FİZİKSEL DEĞİŞİM PROJEM!!!
Merhaba Kızlar,
Benim uzun bir süredir uyguladığım fiziksel değişim projemin etkili olduğunu gördükten sonra sizinle de paylaşmak istedim:)
Aslında hepsi bilindik şeyler ama ben yapmam gerekenleri bir defter tutup yazmıştım ve her gün bu defteri düzenli olarak okudum , kendimi bu şekilde motive ettim.
Aslında oldum olası bakımlı biriydim ama üniversiteden mezun olup ev rahatlığına geri dönünce işler değişmişti.Buna devam edemezdim ve hemen başladım!!
BAŞLIYORUZZZ
SABAH RUTİNİ
- Güne uyandığımızda 2 dk boyunca boş bir duvara bakıyoruz:) evet komik geldi biliyorum ama bu gün içinde yapıcaklarımızı planlamamız ve kafamızı boşaltmamız için çok etkili.
- Daha sonra yataktan kalkar kalkmaz 5 dklık esneme hareketleri yapıyoruz.Bunlar çok zor olmayan basit esneme hareketleri(ilkokulda öğrendiklerimizden yapabilirsiniz.
- Sonra yüzümüzü temizleyiciyle yıkayıp, tonikleyip nemlendiriyoruz.
- 1 bardak limonlu ılık su içiyoruz, 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı yutuyoruz:) yağ yutmak kulağa garip gelebilir ama gün içinde hayvansal yağ tüketmeyeceğimiz ve yağ alımını kısıtlayacağımız için ,vücudumuzun günlük yağ ihtiyacını bu şekilde kaliteli bir yağla karşılıyoruz.
- Yulaf ve protein içeren şeker içermeyen bir kahvaltı yapıyoruz. Dişlerimizi fırçalamayı ihmal etmiyoruz tabii ki.
- Kısa bir duş alıyoruz (ben sadece vücudumu temizliyorum, saçlarımı akşamları yıkıyorum), duş sonrası bacaklarımıza kese yapıp vücudumuzu nemlendirip selülit kremlerimizi sürüyoruz( eğer ihtiyacınız varsa tabii)
- Giyinip makyajımızı yapıyoruz, saçlarımız için ısıya karşı koruyucu sprey olmadan ısıl işlem uygulamıyoruz ve saçlarımızı şekillendirip evden çıkıyoruzz:)
GÜN İÇİNDE
- Bol su içiyoruz, beslenmemize dikkat ediyoruz , ara öğünleri atlamıyoruz.
- İhtiyaç duydukça parfüm, ruj ve el kremini tazeliyoruz:)
AKŞAM EVE GELİNCE
- Eve gelir gelmez makyajımızı çıkartıyoruz. Tekrar temizleme- tonikleme ve nemlendirme adımlarını yapıyoruz.
- Saçlarımızı tarayıp uçlarına bakım yağı sürüyoruz( elseve in bakım yağını çok beğeniyorum)
- Duş alma vakti ( ben saçlarımı 2 günde 1 yıkamayı tercih ediyorum)
- Duş sonrası yine bacaklara kese ve selülit kremi uyguluyorum.( kese her bacak için 2 dk yeterlidir)
- Dişlerimizi fırçalayıp en geç 11:30 da yatağa giriyoruz.
UYUMADAN ÖNCE
- Uyku öncesi kesinlikle uzak durmamız gereken üç şey; hamur işi, kafein ve şeker.
- Uyku öncesi rahatlatıcı çaylardan içebiliriz ben doğadan- uyku zamanı çayını ve büyülü bohça- chai olanını çok beğeniyorum)
- Uyumadan önceki 1 saat tv, telefon ve bilgisayardan uzak durun hem uyumanızı kolaylaştıracak hem de radyasyondan 1 saat uzak kalmanız uyku kalitenizi artıracak.( bu 1 saatte kitap okuyabilirsiniz)
- Odamızı serin ve karanlık tutuyoruz.( daha kaliteli uyku için)
- Ayaklarımıza ayak nemlendiricisi sürüp çorap giyelim ki sabaha yumuşacık ayaklarla uyanalım.
- Ellerimizi ve dudaklarımızı nemlendirip uykuya dalalımm..( eller ve ayaklar için neutrogena, dudaklar için blistex markasını öneririm)
Önemli Not: Kızlar tabii ki bu şekilde her şeyi madde madde yazınca gözümüze çok geliyor olabilir veya benim işim gücüm çocuğum var bunlarla uğraşacak vakit yok diyor olabilirsiniz saygı duyarım. Ama ben de çalışıyorum ama kendime vakit ayırabiliyorum. Emin olun bunları yapmak günde 1 saatimizi alır sadece- gerisi gün içinde dikkat etmemiz gereken şeyler zaten. Kendinize vakit ayırın emin olun çok daha mutlu, özgüvenli ve sağlıklı olacaksınız. Ben bunları mümkün olduğunca her gün uyguluyorum , rutine biniyor zaten düşünmeden yapmaya başlıyorsunuz bir süre sonra. Sizlerle de paylaşmak istedim.
Sizde uyguladığınız özel bakımları veya dikkat ettiğiniz şeyleri yazarsanız sevinirimm:)