Kekler - Pastalar Fincan kekiM

iklim

canim kizlarim
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
9.980
17
Kek hamurumuzdan birer kaşık tabanlarına ekleyip ortalarına
birer parça bitter çikolata koyuyoruz...

Kek malzemelerimizi sırasıyla çırpıyoruz.Önce yumurta ve
şeker sonra süt ve yağ,en son da un kakao,vanilya,kabartmatozu eklenip kek hamurumuzu elde ediyoruz.

MALZEMELER:
1 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt veya yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartmatozu
7 parça bitter çikolata

Fincanların sığacağı büyüklükte bir tencereye fincanlar dizilir ve tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldur.
Tencerenin kapağına ben mutfak bezi koyup kapattım buhar keklerin üzerine damlamasın diye
Tencerenin kapağı kapatılır ve yüksek ateşe koyulur.
Kaynama noktasına kadar beklenir ve ateş kısılır.
Kapağını hiç açmadan 20 dakika pişirilir ve ateşi kapatım kapağı hiç açmadan 15 dakika beklenir.
Artık fincanlardan çıkarıp ılık olarak servis edilebilir. AFİYET OLSUN...

Fincanda keki hiç denemedim..
Tek soru işaretim fincandan çıkma aşaması..Sanki yapışırmış gibi geliyor tabii yapışmadığ belli fotolardan ama
:)

ne kadar değişikk bişeymiş.annemde bizim fırın kek pişirmiyo diyodu bunu gösterırsem artık ewde kek yenir herhalde =)

Fincanda keki hiç denemedim..
Tek soru işaretim fincandan çıkma aşaması..Sanki yapışırmış gibi geliyor tabii yapışmadığ belli fotolardan ama
:)

bende ilkkez az evvel denedim canım fincandan çıkması çok kolay sadece 15dk beklesin soğusunki kolay çıksın tıpkı kalıp kek gibi ..
denemeni isterim çok kolay canım

ne kadar değişikk bişeymiş.annemde bizim fırın kek pişirmiyo diyodu bunu gösterırsem artık ewde kek yenir herhalde =)

:)) saol canım annene söyle böyle yapın bundan sonra pişmeme durumu sıfır dk dikkat edin sadece deneyin bakalım nası olucak canım

ellerine sağlık cokacimcoookbardakları yağlamaya gerek yok değil mi :sm_confused:

çok tatlı görünüyolar kara toplar ben de sırf merakımdan denerim bunu

aaaaa ilk defa gördüm süper fikir elektrikler yokken yapılabilir :))))))

paylaşım için tşkler

ben yapıyorum arada.. degişik ve güzel oluyor.. tadı bile degişik oluyor..malzemesi de cok dfazla degil.
yalnız fincandan kekleri cıkarır cıkarmaz fincanları suya koyun .. yapısınca yıkaması sorun oluyor fincanları..
birde kekler hemen bitiyor .. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…