- 10 Ocak 2017
- 167
- 134
-
- Konu Sahibi limonludondurmam
Çok boşluk vardı, dolapçı öyle yapmış, yanına tepsi falan da sıkıştırıyordu annem.tam dolapla fırın birbirini tamamladı mı yoksa aralarnda biraz boşluk varmıydı bendeona göre yaptırayım yardımcı olursanız
Deritam dolapla fırın birbirini tamamladı mı yoksa aralarnda biraz boşluk varmıydı bendeona göre yaptırayım yardımcı olursanız
Yazamadım pardon. Dolabın derinliği fazlaydı tezgahla aynı hizada olsun diye öyle yaptırmıştık ama kenarlarda ve üstte çok boşluk yoktu, sokup çıkaracak kadar boşluk vardı.tam dolapla fırın birbirini tamamladı mı yoksa aralarnda biraz boşluk varmıydı bendeona göre yaptırayım yardımcı olursanız
mermerit daha mı ucuz çimson pahalı mı pekitezgahınızı çimston veya granit malzemeden yaptırırsanız hiç bir zarar gelmez... midi fırının kullanımını bilmiyorum faka buhar çıkartıyor ve sıcaklığı etrafa yayıyorsa ve siz mermerit tezgah yaptırırsanız mermerit tezgahlar ısıya dayanıklı olmadığı için zamanla sararma ve iz kalma yapabiliyor. mutfak yapan bir yerde çalışıyorum bilgi sahibiyim. o yüzden seçiminizi çimston veya granit tezgahtan kullanın :)
E tabiki zarar verirr.. düşünsene tahtaya yüksek işi verdiğini... yapmasada iz kalır... kesi likle durumun varsa ankastre al bence gem sık duruyo hemde daha mantıklıarkadaşlar merhaba,
yeni ev aldım ancak ev kullanışmış bi evdi ve mutfak dolapları çok harabeydi eve şuanda bakım yaptıryorm dün dolapçı çağırdık ve mutfağa dolap yaptırıyoruz. yalnız ben ankastre olarak yaptırmıyorum. ben midi fırınım var bekonun daha 4 aylık evliyim yeni fırın çok ağır elde taşıması zor oluyor. bende dolapçıya bu fırına ocağın altına yer yapmasını söyledim. ocağın set üstü ve davlunbaz olarak kalcak. ocak altınada frın ölçüsüne göre yer yapılcak. ancak benm kafama takıldı bu fırın pişirdikçe tezgaha yada alttan dolaba zarar verir mi. bu şekilde kullanan var mıdır ? ankaste tercih etmemekle pişmanlık yaaşar mıyım sizce. bide ufak mikrodalgam var onadda yer yaptırsam her yere böyle bişiler sıkıştırmış gibi kötü durur mu sizce
Şimdi gidip dolaba baktım hiçbir renk değişikliği veya bozulma yok. Yaptırırken ben de endişeliydim bir şey olur mu diye ama benim endişem yangın falan çıkarsa diyeydi:)) yani dolaba bir şey olmasını göze almıştım çünkü o kadar pahalı bir şey değildi hem de burdan taşınırsam o dolap zaten balkonda ıvır zıvır koymaktan başka bir işe yaramazdı.gerçekten hiç bi sararma sıkıntı vs olmadı mı ? ben ocağın altındaki yere ankastere yerine fırın yeri yaptırıyorum işte aynı dediğniz gibi ama çok korkuyrm o kadar dolap yaptırıp para veriyoruz bişi olur falan diye eğer öyle sorun olmazsa çok içimi rahatlatmış olursunuz :) eşim böyle tasalandığımı görünce 1-1,5 sene sonra o fırın dolabı yerini kırdırıp ankastre alırız dedi. ama böyle olursa bende uzun süreli kullanırım :)
mermerit çimstona göre çok daha ucuzdurmermerit daha mı ucuz çimson pahalı mı peki