Börekler Fırından yeni çıkmış çıtır çıtır patatesli milföy böreğine ne dersiniz?RESİMLİ

Emsa87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
2.038
1.042
37
ÇOK PRATİK BİR BÖREK

PATATESİMİZİ HAŞLIYORUZ.VE TARİFİMİZİN YAPIMINA GEÇİYORUZ.

MİLFÖY
PATATES
MAYDONOZ
İSTEĞE GÖRE DEĞİŞİK BAHARATLAR
TUZ
SIVIYAĞ
ÜZERİ İÇİN YUMURTA

Haslanan patateslerımızı ezıyoruz ıcıne maydonoz sogan tuz ve baharatlarımızı koyup iç malzememizi hazırlıyoruz. Milföyler genellikle kare şeklinde olurlar.bu yüzden ben ıkı mılfoy hamurunu yan yana getırerek un yardımıyla a4 kağıdı buyuklugunde actım.bu işlem cok kolay oluyor ben hamur acma ısınde acemı oldugum halde acabılıyorum:d daha sonra acmıs oldugumuz milföy hamuruna az mıktarda sıvı yağ suruyoruz.bu işlemden sonra iç harcımızdan hamurun kenarına uzun bır sekılde koyuyoruz ve hamurumuzu rulo seklınde sarıyoruz.bu sekılde fırın tepsısıne koyuyoruz.dıger mılfoylerımızıde bu sekılde fırın tepsısıne aldıktan sonra mılfoylerımıze yumurta sarısını suruyoruz ve 180 derecede uzerı kızarana kadar pişiriyoruz.afiyet bal şeker olsun:d

Eklentiler

• $Fotoğraf0432.jpg
    8,1 KB · Görüntüleme: 107
Son düzenleyen: Moderatör:
bu tarifi bende yaparım patlıcanlısıda çok güzel oluyor
seninde ellerine sağlık canım,harika görünüyorcokacimcoook

teşekkür ederim canım patlıcanlısınıda denemek lazım eminim çok güzel olurvereliniortakalkisalkisalkis

Cerenim sen böyle güzel yemekler yaparsan o kilolar nasıl gider tatlım,ama tarifi aldım,eşimin tarafı gelince yapıcam pratik bir yemek ama sakın artık yapıpta yeme tamam mı canım lmaz:

yok hayatım ben eşimin ailesi geldıgınde yapmıstım pek aram yok borek cesıtlerıyle sadece yapmayı sevıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…