FIRINIMMM YARDIMM .. :(

limonludondurmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.345
722
31
arkadaşlar merhaba,
yeni ev aldım ancak ev kullanışmış bi evdi ve mutfak dolapları çok harabeydi eve şuanda bakım yaptıryorm dün dolapçı çağırdık ve mutfağa dolap yaptırıyoruz. yalnız ben ankastre olarak yaptırmıyorum. ben midi fırınım var bekonun daha 4 aylık evliyim yeni fırın çok ağır elde taşıması zor oluyor. bende dolapçıya bu fırına ocağın altına yer yapmasını söyledim. ocağın set üstü ve davlunbaz olarak kalcak. ocak altınada frın ölçüsüne göre yer yapılcak. ancak benm kafama takıldı bu fırın pişirdikçe tezgaha yada alttan dolaba zarar verir mi. bu şekilde kullanan var mıdır ? ankaste tercih etmemekle pişmanlık yaaşar mıyım sizce. bide ufak mikrodalgam var onadda yer yaptırsam her yere böyle bişiler sıkıştırmış gibi kötü durur mu sizce

yoo neden versin ki, normal fırınla çalışma sistemi aynı. ben mi sorunuzu anlamadım acaba? normal fırının yerine midi fırın koyacaksınız yani.
ben de midi fırın kullanıyorum ancak dolap içinde değil.

sorum doğruda hani ben ankastrede ısı yalıtımı olurda midilerde pek olmazya ben ona istinaden dolap içinde kaplı durursa ısıdan dolayı tezgah ve dolap zarar görür mü die korktuğumdan emin olamadım yoksa bende şuan dolaplı değil normal kullanıyorum çok ağır yani yeni evede geçtiğim için böyle bi çözüm aklıma geldi dolap içine yapılsn ankastre yerine die :)

Ben kullanıyorum canım fırının üstarafı mobilya olan yeri kabardı şişti rengide degişti imkanın varsa degiştir saglıklı mutlu huzurlu otur evinizde hayırlı olsun

Bizim fırın da kapının hemen önündeydi kapı ahşap olduğu için yakmış kapıyı ve camını çatlatmıştı, imkanınız varsa dolap içi tercih etmeyin derim ben sıkıntı çıkarabiliyor

Dolap içi de var yani ankastre normal mini fırında var mini fırın kutusunun içinde duruyor lazım olursa onu kullanıyoruz evde ankastreninkini kullanırken dışarıya buhar çok veriyor dolap su içinde kalıyor resmen o yüzden onu pek kullanmıyoruz o yüzden pek sevmedim eğer sürekli onu kullansak dolap şişerdi su ve buhardan.

zarar vermez sanmam. ben de iki parça halinde kullanıyorum. fırın buzdolabının üzerinde duruyor, ocak da derin dondurucunun. ikisini de kullanıyorum.

Dolabın zarar görür o yüzden ankastre yaptırmalısın..

Yaptırmazsan ilerde pişman olursun büyük ihtimal..

Mikrodalga hakkında bi fikrim yok ne yazık ki

Mikrodalga dolap icinde kullaniliyor arkasinda bosluk birakarak ama tavsiyem ankastre icin yer yaptirin simdilik firin dursun ileride alirsiniz ankastre.cunku buyuk firin hicbirseyin yerini tutmaz

zarar vermez sanmam. ben de iki parça halinde kullanıyorum. fırın buzdolabının üzerinde duruyor, ocak da derin dondurucunun. ikisini de kullanıyorum.
2 parça halinde kullanıyosunuzda ben dolab gibi çerçeveli şekilde kullanıcam yani dolabın yanları falan kapalı bi kapak kısmı açık kalcak dolab ısınır kabarır tezgah sorun yapar mı die endişeliyim

Annem ankastre almadan önce öyle kullanıyordu, fırını tezgah üstüne çıkarıyordu kullanacağı zaman, işi bitince dolaba tekrar koyuyordu. Çok ağır değilse yapabilirsiniz

Aynen ben de yeni eve taşınınca böyle bir durumda kalmıştım, fırınıma göre dolap yaptırıp içine koydum 5 sene kullandım dolaba bir şey olmadı.

Aynen ben de yeni eve taşınınca böyle bir durumda kalmıştım, fırınıma göre dolap yaptırıp içine koydum 5 sene kullandım dolaba bir şey olmadı.

gerçekten hiç bi sararma sıkıntı vs olmadı mı ? ben ocağın altındaki yere ankastere yerine fırın yeri yaptırıyorum işte aynı dediğniz gibi ama çok korkuyrm o kadar dolap yaptırıp para veriyoruz bişi olur falan diye eğer öyle sorun olmazsa çok içimi rahatlatmış olursunuz :) eşim böyle tasalandığımı görünce 1-1,5 sene sonra o fırın dolabı yerini kırdırıp ankastre alırız dedi. ama böyle olursa bende uzun süreli kullanırım :)

Annem ankastre almadan önce öyle kullanıyordu, fırını tezgah üstüne çıkarıyordu kullanacağı zaman, işi bitince dolaba tekrar koyuyordu. Çok ağır değilse yapabilirsiniz
yani bi 10 kilo rahat vardır herhalde belki daha fazla sırf böyle canım bişi istiyor fırnı kilerden kim getircek diye tasalanıyorum bilerek yeni evime dolap istedm halam hediye aldı fırınımı sağolsun iyisi olsun ama ağır olsun demiş herhalde :) sizin dediğinizi bende düşünmüştüm olmadı öyle yapabilirim tabiki

Kayınvalidemin börekçi'si tezgahın aktındaki dolapta. Yıllardır da öyle kullanır, bir şey olduğunu görmedim. Eviniz hayırlı olsun.