ha bacım birde sen kendini güzel sanıyorsunda belki adam seni beğenmiyordur...ne kadar ezdirsende kendini çirkin görüyorsa sevemez seni...zaten sevmesine gerek kalmadanda onun olmuşsun....uğraşma bence..adamı aldat..oh hem sen rahatla hede dünyada insan olan erkeklerde varmış dersin..böyle böyle ufak ufak soğursun o anguttan..erkekğe 4 kadın düşüyorsa karısına sahip çıkmayan p...ge de 4 boynuz düşer...kusura bakmayın çok sinirlendim ve üzüldüm...
ne diyecektim kardeçciklerim sizin verdiğiniz akılları dinlemiyor baktım bende böyle bir yol sunayım dedim..belki işine gelir....akıllı mantıklı tavsiyeleri dinlemiyormuş baktım bende saçma sapan akıl vereyim dedim...buda benim düşüncem...çatladım anam çatladım gene diyorum aldat bu adamı...
Böyle bir akıl olmaz hanımefendi haddinizi bilin lütfen iyi örnek olmuyorsunuz burada bu sözlerinizle..
Eğitimli, kültürlü, mesleği olan, üstelik ailesi arkasında olan ve çile çekiyorum diyenlere hiç üzülmüyorum. Kusura bakmayın.
Ya sigara misali bağımlısınız, ya da acı çekmekten zevk alıyorsunuz.
Yok ikisi de bana uymaz diyorsanız o zaman cesaretiniz yok.
Kendinizi düşünmüyorsanız çocuklarınızın geleceği için cesaretinizi toplayacaksınız ve BU FİLMİ siz bitireceksiniz. Başkası değil veya yıllarca da böyle yazsanız çözüm değil.:1no2:
bayanssulusmile
haddimi bilmiyorum demekki..öret ozaman hem bana hem ersalmeye...madem sen çok iyi bir örneksin şu ersalmeye bi örnnek olda kurtulsun kadın....ha ben senin gibi birini bırk örnek almak kalee bile almam...canım...kafamçokkarıştı
teşekkür ederim.en kısa zamanda uzmana başvuracağım...Tek tek tebrik ediyorum inanmayan, inanmadığı gibi dalga geçme cesareti gösteren herkesi...
Gerçek hayatta da böyle misiniz ?
Evet psikolojik olarak sorunlarım var, kendime güvenimi yitirdim, güç toplamaya çalışıyorum diyen birine böyle mi yaparsınız ?
Bu resmen düşene bir tekme de sen vurdur...
Konunun yalan olduğunu düşünseniz bile doğru olma olasılığı vardır
Ve eğer doğru olduğunu düşünüp de yorumda bulunduysanız ve yalansa en kötü ihtimalle vaktinizi boşa harcamış olursunuz
Ama yanlış olduğunu düşünüp bu şekilde rencide ettiyseniz, hele ki bu kadar hassas bir ruh haline sahip bir insanı, hiç mi vicdanınız sızlamaz !
Konu sahibi arkadaşım, ben inandım, isteyen saf olduğumu düşünsün.
Sonuna kadar arkanızdayım, bunları çekmenizi gerektirecek tek bir neden bile yok.
Kendi kendinize beyninizi netleştirin, yazın çizin düşünün, bir uzmandan yardım alın.
Herkes gibi siz de mutlu olmayı sonuna kadar hakediyorsunuz, daha yaşanacak nice güzel günler hatrına almanız gereken bu kararı alın.
kimi dnleyip kimi dnlemediğimi nereden biliyorsunuz? namusuma enküçük bir leke bile getirmeyi aklımn ucundan geçiremem.. akıl verme şekliniz kadınlık onurunuzu etkilemedi mi?ne diyecektim kardeçciklerim sizin verdiğiniz akılları dinlemiyor baktım bende böyle bir yol sunayım dedim..belki işine gelir....akıllı mantıklı tavsiyeleri dinlemiyormuş baktım bende saçma sapan akıl vereyim dedim...buda benim düşüncem...çatladım anam çatladım gene diyorum aldat bu adamı...
ha bacım birde sen kendini güzel sanıyorsunda belki adam seni beğenmiyordur...ne kadar ezdirsende kendini çirkin görüyorsa sevemez seni...zaten sevmesine gerek kalmadanda onun olmuşsun....uğraşma bence..adamı aldat..oh hem sen rahatla hede dünyada insan olan erkeklerde varmış dersin..böyle böyle ufak ufak soğursun o anguttan..erkekğe 4 kadın düşüyorsa karısına sahip çıkmayan p...ge de 4 boynuz düşer...kusura bakmayın çok sinirlendim ve üzüldüm...
sigara gibi bağmlıyım... çok doğru bir tespit.. sigarada öldürsede mahvetsede bırakılmıyor.. ama ben irademi kullanacağım.. sagolun.Eğitimli, kültürlü, mesleği olan, üstelik ailesi arkasında olan ve çile çekiyorum diyenlere hiç üzülmüyorum. Kusura bakmayın.
Kendinizi düşünmüyorsanız çocuklarınızın geleceği için cesaretinizi toplayacaksınız ve BU FİLMİ siz bitireceksiniz. Başkası değil veya yıllarca da böyle yazsanız çözüm değil.:1no2:
haklısın.. teşekkürlerGuzelim, sen aklını peynir ekmekle mi yedin? Cekilir mi boyle birsey? Hem siddet görmüssün hem aldatılmışsın ve hala da bunlar devam ediyor, aklını başına topla.
Aldatan adam sana cinsel hastalık getirir Allah korusun, ömür boyu onun çilesini çekersin. Igrenc birsey. Seviyorum demekle olmuyor, sonu gelmiyor bu kötü hayatın, çünkü insanlar ASLA ve ASLA değişmiyor. Emeklerine yazık günah, kıymetini anlayacak kişilere değer ver.
Allah sabır versin, sana yardımcı olsun. Bırak bu sütü bozuk adamı.
yazdıklarını tek tek kaydettim. affetmek istediğim her an okuyacagım..Bu filmi başlatanda, devam ettiren de, bitirmesi gerekende sensin. Sen şikayetçisin ki konuyu açmışsın, bu olaydan kendini çıkaracak tek kişi sensin. Aynı şekilde hala ben hayatımdan çok memnunum, böyle devam etmek istiyorum dersen, hayat yine senin. Ama sen de bağıra bağıra, dayanamıyorum diyorsun. Dayanamıyorsan , bu evliliği bitirmekten başka çare yok. Ne güzel ki, maddi olarak bağımlı değilsin eşine, kendi ayaklarının üstünde pekala durabilirsin. Duygusal olarakta tükenmişsin aslında ama bağımlılık hissediyorsun hala, çırpınıyorsun.
Kendini düşünmüyorsan bile evlatların için çıkman lazım, yazık derin yaralar alacaklar.
Yardım alman kendini daha güçlü hissetmeni ve olaylara bakış açını değiştirecektir. Sen iyi olunca, kendine yardım edebilecek , bu filmi bitirebilecek tek kişi sensin.
Allah yardımcın olsun.
en kısazaman da anneme anlatmayı düşünüyorum.. anlatacagım..vallaha canım ben sana bir şey diyim mı..
boşanman için birinin senin elinden tutup avukata götürmesi lazım..belli ki sen bunu tek basına yapamiyacaksin..
o yüzden annene anlat herseyi ve ben boşanmak istiyorum ama cesaretim yok de,o da tutsun seni elinden avukata götürsün..
ben anneme öyle yaptım,yoksa o da bosanamazdi..elinden tuttuğum gibi ev bulmaya götürdüm,anneannemle konuşması için anneanneme götürdüm ondan da destek alınca zaten arkası çorap söküğü gibi geldi ve boşandılar..
ha annemin bence tek hatası tazminat almaması oldu..sen bunu yapma sakın..bizimkilerin durumu sizinki gibi olmadıgı için tazminat konusunda ısrar etmemiştim anneme..ama sen mutlaka tazminat al..adam senden geçinmiş bunca yıl,hakkın o para senin..senden aldıklarına saysın..
ama bu konuyu biran önce annene anlat..sana destek lazım suan..birinin elinden tutması lazım..
Aciziyet duygusu kolayca aşılabilen, atlatılabilen bir duygu değildir. Erkek egemen toplumlarda kadın ne kadar eğitimli ne kadar akıllı olursa olsun evlenip yuva kurma fikri kafasına kazınıyor ve nihai hedef haline geliyor. Kutsal olmanın saygı görmenin yolu ise çocuk yapmak. Sokakta hiç çocuğu olan bir kadına laf atıldığını gördünüz mü? Cennet annelerin ayakları altındadır diye bir söz dahi var. Anne olmak, kadın olmanın, saygı görmenin ön koşulu sanki. Yanlış anlaşılmasın sakın anneler elbette kutsaldır, fedakardır ama kadınlar anne olmadan toplumda kabul göremiyor bana göre. Bu zihniyetin doğurduğu kanadı kırık bir kadın var şu anda karşımızda. Beş parmağın beşi bir değilken hiç kimsenin sizin kadar benim kadar güçlü olmasını bekleyemeyiz. Eziyet dozajı artarak süregeli,yorsa farkına bile varmadan prangalar geçer o ayaklara. Ben olsaydım yapmazdım zihniyeti pek yardımcı olamıyor maalesef evet arkadaşımız yapılabilecek en büyük yanlışları yapmış evet çok kötü zamanlarda çok acele kararlar verip işkencecisine boyun eğmiş ama bu kendi hayatımızda bizim kendimizi hiç ezdirmediğimiz erkekler tarafındn güçlü duruşumuzla aşağılanmadığımız anlamına gelmiyor. Arkadaşın hayatına bakıp ders çıkarmak ibret almak gerekir, umarım bundan sonraki adımların yumuşak olur ve yeni hayatına bir an önce başlarsın.
Ilk 20 sayfayi okudum canim sikildi, ben yazdiklairnin dogru oldugunu düsünerekden yorum yapiyorum.
Ama basdan sona kadar suc sende,
insanlikdan nasibini almamis birne bukadar deger veridigin icin, hadi asik oldun ne evlendin hadi evledin ne cocuk yaptin , hadi 1 yaptin 2 inciyi neden yaptin ???
Okumus ola bilirisn ama bazen hayat okulunu okumus olmakda gerekiyor.
Adama cok bariz sekilde basdan beri dalga gecmis, hadi asik oldugunuzdan bunlari göz ardi ettiniz, size bu konuda kusur bulamam.
Ama simdi hersey bukadar belliyken bukadar huzursuzken, para yok huzur yok mutluluk yok, eee böyle giderse yakinda saglikda kalmicak sizde.
Ozaman cocuklarina kim bakacak ne olacak bunu hic düsündünüzmü???
Siz bukadar enerjiyi bu adama harciyacaginiza kendinize ve cocuklairna harcasaniz, cok daha huzurlu bir ortamda yasiyor olursunuz.
Ve inanin dul olmak mutsuz olmakdan bin kat daha iyidir.
Hem dul olmakdan neden bukadar korkuyorsunuz ki????
Ne varmis dul olmakda ?? Sizin akliniz yokmu kendinize saib cikamiyormusunuz ? Su ana kocaniz var ama genede dul gibi yasiyorsunuz orda burda yanliz yasiyorsunuz yanliz cocuk dünyaya getiriyorsunuz, birde ek olarak kocanizin kamburunutasiyorsunuz.
Bence acil olarak bu adamda kopmalisiniz hastalik olmus bu sizde, bence siz bir yardim alin ve acilen ayrilin, ha deyince ayrilinmasada, 3-5 ay da belki daha önce bile ayrilinir, bazi insanlar 4-5 günde bile bosaniyor, yeterki siz istegin.
ilk paragraa değinmek istemiyorum...kendi yaptığını unutp burada paylaşmamın çirkinliğinden bahsetmeseydi,yazmayacaktım.. her eyse;diğeyazdıklarınıza sonuna kadar katılmamamk elde değil.. kendim ve çocuklarım biz değerliyiz.. önce kendim için yaşayacağım..
Ersealme,
Sana karşı bugüne kadar hep ne kadar kızsam da bir acıma hissim vardı. Acıdım çoğu zaman bu kadar savunmasız hale getirmene kendini.
Bu denli eşine karşı güçsüz düşmeni.
Sanki ne olursa olsun herkes tarafından sille yemiş gibi davrandın hep.
Ama şu sözünden sonra sana kızıyorum artık.
Bel altı vurmaya çalışıyorsun karşındaki insanı.
:umursamaz:
Yok babasıyla problem yaşamış yok babası evden kovmuş filan.
Herkesin evinde sorunları olabilir herkesin ailesiyle anlaşmazlıkları olabilir bunu anlatabilir. Zaman zaman nefretle karışık duygularını ortaya koyabilir.
Bunların nedenini hiç düşündün mü erse?
Bunların sebebi insanın kendine karşı olan GÜVENİ.
boshayallersmile
Bunları isterse baba anne gelsin ezip geçemez.
Kendine olan saygın varsa kendini ezdirmezsin biraz dik olursun hayatta.
O arkadaşımız en azından kendini ailesindeki en can ciğer insanlara karşı BİLE ezdirip gururunu ayaklar altına almayı geçtim, senin gibi lime lime edip çiğnetmemiş.
yasakkelime
Kendini savunmuş.
Eşin olacak adam sana en kötü lafları etmiş, ne sana ne çocuklarına sahip çıkmamış.
Aldatmış yalan söylemiş, psikolojini alt üst edip önemsememiş.
Bir gün evlilik adı altında güzel gün yaşatmamış.
Sen napmışsın peki?
Güler yüz göstermişsin, ağlamışsın bol bol, günlerini heba etmişsin, ( çocuklar yapmışsın neye kime güvenerek bilemiyorum.) hayatı zindan etmişsin kendine, boşanan kadın dul kadın olur yapamam deyip kendi değerini toplumsal yargılar eşliğinde vermişsin...
Bir gün olsun adamdan ayrılmayı düşünmemişsin.
Hatta kalkmış eşimin yüzü temiz gülüşü güzel kandırıyor beni bir şekilde diye kendini teselli edip durmuşsun.
Tek söylediğin ise yapamam edememden ibaret olmuş.
benneyaptımki
Şimdi de kalkmış karşındaki insanın özel hayatını masaya yatırmış yazıp çiziyorsun.
:bbo:
Ne hakla Allah aşkına?
Hangi hayat kuralına istinaden bu tavırların?
:umursamaz: :umursamaz:
Silkelen kendine gel.
Onsuz fotoğraflarına bak önce bekarken olanlara...
benneyaptımki
Sonra evlendikten sonra olanlara bak...
En son da gel aynada bak yüzüne bu yaşında kaç bin çizgi oluştuğuna, yorgun gözlerine bak.
a.s
Hala bitmiş bir savaşa rağmen gitmiyorum karşı taraf her seferinde gelip bir çelme taksın diye ayağıma gitmiyorum de.
Yeterince kan kaybetmedin mi sen erse?
Artık ağlayacak gözün kaldı mı?
Bıkmadın mı yenilgilerden?
Bıkmadıysan devam et hayatına.
Ne diyebiliriz ki?
Ama şu da aklından asla çıkmasın...
Kendine bu hayatı devam ettirirken her gün ben bunları hak ediyorum de.
:umursamaz:
o yuzden bana kadınlığı öğren diyor ya... onun gözunde kadın her dediğine he demek.. evimin eşyalarını alırken bile sırf evını sevsın,evde mutlu olsun,huzur bulsun dıye onun zevkıne bırakmıştım..aha ilk gunden ezmeye sindirmeye çalışmış.. ben de eline kozlar vermişim..başka bir açıklama bulamıyorum ama şunuda unutmayın ki herşeyi kabul edişiniz sizi çok kıymetsiz yapar eğer dediğim gibi bir psikolojideyseniz ki öyle görünüyor, onu elde etmenin yolu onu hayatınızdan uzaklaştırmak, siz her yanlışına göz yummuş her alçaklığını kabul etmişsiniz, buda eşinizin yaptığı herşeyi normal bulmasını sağlıyor çünkü tepkisiz kalıyorsunuz, yeterince acı çekmişsiniz zaten bu ilişkiyi bitirmeniz en mantıklı ne kadar ilgisiz olursa olsun çocuklarını ve sizi kaybetme korkusuyla değişebilir ve sizde onu elde etmiş olursunuz ve zaferinize ulaştığınızda asla ona dönmeyeceksiniz
konu sahibi uğramıyor sanırım
Eğitimli, kültürlü, mesleği olan, üstelik ailesi arkasında olan ve çile çekiyorum diyenlere hiç üzülmüyorum. Kusura bakmayın.
konu sahibi sabah 7 aksam 5 mesaide.. uğrayabilmem çok zor... konu açtığım için aklım burada olsada,her an pc basında bulunamayacagımı tahmin edersiniz...
eşim bugün döndü ve aylardır bana kontör yuklerkn hep erteleyen adam,bugun benden habersiz telefonuma kontr yukledi. şubat ayından beri ilk kez alışveriş yaparak eve bırakmış..
oda benle konuşma için bi çaba sarfetmiyor kaç gundur.. az önce aradı.. kontörün yüklendi mi diye?
''şimdi artık zeynep' i daha rahat ararsın daha rahat anlatırsın'' dedi ,kapattı yüzüme teli..
QUOTE .!.:yazdıkların yanlış değil.. doğru söylüyorsun.. ha bu arad asla çocuklar benden değil demedi.. demezde... kendi der,ben iyi bir koca olmadım,iyi bir baba değilim diye...ama bu benim aldatmam manasına gelmez.. hiç bi kadında aldat onu demez..dememeli.. evet belki de ben bu adamı nasıl yola getiririm diyorum hala.. nasıl düzeltirim derdim..sen hngi kadınlık onurundan bahsediyorsun pardon..ya seni kullanıp kullanıp gidiyor dayayk atıyor hakaret ediyor..aldatıyor çocuklarına babalık yapmıyor belki benden değildir bile diyor ve sen hala onu seviyorum diyorsun ve bana kadınlık onurundan bahsediyorsun bırak allasen...sen hayatından memnunsun...konunun başlığını değiştirelim...ne yaptıysam beni sevmiyor onu nasıl yola getirebilirim..inat ettim..paramı gençliğimi hayatımı gururumu ona adadım ama hala gözü dışarda...kendimi kaybetmiş gibi hissediyorum napayım....olsun başlığın...senin derdin ondan kurtulmak değil onu adam etmeye çalışmak..ama kusura bakma o adam doğarken malzemeden çalmışlar....adam olmaz ondan olsa olsa faiz oranı yüksek bi kredi kartı olur...
ben soru göremiyorum?neden sorularıma cevap alamıyorum
ben yıllardır buranın takipçisiyim.. çok okudum.. ders çıkardım.. yorumladım insanları kendimce. bazen kızdım bazen hak verdim.. ama buraya konu açma cesaretini asla bulamadım.. bu kadar aşikar anlatılmamalı diye düşünüyordum.bazı kşiiler var ki hakikatn beni iliklerime kadar titretti. ilk msjın çok etkiledi.. ikincisi yol çizdi.. tesekkür ederim..kocanı aldat,diyen bi yorum gordum...gözlerime inanamayarak...inanmak istemeyerek...sizin 2 cocugunuz olsa bunu yüreğiniz kaldırabilir de kendı kendınize 'onu aldatayım' der miydınız?nasıl bi mantık bu çözemedim...benım aklım almadı...hımss bi de...önce boşanmaktan bahset bakalım cnm ne diyecek?-peki haklısın,mı,yoksa;çaba sarfeder mi herşeye rağmen?kaybetme korkusu yok onda sanırım...değerini unutmuş bi halde o..ya da hiç anlamamiş....ona boşanma konusunu bi aç...eğer tepkisizse daha once söylediğim gibi düşün ve kendi hayatına adım at...üzme kendını artıkkk...kanayan yerin kanamasını durduramıyorsan kesip atmaktan başka çare yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?