How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

film daha bitmedi....

Bence olay bbitmistir, sana bu forum yardimci olamiyor. ,sen de inatla ailene acmiyorsun? Cok uzgun olmakla beraber soylemeliyim ki gorunen koy kilavuz istemezmis, kendine itiraf etmesen bile su halinden asla vazgecmeyeceksin...

haklısın sonuna kadar... bugun görümcemi aradım.. bana dediği o düzelmez.. sen onun için kurtuluştun. sen onun hayatı ,nefesi,herşeyiydin.. abimden şimdi daha nefret eder oldum.. bize tek söylediği seni çok sevdiği,çok mutlu olduğu...bu yüzden bizde çok mutluyduk.bize iyi olmasada mutlu olduğunu görmek bizi mutlu ediyordu. abimin sonunu düşünemiyorum bile.. keşke elimden bişey gelse.. keşke..

herkes bitir def et desede ben neden hala tırnaklarımla,tüm gücümle evliliğimi normale çevirebilirim derdindeyim.. şefkat yok,ilgi yok,sorumluluk yok,amaç yok,fiziksel,ruhen,bedenen doyum yok.. peki hala ne için duruyorum? ne için bişeyler yapmak için uğraşıyorum...?

müsadenle ben söyleyeyim nedenini
hiç bi zaman o adama sahip olamadın sen
sevgilin oldu, nişanlın, sonra da kocan ama hiç senin olmadı
aslında sende yaptığın her fedakarlığı aşkın için yapmadın
ondan gelecek sevgi kırıntısı için veya vefa duygusu yaratmak için.
güya diyecekti ki
ulan bu kadın onca şey yaptı bende bi adamlık göstereyim
demedi... hiç bi zaman da demeyecek
bisürü kadınla paylaştın onu,paylaştıkça sandın ki çok kıymetli
diğerlerinden farkım olsun diye emek verdin, sessiz kaldın
bi gün anlayacak farkımı diye bekledin.
seni seviyormuş öyle mi
bak külahımı koydum ortaya
elbette öyle diyecek sen onun hayat garantisisin
onca kadın vardı hayatında neden beni seçti.demek seviyor
çıkarlarına,bencilliğine en uygun kadın sendin
o yüzden seni seçti.aşkından geberdiğinden değil.
saydığım bunca nedeni at çöpe
niye neden arıyorsun ki.neden uğraşıyorum, neden düzeltemiyorum
bunca sene bunun cevabını bulamadın.bundan sonra da bulmak zorunda değilsin.
hala uğraşmak mı istiyorsun bu adamla, hala neden arayarak zamanını heba etmek mi
neden uydur o zaman...seviyorum de bitsin.bundan daha geçerli bi sebebin yok
o zaman da durumu kabul edip sesini çıkarmadan şikayet etmeden o evliliğin içinde kalmaya devam et.
tersi durum da ise enerjini geleceğin için harca.
ne yapabilirim, nasıl ondan kurtulabilirim.sor, soruştur, araştır.
haziran demişsin.
peki
burdan ilan ediyorum.hangi yolu seçersen seç her daim arkadaşımsın.
ancak kararın bu evliliği sürdürmekten taraf olursa.
tek bir kelime şikayet, sızlanma duymak istemiyorum.

Bır yanım ınan dıyor, dıger yanım ınanma.

Hayr kımse yargılamasın ınanmak ıstemeyen yanımı.

Yazarım yazmasına ama, kımse ıle munakasa edecek konumda degılım.

her koyun kendi bacağından asılır.
sen bu durumdan memnunsun
hala bi çıkar yol aramıyoken
burda bi sürü kadın sana fikir vermeye çalışıyoruz
sen kendin çalıp kendin oynuyosun
madem bildiğini okuyacaksın ne demeye insanların vaktini alıyosun
sen alay mı ediyosun aklınca..
allah sana akıl fikir versin ıslah etsin son sözümde budur..
sen bu kafayla yakında gazetelerde 3. sayfa haberi olursun
dolandırıcı psikopat koca genç karısını ve çocuklarını hunharca katletti diye..
devam et kararlı adımlarla bu yönde gidiyosun.

haklısın sonuna kadar... bugun görümcemi aradım.. bana dediği o düzelmez.. sen onun için kurtuluştun. sen onun hayatı ,nefesi,herşeyiydin.. abimden şimdi daha nefret eder oldum.. bize tek söylediği seni çok sevdiği,çok mutlu olduğu...bu yüzden bizde çok mutluyduk.bize iyi olmasada mutlu olduğunu görmek bizi mutlu ediyordu. abimin sonunu düşünemiyorum bile.. keşke elimden bişey gelse.. keşke..

herkes bitir def et desede ben neden hala tırnaklarımla,tüm gücümle evliliğimi normale çevirebilirim derdindeyim.. şefkat yok,ilgi yok,sorumluluk yok,amaç yok,fiziksel,ruhen,bedenen doyum yok.. peki hala ne için duruyorum? ne için bişeyler yapmak için uğraşıyorum...?[/I]

şu son cümlenizi okuduktan sonra ,sizin asla boşanmayacağınıza kesin karar verdim. Allahın, haziranı ,eylülü, aralığı bitmez. haziran gelince eylül diyeceksiniz siz..
.
sizin adınıza üzgünüm ..
hiçbir insanın bu zulmü yaşamasını istemem. sizi birazcık olsa kendinize getirmek için yazdım. sadece ben değil arkadaşlarda. ama anlıyorum ki,havanda su dövüyoruz. .
çok üzgünüm ama bir hemcinsimize yardımcı olamadık.
yapacak pek bir şey kalmadı artık.

daha once bu ve buna benzer konu acan arkadaslar vardi;
ogut, nasihat,elestiri.... vb. neler yazildi neler.
valla canim ne yaptiysak burda seni geri puskurtemedik.
son yazdiklarina bakilirsada iyiligin icin yazzilan seylere de kulak tikamissin.
hem aglarim,hem giderim soz vardir ya...
sabrin sonu selamet olurmu senin durumunda.... hayirdir insallahh.

herkes bitir def et desede ben neden hala tırnaklarımla,tüm gücümle evliliğimi normale çevirebilirim derdindeyim.. şefkat yok,ilgi yok,sorumluluk yok,amaç yok,fiziksel,ruhen,bedenen doyum yok.. peki hala ne için duruyorum? ne için bişeyler yapmak için uğraşıyorum...?

son soz soylenmis......

ersealme insanlar sana yardımcı olmaya calısıyor
sende biraz kendine yardımcı olmaya calıs lütfen
tamamen duygusal düşünüyorsun hala..

Hep anlamaya çalışmıştım, şimdi daha iyi anladım.
Bu film en kısa zamanda senin ellerinle biter inş.
Allah yardımcın olsun.

canım hiç kızma ama inşallah eşin seni yine aldatır,yine kandırır,hatta öyle bi aldatsınki o kişiyi sana tercih etsin,o kişi için seni terketsin...

dediğim beddua değil dua,

çünkü o bunu yapmadıkça,sen bu ilişkiyi bitirmeyeceksin.

hep bir darbe,bir darbe daha almayı bekliyorsun,daha ne kadar şey kaldırabildiğini,bu acılara daha ne kadar dayanabildiğini sınıyosun sanki kendi kendine.

belkide bilinç altından ''tamam,bir olay,hata daha yapsın,bitmiştir'' diyosun,yapıyor hatayı,bu seferde ''bu olayı aşabiliriz,hatasını telafi edebilir,dua ediyimki daha büyük bişey yapmasın,o zaman bitiririm kesin'' diyorsun,yine yapıyor ve bu böyle sürüp gidiyor.

ne yaşadığını bilemiyorum ama anlattığın kadarıyla gözümde böyle bir tablo canlanıyor

Hanımlar,
uyarımı son kez yineliyorum,konuya yorumlar alaycı,saygısız ve hakarete yönelik bir üslupta devam ederse yorum sahipleri uyarı alacaktır.

http://www.kadinlarkulubu.com/showpost.php?p=13282158&postcount=443

Evlilik şans işi baht işidir,doğru eş sandığımız kişi bazen yanlış adam çıkabilir,evlenmeden kimsenin gerçek yüzünü görmekte çoğu zaman mümkün değildir,bu arkadaşımızın eşi evlenmeden önce yanlış adam olduğunun sinyallerini vermiş olsada aşk denen şey öylesine karmaşık birşey ki insan gözünü karartıp,kulağını tıkayarak körü körüne aşkının peşinden gidebilir.

Bazılarınıza arkadaşımız tarafından anlatılanlar hikaye gibi gelse de malesef buna benzer hikayeler yaşandığı da bir gerçek.
Ben 2 arkadaşımın evliliğinde yaşananlara yakınen tanık oldum,
1. arkadaşım evlendiği günden beri aldatılıyordu,üstelik işin içinde şiddette vardı ama arkadaşım ne yazık ki boşanmaya bir türlü cesaret edemiyordu,hatta akıl veren olmasın diye ailesi dahil kimseyle görüşmesine izin vermedi eşi ve kayınvalidesi,yıllarca şiddet,aldatılma,sözlü taciz,kadınlığına laf sokmalara göğüs gerdi,eşi evine bakmayan,cebindeki her kuruşu dostuna yediren biri olmasına rağmen arkadaşım 2 çocuk dünyaya getirdi ve sonuç 10 yıllık evlilik tek celsede bitti,velayeti annelerine verilen çocukları eski kocası evi basarak zorla ve darpla aldı,şikayet etti ama sonuca varılamadı,çocuklar babada kalmaya devam ediyor,gönlü isterse annelerine yolluyor,anneye gittikleri zaman çocuklar anneleriyle hiçbiryere gitme hakkına sahip değil,giderseniz sizi bir daha annenize yollamam tehdidiyle sindiriliyor yavrucaklar.

2.arkadaşım başlarda mutlu bir evlilik yaşıyordu,maddi sıkıntılar vardı ama yinede mutluydular ta ki aldatıldığını öğrenene kadar,eşi ve çocuklarıyla arkadaşımın evine giden,aynı sofrada yemek yiyen bir ahbabıyla arkadaşımın eşi meğerse dost hayatı yaşıyorlarmış,bu olay ortaya çıktığında arkadaşımın dünyası başına yıkıldı ama malesef boşanmadı,çocuğum var dedi,onca yıldan sonra baba evine mi döneceğim dedi ve sineye çekerek evliliğine devam etti fakat eşine eskisi gibi güvenemedi,aldatma olayından birkaç sene sonra belki yeni bir çocuk herşeyi düzeltir mantığıyla 2.çocuğunu dünyaya getirdi,ki bence bu mantık çok yanlış:(
2. çocukları 5-6 yaşlarındayken arkadaşımın eşi sekreteriyle gönül ilişkisine girmiş,arkadaşım ailesinin yanındayken eşinden telefon geldi,eşi eve artık dönme diyordu telefonda,arkadaşım telefon görüşmesine rağmen gitti evine,eşi sekreteriyle evlenmek için tek celsede boşadı arkadaşımı,bu ani boşanmayla arkadaşım çok yıkıldı,tamam eskisi kadar güvenmiyordu belki eşine ama başka bir kadın yüzünden onu boşayacağını da düşünmüyordu,2 çocukla ortada kaldı,çocuklara nafaka bağlandı ama gelin görün ki nafakayı dahi ödemiyor kocası:mymeka:

2 arkadaşımında konularına detaylı girmek istemiyorum,sadece kısaca özet geçtim ama her ikisinde de gözlemlediğim şiddette görülse,aldatılsa da kadınlar eşlerine çok bağlanıyorlar,buna aşk deyin,alışkanlık deyin,saplantı deyin,adına ne derseniz deyin,siz olayları seyrederken içiniz tükensede yav boşa şunu desenizde kadınlar eşlerinden hemen vazgeçmek istemiyorlar.

Belki büyüklerimiz kadın cinsini yetiştirirken fazla muhafazakar yetiştiridiği için,kocayı sevip saymayı,evliliği ne olursa olsun yürütme vazifesi kadına verildiği için,en ufak bir sorunda kadınlık yapamadın mı da kocanın gözü dışarda dendiği için,belkide savaşmadan yenilmek istemediğimiz için kadınlar hep son ana kadar mücadele ediyor,yıpransada tükensede mücadeleden vazgeçmek istemiyor.

Evet çok yanlış,eğer bir evlilikte olması gerekenler yoksa,birşeyler eksik ve yanlışsa,evlilik yürümüyorsa o beraberliği sürdürmenin bir anlamı yok bence,Allah göstermesin ben böyle bir durumda olsam boşanırım :1no2:
Ama herkes aynı cesarette olamaz,uzaktan davulun sesi hoş gelir ama herkes yaşadığını bilir,bu arkadaşımızın yaşadıkları doğruysa da değilsede farketmez aslında,malesef ülkemizde binbir eziyetle yürütülen evlilikler ve o evliliklerden kendini kurtaramayan,yaşadığı onca şeye rağmen boşanmaktan korkan kadınlarımız var.

Eğitimi,kültürü,statüsü ne olursa olsun birçok kadın benzer şeyler yaşıyor,boşanmaya karar verenlerse evliliklerinin ne kadar hastalıklı olduğunu bilselerde psikolojik travma yaşıyorlar,senelerin alışkanlığı,toplumun ne gözle bakacağı,gelecek kaygısı yaşanıyor.
Kolay bir süreç değil, o yüzden burada evliliğinin bitme noktasına geldiğini dile getiren herhangi bir arkadaşımıza boşan diye tavsiyede bulunurken onun bunu dakikasında uygulamaya geçirmesini beklemek yanlış olur,hayatını tümüyle değiştirecek önemli bir karar almak zor iş,evliliği dünyanın en berbat evliliği olsun,heleki ortada birde çocuklar varsa dahada zor,sırf kendiniz için değil,çocuklar adına da karar almak 2 katı sorumluluk demeka.s

Allah bu durumda olan her kadının yardımcısı olsun inşallah:Saruboceq:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

başka ne denebilirki....bravo gerçekten....

hala evliliğini normale çevirmeyemi uğraşıyorsun canım yaa...yapma allah aşkına..karşında normal bi insan yokki evliliğin normal olsun....sonra neden bu kadar mücadele? mücadeleye değecek ne var ortada?? hiç koca bi HİÇ....

boşuna kendini paralıyorsun...ya bırak defet şunu yaa...sonrada hayatını yaşamaya bak...bunları diyoruz ama sen hala o gücü gösteremiyorsun,hala duygusal yaklaşıyorsun...belkide senin bu adımı atman daha çok zaman gerektirecek ama yıllar geçiyor,ömür geçiyor canım....çok pişman olacaksın neden daha önce almadım bu kararı diye...

biz sana burdan ancak bukadar nasihat edebiliriz destek olabilirz seninde kendine yardım etmen lazım yoksa sittin sene boşanamassın ve çekmeye devam edersin...

boshayallersmile

canım hiç kızma ama inşallah eşin seni yine aldatır,yine kandırır,hatta öyle bi aldatsınki o kişiyi sana tercih etsin,o kişi için seni terketsin...

dediğim beddua değil dua,

çünkü o bunu yapmadıkça,sen bu ilişkiyi bitirmeyeceksin.

hep bir darbe,bir darbe daha almayı bekliyorsun,daha ne kadar şey kaldırabildiğini,bu acılara daha ne kadar dayanabildiğini sınıyosun sanki kendi kendine.

belkide bilinç altından ''tamam,bir olay,hata daha yapsın,bitmiştir'' diyosun,yapıyor hatayı,bu seferde ''bu olayı aşabiliriz,hatasını telafi edebilir,dua ediyimki daha büyük bişey yapmasın,o zaman bitiririm kesin'' diyorsun,yine yapıyor ve bu böyle sürüp gidiyor.

ne yaşadığını bilemiyorum ama anlattığın kadarıyla gözümde böyle bir tablo canlanıyor

Bu davranışları ben de sergiliyordum, en sonunda öbür kadına cekti gitti. Su an icim cok acıyor, anlamsız deger vermisim, yalan, dolan ve beni aldatmalarına kanmısım diye ama biliyorum ki devam etseydi, daha kotu seyler basıma gelecekti, kurtuldum diye seviniyorum. senağlama

konu sahibinin son yazdıklarından sonra bende birçok arkadaş gibi boşanmayacağına karar verdim. zaten kendisi de bir mesajında bu filmin bitmesi için benim ölmem lazım diyordu. biz ne dersek diyelim söylediklerimizin onun iyiliği için olduğunu maalesef kabul etmeyecek ve bu filmi kendisi bitirmeyecek. sadece ve sadece o iki masum yavruya üzülürüm ALLAH onların yardımcısı olsun onların yüzüne baksında annelerine biraz cesaret versin

ersealme, yazılan yorumların ne kadar haklı yonde oldugunu anlayabılecek bır algıya sahıp. Fakat ne yazık kı bu ruh halı, yasadıgı bu dunya, onda bagımlılık olusturmus. Hanı sıgaranın ne kadar zararlı oldugunu bılırsınız de, vazgecemez yıne ıcersınız ya, ersealme'de bu evlılıgın onun olumu oldugunu bıle bıle devam edıyor...

Kım ne derse desın, ersealme vazgecmeyecek. Cunku bunu ıstemıyor. O hayatından memnun. Bakmayın sıkayetlerıne. Sadece normal olmadıgını bıldıgı, arada baskalarına gıpta ettıgı ıcın sıkayet edıyor. Aksı halde butun gerceklerın farkında olan, bu hayattan kurtulmak ısteyen kımse kurtulamaz mı sanıyorsunuz?

ersealme'nın evlılıgını bıtırmesı ıcın bızım yorumlarımıza ıhtıyacı da yok. O sadece yasadıklarının bılınmesını ıstıyor. 'Bakın ben neler yasadım, yıne de evlılıgımı devam ettırebıldım, ben bu kadar sabırlı, anlayıslı! sadık, sevdıgıne sahıp cıkan bırıyım' demek ıstıyor.

Aksını kım ıddıa edebılır? Bunca zaman yazdık, cızdık, kımımız hakaret ettı, kımımız tam destek oldu, kımı bosan dedı, kımı devam et dedı... Sonuc? ersealme, ıstedıgını yapıyor. Elbette buna, herkes gıbı onun da hakkı var. Kımse onun secımlerını yargılama gucune sahıp degıl. Fakat, ben sunu ıfade etmek ıstıyorum.

'Bırak bu adamı, ayrıl, bosan, sen nasıl cekıyorsun hala bunun kahrını?' deyımlerı ersealme ıcın bır mana tasımıyor. O tercıhını coktan yapmıs. Olumle evlenmıs ve halınden gayet memnun. Bu noktaya kadar kımse etkılı olamadı. ersealme hala evlılıgının normale donmesını umıt ederek, bosanma tarıhını ertelıyor. Nıye dersınız? Cunku onun ınancı var. Bu ınancı yıllarca tukenmemıs, tum yasadıklarına ragmen. Bugun bır ıkı cumle ıle mı tukenecek? Sanmam!

Yazık kı ersealme bır basına degıl. Kendı ıle beraber cocuklarının da hayatını karartıyor. Butun bu ıskencelere tahammul etmeyı basarır, cocuklarını yetıstırebılırse bır gun onların ısyanı ıle karsılasacagından habersız sımdılerde. O ruyalar alemınde, umıtlerı ıle yasarken, cocuklarının uzerıne karabasanlar cokuyor, haberı yok. Cocukları kı onu bu ruyadan uyandıramamıs, bız mı uyandıracagız?

ersealme, sana sadece sasırıyorum. Duygu manasında sana karsı ne hıssettıgımı kestıremıyorum. Yalnızca cocuklarını senın sacma bır umudun nedenı ıle harcamana ofkelenıyorum.

Butun bunları yasadıklarının gercek oldugunu dusunerek yazdım. Bırde bunun dıger yonu var kı, bence en vahımı o!

Son düzenleme:
Kendini ve cocuklarini düsünüyorsan, acilen ayrilir yoksa bu isin sonu cok daha kötüye gidecek.

Ne yapacaksin böyle bos bir sevgiyi, sen kendini sev, sen kendin icin bir takim kararlar ver ve uygula, bak ozaman hayatin nasil güzel olacak.

Kimseyi düsünme, o senin degerini bilmiyor, sen ona deger veriyorsun ama bak o sizin hayatinizida zindan etti cocuklarla birlikde.

Hadi bugün yeni bir hafta basladi avukata git danis, yap birseyler, bekleme ondan yeni birseyler, gelsede gene bir ton yalan ile birlikde gelecek.

Def etmeyeceksen boşanmayacaksan bir karar vermeyeceksen ne için konuyu açtın söyler misin?
Evliliğimi nasıl kurtarabilirim nasıl kocamı kendime bağlayabilirim diye düşün madem.
Yazık zamanımıza böyle düşünüyorsan hala.
Evliliğini normale çevirecekmişsin.
Hangi normal söyler misin?
Sizin hiç normal bir gününüz oldu mu ki evliliğinizde de normal bir gün olsun?
Ne normali Allah aşkına?
:kızgın:

Back