyi geceler:halay::halay:

Günaydın:)

Fiziksel aktivitelerim devam ediyor. Ruhsal niyetim ise, daima şükretmek olacak.

Gunaydin:)

Dün maalesef günün yorumunu yazamadım. Bugün kaldigimiz yerden devam ediyoruz:) Fiziksel aktivitelerim aynen devam ediyor. Ruhsal niyetim yine şükretmek olacak.

X