Tatlı Tarifi Fındık Krokanlı Yaşpastam

shatterstar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2009
269
3
pandispanyamızın ilk katını 3 yemek kaşığı sütle ıslatıp,üzerine kremamızı sürüyoruz ve üzerine krokan serpiyoruz.daha sonra üzerine 2.katını koyup,üzerine kremşantimizi sürüyoruz.krema sıkma torbamızla şekillendirip,üzerini rende çikolata,krokan ve yeşil fıstıkla süslüyoruz.ben bu pastaya kışın haşlanmış kestanede ekliyorum.çok lezzetli oluyor.

yakllaşık 1,5 su bardağı sütü 2 poşet kremşanti ile çırpıp buzdolabına ayırıyoruz.
ben bu defa kremşantinin üçte birini ayırıp içine 2 kaşık kakao ve 1 paket sıcak çikolata ekleyip çırptım.kakaolu oldu.bunuda arasına sürdüm.

krokan için:.
1 su bardağı fındık(çok küçük dövülmeyecek,biraz iri kalacak),yarım su bardağı şeker ve 1 çay kaşığı tereyağını ocağa koyup,sürekli karıştırarak pişirdim,rengi değişip karamelize oluncaya kadar pişirip,ocaktan alıyoruz,ve yağlı kağıdın üzerine döküp,biraz inceltip soğumasını bekliyoruz.soğuyunca elimizle kırıyoruz.

1 adet pandispanya
1 paket(2 adet kremşanti)
1 su bardağı fındık
yarım su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
yeşil fıstık ve çikolata

haydi kızlar başlıyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…