Tatlı Tarifi Fırın Sütlaç - Pınar Süt Sponsorluğunda

Yaaa varya deneyip yapman ve yorumların için o kadar mutlu oldum ki... yani yazdigimin emeğimin boşa gitmemiş olması :oops:
Çok teşekkür ederim canım size de afiyet olsuuunn :KK60:
Kivami, pirinc orani filan cok guzeldi, tam tuttu bu tarif, defterime eklerim ben bunu :) Tekrar tesekkurler :)

Kivami, pirinc orani filan cok guzeldi, tam tuttu bu tarif, defterime eklerim ben bunu :) Tekrar tesekkurler :)
Bence bu yarışmaya katılmanın en guz3l sonucu :KK200: (Eee 1. Olmak da fena olmaz yani :KK22:)
rica ederim canım :KK36:

Daha pazartesi günü yaptım fırın sütlaç. Ben 2 yumurta sarısına nişasta karıştırıp aynı ölçülere ekliyorum. Fakat nişasta oranında sıkıntı yaşıyorum biraz.
Siz nişastayı 3 yemek kaşığı kullanmışsınız, görüntüden biraz sütlaçlar katı gibi göründü.
Daha sıvı bir form için 2 yemek kaşığı daha kafi olabilir mi?

Daha pazartesi günü yaptım fırın sütlaç. Ben 2 yumurta sarısına nişasta karıştırıp aynı ölçülere ekliyorum. Fakat nişasta oranında sıkıntı yaşıyorum biraz.
Siz nişastayı 3 yemek kaşığı kullanmışsınız, görüntüden biraz sütlaçlar katı gibi göründü.
Daha sıvı bir form için 2 yemek kaşığı daha kafi olabilir mi?
Aslında katı değildi kıvamı güzeldi ama daha akışkan olsun isterseniz.. 2 yemek kasigi konulması yeterli olur. Birde nişasta eklendikten sonra ki kaynatma süresi de kıvamını etkiler. Maksimum 3_4 dakika(2 yemek kaşığı için) kaynaması yeterli ;)

Aslında katı değildi kıvamı güzeldi ama daha akışkan olsun isterseniz.. 2 yemek kasigi konulması yeterli olur. Birde nişasta eklendikten sonra ki kaynatma süresi de kıvamını etkiler. Maksimum 3_4 dakika(2 yemek kaşığı için) kaynaması yeterli :KK66:
Peki sadece fikrinizi almak için sormak istedim, 1.5 litre için bu durumda 3-3.5 yemek kaşığı nişasta konulması kafi olabilir sanırım?

Bu arada bütün tatlılar güzel ama sizinkini bir ayrı sevdim neticede en sevdiğim tatlıların başında gelir elinize sağlık :nazar:
Yarışmada başarılar :KK200:

Peki sadece fikrinizi almak için sormak istedim, 1.5 litre için bu durumda 3-3.5 yemek kaşığı nişasta konulması kafi olabilir sanırım?
Evet kesinlikle;)
Bu arada bütün tatlılar güzel ama sizinkini bir ayrı sevdim neticede en sevdiğim tatlıların başında gelir elinize sağlık :nazar:
Yarışmada başarılar :KK200:
Çok.tesekkur ederim begenmenize cok.sevindim :KK200:

Back
X