Zeytinyağlılar Fırında Kremalı Patates (resimli)

Bir sorum olacak, patatesleri iyice yumuşayana kadar (yenebilecek kıvama gelene kadar) mı haşlıyoruz , fırına vermeden ?

Yoksa azıcık mı haşlıyoruz , diriliği gitsin diye ?

Lütfen yardımmm a.s.

Ben hiç haşlamadan yapıyorum,sadece kremayla,süt koymadan,ama bir dahakine süt koyarak deneyeceğim,ama haşlamadan da pişiyor patatesler gayet yumuşak.

Ben hiç haşlamadan yapıyorum,sadece kremayla,süt koymadan,ama bir dahakine süt koyarak deneyeceğim,ama haşlamadan da pişiyor patatesler gayet yumuşak.

:1shok: Öyle mi ... Hem de sütsüz bile piştiğine göre, bir de süt koyunca hayda hayda pişer di mi ama :uhm:
Ben de bunu merak ediyorum işte , hiç haşlamadan fırına versek malzemeleriyle, acaba pişer mi diye ???
süre kaç dakika tutalım fırında ??? 1 saati bulur mu ???

:1shok: Öyle mi ... Hem de sütsüz bile piştiğine göre, bir de süt koyunca hayda hayda pişer di mi ama :uhm:
Ben de bunu merak ediyorum işte , hiç haşlamadan fırına versek malzemeleriyle, acaba pişer mi diye ???

oy canim benim masallah
bakiyorumda iyice kendini asciliga verdin ne güzel bir heves
canim süre vermek biraz zor inanki
bu patatesin durumuna bagli bence
bende bugün yaptim ve cig patatesden yaptim
kolay gelsin pembem benim:nazar:

oy canim benim masallah
bakiyorumda iyice kendini asciliga verdin ne güzel bir heves
canim süre vermek biraz zor inanki
bu patatesin durumuna bagli bence
bende bugün yaptim ve cig patatesden yaptim
kolay gelsin pembem benim:nazar:

haşlamadan mı yaptın incim ya, o kadar sordum ama sanırım kimse görmüyo, sen izah et güzelce bana bakem Şeniz

Çiğ patatesi versek fırına pişiyor di mi?

Sende ne kadar sürede pişti , çok sürdü mü? Malum ramazan şimdi, tadına da bakamam pişti mi diye... Benim adama çiğ patates yedirmiyim sonra kaydirigubbakcemile3

Ah sorma bitanem ya , amma zor bu mutfak işi... kafayı yicem zatiii kafamçokkarıştı Kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama mutfağa sıfırdan başlamak da , her işe sıfırdan başlamak gibi çok zor... Acemilikler gırla senağlama

haşlamadan mı yaptın incim ya, o kadar sordum ama sanırım kimse görmüyo, sen izah et güzelce bana bakem Şeniz

Çiğ patatesi versek fırına pişiyor di mi?

Sende ne kadar sürede pişti , çok sürdü mü? Malum ramazan şimdi, tadına da bakamam pişti mi diye... Benim adama çiğ patates yedirmiyim sonra kaydirigubbakcemile3

Ah sorma bitanem ya , amma zor bu mutfak işi... kafayı yicem zatiii kafamçokkarıştı Kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama mutfağa sıfırdan başlamak da , her işe sıfırdan başlamak gibi çok zor... Acemilikler gırla senağlama

canimsin canim
evet tatlisim haslamadan yaptim ben
ne cok kalin ne cok ince olmicak sekilde
halka seklinde dogradim
sonrada baharatlayip kremaladim
hepsini bir güzel karistirdim
ve yagladigim kaliba yerlestirdim canim
söyle söyliim benim miktarida cokdu acikcasi canim
ve 1saatden fazla aldi pismesi
ama bide ben epey kisik ateste pisirdim agir agir olsun diye
canim en güzel cözüm bicagi batirirsin pisip pismedigini anlamak icin
ben haslarkende bicak sokuyorum yumusamissa cikariyorum :)
insallah yardimci olabilmisimdir tatlim
kolay gelsin:nazar:opuyorumnanaktan

canimsin canim
evet tatlisim haslamadan yaptim ben
ne cok kalin ne cok ince olmicak sekilde
halka seklinde dogradim
sonrada baharatlayip kremaladim
hepsini bir güzel karistirdim
ve yagladigim kaliba yerlestirdim canim
söyle söyliim benim miktarida cokdu acikcasi canim
ve 1saatden fazla aldi pismesi
ama bide ben epey kisik ateste pisirdim agir agir olsun diye
canim en güzel cözüm bicagi batirirsin pisip pismedigini anlamak icin
ben haslarkende bicak sokuyorum yumusamissa cikariyorum :)
insallah yardimci olabilmisimdir tatlim
kolay gelsin:nazar:opuyorumnanaktan

Ayy canım benim sen anlatırsın da anlamam mı opuyorumnanaktan Burda cilveleştiğim yegane hatun opuyorumnanaktan
Seviyom seni ben ya ,,,, senin gibi hamarat olsam daha ne isterim ki Şeniz

Ayy canım benim sen anlatırsın da anlamam mı opuyorumnanaktan Burda cilveleştiğim yegane hatun opuyorumnanaktan
Seviyom seni ben ya ,,,, senin gibi hamarat olsam daha ne isterim ki Şeniz

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
:jeyyar:benden baskasiyla cilvelesmek yok okadarrrrrrr:jeyyar:
:utangac:estaffurullah tatlim benim hamarat oldugum yok inanki benimkiler hep pratik tatlar:utangac:
Şenizhem el elden üstündür emin ol canim benimŞeniz
yapdikca alisicak
mutfaga iyice isinicaksin
sonra gör bak
elindekileri tarif olmadan nasil degerlendiriyosun
ne büyük bir keyifle emek veriyosun
kendiliginden olup bitiyo canim

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
:jeyyar:benden baskasiyla cilvelesmek yok okadarrrrrrr:jeyyar:
:utangac:estaffurullah tatlim benim hamarat oldugum yok inanki benimkiler hep pratik tatlar:utangac:
Şenizhem el elden üstündür emin ol canim benimŞeniz
yapdikca alisicak
mutfaga iyice isinicaksin
sonra gör bak
elindekileri tarif olmadan nasil degerlendiriyosun

ne büyük bir keyifle emek veriyosun
kendiliginden olup bitiyo canim

Senden başkasıyla cilveleşmek mi yasakkelime

Senden daha güzelini hamaratını görmedim, senin üstüne gül koklamam ben opuyorumnanaktan
Ah be canımın içi, şu dediklerin bir an önce olsa da ben de kurtulsam,,,, ya 1 yıldır evliyim tarif defterime bakmadan tarhana çorbası bile yapamıyorum :çok üzgünüm:

( gerçi 1 yıldır da hep sınava hazırlandım mutfakla pek ilgilenmedim bu da önemli bir dip not )

Ben de ezbere tüm yemekleri yapmak istiyorum, yemeklerim dadından yenmesin istiyom, çok zaman almaz umarım :Saruboceq:

Ben patatesleri doğruyorum ,içine kremayı da boşaltıyorum,1 tane de tavuksu tableti koymuştum,hepsini karıştırıp Borcama döküyorum.Süre tutmadım hiç,ama bir çatalla bakabilirsiniz pişip pişmediğine,bana da pişmez gibi gelmişti baştan,ama gayet yumuşak oluyor.

Ben patatesleri doğruyorum ,içine kremayı da boşaltıyorum,1 tane de tavuksu tableti koymuştum,hepsini karıştırıp Borcama döküyorum.Süre tutmadım hiç,ama bir çatalla bakabilirsiniz pişip pişmediğine,bana da pişmez gibi gelmişti baştan,ama gayet yumuşak oluyor.

sağol canım , ilgin ve yardımın için :1hug:

püf noktası patatesler cokkkkkkkkk ınce doğrancak..kalın olusa krema pişmio mğde bulandırıyor..ince kesıp cıps gıbı tuzla oavrsanız super olur cips gıbı doğrancak ve süt cıkıtr yapıozemuszemus

ve pataeslerı haslamayın..cıtır olmaz haslarsanız..yumusak olur..drekt tuzla ovup kreme ve süt dökun pişman olmıcaksınızopuyorumnanaktan

Back
X