Çok teşekkür ederim ablacığımEllerine,emeğine sağlık canım
Yarışmada bol şans diliyorum
Takımlarını güle güle kullan
Teşekkürler canım benimEllerine sağlık canımyemeklerin de yemek takımın da harika görünüyor 
Başarılar diliyorum
Daha önceki yarışmada yaptığınız beyti kebabınızı denemiştim, müthiş bir şey olmuştu yemeğe aldığım arkadaşlarım bayılmışlardı. Bu da yine iştahımı açan, hem kolay hem de belli ki lezzetli bir tarif. Yemek yapmayı ne kadar sevdiğinizi sunumlarınızdan bile anlıyorum, ellerinize sağlık. :)
Ellerinize sağlıkHerkese yeniden merhaba
Yeni kategoride yeniden karşınızdayım.
Yine sizler için bomba gibi bir tarifim var, sıkı durunnnn...
Malzemeler
-300 gr kuşbaşı et (Ben koyun eti olarak kurban etimizden kullandım)
-10 adet arpa soğan
-10 adet çeri domates
-3 adet yeşil biber (Ben tatlı köy biberi tercih ettim)
Eki Görüntüle 2044410 Eki Görüntüle 2044412
Marine sosu için
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı zeytin yağ
-1 adet rendelenmiş kuru soğanın suyu
-1 diş rendelenmiş sarımsak
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-Karabiber, pul biber, kimyon
Ayrıca tuz ve kekik.
Not: Bu malzemelerden 10 şiş çıktı biz eşimle beşer beşer yedik ancak tadına doyamadık.Siz arzu ettiğiniz ölçüde malzeme miktarını arttırabilirsiniz.
Hazırlanışı
Eki Görüntüle 2044411 Eki Görüntüle 2044413 Eki Görüntüle 2044414
- Kuşbaşı doğranmış etleri marine malzemeleriyle karıştırıp hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında en az 2 en fazla 24 saat bekletiyoruz. (Marineye etin sert olmaması için tuzu daha sonra ekliyeceğiz. Ayrıca kekik de fırında yanacağı için piştikten sonra servis aşamasında kullanacağız.)
- Mis gibi ve yumuşacık olan etlerimizi tuzlayıp sebzelerle birlikte çöp şişe diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında ızgara teline dizerek fazla kurutmadan pişiriyoruz.
- Etlerin kurumaması için ayrıca fırın ızgarasının altına su dolu fırın tepsimizi yerleştiriyoruz.
- Uno lavaş ekmeklerinin üzerine şişlerimizi dizip kekik serperek servis ediyoruz.
Fotoğraflara bakarken burnunuza kebapçıdaymış gibi kokular geldi mi bilmiyorumO marine edilmiş etin lezzeti ve közlenen sebzelerin uyumu öyle muhteşemdi ki kelimelerle anlatmam mümkün değil.
Misafirim olduğunuz için teşekkür ederim.Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun
Not: Fotoğraflarda görülen ezme tarifini ramazan sofralarında açtığım konumdan bulabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2044415 Eki Görüntüle 2044416
Not: Ayrıca fotoğraflarda gördüğünüz Ramazan sofraları yarışmasının ödülü olan muhteşem takım içinisabel ve K Kazen e tekrar teşekkür ederim.
Ellerinize sağlık
Ellerine sağlık salihin annesi :)) tabaklarına bayıldım tekrar. ..
Gelirim ama :))Teşekkür ederim canım :)
Bir gün misafirim ol inşallah sana da bu tabaklarla sunum yapayım
Gelirim ama :))
Ellerine sağlık canım. Yemeğin de sunumun da takımın da çok güzel
ellerine sağlık başarılar :)
Herkese yeniden merhaba
Yeni kategoride yeniden karşınızdayım.
Yine sizler için bomba gibi bir tarifim var, sıkı durunnnn...
Malzemeler
-300 gr kuşbaşı et (Ben koyun eti olarak kurban etimizden kullandım)
-10 adet arpa soğan
-10 adet çeri domates
-3 adet yeşil biber (Ben tatlı köy biberi tercih ettim)
Eki Görüntüle 2044410 Eki Görüntüle 2044412
Marine sosu için
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı zeytin yağ
-1 adet rendelenmiş kuru soğanın suyu
-1 diş rendelenmiş sarımsak
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-Karabiber, pul biber, kimyon
Ohh misss.Çok severim .Hele bir de mangalda olursa .Sunumun da başarılı.Başarılar dilerim.
Ayrıca tuz ve kekik.
Not: Bu malzemelerden 10 şiş çıktı biz eşimle beşer beşer yedik ancak tadına doyamadık.Siz arzu ettiğiniz ölçüde malzeme miktarını arttırabilirsiniz.
Hazırlanışı
Eki Görüntüle 2044411 Eki Görüntüle 2044413 Eki Görüntüle 2044414
- Kuşbaşı doğranmış etleri marine malzemeleriyle karıştırıp hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında en az 2 en fazla 24 saat bekletiyoruz. (Marineye etin sert olmaması için tuzu daha sonra ekliyeceğiz. Ayrıca kekik de fırında yanacağı için piştikten sonra servis aşamasında kullanacağız.)
- Mis gibi ve yumuşacık olan etlerimizi tuzlayıp sebzelerle birlikte çöp şişe diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında ızgara teline dizerek fazla kurutmadan pişiriyoruz.
- Etlerin kurumaması için ayrıca fırın ızgarasının altına su dolu fırın tepsimizi yerleştiriyoruz.
- Uno lavaş ekmeklerinin üzerine şişlerimizi dizip kekik serperek servis ediyoruz.
Fotoğraflara bakarken burnunuza kebapçıdaymış gibi kokular geldi mi bilmiyorumO marine edilmiş etin lezzeti ve közlenen sebzelerin uyumu öyle muhteşemdi ki kelimelerle anlatmam mümkün değil.
Misafirim olduğunuz için teşekkür ederim.Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun
Not: Fotoğraflarda görülen ezme tarifini ramazan sofralarında açtığım konumdan bulabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2044415 Eki Görüntüle 2044416
Not: Ayrıca fotoğraflarda gördüğünüz Ramazan sofraları yarışmasının ödülü olan muhteşem takım içinisabel ve K Kazen e tekrar teşekkür ederim.
Elerine sağlık .Tarifin de sunumun da çok başarılı.Başarılar dilerim.
Evet geldi burnuma kebapçı kokuları,olsada yesek dedim vallahi
Ellerine sağlık,bol şansların olsun canım.
Rica ederiz