Kekler - Pastalar Fincan kekiM

meraba canım beğenmene yorumuna sevindim :)
aynen bende öyle yaptım 1 saat suda beklettim öyle attım makineye :)) sert olmadan kurtardım :)) benimkide bitti sayılır 1 tane falan kaldı kaydirigubbakcemile3

ne zamandır kek yapmıyorum değişik gibi
fincanın tabanına yapışmaması için kek kağıdı koymussun bilmiyorumkismile pişmemiş olanda dikkatimi çekti

fincanlar çatlamıyormu :uhm:
benim minik borcam kaplarım var ben denersem onlarla denerim

yok canım ne çatlaması suyun içinde zaten opuyorumnanaktan

hazır kek gibi ellerine saglık tam atıstırmalık yerimseniben

Ben fincanlar yüzündan fazla bulaşık çıktığı için başka metod denedim o da şu keki yapıyorum teflon tencereyi margarinle güzelce yağlıyorum sonra kekin harcını döküyorum kapakla tencere arasına havlu koyup en kısık ateşte 25-30 dk.pişiriyorum.25 inci dakikada kürdan batırıp pişmişmi diye kontrol ediyorum olduysa bir tepsiyi tencerenin üsütüne koyup tencereyi ters çevirip çıkarıyorum.size fırınsız bulaşığı fincan kekinden az bir kek ortaya çıkıyor.yanlız tencereyi ocak üstünde sabit tutmayın hem aynı yerden ısı alınca orası yanabiliyor arada tencereyi kenarlara doğru kaydırıyorum tencere kekinide 3-4 kez yaptım. :hooray: :hooray: :hooray:

ben yaptım haftasonu.tadı güzeldi ancak altına mınık kağıt kalıplardan koymadım ve fincanlara attıgım cikolatalar eriyince çıkaramadım keklerin yarısı fincanlarda kaldı.

ben yaptım haftasonu.tadı güzeldi ancak altına mınık kağıt kalıplardan koymadım ve fincanlara attıgım cikolatalar eriyince çıkaramadım keklerin yarısı fincanlarda kaldı.

cnm afiyet olsun ama ben çikolata koymadan yapmıştım dipdiri çıktı kekler

bende bu tarifi biraz önce yaptım 20 dk pişirdim 15dk sonra baktım yarısı cıvıktı bir daha koydum 20dk daha pişirdim tabağa ters çevirdiğmde üstü hala cıvıktı sizinki 20dk nasıl pişiyor ben havluyla kapattıktan sonra kapağını kapatınca biraz aralık kaldı ondan mı acaba

aralıktan dolayı olabilir ben 3 kere yaptım burda yazanı yağtım aynen uyguladım gayet normal kek gibi oldu kıvamı ..
olmamasına üzüldüm cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…