Ekmekler Pideler FINDIK Lahmacun.. Resimli

• Konu Sahibi Konu Sahibi poisa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

poisa

Bu günler de geçer ya Hu!
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2010
925
40
98
Diğer
yarım saatte şahane ev yapımı lahmacun..

Kıymayı hazır edip ,yoğuralım..
Fırın tepsisine yağlı kağıtları koyup hamuru hazırlayalım..
fırını 200 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakalım.

Hamur için :
2,5 su bardağı un
1/3 yaş maya
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1/3 çay bardağı süt
tuz
Aldığı kadar su.. (Yaklaşık 1 bardaktan biraz daha fazla )

Harcı için;
250 gr kıyma
3 rende domates
1 kaşık salça
Biraz sıvıyağ
tuz,karabiber,kimyon
Yarım bağ maydanoz

Karıştırma kabına unu dökelim ortasını açıp mayayı koyalım, üzerine sütü ve sıvıyağını ekleyip ortadaki havuzda elimizle mayayı eritelim.. Eridikten sonra yavaş yavaş unu da karıştıralım içten dışa doğru . un ellerimize yapışmaya başladıkça suyu da ilave edelim. yoğuralım.. Ellerimize yapışacak ama devam edelim 2-3 dakika yoğuralım.. kulak memesi kıvamında veya daha yumuşak olacaktır..
5 dakika üstünü kapatıp dinlenmeye bırakalım..

mutfak tezgahına un serpelim.. merdanemizi ya da oklavamızı alıp , kıymamızı yanımıza alalım. 1 kasaye de su koyalım ..
hamurumuzdan cevizden büyük koparak,unlu yere hepsini ayıralım..(18-20
tane top çıkıyor.. ceviz kadar kopartırsak 24-25 top çıkar)

yine un serpip oklava ile parçalarımızı elimiz unluyken alalım, tezgaha koyup elimizin büyüklüğünde açalım..
üzerine az bişey kıyma koyup su ile ıslatıp bütün hamura yayalım.
büyük bir fırın tepsisi yaklaşık 5 - 6 tane lahmacunu alabiliyor,bu yüzden 4-5 kere tepsiyi boşaltıp dolduracağız.. her seferinde 10 dakika pişirelim. çıtır olması için 1-2 dakika daha fazla pişirilebilir.

Eklentiler

• $lhmcn.jpg
    187,1 KB · Görüntüleme: 99
Son düzenleme:
Tarifine sağlık... yaptım çok güzel, yumuşacık oldu...:)) hem de inanılmaz pratik oldu.. tesekkürler....:))

çok sevindim , afiyet bal şeker olsun..

Benim için de çok pratik . Lahmacunu aile büyüklerim çok severler, dışarıya alıp onları götürdüğümüzde haberlerde dinlediklerimiz gördüklerimiz ne kadar nezih bir yer de olsa içindeki kıyma konusunda insanda şüphe uyandırıyor o sebeple ben de arada h.sonları büyükleri çağırıp yapıyorum onlara güzel oluyor.. hem sağlıklı ,lezzetli hem de kolay ve zahmetsiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…