Fikrinize, yardımınıza ihtiyacım var

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
203
Kızlar size bir şey danışıp fikrinizi isticem umarım işime yarar fikir düşünce destek gelir uzatmadan konuya geçicem..

Bir iki hafta önce eşimin arkadaşı kendini asarak intihar etmiş hem arkadaşıydı hemde eşimin ilk elemanıydı (coronadan önce gıda üzerine dükkanı vardı onu ilk açtığı zamanlar 10 sene önce vs o intihar eden arkadaşı çıraklık yapmış öyle tanışmışlar) o çocuğun ölümünden sonra eşim baya depresyonluk oldu gibi yani dışardan baktığın zaman bu çocuğun bir derdi var der insan çok düşünceli yemek yemesi azaldı işe gitmek istemiyor hatta ayrılmayı bile düşünüyor ki bu işi çok iyi sabah 7 akşam 5 sadece servisle git gel yaptığı için daha erken evden çıkıp biraz geç geliyor maaşıda çok iyi bide orda bunların usta başı buna bir kıllık yapıyormuş onu takıyor vs vs bende ne yapacağımı açıkcası bilmiyorum kendimce yapma etme vs bir şeyler diyorum ayrılırsan böyle iyi bir yer bulamazsın vs diyorum arkadaşı için destek olmaya çalışıyorum ama boş genelde eve yorgun geliyor başım ağırıyor vs bebişle biraz oynuyor sonea ben biraz dolaşım kendime gelim diyip evden çıkıyor bir iki saat sonra geliyor (onun rahatlama tekniği kulaklıklarını takıp öylece yürümek bir yere oturup çay içmek vs) onun bu halinede üzülüyorum biz nişanlıyken başka arkadaşı aniden kalp krizinden vefat etmişti o zamanda kötü olmuştu 4-5 sene önce öyle yani ne yapmam gerek ona destek olmak için? Kendisine gelmesi için?

Bence onu anladigini, üzüntüsünü paylaştığını, yaninda olduğunu hissettir. Gerisi icin onun kendi ic dunyasina mudahele edemezsin, zaman lazim. Sen bu arada guleryuzlu, destekleyici ol.

Psikolojik destek alabilir ve en büyük destekçisi siz siniz onu anladığınızı hissettirin

Size kim destek olsun? Bebeğiniz de var sanırım. Eşiniz ne çocuğunu ne sizi yani ailesini bile hiçe sayarak işten ayrılmak istiyor. Eve gelince ben hava alayım diyor ve gezip geliyor. Kusura bakmayın ama eşiniz fazlaca abartmış durumu. Arkadaşı için üzülmesi son derece normal ama gerisi fazlaca abartı.

Bence onu anladigini, üzüntüsünü paylaştığını, yaninda olduğunu hissettir. Gerisi icin onun kendi ic dunyasina mudahele edemezsin, zaman lazim. Sen bu arada guleryuzlu, destekleyici ol.
Zaten öyle yapıyorum ama ne bilim sanki olmuyormuş gibi hissediyorum o benim için gerçekten çok şey yaptı yapıyor desteğini çok fazla gördüm lohusayken yemek yemeğe fırsatım olmuyordu sürekli bebişi emzirmekle uğraşıyordum eşim bana hazırlayıp yediriyordu ben yorulmim diye robot süpürge aldı vs o bana bu kadar şey yaparken ben sanki ona hiçbir şey yapamıyormuş gibi hissediyorum

Yani evet bende arkadaşa katılıyorum. Sonuçta evlisiniz ve çocuğunuz var . İşten çıkması çok mantıksız hele şu zamanda. Yani tamam zor günler geçiriyor olabilir ama bunu abartmaması lazım eğer kendini çok kötü hissediyorsa gidip destek alabilir.

Yok eşimin hakkını cidden yiyemem bana çok ama çok yardımı dokundu evet bebek var 8 aylık ama artık maşallah çok uslu beni sıkbuğaz eden bir bebek değil şükür ki o yüzden rahatım… lohusayken bebek daha küçükken çok zorlanıyordum o zamanda zaten eşimin desteğini çok gördüm yemek yemeğe fırsatım olmuyordu sürekli emzirmekten vs eşim bana tabak hazırlayıp kendisi yedirirdi özel meyve tabakları hazırlardı yedirirdi vitamin alim diye vs vs çocukla vakit geçirim temizlikle kendimi yormim diye robot süpürge almıştı temizliğe çok fırsatım olmuyor bide evi silip süpürmeyle yorulmim diye… hafta sonları dışarı çıkarız bazı akşamları birlikte çıkarız hava iyise bebekle değilse alt katta oturan kaynanamlara bırakır öyle gideriz vs vs yani eşimin bana desteği çok oluyor o konuda sıkıntım yok iş konusuna gelirsek ayrılcağını sanmıyorum çünkü o da biliyor böyle maaşı güzel rahat bir iş bulamayacağını ama oradaki onlardan sorumlu olan adam buna kıllık yapıyormuş yüzüne çok iyi yaptın vs arkasından yapamadı kaç saat onla oyalandı vs vs ama herkes kimin ne olduğunu biliyormuş onuda takıyor falan ama sanmam ayrılcağını zaten bende istemem net olursa hani tamam bu gün ayrılıyorum dese tatlı dille karşı çıkarım zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…